Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• VaZso

senior tag

válasz 04ahgy #53 üzenetére

Én is Mandrivát használok, de nálam rendesen megy a BCM4311, WPA2-vel. Igaz, szenvedtem kicsit vele, mert a 2008-as a bcm43xx-et akarta állandóan, ami vacak, én meg a b43-hoz ragaszkodtam, ami mostmár az új kernelekben egész jó (sőt, sokkal jobb).
    Elvileg a 2009-ben már az új van fenn (ugyanis a régit a 2.6.27-ből már ki is vették).

Viszont pár napja raktam fel egy Fujitsu-Siemens gépre, ott automatikusan ment az Atheros Wifi (Ez a 2.6.27-es kerneltől támogatott elvileg).

Ubuntu 8.10-et még nem próbáltam ki.
    Egyébként az, hogy a wlan firmware nem opensource egy dolog, de szerintem nem illegális, legalábbis nagyon remélem...

A Wikipedia valami affélét ír az alternate telepítőről, hogy "különleges Ubuntu-konfigurációk kiépítését teszi lehetővé szöveges alapú telepítés segítségével (grafikus felület helyett).
    Lehetővé teszi előre konfigurált OEM rendszerek létrehozását, régebbi rendszerek hálózati kapcsolat nélküli frissítését, valamint 320 MB-nál kevesebb memóriával rendelkező gépekre történő telepítést is.
    A CD ezenkívül lehetőséget biztosít LVM és/vagy RAID partíciók beállítására, valamint az egyes partíciók kódolására dm-crypt segítségével.
    Az alternatív (alternate) telepítő CD nem Live CD."

Új hozzászólás Aktív témák