Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Gróf...

aktív tag

válasz gabor7th #67 üzenetére

Nálam mindig is csúcsra voltak járatva a cpu-k. Egy borzasztó egyszerű egyenletet kell csak figyelembe venni; Ha melegszik, akkor sok, ha nem, akkor hadmennyen!
    Jelenleg egy 4770K-t járatok 4500-on 1.440-es fesszel (offset) 70 fokot nem éri el soha. (A kupak alatt kicseréltem a pasztát! (satura esküszöm!))

Életemben nem hallottam olyat, hogy egy processzor elromlana. A "lesarkazást" is mítoszként kezelem.
    Ha valakinek nincs szemernyi műszaki érzéke, akkor bízza másra. Hozzám is jöttek már, hogy "tegyem már fel a hűtőt, mert fél, hogy lesarkazza" Megmutattam hogy kell, elmagyaráztam mit lehet, mit nem és azóta saját maga csinálja. Mondjuk kupak nélkül egy mai processzorra felrakni egy böszme hűtőt, valóban necces művelet!

Műterhelő és mérő programokat megvetem. Ha valamivel, akkor azzal valóban ki lehet nyírni egy cpu-t vagy vga-t!

Fogadatlan prókátorokra nem vagyok kíváncsi!

• Manbal

senior tag

ha normális alaplapot veszel (én ASUSra esküszöm), és a vcore-t az ajánlott maximum értéken belül tartod, akkor szinte esélytelen hogy elhalálozzon a proci. ez skylake-nél 1.35v, egyesek szerint 1.4v de én ezt túlzásnak érzem 14nm-en. arról nem is beszélve hogy a beépített memória vezérlő maximális üzemfeszültsége 1.35v sajnos, emiatt hiába támogat a lapom akár 4200MHz-es DDR4-et is... (egyelőre, későbbi prociban szerintem ez a dolog ki lesz javítva)

• jedis

senior tag

A modern processzorok, már nagyon jó védelemmel vannak ellátva, szóval szinte kizárt hogy egy tuningtól elpukkanjon. Max. kifagy, vagy újraindul, és legrosszabb esetben, egy bios reset-el újra lehet próbálkozni. Régebben, a P2-es, P3-as Intel, és a S462-es AMD procikon, még nem volt kupak, ott egy az egyben a proci magra ment a hűtő. Lehet hogy az hatékonyabb volt, de veszélyesebb is, mivel ha nem elég elővigyázatosan raktad fel a hűtőt, akkor le/elpattanhatott a proci, és kuka. Az ezeknél újabb szériákon ( Intel 478; AMD S939/754 ), már használták a kupakot, ami biztonságosabb volt, de elméletileg nem volt annyira hatékony, mivel a hűtő, és a szó szerinti proci mag közé, még került egy vékony fémlemez, és egy kis forrasztóanyag, vagy zsír/paszta ( mit tudom én ki hogy hívja ). :)

[ Szerkesztve ]

Ha az autópályán haladván, egyszer csak vészjósló mennydörgést hallasz magad mögött, és hátratekintvén egy nagy feketeség közelít feléd ezerrel, ne hidd azt hogy egy viharfelhő vett üldözőbe !

Új hozzászólás Aktív témák