Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
customer114 #19 üzenetére
az a vélhetően okosabb fórumozónak tegyél fel egy keresztkérdést...
ha a noroot firewall 3éve nem kapott frissítést...akkor egy zseblámpa alkalmazást miért frissítenek 2-3napontafőleg ha se új dizájn,se új funkció(kat) nem kap...
-
ksanc
őstag
válasz
customer114 #19 üzenetére
Mondd meg annak a zseninek, hogy ami jó, azt nem szokás frissítgetni, hacsak nincs új funkció.
Még offabb: Egyébként sok frissítés, ami igazából az égegyadta világon semmi lényegest nem tartalmaz, az olyan hülyék miatt van, akiknél ez az egyetlen szempont, amivel egy alkalmazás "jóságát" megállapítják. -
customer114
őstag
válasz
st3v3np3t3r #18 üzenetére
noroot firewall: Engem egy (vélhetően?) okosabb fórumozó elküldött a p!csába, hogy miért ajánlok olyan appot, ami évek óta nem kapott frissítést. Mivel nem értek hozzá így azóta nem használom.
-
válasz
aprokaroka87 #17 üzenetére
a beautysnap alkalmazást tiltani vagy törölni kell, semmire nem jó, azon kívül hogy kémkedik...az meg megint csak egy átverés hogy a kamera apphoz van köze...semmi köze sincs hozzá...működése egyszerű, az összes kimenő/bejövő kapcsolat egy VPN profilon meg keresztül amit ez a Noroot Firewall kezel
Noroot Firewall....tökéletesen ellenőrizhető az appok kommunikációja(ipcím:port),szűrést is tud ipcím tartományra vagy portokra, apponként vagy összesítve...root jogot nem igényel, csak fusson és aktív legyen legyen...doogee x5 max pro-n nagyon szépen lehetett vele szűrni a kínai szerverek elérhetőségét
-
ksanc
őstag
válasz
aprokaroka87 #12 üzenetére
Csak nem a Beauty Snap?
-
Keem1
veterán
válasz
Én meg az Instagramnak se adtam kamera hozzáférést.
Azt csak a kamera app kapott.
Minden új app minden egyes hozzáférését aprólékosan testre szabom.[kép] itt látszik, mit szeretne, de nem adtam. Minek egy Instagramnak telefon, névjegy, sms? De az se túl okos user, aki ezeket megadja.
-
0xmilan
addikt
válasz
A user sajat hibaja, ha esz nelkul leokezza a spyware telepitese elott a figyelmeztetest.
Az elozo hozzaszolasom meg mindig all. Olyan adatot igy nem lehet gyujteni, amire eredetileg nem volt permission. -
0xmilan
addikt
"ahonnan pluginokat tölt le, majd beépíti őket az alkalmazásba, mely ezek segítségével már olyan adatokat is gyűjt, melyekhez eredetileg nem kapott engedélyt."
Ez nem igaz. Az eredeti AndroidManifest.xml-t nem tudja modositani, igy nem valtoztathatja, hogy milyen jogai vannak az appnak. Csak olyan muveleteket vegezhet, amihez korabban mar jogot kapott az adott app.
A vizsgalatuk szerint a legkomolyabb ilyen letoltott modul is "csak" a hivaslistat kuldte el, de ehhez is az kell, hogy az appnak legyen a joga a hivaslista olvasasahoz. -
Tamás88
őstag
Habár sosem tudtam jól megszokni a Huawei telefonomat, illetve fenntartásaim vannak az olcsó kínai telefonokkal, de legalább 1 valamiben nagyon jók. Méghozzá abban, hogy be lehet állítani, hogy melyik alkalmazás melyik internet kapcsolathoz férhessen hozzá (mobil/wifi). És ahol be van állítva, hogy nincs net, ott nem jön fel a reklám.
-
Pubilol
tag
És emiatt a mobil játékok nem fejlődnek évek óta semmit.. Gusztustalan kinézetű, 10-15 éves játékmechanikai megoldások. Travian szerű hülyeségek. Pár éve még csináltak olyan játékokat, amik telefonon álleejtősek voltak, pl: Modern Combat, Backstab, Six Guns.
Az egyéb alkalmazásoknak pedig 90%-a értékelhetetlen. Az egész Play Áruház egy szemétdomb.
App Store-t utoljára 2010-ben láttam, akkor még elég minőségi appok voltak, azóta nem tudom mi a helyzet. -
ksanc
őstag
"in-app purchases" baromságot tiltanám. Mert ingyenes de használhatatlan alkalmazások tonnáit takarja ez a széljegyzés.
Látszik, hogy soha nem próbáltál egyetlen fillér bevételt sem termelni egy saját alkalmazásból, amit sok munkával fejlesztettél
Nem mintha én ebből élnék
Az egyszeri bevétellel jól élsz egy hónapig, aztán éhendöglesz. Az in-app... cuccot ezért is találták ki, na meg azért, mert sz*rt sem érsz a világ legjobb alkalmazásával sem, ha kizárólag az a 3 ember ismeri, aki meg is vette. Tehát minél többen ismerik, használják, annál esélyesebb, hogy valaki fizetni is hajlandó érte.Abban azonban igazad van, hogy tonnaszámra vannak olyan valójában semmire sem jó alkalmazások, főleg játékok, amik célja kizárólag az ilyen formájú bevétel, egyébként 5 perces "munkával" összetákolt haszontalanságok, amiből 2186492836 egy tucat, hogy finom és nőies legyek.
Mindegy, lehetne még ragozni, de a szélsőségek általában nem igazak. Ebben az esetben sem
-
Romvr
őstag
"így gyakorlatilag nincs is választási lehetőségem, hogy megvegyem inkább egy fix áron, reklámmentesen."
Az ilyen alkalmazásokat törlöm 1 perc után. Meg azokat miben a reklámmentességet havi X pénzben határozzák meg.
Én az ilyen "in-app purchases" baromságot tiltanám. Mert ingyenes de használhatatlan alkalmazások tonnáit takarja ez a széljegyzés. Illetve az olyan alkalmazásokat amiknél nem lehet fix összegért örök érvényű reklámmentességet kérni.
Nem csak Androidon de iOS-en is ugyanez a dolog ami nálam kihúzza a gyufát. (Pay to Play, Pay to Win játékokról már nem is beszélek)
-
ksanc
őstag
Szerintem nem érted.
Egy szoftvernél, pláne, ha összetett, nem áll le mindent leprogramozni külön nulláról az ember, vannak sdk-k, modulok, amiket csak beépítesz. Ilyen a szóban forgó hirdetési modul is. Ugye nem minden app fizetős, de a levegőből senki nem él meg, így valami bevétel azért kell. Erre is kész modulok vannak, mint az Igexin, na ennek bizonyos verziói tartalmazták ezt a kódot.
Teljesen mindegy, hogy az első, vagy a 272529. appját közzétevő fejlesztőről van szó. Ha a trükkös modult használta, akkor az appja is trükkös lett. -
HXY
addikt
Feltételezzük a legjobbakat. De biztos, hogy minden fejlesztőnél ez volt az első alkalom?
Mert ha nem, akkor az már egy kicsit, vagy inkább nagyon gyanús... -
ksanc
őstag
A fejlesztők nem feltétlenül tudtak arról, hogy egy felhasznált modul ilyet művel. Te vajon nekiállsz debuggolni meg visszafejteni minden egyes modult, amit széleskörűen használnak?
Ráadásul ebből ők sem látnak egy fillért sem...
Valószínűleg ezért nem hozzák nyilvánosságra az érintett programokat, ráadásul jó részüket már frissítették is. -
HXY
addikt
Nyilvánosságra kellene hozni ezeknek a programoknak a nevét, hogy a felhasználók bojkottálni tudják a fejleszőik által a jövőben feltöltött programokat is.
Mert akik egyszer eljátszották ezt, azok a jövőben megteszik, csak a módszerük fog finomulni. -
Pubilol
tag
Mezei felhasználóként hogy lehet ez ellen védekezni? A gond az, hogy manapság már szinte az összes játék ingyenesen letöthető, mert teli pakolják őket reklámmal meg in app purchase-el, így gyakorlatilag nincs is választási lehetőségem, hogy megvegyem inkább egy fix áron, reklámmentesen.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ph Az érintett programokban olyan szoftverfejlesztői készletet használtak fel, mely alkalmas kémkedésre is.
- Facebook és Messenger
- Autóápolás, karbantartás, fényezés
- OLED TV topic
- OLED monitor topik
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- ZIDOO médialejátszók
- Fotók, videók mobillal
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- EA Sports WRC '23
- További aktív témák...
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X270 - i7-7G I 16GB I 512GB SSD I 12,5" I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- SzoftverPremium.hu
- Bomba ár! Dell Latitude 7390 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Lenovo ThinkPad X270 (15) - i5-7300U, 16GB, 512GB SSD, 12" FULL HD
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A14/Samsung Galaxy A34/Samsung Galaxy A54
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest