- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Dell notebook topic
- Milyen TV-t vegyek?
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- AMD Navi Radeon™ RX 5xxx sorozat
- Videós, mozgóképes topik
- Házimozi belépő szinten
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
Új hozzászólás Aktív témák
-
veterán
Na ez egy értelmes lépés az Intel részéről.
duree54
-
-
Armagedown
őstag
Inkább örülnötök kellene, hogy nem kérnek plusz pénzt a letiltott igp miatt, hiszen le kellett gyártani és az ipari lézer nem dolgozik ingyen, ami elvágta a vezetősávokat
[ Szerkesztve ]
“If you don't read the newspaper, you're uninformed. If you read the newspaper, you're mis-informed.”
-
zzola
titán
válasz Mr.Csizmás #44 üzenetére
De egyébként ez valóban valami csökött széria-nekem is volt ilyen-egy IGP-vel régebbi van benne.
-
zzola
titán
válasz Mr.Csizmás #42 üzenetére
De ebben van IGP.
-
Mr.Csizmás
titán
2016-ban ilyet vettem BF akción, i5-6402P szóval megint feltalálták a spanyolviaszt. (mondjuk akkor 40k volt, elég jól tartja az árát)
ps. +100 mhz is van azért.
[ Szerkesztve ]
"Szólítson csak Cirminek." | B&B XI | 3D nyomtatás Bp és környéke |
-
Ragnar_
addikt
"Én ha havi milliókat keresnék is max 8700K-t vennék, valahogy a 9. gennél nem igen látok nagy fejlődést a közvetlen előddel szemben."
A forrasztott kupak az neked smafu ?
[ Szerkesztve ]
Ryzen R5 1600X - ASUS PIRME-B350 PLUS - 2x8Gb G.Skill Aegis 3GHz - Gigabyte 1070 G1 Gaming
-
Ragnar_
addikt
"A listaárakról még nincs pontos adat, de annyit már tudni, hogy az IGP letiltása nem sokat változtat az árazáson, gyakorlatilag ettől nem feltétlenül érdemes jóval olcsóbb árcédulát remélni."
Sőt, ha kijön a Ryzen 3xxx széria kb. ugyanolyan IPC-vel és órajelekkel mint a jelenlegi Intel gen csak 2x annyi maggal, akkor még áremelés is lesz az Intelnél és i11
[ Szerkesztve ]
Ryzen R5 1600X - ASUS PIRME-B350 PLUS - 2x8Gb G.Skill Aegis 3GHz - Gigabyte 1070 G1 Gaming
-
5150
aktív tag
Nekem a quicksync miatt kell az igp. A davinci-m a quicksync miatt frissitem 15.2.2.7-re éppen. Már abban is eljutottak oda, hogy használják
[ Szerkesztve ]
"Az információ korában az evolúciós szelekció azokat tizedeli, akik képtelenek a hamis információt megkülönböztetni a helyestől"
-
DraXoN
addikt
nem látsz különbséget, mert gyenge hozzá a videó kártya ... hiába a legerősebb a piacon, gyenge, hogy kihozza a különbséget...
egyébként egyetlen "előnye" intelnek most az, hogy magasabbak az órajelei és kicsit kisebb a belső késleltetés .. emiatt jobb játékoknál néha "akár" 20%al...
[ Szerkesztve ]
The human head cannot turn 360 degrees... || Lenovo X390 || Redmi 13 Note Pro 5G
-
Vartanus
őstag
Nem mondtam szerintem hogy baj lenne. Én csak annyit írtam nem értem.
De rendben én elfogadom az indokot és ezt értem is, csak az Intel árpolitikáját nem. Pl veszem a 8700K teljesítményét ami szerintem a power userek jelentős részének is untig elég. A Battlefield V tesztből kiindulva. i9 vs i7 8th gen -1 fps RTX 2080 Ti-al FHD ultra és 50K spórolás. Nem látom indokát az i9-nek.Én ha havi milliókat keresnék is max 8700K-t vennék, valahogy a 9. gennél nem igen látok nagy fejlődést a közvetlen előddel szemben.
Amúgy hiányolom a PH Core i 9.széria tesztjét.
Intel vonalon én most igazán jónak az i5 8400-at látom. 65W TDP 76K és csak -14% a nagy i9hez képest pedig 800Mhz az órajel hátránya.
[ Szerkesztve ]
< AMD RYZEN™ POWERS. YOU DOMINATE. >
-
Vartanus
őstag
Ezen agyaltam én is néhány topikot olvasva..pl.milyen alaplapot vegyek okéé játékok esetén van az i9 9900K-nak egy 15-20%-os előnye némely játék, némely tesztjében a Ryzen 7 2700X-hez képest, csak azt a max 20% teljesítményt (és most csak game és nem ws feladatkört nézek) majd 100%-al drágábban adják. PH!-s teszt alapján az i7 8700K-t verő 2700X még a 8genes i7 ára alá is csúnyán alávág.
< AMD RYZEN™ POWERS. YOU DOMINATE. >
-
Sinesol
veterán
Ha csak nem az abszolút csúcsot keresed és nem sajnálod rá a pénzt, akkor jelen elszállt árakat nézve nem nagyon éri meg Intelt venni. De előbb utóbb megoldódnak a gondok a gyártással, nem mehet így a végtelenségig, nekik is fontos hogy lemenjenek az árak. Nekem még szerencsém volt, 43k-ért vettem saját procimat, de ha most kéne venni, lehet Ryzen 2600-at vennék inkább.
[ Szerkesztve ]
-
<Lacy85>
addikt
válasz CsigaGyilkos #8 üzenetére
A jelenlegi Intel vs. AMD árakat nézve nem igazán tudom, hogy a fanokat leszámítva kinek éri meg előbbit venni.
Durván 35%-os felár fele annyi szálért... -
Dilikutya
félisten
válasz CsigaGyilkos #26 üzenetére
Az i5-8600K és i7-8700K pl. egyaránt 6 magos. A cache stimmel, de az órajel szerintem könnyen orvosolható, nincs túl nagy különbség, konkrétan egészen kicsi.
Nem vagyok perverz, csak haladok a korral. (Még mindig: Rock&roll feeling baby, rock&roll feeling.....)
-
aktív tag
HT van, csak kevesebb mint eddig. Mert ügye a magok számának a duplája volt a threads régi I7 4/8, i7 8700K 6/12 az I5-tel szemben (+magasabb chace). Most meg I7 9700K 8/8, I9 9900K 8/16.
(#23) Dilikutya: Napjainkban már ez sem helytálló. A jelenlegi I7-sek +2 maggal és +2 Threads -el, magasabb chace -sel (+3MB), magasabb órajellel rendelkeznek az I5-sökkel szemben. A probléma az, hogy az I9-nek, mint besorolás nem kéne léteznie, hanem I7-nek kéne rendelkezni az I9 tulajdonságaival I7 áron. Ez ma már csak utópia... Valószínűleg ezt viszik tovább amíg megengedhetik maguknak.
[ Szerkesztve ]
Visca el Barcelona!
-
Nartaas
tag
Tényleg jó az ha van. Volt, hogy lehalt a VGA és hirtelen nem volt keret újra. Igen lehet venni 5-10ért gyorsba valamit de minek. Tök jól elvoltam pár hétig a kis iGPU-val, alap dolgokra tökéletes és indokoltá vált egyes indie/retro játékok elővétele Egy kezemen meg tudom számolni hányszor használtam integrált grafikát otthon de akkor nagyon hálás dolog tud lenni.
-
Kansas
addikt
válasz CsigaGyilkos #18 üzenetére
Nem csak hogy tuning nem volt, de a fogyasztáscsökkenés gyakorlatilag egy underclock-undervolt kombóval volt elérve(igaz, fícsört nem bukott, de teljesítményt bőven). Itt meg az IGP levágásával - remélem fizikailag levágják/áramtalanítják, nem csak logikailag tiltják le...
[ Szerkesztve ]
Nincs olyan MI, ami képes lenne szimulálni az emberi hülyeséget... ha valaha lesz, annak tuti az emberi hülyeség lesz az oka... A Föld erőforrásai közül a legjobban az ész van elosztva - mindenki meg van róla győződve, hogy több jutott neki, mint másoknak.
-
carl18
addikt
1-2 max 5 dolcsival lesz olcsóbb Ennek is lehet örülne, így áll hozzá az intel.
Hiába szúr, itt Ryzen a úr!
-
Kaiku
senior tag
Azért durva, hogy az intel a nagyképűsége ellenére ezt meglépte. Persze soha nem létettem, hogy egy i7-esbe miért kell VGA lassító.
HT sincsen már az i7-esben. Jól van intel ideje, hogy a TSMC és Samsung megroppantson és felébredj. Az AMD nem volt elég erős ellenfél. -
wsanyi
aktív tag
Használtan bármikor lehet venni ezeknél az IGP-k nél erősebb VGA-t 10 e Ft-ért... Szerintem annak több értelme van, mint drága intelt venni játékra, amiben olyan IGP van, amit még egy 28 nm-en legyártott AMD IGP-je is bőven megszorongat, sőt. Akkor meg minek van benne? Még 720p-n sem lehet velük értelmesen játszani.
Az éltető nap mindig süt, még akkor is, ha néha nem látjuk, mert eltakarják a felhők, vagy mert éppen éjszaka van.
-
aktív tag
"T"-s procik jó darabig olcsóbbak voltak a "K"-s prociknál! Igaz tuning nem volt.
(#16) Fitzgerald: Még úgy sem lenne valami olcsó a 9900K. Viszont ha annak is esne az ára, akkor I7 9700K ára is lejjebb esne, ami már a felső procik között is megfizethetőbbnek számítana.
Visca el Barcelona!
-
Apollyon
Korrektor
Mondjuk ha diszkrét VGA csere van, vagy behal a VGA, azért jól tud jönni, hogy nem marad totál kép nélkül a user. Ezért nagyon jó ha van IGP/APU. Meg már annyira általános hogy van IGP az intel prockókban pláne még a Celeronokban is, hogy igenis hiányozat ha egyszer kell és mégsincs. Szal ja, kapják be, ha nem adják olcsóbban, pláne ilyen kategóriájú CPU-knál.
#1) Respect the privacy of others. #2) Think before you type. #3) With great power comes great responsibility.
-
Fitzgerald
veterán
Pedig egy IGP nélküli 9900k mondjuk 160 ropiért már nem lenne olyan rettenetes...
-
twollah1976
őstag
Adhatna az Intel olcsobban, de nem.
\m/ Minden lehetséges, kivéve forgóajtón átsíelni... \m/
-
tibaimp
nagyúr
válasz Cyberboy42 #12 üzenetére
Lehet OEM-nek lett eladva.
A tehén egy bonyolult állat, de ÉN megfejtem...| 2016-tól az tuti, hogy az angyalok is esznek babot...
-
Kansas
addikt
válasz CsigaGyilkos #8 üzenetére
Persze... Intel... Kisebb haszonkulcs... Oximoron.
Örülj, hogy nem adják drágábban az alacsonyabb fogyasztás miatt, mint a T-s procikat!
[ Szerkesztve ]
Nincs olyan MI, ami képes lenne szimulálni az emberi hülyeséget... ha valaha lesz, annak tuti az emberi hülyeség lesz az oka... A Föld erőforrásai közül a legjobban az ész van elosztva - mindenki meg van róla győződve, hogy több jutott neki, mint másoknak.
-
Cassi
őstag
Senki sem kérte, csak az Intel erőltette mindig az IGP-it. Volt már ilyen a SB időkben (i5-2550k).
Sajnos ez így nem elég, kellene hozzá illeszkedő alaplap is. Az alaplapi hangot is ejthetnék, de annyival olcsóbbnak kellene lennie a CPU-nak és az alaplapnak együtt, mint egy hangkártya ára (20e Ft körül), hogy megérje.
-
Solten
őstag
válasz CsigaGyilkos #1 üzenetére
A cikkiro szvsz ugy ertette, olcsobb lesz (valamivel) mivel ficsorhianyos de meg igy is qrvadragan adjak
Saor Alba
-
aktív tag
Azt én értem, de attól még adhatnák olcsóbban az IGP nélküli cpu-kat kisebb haszonkulccsal. Már csak azért is, mert azt gondolom, hogy I7, I9 cpuk erősen túl vannak árazva. Szvsz az I7 100K körül, I9 max 120-135K körül kéne, hogy menjen IGP-vel és még úgy is lenne rajta haszon bőven.
[ Szerkesztve ]
Visca el Barcelona!
-
tibaimp
nagyúr
És eddig mit csináltak az ilyen CPU-kal, kidobták?
Nem hiszem.A tehén egy bonyolult állat, de ÉN megfejtem...| 2016-tól az tuti, hogy az angyalok is esznek babot...
-
Busterftw
nagyúr
válasz CsigaGyilkos #1 üzenetére
Attól, hogy le van tiltva még le kellett ugyanúgy gyártani.
-
5150
aktív tag
Aranyos...
"Az információ korában az evolúciós szelekció azokat tizedeli, akik képtelenek a hamis információt megkülönböztetni a helyestől"
-
-
aktív tag
"A listaárakról még nincs pontos adat, de annyit már tudni, hogy az IGP letiltása nem sokat változtat az árazáson, gyakorlatilag ettől nem feltétlenül érdemes jóval olcsóbb árcédulát remélni."
Ez elég szomorú hír! Ezzel így csak ők járnak jól! (megint)
Visca el Barcelona!
Új hozzászólás Aktív témák
- Politika
- World of Tanks - MMO
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- AI társ és butább S Pen a friss Galaxy S25 morzsái között
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Óra topik
- Dell notebook topic
- További aktív témák...
- I5 6400 Processzor eladó 3db
- INGYEN FoxPost! Intel Core i9-14900 LGA1700 processzor - 12 hó magyar bolti garival! -
- BESZÁMÍTÁS! ÚJ AMD Ryzen 7 9800X3D processzorok 3 év garancia 27% áfa KÉSZLETRŐL!
- ryzen 5 1600x six core am4
- Intel Core I9 14900KF - 24mag/32szál - Új, bontatlan - Gari 2030.01.28. - ig - Eladó!