Hirdetés
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
- Projektor topic
- Milyen TV-t vegyek?
- CPU léghűtés kibeszélő
- Azonnali processzoros kérdések órája
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- A Microsoft szerint nem alku tárgya a TPM 2.0 szükségessége
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- TCL LCD és LED TV-k
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
-
kona005
senior tag
Szerintem ez jó nagy kitolás azokkal akik anno 140-ért megvették
-
Peat;)
veterán
A játékmennyiséggel szerintem sok éve semmi gond. A futószalagos játékokkal van nekem bajom. Előző genben voltak jó kis középjátékok, vagy üde új címek, csak nem jövedelmeztek annyira jól és már nem állnak be ilyenek mögé a kiadók. Olyanokra gondolok mint battle of asgard, vagy enslaved, castlevania. Ilyen tekintetben gondoltam hogy ez a gen elég sivár, mert az a többlet amit ezek a játékok jelentettek számomra a konzol oldalon egyszerűen megszűnt...pedig a gyengébb gép sem zavarna ha jönnének ilyen típusú játékok. Mert kvázi én szinte csak ezekkel nyomtam, meg 1-2 nagyobb címmel, szintén időhiány illetve felnőtté válás miatt (régen fel nem fogom hogyan tudtam egyhuzamba több órát nyomni, most max 2).
-
Beri78
őstag
Igazad van - de nem mindenki szemszögéből igaz ez. Persze az sem, amit én mondtam
A lényeg, hogy ez egy luxus termék. Nem olcsó a kényelmes, minőségi játék semmilyen platformon, legyen szó XO, PS4 vagy PC-ről. A gyártók minden esetben tolják ki az árakat, és szondázzák, mennyiért lehet eladni a terméket - most ez az árszint (sajnos - én is örülnök 13-ad nyitóáraknak az AAA címek esetében).
Ha valaki játszani akar, meg kell fizetnie ezeket a költségeket. És bizony kifizetik a játékokért ezt a nem kis pénzt...de gondolom Te is látod, hogy csak az itteni fórumokat olvasva milyen mennyiségben vásárolnak emberek első napos játékokat 18-20 vagy gyűjtői kiadásokat akár ennek az árnak a duplájáért.Játékok tekintetében, ha valaki első nap szeretne az új címmel játszani, akkor kifizeti a közel 20ezres árat, de ott van azért a hardverapró is, pár nap vagy hét és "emberi áron" lehet venni játékokat.
Én annyira nem érzem a több játék hiányát, mivel nem napi szinten 3 vagy több órákat játszok. Nekem bőven elég az, ami van. De elismerem, hogy kevesebb a cím, mint az az előző generációnál volt. Itt van szerintem a legnagyobb különbség felhasználó és felhasználó között...valószínűsítem, hogy 20 évvel ezelőtt én is háborogtam volna egy ilyen szituban...
Én PS3-nál váltottam PC-ről, és még így is azt mondom, hogy bőven megérte - nekem, az én felhasználó szokásaimhoz mérten. (Amellett, hogy van csúcs kategóriás PC-m is, folyamatos fejlesztéssel - de csak munkára használva)
"...a valósággal az a gáz hogy nincsen hozzá háttérzene..."
-
MeszesKPT
őstag
A konzolok fő előnye az exkluzívok és a tervezhető életciklus volt. Az előbbiből alig akad PS4-en, az utóbbi végül is tervezhető, csak 8-10 év helyett 3 lett.
De talán végre minden menni fog 1080p/60-on. Nagyszerű.
-
törölt tag
Egyszerűen túl sok szerintem a remaster játék. Alig van olyan cím ami érdekelne, szinte minden Definitive Edition, vagy Director's Cut, vagy Remastered, vagy HD Edition, vagy stb... Most már ott tartunk, hogy a szar játékok is megkapják a maguk felújított változatait.
Ezen kívül én hiányolom a budget kategóriát, ami előző generációban az Xbox 360 Classics és a PS3 Essentials vagy a Platinum volt. A játékok ára sem esik, sőt, drágább lett. A The Last of Us annak idején 15-ről indult, és még az is drágának számított, 13 környékén kezdett a legtöbb konzolos cím. Ezzel szemben most 20-nál járunk, és akciósan lehet ilyen 13-15 között elvinni a nagyobb címeket.
[ Szerkesztve ]
-
Peat;)
veterán
A játékárban igen nagy haszonkulcs van, mert a konzolgyártó is leszedi a saját jussát a kiadó mellett. Így a mostani "konzollal" egyszer kifizettetik egy nyereséggel árult eszköz árát, majd a software oldalon két irányból termelik a marzsot a fogyasztón. Majd ha szeretné valaki a komolyabb grafikát akkor megint egy eszköz árát. Ez azért kezd sok lenni.
Ezzel szemben a ps3 és x360 egy veszteséggel árusított gép volt amik kb kétszer ennyi ideig voltak piacon fő támogatás mellett, ugye ezt még nem tudjuk hogy itt milyen szintű lesz a mostani konzolok támogatása, annyira rossz azért nem lehet, de nem az előnyükre válik az upgrade az is biztos.
Az áruk nagyon vegyes volt a régieknek, de az x360-ból nagyon hamar volt 60 körül árusított gép. A software fogjuk rá hogy hasonló áron ment, de sokkal több exkluzív, minőségi cím volt. PS4-en a legélvezetesebb címek közül sok remastered ps3 verziós játék. Én egyetlen egy pontot sem látok ahol ne lenne rosszabb ez a generáció mint az előző volt.Lehet mondani hogy ez nem gond, mert valóban nem dong. Gyártói szemszögből ez nagyon ideális termékmodell struktúra, csak megfelelő marketing kellett a gépezet mögé. Tökéletesen sikerült, a szakoldalak egy az egyben leközölték hogy ezek a világmegváltó technológiák amelyek elhozzák az evolúciót (utalgatással arra hogy a pc végleg megdöglött). Persze hogy meggyőzték a vásárlókat. Nagyon sok pc-s váltott most konzolra, az a marketing szál is sikeres volt. Míg előző genben amikor tényleg nyilvánvalóan erőgépeket lehetett kapni jó áron akkor ez kevésbé volt jellemző. Ez a marketing ereje.
Ettől még kényelmes jó gépek, csak éppen kicsit kevesebbet nyújtanak a saját korszakukban mint az előző gen a sajátjában, magasabb költségek mellett. Bárhogy lehet ezt magyarázni, a fogyasztók rosszul jártak és kész. De ez csak anyagi oldal. Ettől ez még szórakoztat és egy luxustermék, így sokakat nyilván nem érdekli hogy kicsit többet nyernek rajta.
-
mildwood
tag
Itt nem az árral van baj, hanem a konzol alapfilozófiát bontják meg, miszerint fix a hardver egy generáción át...jön a széttöredezettség, meg a gyengébbre már nem optimalizálunk úgy trend...én teljesen meg vagyok elégedve a ps4 teljesítményével és kb észrevehetetlen hangjával, csak ne szarul futó játékokat adjanak ki rá jövőre, mert jön a szuper 4k Neo és minden figyelem arra megy át...de a Sony ennyire csak nem hülye, hogy egy halom vásárlót átállít a másik oldalra...mert lásszk be a box-nál sokkal szimpatikusabbak az előfizuhoz adott játékok meg a visszafelé kompatibilitás..
P
-
arn
félisten
Mongy egy 2007es negymagos core2 meg mindig nem rossz... de ha csak ot evet is ugrunk vissza, ez a 90es evekben elkepzelhetetlen volt. Egy 95os hw kopni nyelni nem tudott volna 2000ben.
facebook.com/mylittleretrocomputerworld | youtube.com/mylittleretrocomputerworld | instagram.com/mylittleretrocomputerworld
-
titán
Egy fölösleges PC vs konzol flém indításaként elmondhatnám, hogy szerintem miért nem éri meg az egész next gen konzolosdi (bezzeg régebben PC-sként a PS3-ra rettentő irigy voltam), de már a korábbi hozzászólásom is fölösleges volt, és ez egy PS topik, így kihagyom.
[ Szerkesztve ]
evDirect villanyautós töltőhálózat
-
De nem is kell, mert visszafele kompatibilis. Lehet úgy venni, hogy az új konzol miatt váltani kell, mert a régin ronda a graf, meg lehet úgy is, hogy az új konzollal szebb a graf. Illetve van vérpistike, akinek mindig az aktuális legjobb KELL.
Thinkpad P16 eladó: 16(24) mag(szál), 96 GB RAM! | Make Asia Great Again!
-
Beri78
őstag
Én tényleg nem értem a sok problémát...
Egy normális videokártya kerül annyiba mint egy konzol...és azt is cserélni kell 2-3 évente. Egy csúcs meg 2-3szor annyiba...
Ha még hozzávesszük a kényelmet és az exclusive címeket, akkor egy "2-3 évente lecserélem a konzolom" dolog egy picit se drága.Tegyük hozzá, hogy aki ps4-et vesz, az nem létminimumon él, vagy ha igen, akkor a pc-t se tudná fejleszteni, csak ügyebár ott van az a csúnya szokás, hogy mindent "lebugázok a netről".....
Egy ps4 játék 16-18e huf, 5 új játék áráért kapsz egy új konzolt. (és akkor még a régi is megvan)
Szóval engem egy picit se izgat, hogy 3 évente konzolt kell cserélni, mert minimális plusz költséggel kivitelezhető.
"...a valósággal az a gáz hogy nincsen hozzá háttérzene..."
-
Medocsabi
addikt
Én pont azért váltottam konzolra,mert régen rengeteget költöttem pcre...(néha egy ki + ram,új vga stb...)
ha az lesz a konzollal,hogy 4 évente kell újat venni,megyek vissza pc oldalra... -
Peter13
senior tag
De be ám!
Ez egy akkora melléduma...méghogy a mai gyorsan változó kiszámíthatatlan világ...amikor a processzor generációk között a 2500K óta alig van különbség, és VGA oldalon is átnevezések töltik ki az elmúlt évek innovációinak felét (amikor a PS3 indult, mind CPU, mind GPU oldalon sokkal gyorsab ütemű és tényleges volt a fejlődés).
Na menjenek már a búsba...ennyire rondán hülyének nézni a felhasználókat már tényleg pofátlanság
"No, I'm not immortal: I'm just not good at dying..."
-
Polllen
nagyúr
A szar azt feltételezi, hogy nem jó. De tényleg nem jó ez a konzolgeneráció? Nem elég erős a fullhd high beállításokhoz, de ettől nem szar, hanem nem elég erős lesz. Szerintem.
Illetve drága... Néztél már PC-t hasonló méretben? ITX ház, lp kártya (bár az már igazából nem fér bele ebbe a magasságba). Good luck, hogy olcsóbban megold. Utoljára pc konzol összehasonlításban - amit láttam - a ps4 egy i3-4xxx és 750Ti környékén tanyázott a bf4-ben.
Az egy másik kérdés, hogy ATX méretben használtan mit rak össze az ember. De jó lenne almát almával összehasonlítani.
"Odamentem egy párhoz...négyen voltak!"
-
A DX12 két lényeges eleme az lenne, hogy jóval kevésbé támaszkodik a CPU-ra, illetve nem fekete doboz elven működik, low level. Utóbbi abból a szempontból persze szopó, hogy az optimalizálásra jobban oda kell figyelni, de mégis egyszerűbb vele a munka, mert sokkal-sokkal könnyebb debugolni, mivel pontosan tudod mi történik. És ugye a programozás igen nagy része debug. Tehát ha optimalizáltabb nem is lesz, a fejlesztés maga gyorsabb lesz, s kevesebb lesz a bug is.
[ Szerkesztve ]
Thinkpad P16 eladó: 16(24) mag(szál), 96 GB RAM! | Make Asia Great Again!
-
titán
A Sony jól láthatóan tökéletesen tiszában volt vele, hogy egy szart nyomnak le a vásárló torkán drágán, hiszen már a kiadás előtt elkezdték a második algeneráció fejlesztését. És mit ad isten, a Microsoft is pont ugyanakkor döntött ugyanígy, és adta ugyanolyan túlárazottan a konzolját. Semmi kartell, dehogy, fel se merülhet. Egy viszont tisztázódni látszik, hogy az AMD tényleg csak kiszolgálta az igényeket. Szart kértek, szart kaptak.
[ Szerkesztve ]
-
mildwood
tag
Én tudom mi az a ram meg vga, sokáig szenvedtem géppel, mindíg volt valami ami nem úgy ment, ahogy elvártam 230k-s hardvertől. Én rohadtul nem örülök ha elkezdik ezt a szarságot itt is, hogy 2 évente ápgrédeljé me nem fog menni faszán...na majd az e3-on kiderül mi igaz ebből a sok pletykából..amúgy új dizájnos konzolból 1-2. Szériát sosem szabad megvenni, mert lehetnek idegesítő hibái amiket kijavítanak lassan..szóval ez a szuper4k ps is max 1-1,5 év múlva lesz stabil...2 év múlva már adják majd ki a 8k-t...
P
-
Polllen
nagyúr
-
arn
félisten
Nem fognak 20 fele hwre optimalizalni, hiaba teszi lehetove a dx12. Elnezve a ps4 jatekokat, eleg durva grafikat lehetne csinalni pcre, de megsem latszik, hogy nagyon atlepnek az aktualis konzolgeneracio szintjet. Inkabb csak skalazzak a grafikat, a konzolokbol kiindulva. Magyaran dx12 ide vagy oda, kb ugyanaz tortenik, mint az elozo generacional, hiaba pumpaljak a hwt, nem lesz ami kihasznalja a kov konzolokig.
A hwgyartoknak ezt nem artana felismerni, mert vicc, hogy egy 5-10 eves pc is jol hasznalhato. A fejlesztesi koltsegek folyamatosan novekednek, mikozben nem lesz, aki megveszi. Ez egy olyan spiral, ami maga ala temetheti az egeszet ipart. Korabban a pcs swfejlesztes egy eleg kulon utat jart, most hogy hozzakotottek egy masik platformhoz, a swfejlesztesi koltsegek csokkentek, de mellekhataskent a hwfejlesztesi ciklusok befolyasoljak a pcs hw fejleszteset es eladhatosagat. A pcgyartok a fejlesztesek belassulasaval es az arak novekedesevel reagalnak, vagyis mar regalnak is egy ideje. Most kaptak egy kis loketet az ujabb generacioval, de totalisan be fog fulladni egyket even belul.
facebook.com/mylittleretrocomputerworld | youtube.com/mylittleretrocomputerworld | instagram.com/mylittleretrocomputerworld
-
Peat;)
veterán
RIP x360 és ps3 korszak örökre. Úgy is mondhatnám RIP konzol, éljen a gaming pc aranyáron. Mert ez az semmi más. Én akkor már inkább összerakom magamnak a pc-t és úgy fejlesztem olyan ütemben ahogy szeretném. Igaz lemaradok olyan 2-3 exkluzív címről per generáció. Cserébe van vagy 20-30 pc only cím. Így kiherélni egy szegmenst fogyasztói szemszögből...de egyelőre a vásárlók partnerek ebben, majd kiderül meddig.
[ Szerkesztve ]
-
gantum
tag
a bullshit detektor nekem bejelzett.
-
titán
Közben már készül a 4.2? Mert ezzel is csak egy kis időt vásároltak a platformnak. További fejlesztés várható.
-
HyP3b0y
senior tag
Akinek számít a grafika meg a képfrissítés, az nem fog streamelni. Kell egy nagyon gyors és jó tömörítőeljárás, mert jelenleg tényleg csak casual szinten állja meg a helyét.
"ez a 3d olyan mint az űrverseny volt a hidegháborúban: sokba kerül, problémás, de muszáj csinálni, mert a versenytársak is csinálják" by JoeYi :)
-
arn
félisten
Nah kezdenek rajonni, hogy miert nem fog ugy mukodni a dx12es modell, ahogy elkepzeltek?
-
törölt tag
Szerintem attól függ a siker, milyen mértékben lesz megoldott a visszafele kompatibilitás. Ha érdemben játszhatóak lesznek a PS4K után megjelenő játékok régi PS4-en, akkor életképes az ötlet. Akik szebb grafikát akarnak, és zavarja őket hogy olykor beesik a képfrissítés 30 FPS alá, azok mindig váltanak a legújabbra. Akik kibékülnek a valamivel gyengébb, de mégis teljesen játszható teljesítménnyel, azok maradnak a régi platformon, és a Sony sem lesz közgyűlölet tárgya.
Ha viszont 3 évente új konzolt kell vennie annak, aki érdemben szeretne játszani rajta, akkor hatalmas bukás lesz. Mert egy PC alacsonyabb beállításokkal akár 5 évig is elfuttatja a legújabb játékokat, ráadásul a későbbiekben sem feltétlen teljesen új gépre van szükség, hanem egyes komponensek cseréjére. Hosszú távon tehát olcsóbb lesz számítógépet összerakni/összerakatni, mint konzolt venni, így épp a játékkonzolok egyik nagy előnye megy a levesbe.
Én a magam részéről még mindig a streamelésben látom a jövőt. Nincs szükség bika hardverre, csak egy havi előfizetésre vagy bérleti díjra, és megy a játék neten keresztül. Nincs warez, nincsenek problémák - kivéve ha nincs épp internet.
[ Szerkesztve ]
-
keIdor
titán
2019-ben el tudok képzelni még egy update-et, szóval bármi lehet...
¡GLORIA A LAS PLAGAS!
-
törölt tag
És a grafika is jobb lesz, mint a sima PS4-en vagy csak fps több?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest