- Megvan az első leolvadt tápkábel az új GeForce-okkal?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Fujifilm X
- OLED TV topic
- ZIDOO médialejátszók
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Apple notebookok
Új hozzászólás Aktív témák
-
sz.balazs.95
veterán
Akkor gyakorlatilag olyan lesz, mint pl. az Ubuntunál, nem?
Don't sing if you want to live long, they have no use for your song, you're dead, you're dead, you're dead, you're dead and outta this world.
-
ddaydome
senior tag
Hello!
Az MS-nek igen jó hozzáállása van van most. A drivernél meg sajnos a creative rontotta el. A mostanihoz meg csak annyi, hogy kb. 10 éves az x-fi, ettől függettlen persze egy alaplapi cucc kb. Kanyarban sincs vele, de drivert, hivatalosat ne várj. A creative érdeke az, hogy eladja cuccait, nem az ms-é. Mindenen van már alaplapi cucc, így az ms-nek tökmindegy. Nekem is volt x-fim. Szánj rá kb. 2 órát keresgéglj, mert volt anno valami nem hivatalos driver csak már nem emlékszem rá, de azzal minden funkció ment win7 alatt. Asszem az a srác írta aki kiakasztotta a creativeot. Az én volt x-fi extreme musicom simán ment vele.
"Ha meg kell b...ódni, akkor meg kell b...ódni......."
-
huskydog17
addikt
szabonagyur már elmondta a lényeget:
Manapság nagyítóval kell keresni az olyan hardvergyártókat, melyek ilyen hosszú időn keresztül adnak támogatást. A legtöbb cég kb 2-3 év után dobja a supportot (Intel 1 év után) és csak a legújabb generációra fókuszálnak. A Creative viszont a 10 éves hardvereihez is teljes driver támogatást ad, azokhoz, melyeket még WinXP-hez szántak. Gondolj bele abba is, hogy a Windows 10 életciklusa 2025-ig lesz, vagyis a 2005-ös Creative termékeket 2025-ig, azaz 20 éven keresztül tudod használni. Az informatikában az ilyen olyan ritka, mint a fehér holló és ez neked és még pár embernek nem elég, mert nem azonnal érkezik a támogatás, hanem kell pár hónapot várni.[ Szerkesztve ]
Gameplay csatornám: https://www.youtube.com/channel/UCG_2-vD7BIJf56R14CU4iuQ
-
szabonagyur
félisten
Te sem ezen a földön laksz.
NÉZZ MÁR MEG MÁS GYÁRTÓT, SZINTE SEHOL SINCS WIN10 DRIVER, 1-2 BÉTA TALÁN ÉS ENNYI.
Annak meg semmi értelme, hogy nem végleges OS-re fejleszteni drivert.
Úgy bírom az ilyen megmondó embereket, hogy okoskodni tud, de amúgy köze nincs ahhoz, hogy megy egy fejlesztés vagy bármi.
ui.: egy gyártó sem köteles támogatni a korábbi hardvereit, ez lehetőség tőlük, de nem köteles több éves cuccot is, el kell fogadni.
(#43) SaGaIn: "elvártam volna, hogy driver nélkül is legyen valami hangja"
Más kívánságod nincs? Eddig minden egységsugarú user azon volt felháborodva, hogy MS minek pakolja tele a Windows-t minden extrával, minek akkora a telepítő stb. Erre nincs teleb@szva és az a baj.Továbbá szerinted kinek van kapacitása több 10.000 hardvert támogatni általános driverrel?
[ Szerkesztve ]
-
MrCsiT
addikt
válasz huskydog17 #40 üzenetére
"Csak azt nem értem, hogy miért olyan extrém sürgős neked, hogy Windows 10 startjára legyen egy 10 hardverhez hivatalos driver." - LOL?
Elolvastad, mit írtál?-amúgy, szerintem: azért szeretné [ha lenne driver], mert úgy gondolja, naiv felhasználóként, hogy használni akarja, amit megvett, és ugyanakkor az új windows-t is! Fura, nem?
Az meg, amit valaki írt, hogy "hogyan fejlesszenek drivert nem létező rendszerre?"- az úgy ahogy van hülyeség, hiszen biztosan meg volt - vagy akarattal meg lehetett volna - a lehetőségük előzetes verziót kérni az MS-től.
(Nekik nem kellett a GUI, az outlook, meg egyéb "vackok" amik a korai verziókban nem, vagy nem jól mentek, ahhoz, hogy meghajtóprogramot írjanak az új op.rendszerhez,)Szerintem a Creative-tól nagy blama, hogy csak 3 hónappal később lesznek kedvesek valamit felmutatni. Azokkal értek egyet, akik ezt a "creative-ügyfélfontosság" témakörhöz sorolják..
Sanya: osztom azt a véleményt, hogy nem mindenki bír majd annyi értelemmel, hogy ezt belássa. Nekik egy "sz*r a W10" mondatba lesz sűrítve a véleményük.
[ Szerkesztve ]
"Nekem a "link" egy hivatkozás legyen, ne egy ember ?!" - by Mr.CsiT
-
Kékes525
félisten
Lesz itt hivatalos is.
Minden számítógép füsttel működik, ha kimegy belőle, akkor nem működik.
-
SaGaIn
senior tag
3.4 est is próbáltam már szól az első ujraindításig aztán megin nem. Ha felrakom újra megint szól de van valami windows bug is ami miatt nem szól normálisan. Mindegy.
"DOS addresses only 1 Megabyte of RAM because we cannot imagine any applications needing more." Microsoft in 1980 "We can" -said Google, than they made Chrome. What happend next is history.
-
SaGaIn
senior tag
Ezt én is megtaláltam de kösz amúgy anniyra nem sürgős mert Win 7 en szól hiba nélkül csak elvártam volna hogy driver nélkül is legyen valami alap hangja de mindegy sajos nem értettétek meg miről beszélek. De azért köszia segítőkészséget.
"DOS addresses only 1 Megabyte of RAM because we cannot imagine any applications needing more." Microsoft in 1980 "We can" -said Google, than they made Chrome. What happend next is history.
-
Z a hangya
tag
Kiváncsi leszek, hogy ez a 10-es Windows lesz -e az utolsó. Feltelepítettem tegnap, eddig jobban tetszik mint a 8.1 - bár nem sok a különbség a kettő közt. Vagyis egyet találtam, nem eszi meg a 8.1-es Realtek hangkártya gyári drivert
[ Szerkesztve ]
"Zepi zsepi kincset ér, világ taknya belefér"
-
Kékes525
félisten
[ Szerkesztve ]
-
huskydog17
addikt
Csak azt nem értem, hogy miért olyan extrém sürgős neked, hogy Windows 10 startjára legyen egy 10 hardverhez hivatalos driver. Szerintem akkor egyelőre használd az integrált Realtek hangkeltőt, ott már van hivatalos Windows10 driver. 3 hónapot ki fogsz bírni azzal is aztán majd októberben beüzemeled az X-Fi-t.
Amúgy meg itt a hivatalos lista, hogy a Creative mihez fog Windows 10 driver-t kiadni és mikor:
Windows® 10 - Software Availability ChartNekem is van egy 2005-ös X-Fi kártyám és én meg is lepődtem, hogy a Creative kiad hozzá Windows 10 driver-t. Én nagyon örülök ennek és kellemes meglepetésként fogom fel a dolgot. Sőt, ahogy látod, még Audigy 4 és SE kártyákhoz is lesz, pedig azok nem mai gyerekek.
[ Szerkesztve ]
Gameplay csatornám: https://www.youtube.com/channel/UCG_2-vD7BIJf56R14CU4iuQ
-
Kékes525
félisten
Creatívra vannak driverek, az orosz site-ok jók ebben. Pl.: Audiophile's Software
-
SaGaIn
senior tag
Tudom hogy nem windows aszar csak tudod van aki elvárta volna hogy ha más nem legalább szóljon sztereoban meg 5.1 meg fejhalgató módban ha többi hókuszpókusz crystalaizer meg mifene nem is megy.
Szerintem ez 2015 ben nem túl nagy elvárás egy MS méretű cégtől a creatív ról nem is beszélve.Mit csináltak október óta elérhetőa fejlesztői tesztváltozat. 1 év kell ahhoz hogy összehegesszenek pár inf meg sys meg dll állományt ? nah mindegy...
huszky hoyg en tudnék de azért jó letzt volna ha legalább valami MS driverrel megszólalna de részleteztem feljebb. Nincsnek óriási elvárásaim
[ Szerkesztve ]
-
M@cika
őstag
Esetleg előfordulhat, hogy majd alkalomadtán meghosszabbítják a most beírt határidőket...
Amúgy meg ki a fene tudja mi lesz 10 év múlva, főleg oprendszer témában.Nasit a kis fehér medvének!
-
szabonagyur
félisten
Te melyik világban élsz amúgy? Mert, hogy nem ezen az is biztos.
1. Ne az MS-nek kelljen már a gyártót ösztönözni, hogy támogassa az OS-t, a gyártó akarja, hogy mindenhol az ő neve legyen mivel támogat mindent (persze nem fog inkább egyik gyártó sem, így mindegyiktől veszel újat).
2. Az a user akinek ennyi esze van meg is érdemli....
3. Szerinted, hogy lehet drivert fejleszteni olyanra ami még nincs? A gyártók 99%-a még drivert sem adott ki, 1-2 helyen már szivárognak bétának nevezett valamik és ennyi.
[ Szerkesztve ]
-
alevan
őstag
Bocs, de ha nem jön driver egy cégtől Win10 kiadásra, akkor többet ettől a megbízható cégtől nem vásárolok.
Ha a Lenovo es/vagy az Elan nem biztosítanak olyan drivert touchpadhoz szeptemberig, amivel megy a "Side Scroll" funkció, akkor a az Elan termékeket biztosan, a Lenovo termékeket feltehetőleg kerülni fogom.
"Ezért lovagol a pokolba a konzumer IT piac. A hülye igények... . Azt sem tudod, hogy mit akarsz de az jöjjon havonta frissités formájában."
-
Szerintem az értelmesebb user fel tudja fogni a különbséget, hogy a terméktámogatást nem az Op. rendszer gyártójának a feladata biztosítani, hanem a termék gyártójának, hiszen neki fizette ki a pénzt, az ő terméték, az ő szolgáltatását vette meg. Ha a termék gyártója erre nem képes, és a felhasználó elég értelmes, akkor ezek után nem is fog több terméket venni az adott gyártótól. Ha nem elég értelmes, akkor meg prüszköljön nyugodtan, attól biztos jobb lesz neki...
A Creative nem először és nem másodszor játsza el ezt a csodás játék a kedves vásárlóival, aki ezek után még mindig tud hinni neki, annak csak gratulálni tudok...
[ Szerkesztve ]
Légvédelmisek mottója: Lődd le mind! Majd a földön szétválogatjuk.
-
Gomez86
őstag
"Amúgy az MS -nek kellett volna minden gyártóhoz odamenni hogy itt van 5-10 milla de nekem juli 29 hibamentesek legyenek a driverek. És akkor nem lenne nyűglődés . A büdzsébe belefért volna.
Igazad van hogy a creative sara de a userek nagy többségét nem fogja ez édekelnimeg enm is tud majd róla. Azt fogják mondani majd hogy szar ez új windows mert régivel szól a drága hangkártyám."
Nem vagyok MS fan, meg semmi, de saját magadnak is ellentmondasz.
Arról nem beszélve hogy az első rész szerintem hatalmas butaság.
"A man is a success if he gets up in the morning and gets to bed at night, and in between he does what he wants to do." Bob Dylan
-
DaveJr
őstag
Amúgy az MS -nek kellett volna minden gyártóhoz odamenni hogy itt van 5-10 milla de nekem juli 29 hibamentesek legyenek a driverek. És akkor nem lenne nyűglődés
Ja persze Hallottál már a fogyaszói társadalomról?! Hiába menne oda a Microsoft ha Creativnek nem érdeke hogy ne vegyék meg az új termékeiket....
Isten és a programozók versenyt futnak egymással. A programozók egyre hülyebiztosabb programokat készítenek, Isten pedig egyre hülyébb embereket.
-
icp1970
senior tag
Nekem is az a véleményem hogy minden újabb win werzió egyre több adatot gyülyt a felhasználóról.Még ha nem is ismerik be.De ez frissítés,és utolsó win,egyre gyanúsabb és egyre kuszább.
-
Воланд
titán
igen jol. abban az esetben fog valtozni, hogy ha tovabbra is insider fog maradni az illeto es jon az uj build.
"Woland egy fura sátán, nem Isten ellenfele, hanem afféle küldötte, végrehajtója egy megromlott emberi világban, csak annyi rossz van benne, amennyi itt rátapadt."
-
ghodyl
tag
Sziasztok!
Jól értem, hogy akinek Windows Insiderből frissült a rendszere ( eltűnt a vízjel ) ugyan annyi információt oszt meg az MS-el mint amennyit még kezdetben ? és ez nem is fog változni annak aki Insiderről frissitett ?
-
anulu
félisten
akkor lehet én vagyok piszok szerencsés, de a Logitech kamerától az alaplapi hálókártyán át minden ment pöccre elsőre (valóban, nincs Creative hangkártyám), külön driverek nélkül. összesen a VGA meghajtót kellett frissítenem.
[ Szerkesztve ]
"Jelenleg a cloud nem más mint a sales által elhazudott és eladott utópia, egy ígéret, csalánba csomagolt mézesmadzag, amit az üzemeltetés f@$zával vernek" | Feel the power! Intel Core i7 | iPhone 14Pro 256GB | iPad Pro 2017 64GB
-
Воланд
titán
"Amúgy volt egy cikk valahol ahol 10 pontba szedték hogy mennyit szigorodott az EULA és a mennyivel több adatot közöl magáról és használójáról a rendszer az MS-el."
igen, az a cikk az insider program eulajarol szolt, ahol valoban sokkal tobb adatot gyujtenek, mivel az egy teszt rendszer. tessek, itt van a vegleges licenc szerzodes, itt meg az adatvedelmi iranyelvek. lehet felvenni az aluminium sapkat.
"Woland egy fura sátán, nem Isten ellenfele, hanem afféle küldötte, végrehajtója egy megromlott emberi világban, csak annyi rossz van benne, amennyi itt rátapadt."
-
SaGaIn
senior tag
válasz #06658560 #15 üzenetére
Én megvárom a TH2-őt talán az már nem lesz full bugos meg októvberre ígérte a creative a drivereket (bár abból jó ha december lesz ahogy őket ismerem)...
Amúgy az MS -nek kellett volna minden gyártóhoz odamenni hogy itt van 5-10 milla de nekem juli 29 hibamentesek legyenek a driverek. És akkor nem lenne nyűglődés . A büdzsébe belefért volna.Igazad van hogy a creative sara de a userek nagy többségét nem fogja ez édekelnimeg enm is tud majd róla. Azt fogják mondani majd hogy szar ez új windows mert régivel szól a drága hangkártyám.
[ Szerkesztve ]
-
Egy hétre vagyunk megjelenéstől és a Creative X-fi még mindíg csak buherálásokkal szól minden future nélkül és csak a következő restartig. Meg kellett volna támodatnia hardvergyártókat hogy megjelenésre tökéletes driverekkel készüljenek el ne csak tákolt homemade verziók legynek.
Ez a Creative-ot minősíti, nem a Microsoft-ot. Lett volna ideje a Creative-nak drivert írni, de tojik a vásárlói fejére. Akinek pl. C-Media CMI8788 chipes kártyája van, annak van megoldása a problémára, még akkor is, ha a kártya gyártója nem hoz ki drivert, mert a C-Media támogatása él, az alapján pedig lehet custom drivereket építeni, pl. UNi Xonar Driver.
[ Szerkesztve ]
Légvédelmisek mottója: Lődd le mind! Majd a földön szétválogatjuk.
-
t72killer
titán
válasz LeslieG Jr. #11 üzenetére
"Ma meg már lejön az egész OP-rendszer a netről frissítés formájában." - Ha jól emlékszem, még a suliban se volt net anno
30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)
-
Воланд
titán
ha kijon egy uj feature, akkor cegek eseteben annyi ido all rendelkezesre a bevezeteshez. mondjuk cbb eseteben nem negy honap lesz, hanem lehet, hogy hat, de amikor keszult az eloadas, akkor meg nem volt pontos idotartam meghatarozva.
-
SaGaIn
senior tag
Te MS alkalmazott vagy? vagy csak ennyire hiszel a marketingbe...
"semmi nem változott az adatgyujtest illetoen" hogyne változott volna főleg egy win7-hez képest.
Amúgy volt egy cikk valahol ahol 10 pontba szedték hogy mennyit szigorodott az EULA és a mennyivel több adatot közöl magáról és használójáról a rendszer az MS-el. Ami persze csak Cortana működéséhez meg személyre szabhatósághoz kell nem is a dollár milliádokat érő user böngészési keresési és vásárlási szokásokról.... nem most jöttem le a falvédőről és hátam sem tollas....
Megeszem a kalapom ha a MS-nél ez utolsó windows nem csak marketing duma. lehet akkor következő oprendszerüket másnak fogják hívni Ehhez értenek nem fognak elkezdeni traktort gyártani
[ Szerkesztve ]
-
LeslieG Jr.
őstag
Hát aki DOS 6.22-ön meg Windows 3.1-en nőt fel(köztük én is), régen is volt az bizony. Mekkora szám volt annó a Windows 3.1-et 3,5" lemezekről telepíteni. Ma meg már lejön az egész OP-rendszer a netről frissítés formájában.
Hiába na öregszünk.
(#10) Televan: Hát annó még csücskösen de elég volt. Mikor még a Himem.sys meg a EMM386.exe-vel kellett szórakozni.
[ Szerkesztve ]
CM Centurion|Corsair VX550 550W|Asrock Z170 Pro4+Intel i5-6600K+CM Hyper 212 EVO|Kingston 2x8GB 2400MHz DDR4|Kingston HyperX 240GB SSD|Samsung 840 EVO 250GB SSD|WD 500GB 16MB SATA III|WD 1.5TB 64MB SATA II|WD 2TB RED 64MB SATAIII|ASUS R9 270 DirectCU 2GB|LG DVD-RW|Logitech MX510|
-
t72killer
titán
Hajjaj, öregszünk. De rég volt már, amikor a számtech tanár mondta, hogy "srácok, van ez az új izé, grafikus felületű oprendszer, amiben egérrel lehet klikkelgetni"
30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)
-
Воланд
titán
"És akkor ez most arra megy ki hogy ők döntsék el mikor telepítek új verziót? Mert ebbe a cégek tuti nem mennek bele, hogy hopp jöt egy patch felrakja és most 10.1-em van már és mondjuk valami régebbi progi nem megy."
masodik hsz.
"Ráadásul ez a "mindenről adatot gyűjt az MS" sem fog tetszeni sok cégnek."
semmi nem valtozott az adatgyujtest illetoen.
-
SaGaIn
senior tag
És akkor ez most arra megy ki hogy ők döntsék el mikor telepítek új verziót? Mert ebbe a cégek tuti nem mennek bele, hogy hopp jöt egy patch felrakja és most 10.1-em van már és mondjuk valami régebbi progi nem megy.
Főleg hogy még vannak ahol a win XP-k vannak kimozdíthatatlanul bedrótozva 10 éve. Erőszakkal le akartják tonlnia nép torkán a win 10 et nem fog sikerülni.
Egy hétre vagyunk megjelenéstől és a Creative X-fi még mindíg csak buherálásokkal szól minden future nélkül és csak a következő restartig. Meg kellett volna támodatnia hardvergyártókat hogy megjelenésre tökéletes driverekkel készüljenek el ne csak tákolt homemade verziók legynek.
Ráadásul ez a "mindenről adatot gyűjt az MS" sem fog tetszeni sok cégnek.
Televan: Oersze mert ezek 10-15 évre eőre mg tudják mondani mi lesz... mutasson nekem valaki egy hiteles forrást ahol 2005 ben már win 10 ről beszéltek. Ez az utolsó windows 99% marketing duma. 5-10 év mulva gondolnak egyet és kiadnak egy teljesen újat mert addigra olyan future kell amit ez nem tud. Meg kell az új bevétel... vagy havidíjas vagy éves licences lesz? Halott ötlet egy cég sem fogja úgy megvenni hogy oké kifizetted de minden évbe perkálj még X milliót.... főleg nem ha 10 év múlva is ugyan ezt foltozgatják.
Utlosó Windows olyan mint "ez az utolsó szál cigim" vagy a "ma nem de holnap lemegyek kondiba tuti és eélkezdek gyúrni..." hányszor hallottam már....
[ Szerkesztve ]
-
Trailblazer
veterán
Igen, ezt furcsállom én is... Ilyen állandó update-ekről beszéltek, merthogy megszűnnek a patch keddek, és folyamatosan érkeznek a frissítések, így nagyobb "modulokban" is le tudják cserélni az opsys-t. Vagy nem állnak még erre készen ezek szerint vagy csak valaki fantáziálása volt tényként elővezetve.
Lehet más a helyesírás...? -> https://lnk.bz/fJ4V
-
anulu
félisten
na akkor most what? mégiscsak lesz főverzió váltás? vagy a server vonalhoz hasonlóan ez a dátum a pl update 1 nélküli változatra érvényes? U1-el mondjuk +2 év, és így tovább? eddig ugye arról volt szó, hogy "utolsó Windows" lesz.
"Jelenleg a cloud nem más mint a sales által elhazudott és eladott utópia, egy ígéret, csalánba csomagolt mézesmadzag, amit az üzemeltetés f@$zával vernek" | Feel the power! Intel Core i7 | iPhone 14Pro 256GB | iPad Pro 2017 64GB
Új hozzászólás Aktív témák
- Megvan az első leolvadt tápkábel az új GeForce-okkal?
- Kingdom Come: Deliverance II teszt
- Chieftec nyereményjáték: szerezz egy terméket ingyen!
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Ma indul a Destiny 2: Heresy
- Automata kávégépek
- Iqos cigaretta
- Milyen okostelefont vegyek?
- További aktív témák...
- Eladó iPad 9th gen 10.2" 64GB Silver (2021) + Apple Pencil +1 bontatlan heggyel!
- Nyugatinál gyerekeknek hétvégén is átvehető! Ps5 / playstation 5 lego, spiderman, horizon játékok
- MSI B550 GAMING GEN3 AM4 DDR4 alaplap bontatlan csomagolásban 3 év garancia 27% áfa
- GIGABYTE B650 UD AX WiFi AM5 DDR5 alaplap bontatlan csomagolásban 3 év garancia 27% áfa
- BESZÁMÍTÁS! Asus ProArt OC RTX 4070 OC 12GB GDDR6X videokártya 3 év garancia 27% áfa
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest