- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- ASUS ROG Ally
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- CES 2025: ITX-es Cooler Master minitorony, minimalista dizájnnal
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Milyen asztali médialejátszót?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
Új hozzászólás Aktív témák
-
dezz
nagyúr
"a háttere sincs kidolgozva rendesen,még a szabványok sincsennek tisztázva."
Ezt honnan is tetszik szedni? Kisujjeffekt?
1. Enkódolási forma: Multiview Video Coding (Mpeg4-MVC) (A H.264/Mpeg4-AVC-vel felülről kompatibilis: az egyik nézet az utóbbiban van tárolva, így azt egy mai 2D-s eszköz ki tudja "halászni" az adatfolyamból, a másik nézet [később több is lehet] ahhoz képesti [delta] enkódolású.)
2. Az MVC bevezetésre került a Blu-ray szabványba. Idén már a boltokban lesznek az ezt támogató lejátszók, illetve a PS3 FW-frissítéssel is tudni fogja. A Blu-ray 3D filmek lejátszhatók lesznek 2D-ben mai eszközökön is. 3D specs finalized for Blu-ray
3. A műsorszórásban is nyilván ezt fogják használni (vagy már most ezt használja a néhány kísérleti adás).
4. A HDMI szabványba is bevezetésre került a sztereoszkópikus kép átvitele (3D Over HDMI).[ Szerkesztve ]
-
headhunter
addikt
[ Szerkesztve ]
-
csibra
tag
A kicsi OLED TV-nek természetesen nincs értelme, de a piac követeli, és nem merik bevallani, hogy csőd az egész, ezért kiadnak akkorát amekkorát tudnak gyártani. Meg a másik, hogy a sok hülye sznob megveszi ezt is, mert ez 4 collal nagyobb mint a legutóbbi amit vett, és így húzzák le az újabb és újabb bőröket róluk.
Szerintem nagyon egyszerű oka van annak, hogy nem csomagolnak 3D szemüveget a TV-hez, ugyanis nem tudják, hogy hányat is kéne adni hozzá, hiszen egy 4 tagú család egy darabbal semmire sem megy, míg egy egyedülálló agglegény sem tudna mit csinálni a másodikkal amit adnak hozzá (hisz ha egy kurv@t hív hogy legyen társasága, azzal valószínűleg nem TV-t akar nézni Meghagyják a szemüveg beszerzést (és a darabszám eldöntést) a felhasználónak.
-
veterán
Mi értelme ennyire kicsi Oled tévét csinálni?Ráadásul drága is
Mondjuk szerintem 32"alatt semmi értelme.
A 3d tévé pedig szerintem csak marketinfogás,a háttere sincs kidolgozva rendesen,még a szabványok sincsennek tisztázva.duree54
-
törölt tag
Én csak arra lennék kiváncsi,hogy a 3D-s panelek lesznek-e annyira jobbak a 2D-s megjelenitésben,hogy még az is,aki megteheti,megérje neki beruházni rá. Mert lehet benne van ugye 3D,de 2D-s megjelenitésében viszont leverik a régebbi magas kategóriájú panelek,igy a józanabb fele is inkább nem 3D-st vesz továbbra is. Mert valahol mégiscsak a képmibőség számit.
-
zhagyma
őstag
3D - 3D szemüvegben. Hát nem tudom ... Elképzelem, hogy egy TV előtt ül 4 személy 4db 3D szemüvegben a nappaliban (mondjuk Átlagék). Talán egy szemüveg nélküli verzió jobban bejönne, de arra még sajnos várni kell.
Ui: Szépen egymásra borult a filmipar és a szórakoztató elektronikai szegmens. Villog a "dollárjel" a szemükben. Ekkora erőfeszítés láttán, lehet el fog terjedni ebben a formájában a 3D. Vajon hány év múlva vehetjük a következő "cuccost" ?
-
Spr1nG
tag
Sokan biztosan emlékeztek még az Asus V7700 GTS-re. Ott találkoztam először a 3D-vel, és akkor még "ingyen" adták hozzá a szemüveget. Már akkor azt hittem mindenki ilyet fog használni. Akkor vettem is egy 150Hz-es compaq monitort, hogy tudjam élvezni...
http://www.spring-gas.hu
-
dabadab
titán
válasz #72042496 #16 üzenetére
"Van olyan sejtésem, hogy panelből, elektronikából is a krémjét építik ezekbe a TV-kbe"
Nem feltetlenul, a mostani generacioban a LED-es TV-k (amik kb ugyanott voltak, ahol most a 3D-sek lesznek) sem kaptak mind a legjobb elektronikat, panelbol meg nincs nagy valasztek, vannak a Samsung SPVA panelek meg az AUO/CMO *VA panelek, ezeket teljesen random modon rakjak be a TV-ikbe.
Mindezen tul a mostani peremvilagitasos Samu LED-es TV-k azert eros kihivasokkal kuzdenek a hattervilagitas egyenletessege teren, szoval egyaltalan nem vagyok biztos abban, hogy ez a 3D-s sorozat fogja kepviseleni a csucsot a 2D-s kepminoseg teren.[ Szerkesztve ]
DRM is theft
-
LackoMester
addikt
válasz Forrest Gump #15 üzenetére
Persze, szigorúan magánvélemény, .Én pont így vagyok az LCD-vel . Természetes nem ócska (alpkategóriás) Samsung, LG plasmákról beszélünk.(LG PS7000, Sam.B6xx ezektől fel. már jók). Ha plasma akkor, Panasonic PDP panelos plasmák.
[ Szerkesztve ]
ott a kisértet a ganéná.... by: Bendegúz
-
törölt tag
-
Forrest Gump
tag
válasz LackoMester #14 üzenetére
"Plasma az igazi"
Már akinek, én kifejezetten rühellem a képét.
-
LackoMester
addikt
Aha, 3D LCD, LED, kell ez nekünk mint a falat kenyér. Nemtudom, engem az LCD nemvonz ( ami volt áttpasszoltam a fateréknak) . Nemtudok LCD-n filmet nézni, inkább nézem a régi 55 CRT-n, (a monitoraim kizárva) vagy az ebédlőben a plasmán. Plasma az igazi.
ott a kisértet a ganéná.... by: Bendegúz
-
atti_2010
nagyúr
És nemsokára jön a Bit Couldron szemüvege is (AMD vonalon), valószínű hogy a szemüveg árak is mérséklődni fognak.
1.Asrock FM2A88X+ Killer,A10-5800K,Kingston 2x4Gb 2400Mhz,Int X25-V SSD,SF Pro S.F.-450P14XE. 2.MSI-A75A-G55,A8-3870, Kingston 2x2GB2000, MSI R9-270, Zen 400.
-
atike
nagyúr
Azért a pár 3D-s játékért még nem hiszem, hogy túl sokan beleugranának egy ilyen vételbe...
-
dabadab
titán
Tenyleg shutter, allitolag 2x120 Hz, azt mondjuk nekem erosen kerdesesnek tunik, hogy a panel mit fog szolni ehhez a tempohoz, mert ehhez a tipikus response time-nak ugy 2 ms alatt kellene lennie, attol meg eleg messze vannak az LCD-k.
DRM is theft
-
JoeYi
őstag
azért nem adnak szemüveget, mert így feltudják mérni, hogy valójában hányan is használják 3d-re
-
dabadab
titán
"és mit néznek majd ezen a 3D-s tévén akik most rendelik?"
Mostanaban jonnek majd a 3D-s BR lejatszok, aztan par honapon belul a filmek is megerkeznek, ill. pl. az angol Sky mar tul van az elso 3D-s focikozvetitesen.
Kopi31415: tuti, hogy shutter, akinek nem nagyon surgos, az szerintem meg varjon a 3D TV-vel
[ Szerkesztve ]
DRM is theft
-
törölt tag
engem az érdekelne, hogy shutteres, vagy polarizációs elven működő szemüvegek kellenek hozzá, Előbbi halál, utóbbi elfogadható otthonra.
-
tome.jr
addikt
-
Male
nagyúr
...és mit néznek majd ezen a 3D-s tévén akik most rendelik? (A szemüveg nélkül adjuk meg külön vicc.. ez már olyan mint az autó kerekek nélkül akciósan.)