Tévés hírek a nagyvilágból

A közelmúltban már bejárta a világot az információ, hogy a Samsung az elsők között kívánja piacra dobni 3D televízióit. Akkor még nem nagyon lehetett részleteket tudni, de most már felszállni látszik a köd!

Hirdetés

A dél-koreai nagyvállalat a jelek szerint mindent megtesz azért, hogy a virágzásnak indult háromdimenziós piac egyik élharcosa legyen. Ezt alámasztja az is, hogy a friss hírek szerint a tervezettnél korábban előhozakodik a 3D tartalmak megjelenítésére képes HD tévéivel.

Samsung 3D tv (forrás: Engadget)
Samsung 3D tv (forrás: Engadget)

A mindössze 1,1 hüvelyk vastag, edge-lit LED háttérvilágítást alkalmazó, C7000 sorozatba tartozó televíziók szolgálnak majd az új modellek alapjául. A tervek szerint 40, 46 és 55 col képátlójú termékek kerülnek majd a boltok polcaira. A 2D és 3D tartalmak megjelenítése mellett tartalmaznak majd beépített játékokat, alkalmasak lesznek a skype-olásra, és képesek lesznek számos különféle forrásról származó információt kezelni, legyen szó PMP-kről, pendrive-okról vagy akár Blu-ray-lejátszókról.

A magától értetődően Full HD felbontást kínáló tévék elméletileg már előrendelhetők, és talán a legmeglepőbb, hogy viszonylag alacsony áron érhetők el. Az 55 hüvelykes modell 3299, a 46-os 2599, a 40 colos pedig állítólag már 1999 dollárért megvásárolható lesz. Apróbb szépséghiba, hogy a háromdimenziós tartalmakhoz nélkülözhetetlen szemüveget ez a konstrukció nem tartalmazza, de talán az sem kerül majd olyan irtózatosan sokba.

LG EL9500
LG EL9500

Várhatóan a tévés piac idei újdonságai közé tartoznak majd az OLED készülékek is. A szintén dél-koreai székhelyű LG bejelentette, hogy az idei amszterdami, ISE-2010 névre hallgató rendezvényen bemutatott, EL9500 típusjelzésű OLED tévéje már nyáron megvásárolható lesz. A 15 hüvelyk képátlójú modell az első időszakban csak az amerikai piacon érhető majd el. Az áráról, illetve az európai bevezetés dátumáról sajnos egyelőre még semmi konkrétumot nem árult el a gyártó.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés