Hirdetés
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- DUNE médialejátszók topicja
- OLED monitor topic
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Az ASUS ROG Astral kártyák tájékoztatnak arról, ha épp megrogynának
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Milyen notebookot vegyek?
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
-
sub71
aktív tag
-
sub71
aktív tag
válasz
rainman72 #43 üzenetére
Belehallgattam. Alapvetően pozitív volt a pasi véleménye a tévéről, a hangrendszernél kiemeli, hogy átlag felhasználónak elég, nem kell külső soundbar..... A cikkhez is hozzászólnék.
"Bár a televízió hivatalos specifikációjában HDMI 2.1 csatlakozók szerepelnek, azonban ez csak "korlátozott HDMI 2.1", mert nálunk nem működött a 4K/120p jelek átvitele"
Nem hazudik a gyártó (csak azért írom, mert itt a fórumban sokan erre célozgattak) a HDMI csatlakozóknál ott a felirat, hogy 4k@60Hz!...Nem vennék én sem Hisensee-t, de olyan dolgokat számonkérni a tévén, amit a megjelenésükkor jóval többe kerülő tavalyi Sony, Philips oled tévék sem tudtak, szerintem felesleges......A Samsung és LG (Goldstar) tévék is elég mélyről indultak a vetélytársakhoz képest, most pedig övék a piac 95%-a, és hol vannak most az akkori menő márkák....
-
rainman72
nagyúr
válasz
Pro Koryak #40 üzenetére
TP Vision egy tulaj a lenne a török Vestellel??
Egy világ omlott most össze bennem
Én azért szivesen megnézném otthon ezt a nagyon lesajnált brand oledjét.
Holnap lehet elkezdem egy U8QF-el bemelegitésnek
Aki tud németül bele hallgatna? [link]
Köszi -
nexplo
őstag
válasz
Pro Koryak #37 üzenetére
Nem én hoztam be ezt a szót a témába, csak idéztem. Ettől függetlenül az alap a legtöbb tv-ben LG, mármint OLED-nél persze
-
Pro Koryak
addikt
válasz
#52931072 #38 üzenetére
Nem tudom feltűnt-e, de az összes oled tévé gyártó LG panelt használ, nem csak a Hisense! Philips meg a török Vestel cégcsoporthoz tartozik már évek óta! Akkor ők is szart gyártanak, nekik is jóval olcsóbban kellene adni a szarjukat, mint az LG-nek?
Ja, nem, nálad csak a Hisense a szar.
De ők legalább olcsóbban adják a tévéiket, igen ezt is.
Mivel az induló ára 500e ft-on nyitott.
Pl. egy LG 55B1 580e Ft-on nyitott.
-
törölt tag
válasz
rainman72 #36 üzenetére
Vagy más tévéje van. Megnéztem ezt a C8-on, instant betölti a beállításokat is a YT appban. De általában is pörgősen működik rajta minden amit használtam, szokásos kivétel a Plex. Más kérdés, hogy nekem a webOS dizájnja nem jön be.
A NANO75 kategóriája rendszertől függetlenül nyögvenyelős tud lenni sajnos.
-
törölt tag
válasz
Pro Koryak #37 üzenetére
Igen, hiszenzék lg panellal szerelik a vackaikat, gondolom amíg nem tudnak sajátot gyártani. A fejlesztés költségét meg a nem túl tudatos vásárlók perkálják ki, akik megveszik annak ellenére, hogy se nem olcsó se nem jó.
Akkora ostobaság, mint amikor egy német helyben gyártott golf helyett seatot vagy skodát vesz golf motorral. Hosszú távú következményekkel járó kreténség.
Jó nyílván sántít a párhuzam, mert nem helyben készül az lg sem, de a lényeg hasonló. Van egy gyártó aki kifejlesztette a technológiát és adott egy másik aki arra a technológiára építve elektronikai hulladékot sóz rád ugyanannyiért. A cél pedig az eredeti gyártó kiszorítása a piacról, hitvány minőségű, viszont alacsony előállítási költségű készülékekkel.
Mondjuk elég nagy marhaság nekik oled paneleket eladni, de mindent fölülír az azonnali profit. -
-
rainman72
nagyúr
válasz
Pro Koryak #18 üzenetére
Xero
Lg nanocell webOS 6.0
Kb 10másodperc mire betölt a beállitások a yt app.-ban
Utána se jobb a helyzet.
Tényleg a legjobb
Imádom ezt a köpködést,de még senki se használta otthon huzamosabb ideig.
Az Lg meg az isten -
nexplo
őstag
válasz
themaestro #32 üzenetére
Nem lenne gond az "utánzással" de akkor Hisense áron is adják a terméket. Ameddig nem olcsóbb sokkal egy ilyen TV mint egy ismertebb márkatárs addig szerintem labdába sem tudnak rúgni
-
törölt tag
válasz
Pro Koryak #33 üzenetére
Itt nem a kínaiság a lényeg, szerintem nem jött le mire akartam utalni.
-
-
themaestro
újonc
A Hisense mint márka szerintem sz.r, semmi újatt nem tudnak csak a többi gyártót utánozni, de azt is rosszul. Én soha nem vennék hisense tv, sőt semmilyen hisense terméket.
-
Xero
nagyúr
válasz
Donki Hóte #19 üzenetére
360 korul vettuk az 55-os C1-t es jelenleg a legjobb A9G ajanlat 325. Nyilvan az LG ara visszamaszott 400 kornyekere, de ki lehet varni.
-
mildwood
tag
Én megrendeltem 250ért az A8G-t Euronicsból...vettem rá +3 év gart ami kiderült, hogy semmit nem ér, mert a vásárlástól indul, EU szabályozás szerint meg alapból 3 év jár rá...aztán elkezdtem külföldi oldalakat ásni hátha van valami róla, de csak az A9Gről írt mindenki, az pedig nem tudta a 120hzet, nem volt hdmi 2.1 stb...inkább elálltam tőle meg a kedves Euronicstól is. A hivatalos oldalon 120hz, vrr, dolby vision, hdmi 2.1...Vett még akcióba egy 48as C1et 330ért...drága de tudja amit tudnia kell...
-
pecccccccca
őstag
”Bár a televízió hivatalos specifikációjában HDMI 2.1 csatlakozók szerepelnek, azonban ez csak "korlátozott HDMI 2.1", mert nálunk nem működött a 4K/120p jelek átvitele, és a bár a termék támogatja a dinamikusan változó képfrissítési ráta funkciót, azonban ennek tartománya csak 48-60 Hz közé esett, e terén tehát elmarad a jobb OLED televízióktól. Tehát a képfrissítési ráta hiába 120 Hz, ezt nem lehet maximálisan kihasználni.”
Eddig olvastam…
Miért kell mindent elbaszni a spórolással? Ráadásul kurva drágán… -
nexplo
őstag
Ez a tudás ezen az áron nem éri meg.
-
törölt tag
Hirtelen nem tudom miért vennék lg oled helyett egy lg panellel szerelt kínai tévét, amikor még csak nem is olcsóbb. Most már beugrott, mert szimplán értelmetlen, mint renault helyett dácsiát venni ugyanannyiért. Vagy itt van a norbi féle méz helyettesítő.
-
arabus
addikt
válasz
WhiteWalker #9 üzenetére
Biztos az az oldal ami amugy olyan mint a Blikk jobban tudja mint a gyártó.
Jah a cseh oldal már a friss spect tartalmazza tehát hdmi 2.1,120 hz,Vidaa U5.2. -
Tschubi
tag
válasz
Pro Koryak #5 üzenetére
A "termékkutató" oldal szerint júliustól kapható, és akkor kb. 500-ról indult, most 325. Vélhetően sokkal már nem megy lejjebb. Az LG 55-ös B1 meg most 360. Én az utóbbit venném.
De meg kell nézni, hogy pár év alatt hova fut ki ez Hisense márka, most nagyon nyomulnak. -
törölt tag
válasz
WhiteWalker #20 üzenetére
Ezt egy hardveres változás okozta a tévékben (chiphiány miatt), múlt pénteken jött ki rá a fix. 03.20.80-as FW verzió, akinél automatikusan nem szedi le.
Ez minden HDMI-s forrást érintett, és nagyon gáz, hogy nem tesztelték le. Ill. lehet, hogy letesztelték, csak ezt ítélték a kisebbik rossznak.
-
Dester31
tag
válasz
WhiteWalker #20 üzenetére
A B9-es tévémen először a HDMI 2.1 sem ment ("ledobálta" a képet pár másodpercenként), amikor kijöttek a 3000-es sorozatú RTX kártyák. Kellett NVidia driver update és firmware frissítés is a tévéhez. Anno nyitottam rá ticketet az LG-nél, 3-4 nap múlva jött az update.
-
WhiteWalker
nagyúr
válasz
#72042496 #17 üzenetére
Mondhatnám a nagyokat is , pont az LG C1 HDR bugját , de majd erre is jön egy frissítés ... Valamikor egy messzi messzi galaxisban
-
-
Pro Koryak
addikt
"a WebOS meg mindig a legjobb TV OS imho."
Ja, ezért jön ki szinte havonta frissítés LG oledre. Mint pl. most is, amivel megint elcsesztek valamit. Szóval jön majd nemsokára egy újabb."Szerintem filmre, tévéadásra elég korrekt ajánlat, a hangrendszer meg plusz pont."
#6 fecke78
Miért? Az LG fél éve megkezdte az idei oledek forgalmazását, a Hisense meg nyár vége óta!
"De egy 300-320 ár lenne korrect"
Akkor ezt mond a többi oled gyártónak is! -
törölt tag
válasz
WhiteWalker #15 üzenetére
Don't get me started on that.
Emellett ez sajnos általában is jellemző, elég a PS5-öt megnézni - 30 Gbps, VRR és ALLM nélkül, utóbbiak talán jönnek majd szoftverrel. -
törölt tag
válasz
WhiteWalker #9 üzenetére
Ohh... kínai partnerek nem egyszer válaszolták hogy speciel ezt a paramétert nem tudják, de minden további nélkül beleírják az adatlapba és akár a készüléken is kijelzik hogy ja aktív meg minden...És nem ilyen himihumi bt dzsunkisztánból, hanem nagyok gyártanak mindenkinek is orvostechnikai vonalon, meg van saját lineup mellette...
Megköszöntük és elengedtük a tendert...
-
Xero
nagyúr
válasz
Pro Koryak #5 üzenetére
Cserebe valodi HDMI 2.1 van rendes frissitessel es a WebOS meg mindig a legjobb TV OS imho.
Na mi is pont ezert vettunk most egy C1-t. -
törölt tag
válasz
WhiteWalker #9 üzenetére
Lassan tényleg bármire ráírják a HDMI 2.1-et, amiben TMDS signaling (tudom, ez olyan, mint a CD lemez) helyett Fixed Rate Link (FRL) van, amivel a vevő persze nem sokra megy. Vagy nem tudom, a specifikáció szerinti sávszélesség és új funkciók után esetleg ez se kitétel már?
-
HaKo
aktív tag
Mostanában elkezdtem OLED-eket nézegetni. Igazából van egy gyengébb Hisense OLED A8g (60Hz VRR) ami kb az LG A1 (60Hz no VRR-nem tudom mennyit számít) ellenfele, az BF-kor 260 volt, úgy gondolom ha ezt az A9g-t 300 körül el lehetne csípni akkor megérné. Én szerintem kivárok jövőre a 120Hz-et tudók is olcsóbbak lesznek már.
Igazából Hiányolom a Hisense-től az információkat a honlapjukról. Használati utasítás részletes adatlappal, garanciális feltételek. Egy feltörekvő márkának erre figyelnie kellene. -
paperboy
senior tag
válasz
WhiteWalker #9 üzenetére
Sajnos ez alap hozzáállás részükről a specifikációkat tekintve, ez megfigyelhető más termékeknél is...
-
WhiteWalker
nagyúr
displayspecifications.com
oldalon hdmi 2.0-t írnak , és más helyen is irják , hogy "not support 4k 120 Hz" , míg a Hisense
oldalukon pedig hdmi 2.1-t "hazudnak"
Nálam már itt elbukott a termék! Pedig nagyon csábító alternatíva lett volna egy LG/Philips OLED tévének. -
Neurotoxin
őstag
Pont TV vásárlás előtt állok, nem fázok a "márkanévtől", de azért mégis csak kínai, amit maximum egy robotporszívónak nézek el. Tudom, hogy mindjárt megkapom, hogy miért gondolok egy LG-t jobbnak, de ott legalább tudom, hogy jönnek a frissítések és legalább tudja a 120 Hz-et a HDMI 2.1 és én igen, ki szeretném használni.
-
fecke78
senior tag
válasz
Pro Koryak #5 üzenetére
De egy 300-320 ár lenne korrect
-
Pro Koryak
addikt
Ja van olcsóbban LG, de ez is csak akciózva olcsóbb + majdnem fél évvel korábban jelent meg, így persze hogy jóval többet esett az ára! Ez meg kb. 1,5hónapja kapható és már most csak 350e.
Szerintem filmre, tévéadásra elég korrekt ajánlat, a hangrendszer meg plusz pont. -
snecy20
nagyúr
Még mindig oly sokan fáznak a Hisense márkanévtől?
-
Dester31
tag
Nem tudom elfogadni a "tetszett" plecsnit. A HDMI 2.1 megléte, viszont a 120 Hz átvitelének a hiánya szerintem a vásárló szándékos megtévesztése, emiatt elvből nem adnék neki semmilyen plecsnit a 48-60 Hz variable refresh rate meg így fölösleges parasztvakítás.
-
Ez olyan nem tudom hova teszem tévé, lehetne jó és megfelelő árú, de van ennél jobb olcsóbban. Nem hinném ha választani kellene egy Lg vagy ez között a kínait választanám.
-
fecke78
senior tag
350ért már van Lg oled 400 ért meg még jobb
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ph A 4K felbontású, HDR támogtású, saját okostévérendszerrel felszerelt A9G televízió járt nálunk.
- Lenovo magyar laptop billentyűzetre van szükséged? Akármelyik verzióban segítünk!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- DELL PowerEdge R730xd 16LFF 160TB+400GB 2U rack - 2xE5-2683v4 (16c/32t),256GB RAM,2x10G NET,HBA330
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPhone 14 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest