Hirdetés

Teszteltük a Hisense OLED tévéjét

A 4K felbontású, HDR támogtású, saját okostévérendszerrel felszerelt A9G televízió járt nálunk.

Hirdetés

Hisense A9G

A Hisense egyike a feltörekvő kínai tévégyártóknak, és a cég már évek óta célul tűzte ki a magasabb kategóriák meghódítását is. Ennek érdekében saját QLED panelt és Mini LED háttérvilágítást fejlesztettek, és három évvel ezelőtt beemelték kínálatukba az OLED televíziókat is. Az első fecskék eredményeivel a jelek szerint elégedettek voltak, hiszen idén egy újabb modell érkezését jelentették be.

Hisense 55A9G
Hisense 55A9G [+]

Ez a Hisense A9G, amely elődeivel ellentétben már Magyarországon is megvásárolható. Mi az 55 hüvelykes változatát próbálhattuk ki egy rövid teszt során. A készülék kifejezetten érdekesnek tűnt, hiszen szokatlan megjelenéssel bír, az átlagosnál lényegesen komolyabb hangrendszert kapott, és saját okostévé platformra épül.


[+]

Egyedi dizájn

A Hisense A9G bebizonyítja, hogy az egyre inkább uniformizálttá váló televíziós szektorban is lehet még újat mutatni. A legtöbb mai készülékkel ellentétben ez a termék ugyanis nem külön felszerelhető tappancsokon vagy talpon nyugszik. A készülékház része egy pár centiméter mély hangprojektor, amely talpként is funkcionál, hátulról pedig egy méretes fém kiegészítő támasztja meg, amelynek nyúlványára felülről kell rácsúsztatni a modellt. Ez a megoldás kifejezetten szokatlan megjelenést kölcsönöz a tévének, bár azért totálisan egyedinek nem mondanánk, hiszen korábban például a Sony is kísérletezett már hasonló kialakítással. Mindenesetre nekünk tetszett a dizájn, szerintünk kifejezetten ízléses lett.


[+]

A képernyő szabványos VESA konzol segítségével egyszerűen felpakolható a falra, azonban a forgatására és a döntögetésére nincsen mód.  A ki- és bemenetek a szokásoknak megfelelően a hátlapon kaptak helyet: négy darab HDMI 2.1, egy-egy USB 3.0, USB 2.0, kompozit, Ethernet, optikai digitális és analóg audió csatlakozó, illetve a digitális fizetős tévéműsorok dekódolásához szükséges CI+ slot került ide.

[+]

Főbb paraméterek
Hisense 55A9G
Panel OLED (10 bit), 120 Hz
Háttérvilágítás -
Képernyőméret 55 hüvelyk (139 cm)
Maximális felbontás Ultra High Definition (3840x2160)
Támogatott HDR szabványok HDR10, HDR10+, HLG
Maximális kontrasztarány Végtelen
Maximális fényerő kb. 720 cd/m²
Betekintési szög 179/179 fok (névleges érték)
24p lejátszás támogatott
Képbeállítások Dinamikus, Mozi éjjel, Mozi nappal, Sport, Standard
Hangbeállítások Beszéd, Késő éjszaka, Standard, Sport, Színház, Zene
Hangszórók 6 x 10 watt + 2 x 10 watt + 2 x 20 watt
Beépített digitális tunerek DVB-T/T2/DVB-S2/DVB-C
Interfész 4 db HDMI 2.1, USB 2.0, USB 3.0, kompozit, digitális audio, CI+ slot, 3,5 mm jack, Ethernet
Extrák digitális zajcsökkentés, integrált böngésző, letölthető alkalmazások, smart rendszer, kislexikon, EPG, médialejátszó, beépített Wi-Fi, UHD felbontás, eSúgó, HDR támogatás
Teljesítményfelvétel maximum: 240 watt
normál módban, 50 százalékos fényerőnél: 148 watt
készenléti üzemmódban: 0,2 watt
Méret talppal: 123,4 x 73,6 x 27,9 cm
talp nélkül: 123,4 x 73,8 x 10,9 cm
Tömeg talppal: 30,7 kg
talp nélkül: 21,5 kg
Gyártó honlapja www.hisense.hu
Termék honlapja Hisense 55A9G
Fogyasztói ár 350 000 forint

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

Előzmények

Hirdetés