Új hozzászólás Aktív témák
-
apostol666
tag
Üdv! Nem tudja valaki hogy hol lehet venni Zen Stone Plus-t? Csak a Pixmanian lattam eddig. Valami ötlet?
-
FTeR
addikt
A mellékelt füles iPodos stílusban fehér volt.
'97 vagy '98 környékén vettem ilyen hófehér fülest. akkoriban még az volt a módi, h minnél jobban elrejtsük a kábeleket (cikiztek is érte).
úgy látszik jócskán megelőztem a koromat vagy rossz ütemben követem. ez is olyan mint a ruhadivat. '70 volt a kilátszó has, '80 hónalj naci, '90 kilátszó has és most megint jön a hónalj naci... -
bwoay
nagyúr
én is albumonként hallgatom,
de ha 1 GB tárhelyet és 10 albumot veszünk alapul,
meg azt, hogy én az első albumról az utolsóra akarok ugrani...
szerintem amúgy igenis van létjogosultsága az ilyen eccerű,
kijelző nélküli lejátszóknak, sokan beérik ennyivel,
meg pl olyan sportokhoz, ahol egy nagyobb player már zavaró lehet,
vagy strapabíró, nehezebben sérülő lejátszóra van szükség.
viszont azt sem jelenteném ki, hogy a display felesleges.
legyen szó akárcsak egy dinamikus, a lejátszón összeállítható playlistről,
hangszínbeállításokról, pontos(abb) töltöttségkijelzésről,
rádióról, dalok szövegének megjelenítéséről (pl. nyelvtanuláshoz),
meg hát az egyszerű navigáláshoz...
ezeknek mondjuk a fele nem köthető szorosan a zenehallgatáshoz,
de a többi igen.
és még ha albumonként is hallgatom a zenét,
megesik, hogy a lejátszón levő 6-ik album
18-ik számát támad kedvem meghallgatni éppen -
Komplikato
veterán
''... felvenni pedig nem lehet az adást.''
Lehet hülyeség, de anno nem arról volt szó, hogy az új európai modellekből kihagyják a rádióból felvevést valami jogi macera miatt? (Ellenben az ázsiai verziókban benne marad persze.)
Meg van valami olyasmi, hogy az EU-ban 12mW kimaenő teljesítmény a max. amit engednek, míg ázsiai verziókban 20-40 közöttieket is kapni. (Elvégre aki nagyott hall, még lehet szeret zenéthalgatni.)
-
TriackFeri
aktív tag
Mac alatt is működne a lejátszó?
-
bwoay
nagyúr
válasz
take.a.ride #43 üzenetére
muhháhá, legalább 5 perc kellett, amíg megértettem, hogy miről van szó.
a linkből kiderül, hogy ezt a Creative CEO-ja nyilatkozta
2005-ben az iPod Shuffle debütálásakor a lejátszóról.
nagyon jó! -
take.a.ride
tag
http://www.engadget.com/2005/01/12/creatives-ceo-disses-the-ipod-shuffle-thems-fightin-words/
''So I think the whole industry will just laugh at it, because the flash people — it's worse than the cheapest Chinese player. Even the cheap, cheap Chinese brand today has display and has FM.''
asszem a Creative most ezen a ponton visszavehet az arcabol. -
feka007
veterán
Nekem vhogy rohadtul nem tetszik ez a gyökér kavicsforma. Ez sem nekem készült
[Szerkesztve] -
ponti_ak
addikt
Köszi.
2,5 éve volt egy (kijelző nélküli USB1.1-es) SD-kártyaolvasóm, ami lejátszott mp3-mat és wma-t, akkor jó volt az is. Azóta lett jobb, kijelzős, de a kezelése annak is hasonló (joy-os, iAudio G3), így lassan ott tartok hogy _már_ nem kell a kijelző.DE azért jól jön. bwoay: nem ér az i7-tel szekálni most, Tibor!
Az 1mb/sec-től viszont biztosan megőrülnék, mert mindig 2 perccel indulás előtt jut eszembe, hogy jaj, zenét kellene cserélni/frissteni a lejátszón...
MOD:
@bwoay: a navigálás ~10 albumig még megy, csak mindig emlékezni kell rá, hogy _éppen most_ mi van fent...De pl akinek csak shuffle-re van állítva, annak mindegy is...
Low-budget player, jól néz ki, ne várjunk tőle sokat. Tényleg kár, hogy a kijelzős verzió már nem low-budget, de még nem a közép-kategória.. Jobb lehetett volna.
[Szerkesztve] -
Ajnasz
csendes tag
Nekem ez a lejátszó pontosan azt tudja, amire szükségem van. MP3-at lehet vele lejátszani. Mikor ilyen stuffot kerestem, a kutatás közben szinte feltétellé vált, hogy ne legyen rajta kijelző, ugyani teljesen felesleges, mert a zenét hallgatni akarom, nem nézni. Kijelző esetleg lirycs olvasáshoz/énekléshez lenne hasznos, de ugye olyat meg nem csinál az ember az utca/vonat/busz/egyéb tömeggel megtömött helyen. Így felesleges. Mégegy feltétel volt, hogy szolíd legyen, tehát lehetőleg fekete/szürke, csíkok és minden nélkül. Ez fekete. Kívántam, hogy rendes jack dugó menjen bele, mert olyan fülesem van. Ez jack és a füles, amit adtak hozzá szerintem jó és az is fekete, végül nem is cseréltem le. ([link]) Legfontosabb feltételem volt, hogy egyszerű mass storageként működjön, mert Linux alatt szeretném használni. Ez is megy. Szerettem volna, ha nem kell elemet/akksit vennem bele, ez is meg van oldva.
Extraként kaptam, hogy kellően kicsi, így csak Beteszem a zsebembe, a kezem is, és ha úgy tetszik, akkor elő se kell vennem ahhoz, hogy számot váltsak vagy akármi, mivel felőső + jel a kezelő karikán domború, a többi nem. Így mindig tudom, hogy melyik a teteje a cuccnak és tudom, hogy mit nyomkodok.
Az, hogy ezt a shuffle árának a feléért kaptam meg, az további plusz pont. (Shuffle megy mass storageként?)
Hibának megemlíteném, hogy mintha a számok sorrendjét nem feltétlen tartaná be, de ez lehet, hogy a fájlok nevének a karakterkódolása miatt van, így egyenlőre nem merem határozottan kijelenteni.
Eddig nem használtam sokat, volt egy 5-6 órás utam vonaton, ami zajos. ott kellően fel tudtam hanogsítani, hogy halljam a zenéket. Azt végigbírta, még most is úgy villog, mintha frissen lenne töltve. Szóval sokat nem használtam még, eddig úgy tűnik, megkaptam a pénzemért, amit akartam, a sorrendet illető gondot egy későbbi firmwareben remélem javítják vagy megtudok róla valamit, hogy miért van úgy, ahogy.
[Szerkesztve] -
Diablo.
csendes tag
Nekem bejön. A creative amúgy is super, még nem csalódtam benne
-
Xantomas
őstag
Hát igen, mindíg lesznek olyanok, akiknek a hallását, már tönkre tette a marketing.
Én is erre a tesztre vártam. Egy kéket szerettem volna a jövőben beszerezni, de hogy EUban nem forgalmazzák... fura döntés, de már megszoktam.
Jól jönnek az ilyen kis egyszerű lejátszók, mikor az ember bulizni megy egy társasággal és az éjszakai járatok valamelyikével tér haza. -
horvathkrisz
addikt
barátnőmnek olcsó 1 gigás, kijelzős kellett,nem sz@rt akartam pl. a ''hülyék bóttyába'' drágán, ezért webshopban rendeltem neki egy MuVo-t. régóta használja, meg van vele elégedve.
ha vennék magamnak is a creative-ot választanám, elvből nem kéne az agyonreklámozott ájpod...
köszönjük a tesztet! -
Zull
senior tag
-
Loretto
veterán
Aranyos kis kütyük, de vesznek manapság kijelző nélküli készüléket?
Mod.: Rudi igen... -
KrAt
veterán
Hát nemtom. Nem kéne, az tuti. Az, h nincs kijelző rajta, az nálam már bukó..
Ennyi árért több giga microsd-t veszek, és akkor ott vagyok, mint ez, sokszor ennyi memóval, kijelzővel, stbstb...
Ilyen kis tizenéveseknek tudom elképzelni, akinek tökmindegy, csak szóljon, másnak nem..
És egyébként meg egyetértek Daywalkerrel.. -
Daywalker
addikt
A Sonyra is lehet Sonicstage nélkül másolni zenét. Van egy fél megás program, amit feltöltesz a lejátszóra és azzal tudsz bárhol felölteni rá Sonicstage nélkül is. Akinek ez nem tetszik, annak hasonló árban ott a Samsung U3.
Rudi: Nem hiszem, hogy divatduma lenne. Egyszerűen a Creative képtelen normális mp3 lejátszót csinálni, el kell fogadni, hogy hasonló árért van jobb. -
Bodz
nagyúr
A cikkben felmerült a Meizu neve. Esetleg nem lesz valamikor egy nagyon nagy Meizu lejátszó teszt?
-
D4rkm4n
őstag
Egyedül a magyar forgalmazótól lehet megrendelni, vagy esetleg valamelyik áruházláncban vagy webboltban is beszerezhető?
-
D4rkm4n
őstag
válasz
(Kolombusz) #16 üzenetére
Huhh... Basszus... Asszem tényleg kemény napszúrást kaptam, mert simán kiment a fejemből az adatlap.
Köszi az infókat.
-
(Kolombusz)
veterán
Te figyi, egy flashmemóriás lejátszóba minek rázkódásvédelem?
Táblázatban leirva, beépített aksija van, de erre a fotók alapján is rájöhetsz.
Ha csak annyira strapabiró, mint a többi Creative player, akkor semmi gond nem lesz vele.
Nekem egy MuVo N200 van tőlük, bár már régóta a telefon a PMP-m, de azt mindenképp elmondhatom, hogy semmi gond nem volt vele, pedig kapott hideget-meleget egyaránt.
[Szerkesztve] -
D4rkm4n
őstag
11.300Ft-ért nem is olyan drága. Roppant picike a cucc.
Valaki tudna róla még egy kis információval szolgálni? Elsősorban az érdekelne, hogy:
- van-e benne rázkódásvédelem
- milyen energiaellátású? (Belső akksis mint az iPod?)
- mennyire strapabíró?
Ha esetleg valaki tudja a választ a kérdésekre, jónéven venném a felvilágosítást! -
ponti_ak
addikt
Jó a cikk, bár van benne 1-2 elütés. pl: ''Azért az 1-2 GB manapságbőven elegendő alkalmi zenehallgatáshoz. A kis kijelzőre nem fér túl sok információ, de egyszerá zenehallgatáshoz erre nincs is szükség.''
Rudi, Te saját magadnak (vagy akár ajándékba) megvennéd ezt a Zen-t (pl az alapmodellt)? Vagy ilyet ne kérdezzek?
üdv. -
rudi
nagyúr
válasz
horvathkrisz #8 üzenetére
Mondom, relatív! Egyébként HD215 és nem HD250! Nekem HD215-ösöm van Audigy-vel, az én hallási szintemen nagyon meg vagyok elégedve vele, de van aki szerint nem olyan jó [link]. Azt is elhiszem, hogy az a valaki hallja, hogy hol kellene jobbnak lennie, de én nem (vagy nem nagyon). És abban sem vagyok biztos, hogy ami neki jó az nekem is.
Minden relatív, különösen az emberei érzékekre alapozó véleménnyilvánítás mint egy mp3-lejátszó meghallgatása. Annyira relatív, hogy éppen most kaptam egy levelet, amiben azt írják, hogy miért nyomom én is azt a divat dumát, hogy a Sony, Apple jobb mint mondjuk a Creative.
Lényeg a lényeg. Szerintem árához mérten a Zen Stone nagyon jó, és ajánlom. -
Zull
senior tag
válasz
horvathkrisz #8 üzenetére
onnantol mar whitefulnek kell lenned h erzekeld
nekem hd 555-om van, hozza kepset a 40k-s hd 595 semmivelse szol szebben (jujj 20 helyett 15hz-et is tud, oda ne rohanjak
)
amugy elmesz westendbe a media marktba ott a 90k-s fuleseket is fel lehet probalni, ott megtudhatod a halando embernek nem hallhato kulonbseget
[Szerkesztve] -
Daywalker
addikt
Nem, nem Sennheiser. Sima kommersz Sony füles, amit rengeteg lejátszóval kipróbáltam már. Eddig mindig ezzel helyettesítettem a gyenge minőségű gyári füleseket, és mindig sokkal-sokkal jobb hatást sikerült elérni. Érdekes módon a Creative Zen még ezzel is bénán szólt.
Úgy gondolom, hogy ha valakiben van legalább egy szemernyi igényesség, akkor hozzácsap még pár ezer forintot a Zen árához, és máris kap egy olyan lejátszót, amiben legalább megvan az a hajlandóság, hogy normálisan szóljon normális fülessel.
Szóval ha így gondolkozunk, akkor 16-ért ma már egy gigabájtos Sony lejátszót kapsz normális Sony fülhallgatóval. Szerinted ez éri meg jobban, vagy 12-ért a Zen + 3 ezerért egy jobb füles, ami még így sem közelíti meg a Sonyt sem minőségben, sem pedig hangzásban (és a kijelzőt még nem is említettem!)?
[Szerkesztve]
[Szerkesztve] -
horvathkrisz
addikt
általában adok a véleményeitekre, tesztjeitekre, nagyon sok (90%ban) a PH!-s tesztek,fórumok alapján vásárolom a hardvereket, stb. ...
de hogy a 15000Ft-os hd 250-re azt mondod, hogy gagyi, nos... kicsit rosszul esik, ugyanis nekem egy eh150-em van, ami fele annyiba kerül(7K) és nagyon meg vagyok vele elégedve.
mondjuk nem próbáltam még az 50K+ -os kategóriát. így nincs viszonyítási alapom. -
Zull
senior tag
let the flame begin
-
rudi
nagyúr
válasz
horvathkrisz #5 üzenetére
Majd Daywalker megmondja. Egyébként Sennheisernél tényleg a középkategória alsóbb részébe tartozik. Meg asszem zárt füles alapból sem lehet jó
Persze itt a ''jó'', ''gagyi'' és hasonló fogalmak rettenetesen relatívak. Én (és rajtam keresztül a PH) ajánlom a Stone-t más meg nem. Mindenki véleménye adalék a vásárlás előtti infógyűjtéshez.
-
rudi
nagyúr
Soroljad a 12k körüli lejátszókat amik, legalább így szólnak és jobb az anyagminőségük. Teszteléshez pár 320 kbps-ban rippelt kórusművet, jazz számokat és aerosmithet használok. Milyen volt az a jobb füles? Az tény, hogy az Audigy + Sennheiser HD 215 (tudom, az is egy gagyi füles még) kombó jobban szól, de felhasználásban és árban sem egy kategória a kettő.
-
Hun'reeth
őstag
Érdekes csecse-becse. Mondjuk a füles lehetne ugyanolyan színű mint a lejátszó.
[Szerkesztve] -
Daywalker
addikt
Most minden fikkantás nélkül, de én is kipróbáltam már a Zen Stonet, és egyáltalán nem ezeket tapasztaltam.
Igénytelen műanyag az egész, a gyári füles meg egyenesen katasztrófa. Nagyapám, Sokoljának nincs ennyire dobozhangja, mint annak, de egy jobb fülessel éppen csak picit javul a helyzet. Talán annyit, hogy megjelenik benne a magas- és némi mélyhang is. Nagyon hiányzik belőle vmi EQ-szerű képződmény. Az Apple cucca ennél százszor jobb, nem csoda, hogy többe kerül. Gondolom elektronikus zenével teszteltétek, mert az minden sz@*on jól szól
[Szerkesztve]
[Szerkesztve] -
Zull
senior tag
hmmm erre a tesztre vartam mar
en egy plus-al szemezek mar regota, de varom h mar itthon is elerheto legyen
amugy van egy par aprocska hiba sztem a cikkben:
''Bár meglehetősen lassan, 1 GB/s-os írási sebességgel'' inkabb akkor 1mb/svan meg amugy csak meg kell keresnem, de jo teszt, grat.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ph Kipróbáltuk a Creative zenelejátszói közül a legapróbbakat.
- Autós topik
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Sütés, főzés és konyhai praktikák
- Hobby elektronika
- Milyen TV-t vegyek?
- Diablo II: Classic és Resurrected
- Elfelejtettem a film címét
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- S.T.A.L.K.E.R.: Shadow of Chernobyl
- Everest / AIDA64 topik
- További aktív témák...
- Apple Watch Nike S6 44mm Space Gray LTE, ajándék új szíjakkal, üvegfóliával és ütésálló tokkal!
- BenQ MW523 3D DLP Projektor, 3000 ANSI lumen, 143 óra üzemidő + 2db 3D szemüveg + Ingyen posta
- 16" macbook pro m1pro.
- (új, bontatlan) Kingston 8GB DDR4 3200Mhz CL22 (Foxpost:+1400Ft)
- Új állapotú ASUS TUF Gaming A15 FA507NU - Ryzen 5 7535HS, 15.6FULL HD 144Hz, 1TB SSD, 32GB
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte AORUS B450 R5 5600X 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1080 Ti 11GB ASUS GT 301 FSP 700W
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S24/Samsung Galaxy S24+/Samsung Galaxy S24 Ultra
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 65C2 - 65" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
- Gamer / irodai szék noblechairs EPIC bontatlan
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest