- Fujifilm X
- Azonnali notebookos kérdések órája
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- OLED TV topic
- Internet Rádió építése (hardver), és programozása
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Bluetooth hangszórók
- TCL LCD és LED TV-k
- Azonnali fotós kérdések órája
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
Új hozzászólás Aktív témák
-
Gyusz
őstag
A cikk elején a 6800 GTS valójában nem 8600 GTS akart lenni? Most még leírhatnám, hogy én többet vártam az új középkategóriás kártyáktól, de nem teszem, ugyanis mostanában érdekes módon mindenki megemlíti ezt valahol
-
CSorBA
őstag
Így volt ez a GeForce 6800 GTS esetében is.
Sztem is elírás lesz az Csak pont kicsit megtévesztő ráadásul ilyen mondatkörnyezetben...
Nekem 7800GTXem van, és engem sem mozgatnak a 8x széria középkategóriás kártyái... inkább, dobok be az SLI-s lapomba majd mégegy ilyen karit... -
Ribi
nagyúr
En az usb-s akkutoltot neztem es nem igazan ertem hogy miert lenne 30 ora a toltes.
Foleg hogy 5 V-vel tolt, 500mA-el akkor az kb 5-6 ora alatt meg kell hogy legyen. Vagy nem azok az ertekek. -
dragonfx
veterán
Hát igen a 8800 gts 320megás verziója az ideális választás manapság..
Szégyen nem szégyen de a felsőkategóriában van az a vga ami a legjobb vételnek könyvelhető el még akkor is 70e körül kapható.
Elnézve szerintem akkor fog jönni a 8700 amikor majd a 8900, ami ugye cska órajelben fog különbözni, különben árban nem tudnák hova berakni a terméket, kivéve ha a 8700 bejövetelével azonnal kivonnák a 8600at a paicról.De megoldás lehetne egy 8600 gtx/ultra is, és akkor szépen csöndben ott megváltozna rajta jó pár dolog, és akkor 8600 series rev.2ről is beszélhetnénk."Ha valami túl szép, hogy igaz legyen, akkor az valószínűleg nem is igaz"--Logout 2014
-
VargaI
senior tag
Elég gyengusz lett ez a 8600-as széria most, ha más nem árban nagyon rosszul van pozicionálva . Az előző szérinál ez nem volt gond, mert teljesítményben és árban is jó volt az új széria(6600GT->7600GS). Itt kb az kell majd mind AMD-ATI-nál a szép kis árcsökkentések, hogy versenyképesek legyenek...
[Szerkesztve]Az idő pénz, az egyetem idő, hülyeségekre meg nem költöm a pénzem. - - - - - - - - ''The answer for the ultimate question is: 42.''
-
Ja no
aktív tag
valszeg külön töltőköre van a kettőnek (ami lehet épp előny is). Így már csak 250mA jut egyre. Továbbá elképzelhető, hogy egy olcsó áteresztőtáppal töltik a cellákat, így jócskán le van korlátozva a töltőáram, hogy ne gyulladjon ki a tápocska. De az is lehet hogy azért van ennyire lekorlátozva, hogy a gyengébb, 100mA-es USB aljzatokat se ültesse le.
-
rudi
nagyúr
Tudjátok mit csinál éppen az NVIDIA? Éhenhalasztja az amúgy is kínlódó AMD/ATI-t. A 75 000 forintos 8800 GTS-sel felülről nyomja az X1950 Pro/XT szériát. Alulról meg a 8600-ak magas árával kaszálja az extraprofitot (amúgy nem a 8600 GTS túl drága, hanem az X1950 Pro/XT őrületesen olcsó, a 7600 GT is 55 000 forint körül indított) és hajtja a vásárlókat a 8800 GTS felé. Folyamatosan tolják a híreket, hogy a VGA bizniszben az egyre alacsonyabb árak miatt nincs akkora haszon mint korábban. Mit gondoltok, a 40 000 Ft körüli X1950 Pro-n mekkora a haszon...? Ha igazak a híresztelések, hogy az új Radeonok csak május 2. felében vagy júniusban jönnek, akkor még lesz pár kemény hónapja az ATI-nak és utána kezdődik majd megint az árverseny...
Resistance Is Futile. You will be assimilated!
-
rudi
nagyúr
8600 bukta lesz? neröhögtess szerinted egy olyan VGA-t ami majdnem egy az egyben a 7600 GT nyomtatott áramkörére épül és egy G73-nál alig drágább chip van rajta mennyiért lehet előállítani. Amikor kijön az ATI az új középkategóriás vonallal (és megszabadul az olcsó, ráfizetéses X1950 Pro/XT-től), megnézik az NV-sek mit tud az új konkurens, és hozzáigazítják az árat. Addig meg keresnek a tudatlanokon, ez van - biznisz iz biznisz.
-
Ribi
nagyúr
Hat igen de most csak a tudatlanokon lehet szentem keresni, mert ez a kartya igencsak xar lett. Eleg sok esetben a 7900gs is megveri. Aki magas felbontasban akarja tolni annak nagyon keves ez a kari. Milesz meg dx10-ben. Oke hogy tudja de hogy normalis grafon nem megy az biztos. Szal majd akkor veszik ha mar telleg ez is 25k korul lesz, mert tobbet nem er. Ati kozep kategoriasa szentem nagyon durvan elveri a 8600-asokat, es az emberek inkabb azt veszik. Hacsak nem lesz hulye az ati mint szokott es petsa dragan akarja majd eladni.
-
Ősember
őstag
ujbol fény derült a 8600-asok elrontott árpolitikájára
______________________________________________________________________ www.rambazar.com - G.Skill minden szinten - 8GB DDR3 15.000Ft alatt!
-
dexter7891
csendes tag
Szerintem azért adják ennyiért mert ez az egyetlen dx10-es család!!!
Majd ha kijönnek az atik akkor fognak árat egyeztetni és akkor kell majd vga-t venni! -
rudi
nagyúr
Bakker, válts már ki a write only üzemmódból! Az ATI középkategóriája az X1650 XT, amit a 8600 GTS ronggyá ver (akártcsak a 7600 GT-t). Amit Te középkategóriának hiszel, - X1950 Pro és 7900GS/7950 GT - az a csúcskategória alja, ez látszik a számozáson is (meg azon hogy 256 biztes a memvezérlőjük stb.). Az árakkal kapcsolatos dolgot meg korábban leírtam. És még valami: rengeteg tudatlan van, ezt az NV nagyon jól tudja.
-
rudi
nagyúr
válasz dexter7891 #13 üzenetére
El sem hiszem, hogy valaki vette az adást Szerintem még egy tényezőre várni kell, és az a rendes DX10 támogatás driveres és játékos oldalról. Úgy saccolom, őszre, vagy a karácsonyi szezon kezdetére tisztázódik a VGA-s helyzet, addig fölösleges messzemenő következtetéseket levonni.
-
fasyrt
őstag
Piros nyákos nvidia kari, hmm... Eddigy ugye ati volt piros, de megvette a gonosz zőőd amd, neki is zöldülnie kellett... muris.
Érdekes a (citrom)sárga nyákra nem mozdulnak rá a gyártól, meg a fehérre sem... Pedig mintha régebben a jetway gyártott volna olyanokat...
[Szerkesztve] -
VINIKOR
senior tag
Pocket+ USB töltőt hol lehet venni? Nem találtam linket.
-
Ribi
nagyúr
Hat hogy az 1650-et rongya veri az nem kicsit tulzas. Szerencsere ujabb jatekokban kicsit elhuz, de nem annyira durvan. En csak azt mondom, hogy ahogy az lenni szokott a kozep kategoria megegyezik teljesitmenyben az elozo felso kategoriaval. Hat ez most kicsit sem igaz. 3-ig generaciora probaljak ugyanazt a nyakot eladni, ami mar nem megy, csak azert meg megprobaltak. Ahogy a felso kategoria fejlodik ugy kellene a kozepkategorianak is. Ratoltak egy uj gpu-t a regi nyakra, de ez mar itt keves. De szentem kicsit masra gondolunk es ezert nem ertjuk meg egymast. Na uff.
-
rudi
nagyúr
Ejjj, de nagyon otthon vagy a VGA gyártásban A nyomtatott áramkörnek kb. annyi a szerepe, hogy elintézi a drótozást a GPU és a RAM között valamint biztosítja megfelelő feszültségeket - semmi köze a teljesítményhez. Ha ugyanolyan a memória (128 bites GDDR3) és ugyanolyan a GPU kimenete (lábkompatibilisek) mi a rákért csinálnának új nyomtatott áramkört? Így nekik sokkal olcsóbb előállítani (még a gyártósort sem kell átvariálni). Az X1650 XT általában 10%-kal gyorsabb a 7600 GT-nél a 8600 GTS meg többnyire 20-50%-kal, szóval alaposan üti az X1650 XT-t is
Hogy hogyan szokott lenni valamikor régen, azt jobb elfelejteni, mert most egy teljesen új felépítési filozófia lépett életbe. Ne felejtsd el, hogy az a GPU, amit most szid mindenki a G80-nak csupán a negyede, és a legmodernebb játékokban (Oblivion, Rainbow Six Vegas, Stalker) így is tartja a lépést az előző generáció közel csúcskategóriás cuccaival. Persze, és éppen ettől érdekes a helyzet, a régi játékokban nem olyan jó (hasonló a helyzet mint az X1600 széria kezdetekor, de mondom, tök fölösleges a múltat nézni, mert minden változik).
Hova akarok kilyukadni? Oda, hogy az NV-nél baromira tudják, mit, miért, mikor és hogyan csinálnak, szóval nem kell elhamarkodott következtetéseket levonni akkor, amikor a konkurens még nem terítette a lapjait. Igen, az X1950 Prónak jobb az ár/érték mutatója, ha vásárlói szempontból nézed, de az sem elhanyagolható kérdés, hogy ez a jó ár/érték arány mibe kerül az ATI-nak. Egyelőre legfeljebb annyit lehet mondani, amennyi a 8600 GTS cikkünk végén volt, hogy meglátjuk mire képes az ATI (milyen új cuccokkal jön ki és mikor, beledöglik-e az alacsony árakba, amikbe az NV hajszolta).Resistance Is Futile. You will be assimilated!
-
rudi
nagyúr
válasz EQMontoya #21 üzenetére
Erre nem vennék mérget. Az RV570-es komplexebb, a 7900 GS-re meg a ''hulladék'' G71-ek mennek, amikben kevesebb futószlalag jó (persze a ''hulladák'' RV570 meg megy az X1950 GT-re, X1650 XT-re). Akkor lehetne erről nyilatkozni, ha tudnánk a kihozatali arányokat (egy szilíciumostyán hány jó GPU jön ki). A 7900 GS kisebb nyákja és hűtője is valószínűleg olcsóbb, bár lehet, hogy a hűtő már a márkák (Asus, MSI stb.) költsége. Mindenesetre az tény, hogy az X1950 Pro jobb ár/értékben mint a 7900GS.
-
azbest
félisten
Mindig mosolyogni kezdek, amikor sokat fikázzák az alsó és középkategóriás kártyákat. Mindegyiknek van piaca bőven. Igaz, hogy mindenki szeret játszani, de a középkategóián is elmennek a játékok, legfejlebb kis komporomisszumal, ami szerintem sokakat nem zavar. Aki meg arra izgul hogy 90 fps helyett 95öt visz a kártyája, hát élvezze amíg nem jön egy 100fps-t bíró gépű szomszéd srác
Nekem a 8500 tesztek hiányoznak, nem nagyon láttam még... kíváncsi lennék mit tud. Gondolom ez is elég szinte mindenre... egyszerűbb játékokra... s bármi másra...
Ha g80 rokonság elterjed, kíváncsi leszek kijönnek e olyan progik amik kihasználják a számítási teljesítményüket... biztos van sok terület ahol jól jön a ''szuperszámítógép'' ami a kártyán van (tömörítés/videótömörítés - codecek/videólejátszás... grafikai programok effektjei...) Úgy emlékszem pl az acrobat újabb generációja is igénybe vesz gpu tudást... -
dezz
nagyúr
Ribi az ATI/AMD új, hamarosan megjelenő középkategóriájára célzott, aminek nagy esélye van, hogy elveri ezeket a 8600-asokat. És még olcsóbb is lehet, lévén 65nm.
A nyákról meg ti magatok is írtátok, hogy olcsóbb egy 128 bites buszt kiszolgáló kártya, mint egy 256 biteset. Mondjuk az ATI-nál is 128 bites marad a középkat., de legalább (kapásból) lesz GDDR4-es kártya.
A múlt feledéséről írsz, közben fő szempontként említed, hogy ''így is tartja a lépést az előző generáció közel csúcskategóriás cuccaival''. Pedig ez senkit sem érdekel, amikor egy középkategóriás kártyával újabb és még újabb játékokat közepes beállításon (mai átlag felbontás, szal ~1280x1024, + némi AA és AF) akar játszhatóan játszani...
[Szerkesztve] -
dezz
nagyúr
-
rudi
nagyúr
Hogy mit fog tuni az ATI új középkategóriája, azt szerintem akkor döntsük el, amikor megjelenik. NV-nél is mindenki 64 stream procira számított és csak 32-t kapott (gondolom nem véletlenül). A GDDR4 memóriának egyelőre nem látom különösebb előnyét, mert nem megy sokkal magasabban mint a GDDR3-as.
Ami az idézetemet illeti, lécci ne félmondatokat ragajd ki, hanem a teljes szöveget értelmezd! Azt írod, hogy a kiragadott félmondat senkit nem érdekel (éppen ott van előtte a lényeg, amit figyelmen kívül hagytál: a legmodernebb játékokban ) és azzal magyarázod, amire az egész gondolatmenetem vonatkozott.Resistance Is Futile. You will be assimilated!
-
Fermat
tag
Ilyen GoodRam csodat hol lehet kapni ? Tetszetos.
.::: http://www.forum.nokia.com/devices/E51 :::. <3 E51 <3 BME
-
dezz
nagyúr
Kihagytam, de úgy értelmeztem, mintha ott lenne: erre vonatkozott a ''modern és még modernebb'' -- ezekben jobb, mint a korábbi csúcsok, csakhogy az új generáción belül nem elég jó eme új játékok mai és várható igényeihez. Mindketten tudjuk, hogy az átlag 25fps-hez milyen min. fps-ek járulnak, még AA és AF nélkül is akár, és hogy ez nem épp a mormálisan játszható kategória.
Az ATI-nál remélhető, hogy a 65nm melletti 80W-os fogyasztás nem az ügyetlenségük számlájára írható.
[Szerkesztve] -
pszihó
aktív tag
''Az X1650 XT általában 10%-kal gyorsabb a 7600 GT-nél ''
Nem forditva akartad irni?
[link]Samsung S9 tab 5g (8/128) // Hyte y70- darkflash dr12pro 10db-zalman megamax 600w-asrock h310cm-dvs, i39100f-asus rog strix rx5700 xt,– SAMSUNG Odyssey G9LC49G95TSSRXEN 125CM 5K GAMER MONITOR
-
feka007
veterán
Stalkeres díszítésű kellene 8800GTX-ből is
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Gamer Pc eladó! I5-8500, 16GB RAM, MSI GTX 1080 8GB , 500GB+250GB SSD MAI NAP (11.14) ÁRENGEDMÉNY!
- AMD-RYZEN-9-5950x , ASUS TUF Gaming B550M-Plus , 32GB 3600MHz DDR4 RAM G.Skill Ripjaws Félgép!
- Gamer PC eladó! I5-10600K(3,5Ghz), 16GB RAM, RTX 2060 6GB, 500GB SSD+128GB, 1TB HDD MAI NAP OLCSÓBB!
- T14 Gen1 14" FHD IPS Ryzen 5 PRO 4650U 16GB 256GB NVMe ujjlolv gar
- Nintendo Switch RP2040-tiny Picofly 2.74fw CFW chip készlet eladó!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest