- Üvegben nem szűköldködő GameMax mikrotorony, "lopakodó" alaplapokhoz is
- 14 GB/s-mal olvasó, DRAM-os SSD az ADATA palettájáról
- A készülő legújabb node-ján is kerüli a legmodernebb EUV berendezéseket a TSMC
- Ez lenne a népkártya? Teszten a GeForce RTX 5060 Ti 16 GB
- Kapott egy gyorsjavítást a hibajavításoktól duzzadó GeForce driver gyorsjavítása
Új hozzászólás Aktív témák
-
deter
aktív tag
Részletes, bemutató. Végigolvastam.
És igen flash alapú videót minden tesztbe!
De azért érdekes, hogy egy prémium (nem Asus) alaplap ilyen részletes elemzés alá vétetett. A hab a tortán a ''Tetszett'' minősítés. Kíváncsi vagyok, hogy a megjelenő ATi RD600 chipesetes DFI is részesül e ilyen ''kegyben''. Vagy itt minden PR cikk? Vagy csak szerkesztői részlehajlás?
üdv_
deter -
Komplikato
veterán
Több híroldalon és fórumon felmerült az az állítólagos probléma, hogy az NF680i-s alaplapok (gyártófüggetlenül!) sorban sütik meg az 1000MHz-es és annál gyorsabb tuningramokat, de csak azokat. Ennek a pletykának van alapja?
(Mert aki meg tud venni egy ilyen drága lapot, az valószinüleg a tuning miatt veszi, és nem is 667-800-as ramot tesz bele. Szóval nem mindegy.) -
szab.tam
nagyúr
Úgy elszomorít, hogy szinte már kiveszni látszik az, hogy egy új deszka kezeljen 4 pata-t.
Habár pont itt a PH-n visszalapztam és ha jól láttam, lesz egy új MSI, amin lesz két ata133 csati... -
Male
nagyúr
Az IDE/SATA tesztet csak én nem vettem észre? Vagy nézzem meg az NF4-5-nél, mert teljesen ugyan az?
Ez a lap egyáltalán nem volt meggyőző... sőt, inkább arról győzött meg, hogy nem kellene. A TCP/IP gyorsítós dolog hatása nem jött ki egyáltalán (vagy a hálózati teszt résznél ez nem szólt bele a dologba?), a két gigabites hálózat összekapcsolós dolgot elképzelni se tudom, ki fogja használni, a memória sebességállítgatás meg szép dolog, de pont tuningban nem ment igazán jól a lap... mindezt rohadt drágán, nagyon komoly fogyasztás mellett...
(Azért az Idle fogyasztás borzalmas... +30% a teljes gépre nézve, mindez csak a chipset miatt) -
Michell
tag
A teszt jó, bár én ennek kapcsán az nF 650i SLI adatain akadtam fenn.
Csak 18 PCI-E sáv. Az nF 570 SLI is 28-at kezel. -
lúzer
veterán
Ha váltok marad az asus p5b
-
orbano
félisten
szerinted mennyi az esélye, hogy kiadás előtt egy héttel majd az Intel azt mondja, hogy bocsi de mégsem. Nyilván egyik gyártó sem hülye, az ATI nem csinál úgy chipsetet, meg a DFI sem alaplapot, hogy nincs meg hozzá a szükséges licenszük. Az Intel meg nem egy szőkés kikent k*rva, hogy csak úgy meggondolja magát (már csak azért sem, mert szerződés köti, ha licenszet adott)
-
robyeger
addikt
Én is arra szavazok, hogy RD600 deszka meg fog ragadni a prototipusnál. Intel minek tömné az AMD zsebét az ATI-n keresztül, vagy olyan magas árcédulát szab az AGTL busz licenszének
, másodsorban régóta hüvös a viszony a DFI és az Intel között, bizonyítja ez, hogy 945,965,975 deszkák garmadáját adták ki más gyártók, közben a DFI...
Teljes képet majd akkor kapunk, ha már kijött az Intel 1333FSB desktop lapkakészlete is, másodsorban ha jön a PCIE v2.0, akkor megint újabb számozású NForce chipeket várhatunk.
[Szerkesztve] -
-
Konflikt
addikt
Érdemes, és ezzel kezdtem a napom
Igy jobban betekintést nyerhetünk az összes bios opcióra, intervallumokra. Sztem folytassátok mindenképp a következő tesztekben a videó készítést. Sőt lapokról is csinálhattok egy pl. fél perces szösszenetet
Tetszik a biosban ez a 2 hasábos megjelenítés, már ahol.
Bár a lényeget már 1-2 hete átbeszéltük anno az evga 680 topicban, érdekes ez a független, unlinked memóriakezelés. Bár ahogy a 2. videóban látható ittis valamiféle osztókkal dolgozik, csak jóval több van ezekből. Érdekes a beállított értéket ugy alakalmazza, h keres egy olyan osztót, ami a legközelebb van ahhoz. (pontosan nem állította be azt, +-15 mhz eltérés volt) de ilyet... 7:6 meg 13:14 osztó. zsír.
Bár ezaz, h egy iylen áru lapnál ér-e ez valamit. (inkább még teljesítménycsökkenéssel jár, ami sejthető is volt) Szép és jó, csak sztem egy olcsóbb lapnál lenne ennek igazán értéke, h ne a ram fogja vissza a tuningot, ha egy ''takarékos'' core 2 tuning rendszert szeretnénk építeni, de ilyen lap még nincs egyelőre. -
gayer
aktív tag
Igen ez az rd600-as topic
Amúgy tényleg faja teszt, én még személy szerint annyit szeretnék hozzá tenni hogy cseréltettem a lapot és piszok gyorsan oldotta meg a disztribútor ( magyarul nem szarozott
) a cserét, tehát gar intézés korrekt!
-
fLeSs
nagyúr
Volt olyan ember, aki megnézte a videó(ka)t? Csak jó lenne tudni, hogy van-e értelme ilyet készíteni.
-
FehérHolló
veterán
válasz
Achill3uS #14 üzenetére
Nem itt kéne erről beszélni, és többet nem is fogok, csak ezt leírom.
Intel miért lenne abban érdekelt akár minimális mértékben is, hogy DFI kiadjon egy olyan lapot, amihez AMD adja a chipsetet..?
Tehát a kérdés nem úgy szól, hogy ''mi oka lenne intelnek ilyet tenni?'', hanem úgy, hogy ''mi oka lenne intelnek arra, hogy ne tegye meg?''. -
Ősember
őstag
válasz
Achill3uS #14 üzenetére
én lényegesen több bizalmat fektetek az ati-s alaplapokba, mint az nvidiásokba
nálam már az kizáro tényezö, hogy a chipset felér egy középkategoriás vga fütésével
lehet tuloztam, de be kell látni hogy eszetlen, szemben az atival. én is várom már azokat az rd600-akat, csak nehogy pofáraesés legyen a vége
-
karmester
senior tag
válasz
#65675776 #13 üzenetére
Pedig jó lenne, ha megjelenne. Néztem az Anandtech-es DFI RD600-as fórumot, és ott azt mondja a házigazda, hogy 11-13 nap múlva lesz piacra dobva a DFI üdvöskéje. Nekem nagyon teccik a lap: 3 PCI, 6 SATA, natív IDE, dupla GbLan, passzív hűtés. A Crossfire nem igazán érdekel. Ha a tuning is igazolja az 500-as fsb körüli híreket, érdemes lesz rácuppanni a deszkára. Az induló árat 220 $ körülire saccolják. Ha féléven belül lecsúszik 170 $ környékére, akkor igazi ''Best-Buy'' deszka lehet a jószágból.
-
Achill3uS
nagyúr
-
törölt tag
válasz
Achill3uS #11 üzenetére
Ebbe a megjelenésbe azért van némi beleszólása az intelnek is. Ha nem hosszabbítja meg év végén az ATi-nak adott licenceket, akkor valószínűleg nem jelenhet meg legálisan az RD600. Az, hogy valamiből van protopéldány és teszt még nem jelent semmit. Sok termék nem jutott már tovább ennél az állapotnál.
-
Achill3uS
nagyúr
Nézd, 1 RD600-as lap biztosan lesz, a DFI már teljesen kézzel fogható állapotban van, a tesztereken is túl van, csak a megjelenésre várunk, ami jelen információk szerint dec.15, még topicja is van [link]
Az Asus RD600-as lapja valóban csak pletyka egyelőre, de ha nem is lesz csak a DFI, ebben az árkategóriában érdemes megvárni, főleg ismerve a termékeit
ha ki leszek írva mint PH szponzor -
Achill3uS
nagyúr
Jó teszt, de sztem az RD600 megjelenéséig semmiképpen sem szabad ennyit kidobni rá, lehet, hogy utána sem
Viszont most már kezd szemet szúrni az a 2*512MB ram.. tudom hogy drága az 1000-res ram meg minden, de azért Kentsfield mellett igazán lehetne 2*1GB-vel tesztelni.. -
-
Fori23
őstag
válasz
Foglalt név #6 üzenetére
Most is a 486, csak FSB-ben
-
Foglalt név
addikt
Végülis ha azt nézzük, hogy mennyi integrált dolog van a lapon, akkor arányaiban egy cpu és egy grafikus kártyához képest ez a normális. A baj inkább ott van, hogy ugyanazon az árszinten mozgunk, mint 10 éve. A különbség, hogy akkor a 486-os volt a ''kiváltság'', most meg ez.
-
csudri
őstag
72rugó? Anyám borogass!
-
Stalker-2572
veterán
Aránytalanul drága
-
Petya25
őstag
Nem rossz, de várjuk a komoly C2D lapok másik felét is.
-
gayer
aktív tag
Frankó lett a teszt! Elismerés a készítőnek! Vegyes a kép az biztos, én még a IDE-SATA kezelésekben érzek különbséget a 680i javára
-
voronoi
tag
Nem gyozott meg, marad a 975.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ph Az NVIDIA nemrég piacra dobott inteles lapkakészletcsaládjának legerősebb modelljét vizsgáltuk referenciaépítésű alaplapokon.
- Politika
- Nagyon erős ajánlat lett CMF Phone 2 Pro
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Autós topik
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- PlayStation 5
- Milyen egeret válasszak?
- Milyen autót vegyek?
- További aktív témák...
- Gigabyte Z590I VISION D / Intel core i5 11600KF / Kingaston Fury 32GB DDR4
- ASRock X399 Phantom Gaming 6 Threadripper 2920X ARCTIC Freezer 50 TR
- DDR4 Hibás ramok eladók ha egyben viszed INGYEN FOXPOST+Olcsóbb
- Garanciális! Asus ROG CROSSHAIR X670E HERO Alaplap! BeszámítOK
- Garanciás! ASUS ROG STRIX B650-A GAMING WIFI Alaplap
- AKCIÓ! ASUS Z170-DELUXE Z170 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- DDR3 BAZÁR! 8GB 16GB 1333MHz 1600MHz 2400MHz DDR3 memória garanciával hibátlan működéssel
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- REFURBISHED - HP USB-C Dock G4 docking station (L13899-001)
- Bomba ár! HP Elitebook 8570P - i5-3GEN I 8GB I 180GB SSD I 15,6" FHD I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest