Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• ddekany

veterán

Azt nagyon bírom, hogy itt mindenkinek teljesen hangtalan a (HT)PC-je... hiába, nyilvánosan mindenki állati sikeres. :DDD Az igazság az, hogy annak aki csendesebb helyen lakik, és akusztikailag nem vmi egészen jó helyen van a gépe, annak kb vért kell hugyoznia, hogy a gép valóban csendes legyen, hacsak nem nyúl mélyen a pénztárcájába. A hátsó ventilátor megtakarítása nem-direkt-elrontós házaknál (értsd, pl. aminek 12cm-es ventillátor helye van, és nem direkt kicsi lyukakat raknak a gép hátuljára) -- amiért persze sokat kell fizetni --, lényegtelen, annak ugyanis a zajtszintje gyakorlatilag 0. A fő szívatónak nekem eddig a táp bizonyult. Úgy tűnik általában 15-20e a védelmi pénz aminél már tényleg halknak nevezhető. Utána esetleg a HDD, mert némely ritka konstellációban (HDD típus + ház + hol ülsz) kihallatszik a magasfrekis visiítása, ami jellegéből adódóan egy ritka idegesítő hang. Na de, ha HTPC, akkor még egy genyóláda az optikai meghajtó... lutri, hogy melyik mit csinál, ha beleteszek egy DVD-Video korongot. Némelyik ugyan úgy pörgeti, mintha fájlokat akarnák másolni, de ekkora gagyiság azért már ritka. Aztán avi (szóval nem DVD-Video) lejátszás az pláne egy lutri terület. Sok DVD olvasó maxon pörög ilyenkor (teljesen feleslegesen, hiszen átlagosan elég lenne a film bitrátájával olvasni), ami persze olyan szélvihart jelent, ami mellett már mindegy, hogy milyen csendes a gép. Mondjuk lejátszáskor a film hangja kitakarja részben a zajt.

És... vki felvetette itt, hogy mire jó a HTPC ha egyszer van asztali DVD lejátszó. És tegyük fel, hogy illetőnek főleg csak filmnézésre kell... Én nekem eddig 2 olyan DVD lejátszóhoz volt szerencsém, ami hivatalosan tudott ''DivX-et'' lejátszani. Elvileg. Ez egyik kényes volt a DVD nyersanyagra (nem, nem szarra írok és nem szarul), és amit beolvasott azt is kb 20% eséllyel nem tudta lejátszani, mert csak, és feliratozni egyáltalán nem tudott. A másik tudott feliratozni (bár csak módjával), de a filmek vagy felét használhatatlanul akadozva játszotta le (nem tudom milyen logika alapján). Szóval... a PC ezerszer jobb ebben.

[Szerkesztve]

Új hozzászólás Aktív témák