- Milyen monitort vegyek?
- Hisense LCD és LED TV-k
- Milyen notebookot vegyek?
- Ez lenne a népkártya? Teszten a GeForce RTX 5060 Ti 16 GB
- Amazon Fire TV stick/box
- Azonnali fotós kérdések órája
- Melyik tápegységet vegyem?
- 16 GB RAM 2025-ben? 🤨 – Ma már tényleg kevés lehet!
- Milyen egeret válasszak?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
lenox
veterán
Belegondoltam... Nalunk a cegnel (Autodesk) mindenkinek van dokkoloja, akinek notebookja van (kb. az emberek felenek, akivel en dolgozom, munkakor fuggo). Lehet, hulyen nez ki, csak amikor utazik az ember, akkor nem szeret 24 collos monitort cipelni, amikor meg az irodaban ul, akkor meg jo, ha nagy billentyu, eger es monitor van...
-
lenox
veterán
Marmint, hogy szerinted, ami brand? Amugy tudod, mi a brand? Egy termekkel vagy szolgaltatassal osszekapcsolt nev, logo, stb. Szal az, hogy az IBM vagy az Apple nem brand, az siman hulyeseg. Sot, ha azt nezzuk, hogy mekkora az ismertsege, akkor az Apple valoszinuleg a legismertebb brand ezek kozul. Szal te valamit nagyon keversz...
-
dr faustus
senior tag
Fölösleges felsorolnod, hogy milyen speciális jellemzőkkel bír egy vállalati termék, egyébként ez a lista igencsak foghíjjas, egyáltalán nem ez alapján tekintenek a vállalatok előnyösebbnek egy bizonyos modellt. Ez a kisgép pedig semmivel sem tud többet, mint a Macmini, egyik paramétert tekintve sem, tehát nem tudom, hogy ez mitől lenne üzletibb annál. Ez csak egy marketing szöveg szerintem, amivel az árat akarják megmagyarázni.
[Szerkesztve] -
rudi
nagyúr
Miért kellene az ügyfél (vagy bárki) szeme előtt lennie egy számítógépes doboznak, ami ráadásul itt a fórumon sem nyerte el mindenki tetszését? Nekem az az elképzelésem az igényes villantós irodáról, hogy van egyetlen jó elrejtett kábele a minimális keretű LCD-nek és egy wireless desktop, a többi rejtve van (lehet akármekkora) és nincs egy deka hangja sem.
-
wierra
senior tag
Ahol (akár az ügyfél) szem(e) előtt van a PC, ahol presztizskérdés, hogy néz ki az iroda berendezése, ahol az exkluzivitás minden előtt áll.
Ahol a látszat fontossága az ésszerűség előtt áll, és az ár nem számít. (ennél a termékkategóriánál márpedig (akár Q PC, akár Q notesz) az ár nem számíthat.
Nem Magyarországon...
[Szerkesztve]
[Szerkesztve] -
wierra
senior tag
Szomorúan írom le, de alapvetően nem a hazai piacot veszik alapul, amikor új dologgal rukkolnak elő némethonban.
Háttérinfónak: Létezik egy Lifebook Q2010 típusú notesz. Ez nem az a kategória, amit akárki birtokolhat (tekintve az igen borsos árát). Úgy gondolom, hogy ez a Q5000-es miniPC édestestvére ennek a notinak.
Presztizsérték. Ennyi, nem több. Ezért (is) ilyen bazidrága.
Ui.: egy banki alkalmazott (ügyintéző) nem fogja hazavinni a munkáját. Ezért nem is kell neki mobil eszköz. Nameg rettentő ostobán néz ki a notesz dokkolóval, vagy külső billenytűvel...gondolj bele.
[Szerkesztve] -
wierra
senior tag
válasz
dr faustus #31 üzenetére
Több helyen tévedsz szerintem.
1. a business class termékek mindig drágábbak, mint a retail cuccok; talán mert pénzt keresel velük, talán mert jobban bírják a mindenapi gyűrődést.
2. az üzleti PC-k (legalábbis a FuSi-nál) igen fontos kívánalma az, hogy csendes legyen (produkálj más PC-vel 5dB-t!!!); másrészt a kis helyigény, esetleg az alacsony fogyasztás (és 45W csúcsfogyasztást), jó szervizelhetőség stb.
3. ez nem HTPC, soha nem is volt az, de még csak nem is ''HTPC-szerű'' -
rudi
nagyúr
A legtöbb irodabútor szempontjánól az Esprimo C és Q egyformán kicsi, ráadásul a C-t be tudod tenni a monitor alá, vagy élére tudod állítani, a Q-nál már neccesebb. 55-60 centi mély asztalon mind a kettő elfér egy 19''-os TFT mögött. Igen, én is tudom, hogy vannak olyan munkahelyek, ahol nem célszerű az adatot hazavinni, DE(!) a hordozhatóság egy olyan extra fícsör amit az Esprimo Q árszintű notebook vele szemben fel tud mutatni. Szerinted a notihoz nem lehet hozzákötni desktop billentyűzetet és monitort?
-
wierra
senior tag
Az Esprimo C csak ''picivel'' nagyobb
. Na, jó...sokkal nagyobb.
Szerinted nem léteznek olyan munkahelyek, ahol pont nem jó, ha hazaviheti a dolgozó a munkáját? Pl. a pénzügyi szektor, repülőterek stb.
Céges szempontból az sem elhanyagolható, ha a szenzitív adatokat mondjuk a melós nem hordja haza...
Minden esetre megnéznem, ha pl. egy titkárnőnek a kényelmes desktop billentyűzetét lecserélnéd egy V3205 notesz-billenytűzetre... -
dr faustus
senior tag
Függetlenül az ártól, nekem az a gondom ezzel az vállalati dologgal, hogy egy termék nem attól lesz vállalati, hogy valaki kijelenti róla, hanem mert a vállalatok tudják jól használni, és ez a HTPC szerű gépekre ez egyáltalán nem jellemző. Ez a gép sem tud semmi olyan plusszt, amitől ez vállalati lehetne.
[Szerkesztve] -
rudi
nagyúr
Az a gond, hogy a tesztkonfiggal szinte teljesen azonos felszereltségű 12,1''-os Amilo Pro V3205 is nagyjából ugyanennyibe kerül plusz van hozzá bluetooth, kis monitor, bill + taouchpad és akksi. No meg azt az irodista hazaviheti és gürcölhet rajta munkaidő után, ami céges szempontból nem elhanyagolható. Aztán ott van az is, hogy a nem sokkal nagyobb, booksize Esprimo C olcsóbb a Q-nál.
-
arfer
senior tag
Hát igen, ugyanilyen tudású notebookot (Intel Core Duo T2300E, 1GB, Intel950, 80 GB HDD, 8xDVD-RW, Wifi, bluetooth, DVI/SPDIF, 2.3 kg) ennél jóval olcsóbban vettem. És annak tényleg, még monitora is van
. Most ezt próbálom majd HTPC-nek használni...
-
wierra
senior tag
A megítéléshez azért több háttérinformációra van szükség:
1. ezzel a termékkel a FuSi NEM a végfelhasználókat célozza (gyk.: ez nem retail cucc)
2. mivel nem ''for home users'' kategória, hanem nagyvállalati - ott meg ugye nem 10-20 PC-t rendelnek csere esetén - így a bazidrága ár jelentősen csökkeni tud. Ezt Ti/Mi szinte soha nem fogjuk látni. Pontosabban én esetleg
3. Pontosan mennyi garancia vonatkozik a MacMinire? És pontosan ki a szervizpartner itthon országos hálózattal?
És Kain kollégának: javaslom az FuSi weboldal tanulmányozását!!!
2 dolog, amiről szerintem neked fingod sincs:
- a FuSi gyártja a Sun-nak a RISC-vasakat
- HP-n és a Dell-en kívül csak a FuSi-nak van teljes portfóliója (RISC -> PDA) a brand-ek közül
A gagyi, ami eljut a retailekbe, nem reprezentálja a FuSi business kategóriájának minőségét. -
törölt tag
tudom hogy más világ, akkor más irányból közelítem meg.
szerintem pont a funkcióját nem lehet megtalálni.
amit leírtam az a htpc variáció lett volna.
de akkor mini itx-es lapot lehet kapni 200 dollár körül, és az már c2d vel bővíthető is bár csak mobillal
[link]
ház hozzá van megintcsak nem annyira drága, piciny hazánkban is akad, mellé a vinya, dvd, memória. szerintem akkor is alatta vagy a 170knak. ujdonságnak ujdonság, csak sok értelme nincs, irodába drága, htpcnek hülyeség. -
Hlander
csendes tag
válasz
dr faustus #20 üzenetére
nemtudom lehet-e, de itt egy link: [link]
-
M@trixfan
addikt
A ronda kinézeten és legalább is a képek alapján érezhető pocsék anyagmegválasztáson már meg sem lepődöm. Egyszerűen ízléstelen. Az meg, hogy drágább mint egy Apple a röhej kategóriába emeli. Ráadásul hamarosan kijön a Perian csomag OS X alá amivel a matroskától kezdve a youtube videókon át szinte mindent le lehet játszani Quicktime alól. Ezáltal Front Row alól nézhetünk x264-es filmeket is. Ja és one more thing: a Core AVC kijön OS X-re amit meg nem kell tovább ecsetelni. Persze XP, Vista simán megy rajta ugyanúgy.
-
Hlander
csendes tag
A macMini egyértelműen jobb választás ehhez képest.
Teljesítményben ugyanazsőtt ott 1.66 az alap proci (1.83 a másik), egyvalamiben kevesebb, hogy azt 512Mb memoriaval adják, viszont két memória slot áll rendelkezésre. A cikkben említett 2Gb memóri egyben pedig nem hiszem hogy megérné, mert horribilis ára van.
A kinézet meg egyértelműen ronda szerencsétlen FuSi-nál, érthetetlen, hogy hamár csináltak neki fém házat, miért pont az előlapot kellett gagyi feket bakelithatású műanyagból megcsinálni. Modjuk nem tett jót neki, hogy még koszosan is lett fotózva
A félreértések elkerülése végett: az inteles macMini is képes futtatni windowst (XP, Vista), akár linuxot is hivatalosan az OSX mellett.
És végezetül a kegyelemdöfés: MacMini 1.83-as procival használtan 110e HUF környékén van.
[Szerkesztve] -
Cicero
őstag
Húha hát kihívónak semmiképp nem nevezném. Kinézetre egyes, ez a fekete ''palást'' nem kellene rá, elrontja az összképet. A másik meg hogy a mac mini osx-t futtat, ez meg windowst.. khm..
[Szerkesztve] -
tetsz.
ha nem lenne 1-es az elején, akkor lehet vennék is egyet. -
lenox
veterán
válasz
dr faustus #3 üzenetére
Amugy egy van, a mini pci bovitesi lehetoseg, kerdes, ez mennyit er...
-
erdoke
titán
Mit lehet ma kapni 2 kg körül, ami 260e Ft-ba kerül?
Pl:
MSI Megabook S262 12.1
S262B-290HU
• Intel Yonah T2250 • 1,73 GHz • 1024MB DDRII 667MHz • 120GB UATA • Dual DVD/RW • 12,1'' WXGA • Windows Vista Home Basic
Ára: 216,658 Ft (br:259,990 Ft)
Vagy kicsit nehezebb kategóriában?
Pl:
Dell Inspiron 6400
87170
• Intel Yonah T2250 • 1,73 GHz • 1024MB DDRII 667MHz • 160GB SATA • Dual DVD/RW • 15,4'' WXGA • Windows Vista Business
Ára: 213,600 Ft (br:256,320 Ft) -
törölt tag
jézusom.
hol vannak olyan főnökök akik irodába ilyet tesznek be?
htpc?
akkor már egy fekvő ház, 170k ból c2d ds4-el, tunerrel, minden földi jóval, ha full size a torony esetleg belemegy egy passzív 8600 gt is csak hogy hd filmek közben se a proci izzadjon. jófajta tuningrammal se hiszem hogy átlépném a határt, és akkor egy lcdtv-n nyomatnám a filmeket meg a játékokat.
aránytalanul drága szerintem
wördölni drága mulatság ez
[Szerkesztve] -
Kain
senior tag
Ez a pofátlan fsc-t,kész vazze,170Kért ezt?Ennyiért kapok 2 notit.Megint hozta a formáját,ha nem igénytelen szart rak össze,hanem még értleme is lenne,akkor olyan áron adja,h totál ellehetleniti saját magát.Gratulálok!
ps: tuti agybaja van aki ezt ennyiért megveszi....
A cikk pedig hibátlan,kösz az olvasnivalót! -
Tudom, hogy a nagy profit lényege, hogy gagyi, kommersz alkatrészekből rakjunk össze valamit, amit aztán jó drágán lehet elhype-oltatni a népnek. De miért nem lehet az általam amúgy is rühellt tálca nélküli optikai meghajtó helyett átvenni a mini hi-fi tornyokból és CD-s magnókból ismert megoldást: a felfelé nyíló tetejű, rápattintós meghajtót?
-
nobela
senior tag
válasz
dr faustus #3 üzenetére
''Van olyan paramétere, amiben egyértelműen jobb egy macmininél?''
Igen.
Nincs rajta OSX
(smiley!) -
lenox
veterán
Nem ertem... Ha kb. azt tudja, mint a mac mini, azt masolja, es kozben a gyarto nem arrol hires, hogy csak 1-2, de nagyon megbizhato konfigot arul, akkor hogy lehet dragabb, mint az eredeti? Sztem ennek igy semmi ertelme...
-
ody42
senior tag
háát, a Wiihez szerintem jobban passzol a Mac Mini, színben legalábbis
Új hozzászólás Aktív témák
ph A Fujitsu Siemens legkisebb asztali számítógépéhez, az Esprimo Q5000-hez volt szerencsénk.
- Ryzen PC / Ryzen 7 8700 / RX 6900XT / 32GB DDR5 / 1TB Nvme
- AKCIÓ!!! GAMER PC: Új i5-14400F (10 mag/16 szál) +RX 7800 XT 16GB GDDR6 +Új 16-32GB DDR4! GAR/SZÁMLA
- Crosshair VII Hero + 5800X3D + Le Grand Macho RT + Crucial Ballistix 2x16GB 3600 CL16 DDR4
- Gamer PC - i5 12400f, RTX 2080 S és DDR5 16gb RAM
- WORKSTATION - 3x RTX 2080 Ti / i9-10940X / 128gb RAM / egyedi EKWB vízhűtés
- Android 4K TV okosítók / új állapotban / 12 hónap garanciával
- Okosóra felvásárlás!! Samsung Galaxy Watch 6, Samsung Galaxy Watch 7, Samsung Galaxy Watch Ultra
- AKCIÓ! Sony PlayStation 5 825GB SSD lemezes konzol fejhallgatóval garanciával hibátlan működés
- Samsung Galaxy S23 Ultra 256GB,Újszerű,Dobozával,12 honap garanciával
- 12 Részletre BANKMENTES KAMATMENTES ASUS Vivobook 15 X1504ZA-BQ856W laptop további tulajdonsága
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest