Új hozzászólás Aktív témák
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Ez az utolsó mondat eléggé stimmel, főleg annak tükrében, hogy a Talos Principle nVidián nem is kicsit jobban fut Ubuntu alatt, mint a "gémer" Win10-en. [link]
- az AMD-nél ez sajnos fordítva van jelenleg.
Oké tudom, a Talos még csak kóstolgatja a Vulkan-t.
*amúgy ilyen teszteket mint amit linkeltem szívesen olvasnék itt a PH!-n is. Csak hogy tudjátok.
-
törölt tag
Az érthető, ha a fejlesztések prioritása aszerint alakul, hogy miből látnak hamarabb pénzt. A prioritást viszont hiba összekeverni a stratégiával. Az önálló VR megoldások (értsd: nem csak egy szemüveg a pc-re kötve, hanem teljesen önálló hardver) pl. biztosan nem windowsra vagy androidra fognak épülni, aki tehát be akar szállni az üzletbe, annak a linuxot nem célszerű kihagyni a hosszabb távú terveiből.
-
leviske
veterán
Értem a logikát és látom, hogy hol áll a linux jelenleg. Viszont úgy gondolom, hogy a SQE valószínűleg nem csak unalmában döntött egy AAA játékának a portolása mellett. Nem lepne meg, ha ez lenne az a pilot projekt, amivel felmérik, hogy mégis mennyi összeg mondjuk PS4-ről Linux+Vulkan-ra átdobni a játékot és ez mennyi idő alatt jön vissza. Ha sikeres lesz, akkor a folytatás portolásában már az nVidia is érdekelt volna, hogy átkerüljön már csak tapasztalatszerzés céljából is.
Viszont én nagyobb esélyt látok arra, hogy időközben a Canonical rakja rendbe a sorait, mintsem, hogy a Valve mélye belenyúljon a rendszerbe. Maga az OS se szólt másról, minthogy csináltak egy saját GUI-t debian/ubuntu alapra.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Üzleti szempontból életképes amit írsz (még ha igen nagy fejlesztési igénye is lenne), de itt van más is. Mióta képbe került a SteamOS olyan folyamatokat indított el Linux terén, amikre korábban nem volt példa. - véleményem szerint ez is erősen ott volt a SteamOS mögötti indokok között.
Így vagy úgy szardarab meg rosszul futnak stb. de eljutottunk mára oda, hogy már 2/3-a a MacOS-X -re elérhető játékoknak és negyede a teljes kínálatnak ki van adva Linuxra. A SteamOS előtt ilyesmi elképzelhetetlen lett volna.
Amúgy nem értek egyet ezzel a nagy W10 meg AAA hype-al. Játszani nem csak azon lehet és nem csak az aktuális BF vagy COD rész létezik, mint játék.
Most a 20 évvel ezelőtti kinézetű farmszimulátor Stardrew valey vezeti az eladási ranglistát a Steamen, ez mi már? -
leviske
veterán
Nem teljesen értem a dolgot. Ha az API azonos, akkor már nincs annyi vesződség a portolással, nem? A jövőbeli játékok már nem a DX9/10/11 érába jönnek, ahol az OpenGL limitáló tényező volna. Az EA is azt nyilatkozta anno, hogy esetleg Mantle alapon hoznának Linux-os játékokat is és ez a Vulkan formájában gyakorlatilag az egyik oldalról megvalósult.
Abból ítélve, hogy a SquareEnix látja értelmét a 2013-as Tomb Raider linux portjának, gondolom a nagyobb kereslettel rendelkező játékokat áthozhatják ők is idővel. Nem?
Persze itt most nem azt írom, hogy egycsapásra 100%-os átjárás lenne a két rendszer között, de azok a játékok, amikkel kaszáltak (vagy úgy látják, hogy fognak) Windows-on, nem tudom miért ne hozhatnák át, ha esetleg eleve Vulkan-ra rakták össze. A DX12 gondolom a nagyobb kiadóknak már csak a W10-hez kötöttség miatt se fog kelleni. Elvégre WDDM2.0 ide vagy oda, valamilyen szinten a Vulkan képes W7-en is elfutni.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Ha nincs túl sok pénzük, akkor miért éri meg nekik PC-n nem implementálni a teljes Vulkan-t? Számomra az lenne a logikus, hogyha már fejlesztünk mobil eszközön Vulkanra, akkor PC-n is azt használnám, nem egy viszonylag hasonló, de mégis más API-t amit csak a W10 támogat. Ez nekem erőforrás pazarlásnak tűnik.
Amúgy én is szeretek játszani és szoktam is, de egyedül az érkező bash és társai implementáció az, ami miatt egyáltalán elgondolkodtam W10 felrakására a "fő" gépemre, bár még azzal együtt is kevés az érv mellette, túl sok van ellene...
-
törölt tag
A játék motoroknál már régen nem csak a játékfejlesztés az egyetlen felhasználási terület. Hamarosan felpörög a VR trend és a 3D motion-graphics, illetve fotorealisztikus renderelésben is egyre versenyképesebbek a játék motorok. Ha egy játékmotor hosszabb távon is a windowshoz köti magát, akkor sok ma még kicsi, de rohamosan fejlődő piacot bukhat el.
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- iPhone topik
- sziku69: Szólánc.
- Veszprém és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- iPhone-t használók OFF topikja
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Milyen videókártyát?
- Melyik tápegységet vegyem?
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- További aktív témák...
- Motorola E40 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 9 5900X 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Csere-Beszámítás! Asztali számítógép PC Játékra. I5 12400F / RTX 3070 / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S21/Samsung Galaxy S21+/Samsung Galaxy S21 Ultra
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook E754 - i5-4GEN I 8GB I 256SSD I 15,6" HD I HDMI I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest