- Androidos fejegységek
- Végleg lemondott a régi gépekről a Steam
- DUNE médialejátszók topicja
- Házak után a VGA: ASRock csúcskártya kijelzővel
- Apple MacBook
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- A Windows 11 nem akarja ránk erőltetni az AI applikációkat – vagy mégis?
- Azonnali notebookos kérdések órája
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
Új hozzászólás Aktív témák
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Ez az utolsó mondat eléggé stimmel, főleg annak tükrében, hogy a Talos Principle nVidián nem is kicsit jobban fut Ubuntu alatt, mint a "gémer" Win10-en. [link]
- az AMD-nél ez sajnos fordítva van jelenleg.Oké tudom, a Talos még csak kóstolgatja a Vulkan-t.
*amúgy ilyen teszteket mint amit linkeltem szívesen olvasnék itt a PH!-n is. Csak hogy tudjátok.

-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Üzleti szempontból életképes amit írsz (még ha igen nagy fejlesztési igénye is lenne), de itt van más is. Mióta képbe került a SteamOS olyan folyamatokat indított el Linux terén, amikre korábban nem volt példa. - véleményem szerint ez is erősen ott volt a SteamOS mögötti indokok között.
Így vagy úgy szardarab meg rosszul futnak stb. de eljutottunk mára oda, hogy már 2/3-a a MacOS-X -re elérhető játékoknak és negyede a teljes kínálatnak ki van adva Linuxra. A SteamOS előtt ilyesmi elképzelhetetlen lett volna.
Amúgy nem értek egyet ezzel a nagy W10 meg AAA hype-al. Játszani nem csak azon lehet és nem csak az aktuális BF vagy COD rész létezik, mint játék.
Most a 20 évvel ezelőtti kinézetű farmszimulátor Stardrew valey vezeti az eladási ranglistát a Steamen, ez mi már?
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
A Vulkan az egyik pont, ami nagyon kellett Linuxra.
A másik az a Wayland, vagy esetleg az Ubuntu MIR-je a régi X helyett. A disztrók többségénél (vagyis ez inkább asztali környezet kérdése) folyamatban van a Waylandre átállás, de ahhoz még kell egy kis idő.
Emellett még Abu szokta emlegetni pl. a "gpu reset" képesség hiányát Linuxokon, de pl. idén januárban az AMD beépítette azt az új hibrid driverbe, szóval alakulnak a dolgok.

-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Ha nincs túl sok pénzük, akkor miért éri meg nekik PC-n nem implementálni a teljes Vulkan-t? Számomra az lenne a logikus, hogyha már fejlesztünk mobil eszközön Vulkanra, akkor PC-n is azt használnám, nem egy viszonylag hasonló, de mégis más API-t amit csak a W10 támogat. Ez nekem erőforrás pazarlásnak tűnik.
Amúgy én is szeretek játszani és szoktam is, de egyedül az érkező bash és társai implementáció az, ami miatt egyáltalán elgondolkodtam W10 felrakására a "fő" gépemre, bár még azzal együtt is kevés az érv mellette, túl sok van ellene...
Új hozzászólás Aktív témák
- Androidos fejegységek
- Allegro vélemények - tapasztalatok
- BestBuy topik
- S.T.A.L.K.E.R.: Call of Pripyat
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Végleg lemondott a régi gépekről a Steam
- DUNE médialejátszók topicja
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Házak után a VGA: ASRock csúcskártya kijelzővel
- Warhammer 40.000
- További aktív témák...
- Asus RGB gamer pc Z790 i5/i7/i9 13600k 32GB DDR5 6400MHz nvidia RTX 5050 + garancia
- BESZÁMÍTÁS! Samsung S27D850T 27 75Hz PLS QHD 5ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Asus VG27AQL3A 27 180Hz IPS QHD 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- Lexar Ares RGB 32GB (2x16GB) DDR5 6000MHz CL28 - Élettartam garancia
- HP E2620 J9626A-48port - Managed switch
- AKCIÓ! ASUS ROG G16 (2025) G615LR 16 - Ultra 9 275HX 32GB DDR5 1TB SSD RTX 5070Ti 12GB WIN11
- HIBÁTLAN iPhone 15 Plus 256GB Green-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4264, 92% Akksi
- 5G LTE! Microsoft Surface Pro 8 i7-1185G7 16GB 512GB 1 év garancia
- 5G LTE! Microsoft Surface Pro 8 i7-1185G7 16GB 1000GB 1 év garancia
- BESZÁMÍTÁS! ASRock Z370 i7 8700 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600XT 8GB Rampage SHIVA Thermaltake 550W
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
- az AMD-nél ez sajnos fordítva van jelenleg.