Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
vicze
félisten
válasz
Darth_Revan
üzenetére
Ha az Anand tesztet végignézed az üzemidőnél kitér erre, a teljesítmény grafikonon.
Nem is sok idő után elkezd hullámozni a teljesítmény, majd csökkenni, az a throttling jele, bár egyáltalán nem tűnik vészesnek, a -20%, összességben. Azért hozzáteszem, hogy a HL2 és a többi rá írt játék sokkal jobban meg fogja hajtani, mint a GFXBench és valószínű a melegedés nagyobb az üzemidő még kisebb lesz.
Milyen játéknál tapasztaltad a gondokat a MiPad-nál? -
-
tjb007
nagyúr
válasz
Darth_Revan
üzenetére
A többi ARM-es megoldáshoz képest valóban durva, de mivel gyakorlatilag egy ultramobil környezetbe átültetett, és ennek megfelelően módosított desktop GPU van benne, ezért annyira nem kell csodálkozni azon, hogy letarolja a jelenlegi mezőnyt.
-
Most nezem, hogy Dungeon Defenders Eternity is elerheto Tegra 4 es K1 keszulekere, K1 alatt persze extra grafikaval.
Akku idot meg lehet javitani, az Nvidia eleg rugalmas ezen a teren. Pl lehet limitalni a cpu magok szamat es az fps-t...kulonbozo ertekek vannak, de amit hasznalni fognak igazan az a 30 es 60

-
-
válasz
ImpersonatoR
üzenetére
Jon meg a Talos es War Thunder is, amiknek eleg szep lesz a grafikaja, pl War Thunder a PC verzio motorjat hasznalja.
HL2 es Portal is kapott Shield Tablet patchet, valamint a Pure Chess is kapott Tegra K1 grafika patchet.
-
Drizzt
nagyúr
válasz
Darth_Revan
üzenetére
Kosz. Ahol leszek kornyeken, ott meg nincs sehol(San Francisco). Sebaj, majd jovo heten. Gyorsan meglestem par reviewt. Battery life nem tul jo, tud melegedni, de azon kivul minden zsir. Jatekkal kevesebb mint 3 ora alatt le lehet nullazni. Viszont meg is ver mindent legalabb 2-szer GPU eroben az ARM alapu korabbi csucsmodellek kozul. Ha nem jon be, legfeljebb eladom.
Vagy megtartom az N7-et is.#94: nagyon orulnek, ha XCom-nak is lenne optimizalt verzioja. Vagy akar a sima jol futna. N7-tel ez kozel sem mondhato el.
-
-
tjb007
nagyúr
válasz
ImpersonatoR
üzenetére
Csak azok (egyelőre), amiket te is felsoroltál.
A teljes listát itt találod: [link] -
Natívan tehát amit a tablet önmagában is képes futtatni a Trine 2, portal és a HL2 -n kívül milyen érdemi játékok vannak rá? Van erről valami lista? (nyilván nem az ilyen androidos szutykokra gondolok amik telora is elérhetőek)
-
Drizzt
nagyúr
válasz
Darth_Revan
üzenetére
Best Buyban remelem lesz a kovetkezo 2 heten valamikor. Szeretnek egyet hazahozni.
-
vicze
félisten
-
vicze
félisten
válasz
Darth_Revan
üzenetére
Csak nem mindegy hogy 100db után nincs készleten, vagy 100.0000 után. Én az elsőre tippelnék...
Bár az is lehat, hogy nem is volt készlet belőle. -
-
tjb007
nagyúr
válasz
Darth_Revan
üzenetére
-
Elég jól fogy, Amazon US kifogyott a készletből és az oldalukon is forgalmazó eladónál (CircuitCity) is már csak 1 db van

Kíváncsi vagyok, hogy Magyarországon lesz-e forgalmazva ...
-
khes
tag
Na azért ez a termék nagyon megosztja a közönséget.
De én szerintem mindenképpen fogok szerezni egyet és majd leírom tapasztalataimat Logout-on, a Nexus 7 2013 már öreg. ![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
vicze
félisten
válasz
üzenetére
Csak hogy ARM Cortex-A15 standard magokról beszélgetünk big.LITTLE nélkül, tehát nincs "normális" vezérlés. Ha játszol minden mag megy max-on, ami itt 2,2GHz és hát elég könnyen belátható, hogy a K1-gyel(az valójában GPU neve ugye) mellette, bizony gyorsan eléred a thermal throttling határát. A tabletben lévő hőelvezetés ezt csak késleltetni tudja X ideig, megakadályozni nem, tök mindegy milyen, mert a hőt csak tárolja leadni nem tudja sehova, ezért se kerülhet telefonba semmiképp se ez se a Denver magos, ami ugyan ezzel a problémával fog küzdeni, ha nincs aSMP.
-
DithenS
senior tag
De akkor ennyi erővel ebbe is tehettek volna ventit nem? Ha a microsoft x86-os tabletjébe került ebbe is mehetett volna,elvégre az abban lévő proci se egy hű de nagy hőtermelő,bár mondjuk az ARM nagy előnye mindig az volt hogy nem kell venti,de én úgy veszem észre hogy egyre jobban szükség lesz rá,csak egy pici venti kellene bele és kész.
-
vicze
félisten
Nem fér össze persze, a buktát csak én képzelem oda. Mind a három, amit felsoroltam sikeres, problémájuk ellenére.
Maga a tablet inkább promo célt szolgál, legyen HW az "exkluzív" tartalomhoz, ami miatt megveszi a gamer user. Csak szerintem 100%-ban rossz a célcsoport, a stratégia és nem csak magukat hanem a fejlesztőket is szépen magukkal rántják ezzel a stratégiával. Mondanám, hogy megvenném a Trine 2-t mert tényleg szép, de hát esélyem se lesz sose. -1 vásárló... -
Crytek
nagyúr
"nV-nek sincs más választása, mint tolni a K1-et, mert a cég jövője múlhat rajta... Azt hogy a termék mekkora bukta lesz kb. mindegy."
Ez a kettő szerintem nagyon de nagyon nem fér össze.
Ha a vásárlói oldalról csak a fikaömleny zúdul rá mint pl Xiaomi Mipad akkor az minden csak nem szép jövőkép.Csak azt nem tudom megérteni hogy a dizájn tényleg ennyivel fontosabb nekik mint egy normális hűtési megoldás?
Vagy akkor gyártsanak hozzá gyárilag "hűtőkeretet" mint van a laptopokhoz is. -
vicze
félisten
Tesztelik, csak leszarják a hibákat.
Ez volt a iPad 3-nál, a N10-nél és most a Galaxy Tab S-eknél is. Mindegyik brutálisan képes melegedni max. terhelésen, de nem igazán volt más választása a gyártónak, így kiadták.
nV-nek sincs más választása, mint tolni a K1-et, mert a cég jövője múlhat rajta... Azt hogy a termék mekkora bukta lesz kb. mindegy. Gyakorlatilag alig találnak OEM gyártópartnert, azért csinálnak referencia modellt, hogy a partnerek kvázi 0 tervezési költséggel tudják gyártani, hogy ez mire elég év végére meglátjuk.Ha a Dever nem tartalmaz valamilyen aSMP megoldást, elég könnyen lehet elég nagy zakó abból is.
-
DithenS
senior tag
válasz
üzenetére
Jó ez nem pont neked szólt,hanem akik írták hogy most meg kellene venti bele...
De egyébként nem is az ARM proctól melegszik,hanem az erős IGP miatt nem? Minden esetre attól hogy ARM-ra még kelhet hűtés,ARM is kezd eléggé erős lenni és fejlődni így nyilván több hőt is termel majd,de egyébként is kétlem hogy kiadnák úgy a tabletet hogy nem tesztelték
-
DithenS
senior tag
Nem fog melegedni a tablet mert külön magnézium házba van a prszesszor.Meg kit érdekel hogy melegszik,pont középpen van tehát ha kézbe tartod se éred el,innentől kezdve le kell tojni.
Az is érdekes hogy tavaly nagy hülyeség volt szerintetek a ventilátor,most meg már kéne?! Döntéstek már el,össze vissza beszél mindenki mert nincs rá pénze vagy nem ő a célközösék egyből hisztizni meg leszólni kell.
De várható melegedés persze,laptopok is melegednek elég rendesen még se foglalkozunk vele igazán. -
tjb007
nagyúr
válasz
ImpersonatoR
üzenetére
Úgy néz ki, hogy mégis örülhetsz.
Most olvastam, hogy áprilisban kijött a Shieldre egy frissítés, ami ezt lehetővé teszi. Nem tudom azóta kilépett-e a béta státuszból, de biztos vagyok benne, hogy a Shiled Tablet is meg fogja kapni ezt a funkciót. -
-
tjb007
nagyúr
válasz
ImpersonatoR
üzenetére
„úgy is lehet ra stream elni hogy mondjuk otthon megy a pc es egy másik varosba vagyok és oda stream eli?”
Nem lehet, azonos hálózaton kell lenniük.
-
150.000 lesz ha minden kell hozza (NVIDIA Shield Tablet Bundle 2: 32GB WiFi/LTE Tablet, Shield Controller and Shield Cover)
Az azért nem kevés annyiért nagy konzolt kapni. Igaz ez hordozható meg lehet ra pc rol is stream elni.
De csak ha egy wifi hatókörzetén belül vannak vagy úgy is lehet ra stream elni hogy mondjuk otthon megy a pc es egy másik varosba vagyok és oda stream eli? (mint a ps4 + vita kombonal pl)
Itt szerintem az lesz a kérdés h mennyi natívan futtatható játék készül majd rá (sajnos nem sok szerintem) most az alap androidos szutykok nem érdekelnek ahhoz nem kell ilyen tablet. -
debrejo
senior tag
Sok éves pc-s gamer év után (persze csak hobbiból, napi átlag 2-3 órát
) áttérni konzolra "kazuálkodni" is egy kínszenvedés volt. A Diablo irányításától is agyf@szt kaptam, fps-t meg se próbáltam. Inkább abbahagytam a játszást, százévente 1x néha beülök a konzol elé a haverokkal. Tableten nálam max a fruit ninja és társai 5-10 percre lekötnek. Egy normális, pc-n nyomatott fps után (billentyűzet, normális egér) még a konzol is majdnem a vicc kategória.
Tablet csak és kizárólag tartalomfogyasztásra.Szigorúan szubjektív vélemény...
-
-
Asrach
tag
Én azt nem értem miért gondolják egyesek hogy tabletként is kevés lesz amikor brutál erős hardvere lesz elméletileg?
-
khes
tag
Sajnos én még nem láttam megbízható forrásból olyan tesztet, ahol kitértek volna a chip hőmérsékletére és a nem tegra optimalizált játékok teljesítményére. Linus videóját várom, szerintem egy hét és kint lesz.
Bár ha én ilyet veszek, szinte biztos, hogy kontrollerrel és tokkal veszek.
-
khes
tag
Nem jár hozzá kontroller, az +60$ "A Shield Tablet másik opcionális kiegészítője maga a játékvezérlő". És nem hiszem, hogy annyira nagyon melegedne, mert másképp nem adná ki az nVidia abban a formájában, mivel ők erre a projektre sok mindent felraktak. "NVIDIA mindent megtesz ezért a projektért."
-
Crytek
nagyúr
Mivel a Shieldhez jár kontroller nem kell tapizni alárakni szép nagy ventit és semmiféle melegedés ezáltali órajelcsökkenés nem lesz.Ennyi a megoldás.
-
Asrach
tag
Szerintem is jónak tűnik ha már kapok egy jól működő tabletet én boldog leszek és minden esély megvan rá
-
khes
tag
Ennyi negatív hozzászólást még nem nagyon láttam... Komolyan, mondjatok egy tabletet, amit meg tudok venni 300 USD-ért és "közel" ilyen a sebessége, szoftveres támgatttsága és felszereltsége. Meg azért cuki, hogy a kedves cikkíró rengeteg olyan feature-t kihagy, amiért én meg akarom venni ezt a tabletet. Ilyen például a Shadowplay, Netflix és Twich-es stream-elés, elsőként mobil készülékről. Plusz ott van a 2 db előre néző hangszóró és 16:9-es képkiosztás, végre egy "high end" tablet nem 4:3-al.

Sokan panaszkodtatok, hogy ratyi VOLT az nVidia előző tegra sorozatai, játékok terén és hogy az iPad mennyivel jobb és szebb képet ad. Nyilván szebb képet ad, ha csak 3 OS-re és 3 külön fajta chipre kell fejleszteni!!! Meg nem hiszem, hogy a legerősebb mobil gpu olyan ritka szar minőséget tolna ki magából játékok alatt. Például a M&B, HL2 és a Trine2 szebb minőségben fut ezen a tableten, mint anno a régi gépemen (Mellesleg jön a War Thunder...
). És ha sikerül az nVidiának bevásárolnia magát a fejlesztők közé, ahogy a PC-s fronton is tették, akkor tuti, hogy K1-re fognak kijönni a legszebb játékok, csak ki kellene használni azt a 192 magot, a rengeteg támogatott API-t és egyebeket.JA, és a kontroller csak egy FEATURE!!! Ha nem kell, nem veszed meg. De szerintem PC-hez is használható lesz, mert x360-as kiosztása van és normális ravaszai.

-
Nem hinném,hogy nagyon sikeres terméket csináltak volna.Talán még drága is,hát nem tudom,hogy venném vagy nem.De inkább nem.
-
Hintalow
senior tag
Nem igazán látok olyat ebben a koncepcióban, ami igazán ütős lenne.
Tabletként nem kiemelkedő, olcsóbban is van hasonlóan jó teljesítmény, a kontrolerrel való tévén használat is megoldható másoknál szerintem.
Ez is nagyon réteg marad, nem valószínű, hogy megrengetné a piacot. -
egy tabletnél szerintem a legkritikusabb (a megfelelő SOC mellett) a jó ergonómia és a különféle tényezők megfelelő egyensúlya. ehhez rutin kell, és ez az nVidiának nem nagyon van (a Tegra Note nekem kimaradt, óriási hullámokat nemigen keltett). persze ettől még lehet jó a tablet, de ez inkább lesz szerencse kérdése, mint a névből fakadó biztonságé.
de ezek szerint Te elhiszed az nVidiának, hogy tud jó tabletet csinálni - végső soron, egyéb területeken letettek már egyet s mást az asztalra. és akkor a 300 USD tényleg nem rossz.(#31) azopi74: és nem is azért vették az emberek, mert bíztak az Apple-ben, mint gyártóban, hanem mert új volt és szexi. ezt mellé tudják tenni most a zöldek is?
-
Akula
őstag
Ezzel a hardverrel 10 órás mozizás egy akksi feltöltéssel?
Valaki mutasson már még egy hasonlót! -
Alert89
tag
Nem 4G akart lenni a cikkben 3G helyett?
Itt 4G-t írnak:
http://mobilarena.hu/hir/eromu_a_jatekra_kihegyezett_tabletben.html
ja és itt is:
http://shield.nvidia.com/gaming-tablet/(a csak 3G már elég gáz lenne egy csúcs-tabletbe.)
-
Drizzt
nagyúr
Azt messze nem mondanam, hogy tabletes hatteruk nincs. Oke, hogy konkret tabletkent ez az elso toluk, de a fejlesztett jopar chipjuk tabletekbe szamomra boven eleg tapasztalatnak. Mindegy, jovo heten mar lesznek reviewk, handsonok alapjan legtobb oldalnak tetszett. Persze ha megiscsak szemet, akkor nem veszem mwg, de tulajdonsagai alapjan pontosan ez lenne szamomra A tablet. A kovetkezo generacioig.

-
törölt tag
válasz
Dr.Anonymus
üzenetére
Nekem egyik osztálytársamnak Tegra 3-mas 4x HD-ja van, megemlítettem, hogy egyszer CPU+GPU OC-vel 45°C-ig tudtam melegíteni a telót. Ja, neki már 60 is volt.

-
Dr.Anonymus
addikt
válasz
üzenetére
Valahogy egy Tegra3-as és Tegra4-es tablettel mögöttem én 100%ig hiszek a fórum társnak

befejezhetné már az NVIDIA a mobil processzor gyártást, a processzoraik: lassúak, melegednek, sokat fogyaszanak... a qualcomm köröket ver rájuk
még az elvileg tegrára optimalizált játékok se futnak jól rajtuk, a többit kár is említeni

aki tableten akar játszani az továbbra is iPadet vesz, már csak a játék kínálat miatt is
-
Asrach
tag
Nekem tetszik ez a tab.
Már ha kiadnak egy jó tabletet ami stabil nem laggol engem már akkor érdekel az meg már csak hab a tortán ha játszani tudok rajta.
-
Crytek
nagyúr
Adott egy jó gépe amit még meg is vennék ,de....
" Ezzel kapcsolatban fontos kiemelni, hogy az NVIDIA a Shield támogatását elsődlegesnek tekinti, így számos régebbi PC-s klasszikus portolását szeretnék megejteni, illetve várják a fejlesztők jelentkezését az újabb játékok Shield portjával kapcsolatban" ..... na ez az ami mindig elmarad.
Ha lenne legalább 50 100%-ra eléksézülő régi pc-s port rá már most azonnal előrendelném. De ez a Trine 2 kevés.
-
nézem, nézem ezt a terméket, de egyszerűen nem tudom értelmezni. kézikonzolnak nem kézikonzol, és a kontrollernek csak akkor van értelme, ha TV-re köti az ember. tabletnek tablet, de tabletet ezer egyéb forrásból is lehet venni, akár hasonló spec mellett sokkal olcsóbban. komolyan nem értem, kinek szánja ezt az nVidia...
-
debrejo
senior tag
Ha a tableten játszol, nincs tévére kötve, akkor is a kontrollerrel kell? És azt mégis hogy? Kitámasztod a konyhaasztalon oszt elégörnyedsz? Vagy akkor átalakul tapicskolós "sima" tabletté? Nem értem ebben hol a buli...
-
vicze
félisten
Annyit azért nem árt elmondani, hogy nem 100% alap Droid van rajta, hanem azért ki van egészítve egy OpenGL4-gyel és és lehet hogy még CUDA-val is.
"Nvidia also showed off the improvements in games like Half Life 2 and Portal, which run full OpenGL rather than OpenGL ES"A melegedés meg eléggé várható volt. Nem is értem az nVidiát, mikor a Shiled-be aktív hűtést raktak ebbe meg gondolták, hogy passzívba elmegy az emelt órajelű A15-t megcsapva a Kepler magokkal. :S
-
p87
senior tag
Én rájöttem, hogy android nem való játékra.
Elgondolkodtam, hogy lecserélem az ipad-om egy note 2014-es tabra mert jó lett volna az osztott képernyő és több memória, megnéztem élőben még maga a rendszer sebessége nem is volt rossz, de játékok grafikája összehasonlíthatatlanul pocsék, pl. Real racing 3 olyan recés hogy rossz volt nézni.
Ipad-on nem tudom, hogy csinálják de messze szebbek a játékok. -
törölt tag
Van már olyan a fórumon akinek van K1-es tablete, de nagyon gáz az egész. Benchmarkokban mindenhol hűdekirály legjobb pontokat kap, aztán a játékban...
-
mightymo3
tag
Ezek a koncepciók csak felhő alapon életképesek szvsz
-
Drizzt
nagyúr
Szivesen veszek majd ilyet. Remelem az Xcom nagysagrendileg jobban fut majd, mint az N7 2013-on.
-
alevan
őstag
Egy kérdés: ha külön van a tablet és a kontroller, akkor ez hogyan használható kézikonzolként?
-
h-yle
addikt
Nem rossz. Ha tényleg frissíti az nvidia akkor lehet lecserélem rá a jó öreg N7-et. Szegény felett már eljárt az idő.
-
tomas51
senior tag
Jó lenne belőle egy mobilarena tv bemutató!!
-
bbTamas77
aktív tag
Én valahogy egy új Maxwell GPU-nak jobban örültem volna.
Új hozzászólás Aktív témák
- Óriástablet ! LENOVO Idea Tab Pro 12.7" 3K 144Hz + Pen+ Moto Buds, Üzletből, Gari 2027.9.01-ig
- iPad Air 4 64GB Cellular Megkímélt/1-3 hónap gar./Akku 97%/p4519
- iPad Mini 6 256GB wifi mint az új 2026.05.16. jótállás akku 99%
- Lenovo Tab P12 tablet és Pes Plus alig használt még 3 hónap garanciával
- Samsung Galaxy Tab A7 Lite 8,7" 3/32GB Wifi (SM-T220) szürke színben
- Apple MacBook Pro 13" 2019 256/8GB Akku:40 ciklus! Magyar
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 16/32/64GB RAM RX 9060XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Microsoft Surface Pro 6 fekete
- Törött, Hibás iPhone felvásárlás!!
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Pro 256GB Sierra Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3359
Állásajánlatok
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest

Vagy megtartom az N7-et is.

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

Még nincs 805....

). És ha sikerül az nVidiának bevásárolnia magát a fejlesztők közé, ahogy a PC-s fronton is tették, akkor tuti, hogy K1-re fognak kijönni a legszebb játékok, csak ki kellene használni azt a 192 magot, a rengeteg támogatott API-t és egyebeket.