- Notebook / laptop alkatrészek cseréje (processzor, RAM, HDD)
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Apple MacBook
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- DUNE médialejátszók topicja
- Vezetékes FEJhallgatók
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Házimozi belépő szinten
- Milyen notebookot vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
KisDre
senior tag
Csak mellékesen, egy kis Pirate zene
Dubioza Kolektiv - Free
-
bambano
titán
válasz
fordfairlane #29 üzenetére
nem bizonyította senki, te sem, hogy jogszerűen zárták be a napstert.
-
spammer
veterán
A TPB-nek nem kötelessége ismernie minden
feltöltöttlinkek által elérhető tartalomról, hogy jogsértő-e (és nincs is kapacitása rá, hogy ellenőrizze). Azt a júzernek kötelessége ismernie, aki feltölti (illetve csak elhelyezi a rámutató linket, mert a TPB-re továbbra sem kerül fel illegális tartalom). Jogi csűrés vagy nem, ennyi a lényeg. -
leeate
senior tag
válasz
fordfairlane #11 üzenetére
Technikailag nem igazán van a TPB-n sem jogsértő tartalom, sem arra való hivatkozás, szimplán strukturált csatornák, amiken keresztül felhasználók gépei kommunikálhatnak.
-
Apollyon
Korrektor
válasz
fordfairlane #24 üzenetére
Halál mindegy ki kapálózik ezen, ha ISP tiltja akkor is meg lehet oldani a dolgot. Mint ahogy azt is megoldották ugye, hogy azok is elérjék, akiknek abszolút blokkolva van a TPB az egész országban.
Amíg van kereslet, addig kínálat is lesz, ezt pedig semmilyen okoskodással, trükközéssel meg jogi rinyával nem fogják megfékezni. Ez van.
-
MCGaiwer
addikt
válasz
fordfairlane #24 üzenetére
igen, már értem. átsiklottam az felett, és vmiért a TPB fájlmegosztót vettem szolgáltatónak, nem az isp-t...
-
fordfairlane
veterán
Egy ISP-ről van szó. Valószínűleg elég nagyról ahhoz, hogy számítson, blokkolja-e a TBP-t vagy sem. Illetve ami még fontos az a jogi precendensérték. Persze nemzetállami hatáskörben.
Egyébként ennek kapcsán baromira kíváncsi vagyok, hogy a TTIP csomagban benne van-e a szerzőijog EU-s egységesítése, vagy az marad továbbra is nemzetállami hatáskörben.
-
fordfairlane
veterán
Nem értem, minek kell itt jogászkodni, pláne győzködni engem. Nem én hozom a jogszabályokat, úgyhogy nem tudom, mennyivel lesz jobb neked, ha meggyőzöl engem, hogy márpedigde.
Nem a degeneráltság itt a lényeg, hanem jellemzően az, hogy melyik országban születnek a szerzői jog hatálya alá eső termékek, és ki mekkora haszontól esik el a különféle kerülőutak miatt. Mivel ezen a fronton jellemzően Usa dominancia van, ezért, ahogy én látom, általánosságban azok az országok és jogrendszerek szigorúbbak, amelyek felett könnyebben érvényesül az Usa lobbiérdek, és azoknál érvényesül kevésbé, akik ebből a szempontból autonómabbak. Ehhez jön még hozzá az adott országok saját kulturális háttere, amely adott esetben még számíthat.
Jellemzően azokban az országokban a legmegengedőbb a jogszabály, amelyek egyéb szempontok szerint is rebellisnek számítanak, például politikai szempontból "gonosztengelye" (Oroszország, Kína), vagy pl. adóparadicsom,amelyik egyébként is a kiskapukból él. Üdítő kivétel a nyugati érdekszférában Hollandia és Svédország.
-
spammer
veterán
válasz
fordfairlane #14 üzenetére
Mert azokban az országban a degenerált lobbisták kibulizták maguknak. A TPB nem csinál semmi illegálisat, van egy oldaluk és kész. A tartalmat (sőt, csak a linket a tartalomhoz, mert ez sem mindegy!), ami jogsértő lehet a felhasználó(k) helyezi(k) el. A németek, osztrákok (meg még a fene tudja kik) megoldották, hogy beazonosítják a jogsértő júzereket és személyesen őket büntessék irreális csekkekkel (ami szintén gáz, de ha már jogvédősködni akarnak, van rá módszer).
-
Kékes525
félisten
Lásd (#10) spammer válaszát. Mint ahogy teszed most is...
A kettő összehasonlíthatatlan. A masszás szalont az üzemeltetője üzemelteti, míg a web lapot nem a szolgáltató, hanem az akinek bérbe adta. Ha balesetet okozol a haverod autójával azért te vagy a felelős, nem a haverod. -
fordfairlane
veterán
Sok más országban letiltották a TPB-t, mert törvénybe ütközőnek találták azt, amit csinálnak. Ebből pedig következik ,hogy hiába "denemfelelős, me' nemfelelős", mert országonként változó, hogy a törvény szerint ki milyen mértékben osztozik a felelősségen. A TBP saját "policy"-ja tökéletesen lényegtelen ebből a szempontból.
-
spammer
veterán
válasz
fordfairlane #11 üzenetére
Az üzemeltető azért felel, hogy a felszólítást követően eltávolítsa a linket, amennyiben valóban jogszerű a felszólítás, mert jogsértő a tartalom. Azért nem felel, hogy világszerte mindenféle pistike miket oszt meg. Utólag törli, ha kell, de ezt leszámítva nem vonható felelősségre mások tettei miatt.
"Our site (and all of its contents) is free of charge for anyone for personal usage."
"The responsibility lies upon the user to not spread malicious, false or illegal material using the site.
We do not censor but we do block people that use our service wrongfully""Connecting to our site means that you accept this policy agreement."
Forrás: TPB policy
-
izotoph
csendes tag
Miröl van szó?
-
daninet
veterán
Azert az eleg nagy ervagas lenne az oldalnak, ha csak TOR-on keresztul lehetne elerni... Fuggetlenul a sok TOR hasznalotol a szamuk elenyeszo az osszes internetezo szamahoz kepest, egysegsugaru Twilight rajongo pedig soha nem tudna leszedni a filmjet onnan, a TOR-rol sem hallott meg...
Ellenben mindig aktiv volt az oldal, sokszor csak egy proxy IP-n keresztul amit a google dobott ki, vagy valami lehetetlen 50 lakosu oceani orszag domainjet hasznaltak.
-
Kékes525
félisten
Felesleges próbálkozás. TOR-on keresztül mindig elérhető az oldal. Másrészről jogos, hogy a szolgáltató nem felelős, mert nem ellenőrizhet le mindig mindenkit, hogy mit csinált az oldalain. Ez rendkívül megdrágítaná a szolgáltatást.
-
cami][us
senior tag
anakata pár hónapja szabadult.
-
E770
aktív tag
a józan ész és a jog szerencsés, de sajnos ritka esete
-
Apollyon
Korrektor
"A szerzői jogi lobbi egyébként már több európai országban elérte az oldal blokkolását"
Felesleges erőlködés, direkt ebből a célból kialakított proxykon is elérhető már a Bay. De azért sok szerencsét
Új hozzászólás Aktív témák
ph Egy helyi bíróság ítélete szerint a szolgáltató nem lehet felelős felhasználói tetteiért.
- Notebook / laptop alkatrészek cseréje (processzor, RAM, HDD)
- Gitáros topic
- Autós topik
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Apple MacBook
- Ford topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Redmi Watch 4 - olcsó hús, sűrű a leve
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Politika
- További aktív témák...
- ÚJ BONTATLAN MacBook Pro 13 - 16" Apple M1 M2 M3 M4 MAGYAR Billentyűzet AZONNAL DEÁK TÉRNÉL Átvehető
- ÚJ BONTATLAN Apple Watch Series 8 S8 41-45mm Azonnal Átvehető DEÁK TÉRNÉL 1 Év Apple Garanciával.
- ÚJ BONTATLAN Apple Watch Series 8 9 10 S8 S9 S10 41-45mm Azonnal Átvehető DEÁK TÉRNÉL 1 Év apple.
- ÚJ BONTATLAN Apple Watch Series 10 S10 42-46mm S9 Series 9 Azonnal Átvehető DEÁK TÉRNÉL 1 Év Apple.
- Samsung Galaxy S20 8/128Gb
- AKCIÓ! Apple Macbook Pro 16" 2019 i9 9980HK 64GB DDR4 1TB SSD Radeon Pro 5500M garanciával
- LG 27GR95UM - 27" MiniLED - UHD 4K - 160Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium PRO - HDR 1000
- Azonnali készpénzes Microsoft XBOX Series S és Series X felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RX 7600XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest