Hirdetés
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- SDQHD felbontású monitor jött a JapanNext műhelyéből
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Milyen HASZNÁLT notebookot vegyek?
- Nem tudja garantálni a TSMC a tiltólistás cégek kizárását
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
Új hozzászólás Aktív témák
-
TESCO-Zsömle
titán
Technológiai lehetetlenségről szó nincs. Az univerzummal való konzisztensség hiánya alatt azt értem, hogy egyes sorozatok eltérő, egyébként nem technológiai dolgokat állítanak. Pl elvileg Spock volt az első vulkáni a flottában, aztán az Enterprise-ban meg már nem... Az NCC-1701 volt az első Enterprise, aztán az NX óta nem... Én elsősorban ezekről beszélek.
(#49) CPT.Pirk: Ez borzalmas.
-
Kékes525
félisten
válasz
TESCO-Zsömle #47 üzenetére
Válaszoltál a kérdésedre "Nem a technológiai lehetetlenségekkel van a bajunk, hanem az univerzummal való konzisztensség hiányával," A technológiai lehetetlenség az univerzummal való konzisztencia hiányából adódik.
"a karakterek jellemének redundanciájával, az 5 sorozaton át vitt szinkronfordítással való szakításokka" ezekkel egyetértek.
-
TESCO-Zsömle
titán
És ennek mi köze ahhoz, amit felvetettünk itt egy páran? Semmi! Nem a technológiai lehetetlenségekkel van a bajunk, hanem az univerzummal való konzisztensség hiányával, a karakterek jellemének redundanciájával, az 5 sorozaton át vitt szinkronfordítással való szakításokkal, meg egyéb ilyen "fiction" dolgokkal...
-
Kékes525
félisten
válasz
TESCO-Zsömle #40 üzenetére
Top 10 hiba a science fiction filmekben
Szerintem ez a lényeg:
"Én sokkal megengedőbb vagyok. A Sci-Fi nem ismeretterjesztő film. Nem azért szeretjük. Inkább a fiction-ért, a hangsúly azon van. Annál is inkább, mert ezeket a filmeket nem real tudományokon felnőtt rendezők készítik. Persze lehet, lehetne szakértőket fogadni, hogy azokat a hibákat kijavítsák, amiket már biztosan tudunk. Másrészt sok esetben ezek a hibák elhagyása csökkentené a látványt, ezért is ragaszkodnak hozzá.
A Sci-Fi igazi, legnagyobb hibájának a "NAGYÍTÁST" tartom. Azt, hogy a jövőt a jelen eszközök felturbózásával képzelik el. A nagyítás szót a Sci-Fi általam legnagyobb alakjától Stanislaw Lemtől származik a Summa Technologiae-ból. Kevesen tudják róla, hogy egyben jövőkutató is volt. Nem is akármilyen. Mindenkinek ajánlom ezt a művét, még ma is sokat lehet belőle tanulni. "
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Gyertek át az ST topicba beszélgetni. [link]
nyunyu: nem "botán krúzer" volt kiírva a képernyőre?
Amúgy jah, az a Román szinkron a sorozatban nagyon kemény volt.TESCO-Zsömle: igen, a partikula ágyú az nagyon kivitt az észből.
Amúgy Mulgrew mintha született volna arra a szerepre. Eredetileg nem ő volt a kijelölt színész a kapitányra, de hála az égnek hamar kicserélték. A másik Janeway borzalmas volt. -
nyunyu
félisten
válasz
Ezek szerint nem lattad a Voyager hetedik evadjat az eredeti szinkronnal.
Viasat anno koltsegcsokkentesi cellal kiadta egy erdelyi szinkron studionak, vegul akkora volt a nepharag, hogy par evvel kesobbi ujra vetiteshez kenytelen volt ujraszinkronizaltatni az elso hat evadot jegyzo studioval.
Battlestar Galactica szinkronja lett meg nagyon elkefelve. (Botanical Cruiser -> Botan cirkalo)
-
TESCO-Zsömle
titán
válasz
Plazmacucci #41 üzenetére
Nem számít, hogy mi a helyesen fordított, ha előtte leadtak 800 epizódot térhajtóművel meg részecskeágyúval...
-
válasz
Engem jobban zavar, hogy akkor még kurvára nem találkoztak a Klingonokkal meg a Feregikkel, nem is ismerték őket Kirk előtt... Úgy szar ahogy van
A görbületi hajtómű az a helyesen fordított
Warp.
-
TESCO-Zsömle
titán
válasz
Plazmacucci #39 üzenetére
A vicc az, hogy első nézésre még csak nem is a történetbeli bicsaklások verték ki a biztosítékot az Enterprise-nél, hanem a "görbületi hajtómű" meg a "partikula ágyú"...
-
válasz
TESCO-Zsömle #38 üzenetére
Nekem már Voyagerrel bezárólag történelem, alapművek. Ahogy jöttek sorban a sorozatok egyre jobban bele lehetett kötni dolgokba, a TOS meg maga egy jelenség, de Enterprise előtt mindet simán le lehetett nyelni. Nem hatott erőltetettnek a többi.
-
TESCO-Zsömle
titán
válasz
Plazmacucci #35 üzenetére
Azért az újabb sorozatok se mennek a szomszédba sablonosságért, ha a karaktereket nézzük. Spock óta minden szériában kellett valaki, aki az emberségét keresi... Data, Odo, 7/9, aztán -hogy kerek legyen a kép- végül még egy vulkáni... Annyi volt a különbség, hogy Odo-val kiléptek a "tudományos géniusz" kategóriából és bejött egy ön-keresés az ismeretlen alakváltó eredet szállal.
A kapitányok fejlődésénél kb JLP volt az egyetlen lényegi ugrás. Végre egy kapitány, aki azt csinálja, amit egy kapitánynak kell. Ül az asztala mögött és nehéz döntéseket hoz. A DS9-ben ugye sokkal érzelmesebb megközelítést kapott a kapitány és behoztak egy csipetnyi vallási mittudoménmit fűszerezésnek. Ehhez mérten a Voyager kapitánya annyit újított, hogy nő lett.
Mondom mindezt úgy, hogy évente egyszer végignézem mindhárom sorozatot... A TOS meg az ENT viszont 1:1-be kimarad. Kötelező jelleggel megnéztem őket egyszer, de sosem bírtam Shattner-t és az általa alakított karakter nehezen egyeztethető össze egy modern kapitány szerepkörével. Az Enterprise meg felrúg szinte mindent, amit az előző sorozatok lefektettek.
(#37) antikomcsi: Holoszobát, neurális intefésszel. Just 4 fun.
-
Ha már beírjátok az igényeiteket, meg teszem én is.
Én egy térhajtóműre vágyom!
-
válasz
#65675776 #33 üzenetére
Nem akarok vitát nyitni de az a sorozat mindennek a legalja. Hozzáteszem akkor kezdték kibontani a fő szálat amikor már kaszát kapott a sorozat és az utosó évadra mindent ellőttek. Az első három és fél évad egy kalap fos, tele kontinuitási hibákkal. Az összes karakter jellegtelen és valamelyik előző sorozatokban lévő szereplők mixturája. Nem csoda hogy kaszát kapott.
-
Kékes525
félisten
Én a holoszobát, egy igazi replikátort, nem 3D nyomtatót és transportert szeretnék. Nem nagy kívánság.
-
törölt tag
válasz
Plazmacucci #32 üzenetére
Nem, azt ajkakkal adták el. De legalább volt benne egy nagyon komoly történeti szál, ami a Voyager-ről egyáltalán nem mondható el.
-
-
nyunyu
félisten
Csak hogy eggyel tobb ST avatar legyen jelen a topikban.
(Ujra kene mar neznem a TNGt, meg a DS9-ot. Voyagert tenyleg csak a gumicsocs adja el.)
-
nap
addikt
Lehet, hogy sok az ára, de ha sokan megvesszük, akkor lehet, hogy a következő kütyüt is elkészítik, trikorder, replikátor, transzporter, térhajtómű...
-
SunMount3r
nagyúr
"Azt azért ane gondoljuk, hogy űrhajókat fogunk hívogatni vele..."
Jó, akkor anem gondolom...
(Meleg van, na...)
-
S@s
tag
Nagyon fájin!! Nekem is kell!!!
-
Gyuri27
félisten
Egy működő defiantot kérhetnék?
-
Kasya
nagyúr
válasz
Plazmacucci #11 üzenetére
Alakul az is
De ha kesz is lesz, az ara meg magasabb lesz...
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
Plazmacucci #11 üzenetére
Azzal sokan próbálkoznak. [link] Amúgy azt hiszem r nélkül helyes, csak tricoder néven.
Gyuri27: nem, ahhoz legalább kapitánynak kell lenned a flottában. De ha szeretnéd, biztosítok egy körbevezetést a hajón.
-
Gec kell egy ilyen. De egy működő tricordert is linkelhetne valaki
Mr. Tricorder!!!
-
Kasya
nagyúr
Az egesz legenyzet itt van?
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Kell kell kell kell kell kell kell. Most most most most most!
Habugi: óh jaj.
-
kakuk.tamas
addikt
Magyart töri a cikkíró?
Tessék átolvasni, és javítani a hibákat.
Aki segít, egyest kap! -
Kasya
nagyúr
Az ar szokas szerint magas. Mivel az en szivemhez a Voyager es a TNG all kozelebb, igy ebbol biztosan kimaradok ^^ Bar aztali mikrofonnak eltudnam kepzelni az iroasztalomon
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ph A Star Trek hivatalos boltjában már előrendelhető a replika, ami nem csak levélnehezéknek jó.
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- Futás, futópályák
- Yettel topik
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Külpolitika
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- SDQHD felbontású monitor jött a JapanNext műhelyéből
- Assassin’s Creed Shadows teszt
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- További aktív témák...
- Apple IPhone 13 Pro Max 256GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- Apple iPhone 14 Pro Max 128GB,Újszerű,Adatkábel,12 hónap garanciával
- Apple iPhone 16 Pro Max 256GB,Újszerű,Dobozával,24 hónap garanciával
- Samsung Galaxy Note 20 Ultra 5G 256GB,Újszerű,Adatkábel,12 hónap garanciával
- Samsung Galaxy A56 5G 256GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- Álmodj nagyot: RTX4060-tulajdonosként! 0% THM-re is!
- LG 34GS95UE - 34" Ívelt OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B450 R5 3600 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1660Ti 6GB Zalman S2 TG Zalman 500W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 4060 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! Apple Watch S9 45mm Cellular acél GOLD okosóra garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest