Új hozzászólás Aktív témák
-
haxiboy
veterán
válasz
remington2 #44 üzenetére
Te nem greenpeace-s vagy véletlenül
-
remington2
senior tag
Ez felháborító, szerencsétlen póknak éhen kellett halnia, mert önhibáján kívül csapdába esett . . . írni fogok egy levelet az ENSZ Állategészségügyi és Állatvédelmi Bizottságának, és kezdeményezni fogom, hogy az eset kapjon kiemelt figyelmet, és mostantól igyekezzenek rábírni a gyártókat, hogy minden objektívre szereljenek vészkijáratot (apró ledekkel, amelyek oda irányítják az áldozatot) hogy az esetleg bennragadt pókok és rovarok szabadon távozhassanak, és élhessék tovább az életüket!
-
azbest
félisten
válasz
Rodzser Mór #42 üzenetére
ő a minden6ó a cégnél
-
Rodzser Mór
senior tag
„a nagy szerviztapasztalattal nagy felelősség jár, a póknak mennie kell”.
A szervízfőnök parancsára feléledt a pók és tova ment?
-
haxiboy
veterán
Én szeretem a pókokat, nyilván ha olyan helyen laknak akkor ki vannak takarítva, lakáson belül pl. de a lakás körül, pl padlás általában nem szoktunk csak 1 évben 1x-2x a nem használt pókhálókat. Engem nem zavar ha ott van úgysem járok fel a padlásra csak nagyon ritkán, viszont ígyis sok a szúnyog hát még nélkülük.
-
SRII
őstag
akkor ezért rosszak a képek
nap: teleportálásról nem hallottál? (egyébként elgondolkodtató, hogy kerül bele, lehet mikor elkészítik az ivadék már a gyárban benne van)
-
bteebi
veterán
Hát nem egy tipikus hiba. Tegyük hozzá, egy pók nem tud bemászni a lencsék közé (nincs akkora rés), maximum "oda termett", vagyis véletlenül ott volt, amikor még nem volt összeszerelve az objektív.
-
nap
addikt
Hogyan került bele? Az objektív nem egy zárt eszköz?
-
reset
senior tag
Igényes, precíz szerviz-szakik...
Még lamentálnak fölötte, kipenderítsék-e a pók-múmiát kecóstul, mindenestül.
Azt hinné az ember, hogy nincs ott annak semmi keresnivalója. -
Thrawn
félisten
Már hogy a fenébe ne lehetne itthon bivalyerős chillit termeszteni
Itt van mellettem egy Trinidad Moruga Scorpion és egy Carolina Reaper, mind a kettő itthon termettwolfman: a madarak szájában nincsenek hőérzékelő receptorok, ezért nem érzi a csípőset.
Sinesol: Tavaly gumikesztyű nélkül daraboltam fel a chillijeimet, ennek az lett az eredménye, hogy egy hétig fájt (pokolian) a kezem és vörös volt, mintha csak megégettem volna.
-
wolfman
veterán
Na jó de lehet egészséges keretek között enni erőset, meg lehet buziskodni olyan erősséggel, amit már élvezettel nem lehet fogyasztani, csak nevettető vicces youtube videót csinálni belőle, meg haverokkal egy falunapok alkalmával elhülyéskedni, de az már nem élvezetes fogyasztani.
Amúgy meg a kapszaicint megérzi az összes élőlény aki betolja, csak éppen nem fogja csípni neki a szájüregét, de pl a madárka szemébe törölve a csípős paprikás ujjunkat, átfosná magát a túlvilágra a fájdalomtól. Arról nem is beszélve, hogy a tápcsatornán keresztülhaladva is tud csúnya rosszullétet okozni az erős, mert a gyomrot és a bélbolyhokat is tönkre vághatja az irritáció.
-
sideburns
aktív tag
"Sosem hinnénk, milyen kis szörnyek lakhatnak az objektívjeinkben"
Bokeh Monster-ről hallottam már, de a pók nem szörny. -
Kékes525
félisten
Legközelebb vajon mit fognak találni?
-
TeeJay
félisten
idehaza nem igen termesztesz olyan csípős paprikát ami durva lenne...
én kaptam USA-ból "insane hot++++++" beteg állatoknak való chili öntetet.
ilyet --> [link]
nagyon pici flaska és cseppekben kell adagolni mert így is lerobban az arcod egy órára annyira brutál.
az a vicc hogy még az enyém is piskóta az igazi kemény paprikás cuccokhoz képestezeket figyeld meg
: [link]
-
azbest
félisten
Hát, ha nincs meg a hozzá passzoló receptora, akkor nem érzékeli
"Néhány állat érzékeli a csípõs ízt, de a madarak például nem. A kapszaicinnal bevont magokat nyugodtan megehetik a madarak, a mókusok azonban otthagyják. " [link]Azt mondjuk simán el tudom képzelni, hogy ha elég koncentrált a kapszaicin, akkor irritációt okoz nekik is, de nem az ízével
-
SylverR
senior tag
Most szeretnéd, hogy utáljalak?
Egyébként ha érdekel, saccperkb 5 centi körülire nőtt meg a drága, amikor is végre valahára kilakoltattuk.(#26) a_n_d_r_e_w :
Jahogy. Hát igen, bár képesek bezárni a potrohukon levő nyílásokat, és képesek túlélni ha beledobod őket egy tál vízbe, de pár óránál tovább ők sem bírják levegő nélkül. Bár erről pontos adatom nincs. -
Cathulhu
addikt
En is ruhellem oket, nagyon...
De a kollega koplalo pokok elettartamaval kapcsolatos megjegyzesere reflektaltam, hogy itthon bizony 2-3 hetet elt meg a draga fenyevesen.
Amugy viszont ha igaz amit mond es a cikkben szereplo pok is birta volna olyan sokaig nasi nelkul, akkor szerintem sanszosabb, hogy megfulladt odabent, neki is kell levego. -
Chase
csendes tag
Hasonlót a csajom is tud: sikerült neki foltosra összepiszkolni a notebookja képernyőjét... belülről.
-
konigjanos
senior tag
A nyulak sem éreznek erőset, pedig (állítólag) az ízérzékelésük többször jobb, mint nekünk...
-
Sinesol
veterán
Az egy külön dolog, hogy becsapja az agyat attól még se gyakorlatilag, se elméletileg nem ég meg tőle a bőr. Ez legalább akkora baromság mintha azt mondanám, hogy ha az agy elhiszi hogy pl megszurtak akk megalvad a véred...
Irritációt okozhat, de ettől nem lesznek égési sebeid..
-
A paprika egy olyan vegyületet tartalmaz, ami hatására vsípősnek azért érezzük, mert ingerli a szájban lévő fájdalom- (hő-)érzékelő idegvégződéseket.
Vagyis gyakorlatilag nem ízt érzünk, hanem azt, hogy forró. Ezért a madarak is érzik, már amennyiben érzékelik a meleget. Sőt, ezért szedik a chilipaprikát kesztyűben, mert a bőrön keresztül is hat az idegekre, gyakorlatilag megéghet tőle a bőr (becsapja az agyat).
-
wolfman
veterán
Hogy hova mi kerül, már rég nem értem.
Azt magyarázza meg nekem valaki, hogy
Rokonunk szokott készíteni őrölt erős paprikát, de mint a pokol tüze olyan erős. Egy kis csipet elég, hogy egy tányér levet ehetetlenné tegyen, annyira méregerős. Ezt a paprikát lezárva tároljuk a konyhaszekrényben.
Hogy a fészkes fenében költözött bele a moly???? Le van zárva az üveg, ráadásul mondom, piszok erős a cucc. -
stratova
veterán
válasz
Somebody_HUN #8 üzenetére
Ez már egy több éves tendencia. Sajnos valószínűleg lassan kisebbségbe szorul(t) az a tábor, akit ez zavar.
-
Habugi
addikt
Tökjó írás!
Hamár megvizsgáljuk a pókocska "küldetéstudatát" olyan szempontból, hogy muslincákra és egyéb 4 lábnál többel rendelkező alkalmatosságokra vadászott, ejthetnénk pár szót arról is, vajon hogy a bánatba került be oda?
R.I.P. mindenesetre, az éhhalál állítólag az egyik legrosszabb!
-
kovisoft
őstag
Ez valami fényevő pók lehetett.
-
azbest
félisten
Csak önteni kell rá egy kis tejet és olyan lesz a pók, mint új korában.... legalább is, amikor véletlen beledőlt egy adag tej a billentyűzetembe és megtaláltam egy 7 éve lecsapott szűnyog porhüvelyét, akkor az teljesen friss hullának tűnt a tejtől
-
wortz
tag
Tök jó cikk: +1
A kis pókot nagyon sajnálom.
De legalább híres lett, ez már egy kis kárpótlás. -
Somebody_HUN
csendes tag
Már itt is ilyen hatásvadász hír címek vannak? Pont az ilyen stílus miatt nem olvasok már pl indexet.
Légyszi prohardver ne.... -
Squirrel
őstag
Küzdött szerencsétlen. Még hàlot is csinàlt, hàtha...
-
törölt tag
Szerintem már összeszerelésnél/takarításnál kerülhetett a szerkezetben, mert nem nagyon tudom elképzelni hogy összeszerelt állapotban belemászott.
Mindenesetre aranyos, hogy megpróbált eleséget fogni.
-
scope2007
addikt
ez kész
-
2o1i
senior tag
Ez jó!
Bár ha az én obimban lenne pók, meg a hálója, szintén kérném az eltávolításukat.Szerencsétlen pók elég hülye helyen próbálkozott...
-
Ez elég durva, mert a pókok akár 1-2 évig is kibírják kaja nélkül.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ph A Lensrentals objektívek és egyéb fotós felszerelések kölcsönzésével foglalkozó vállalkozás szervize már látott egy s mást, azonban amivel a napokban találkoztak, még őket is meglepte.
- IKEA (HAVREHOJ) tablet tartó
- IKEA Format lámpák eladóak (Egyben kedvezménnyel vihető!)
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 3rd - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I W11 I CAM I Garancia!
- Bomba ár! Dell Latitude 5411 - i5-10400H I 16GB I 256SSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- DDR5 8/ 16/ 32GB 4800-5600MHz SODIMM laptop RAM, több db- számla, garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest