Hirdetés
- Notebookosított mini PC-t leplezett le az AOOSTAR
- Vélemény: más cég lenne az Intel, ha korábban nevezik ki Lip-Bu Tant
- Barátságot teremtene az ARM és az Anti-Cheat rendszere között az Epic Games
- Hamarosan foghatja a kezét a Copilot a játékosoknak
- Az NVIDIA szerint a nagyobb készletek stabilizálják majd az új GeForce-ok árait
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Milyen házat vegyek?
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Házi hangfal építés
- Mindennél nagyobb: tesztpadon a Ryzen 9 9950X3D CPU
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen RAM-ot vegyek?
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
skul0
aktív tag
Üdv!
Beázott telefonom nem kapcsolt be, töltéskor pirosan villogott a LED. Szétszedtem, az alaplapot ahol nyomát láttam a beázásnak kontaktsprayvel megtisztítottam, ezután nagy örömömre bekapcsolt, de az örömöm nem tartott sokáig. A képernyő bekapcsol ugyan, de csak fekete képet mutat.
Érdemes lenne beruháznom egy képernyő panelre, vagy az alaplapi hiba valószínűbb? -
skul0
aktív tag
Üdv!
Más is találkozott ilyennel Lollipop alatt?
Folyton azt írja nincs szolgáltatás, holott tökéletesen elérnek telefonon.
-
skul0
aktív tag
válasz
ADAM1337 #25606 üzenetére
Szintén zenész. Nálam a híváshangszóró szórakozik, egyre többet. Hívok valakit, nem hallom a kicsöngést, elemelem a fülemtől és látom hogy már kapcsolták a hívást, a másik fél meg mindent hall. Ilyenkor megpöckölöm a híváshangszórót és megjavul. Emiatt gyanakodtam fizikai hibára, na de 4 hónap után újraindítottam a telefont, és egy jó időre megszűnt a hiba, valamint te is írtad hogy csak most jelentkezett, így szoftveres hibát is el tudok már képzelni.
-
skul0
aktív tag
Az új szoftverben megszűnt az a probléma, hogy a közvetlen tárcsázás kitett parancsikonjánál nem jelenik meg a kapcsolat képe, csak a név?
-
skul0
aktív tag
Üdv!
Egy Médiatároló .apk-t le tudna nekem valaki menteni és el tudná küldeni? Sikeresen kitöröltem az adatait, így most nincs ébresztési hangom, ezzel a módszerrel azonban meg lehetne oldani, nem? -
skul0
aktív tag
válasz
Krisszer #22512 üzenetére
Attól függ, milyen garanciád van. GSM boltos esetén ott tudod gariztatni, ahol vetted, személyesen, vagy postán feladva. Gyári garancia esetén személyes példámmal élve, ma adtam be sikeresen a helyi sony márkaboltba. Kötekedett a fickó, hogy ezt nem köteles bevenni javíttatni, mert nem ott vettem, de mivel a Cordon oldalán ez van feltüntetve, sikerült meggyőznöm.
-
skul0
aktív tag
Üdv!
Nem találtam a kérdésemre választ, pedig emlékeim szerint én kérdeztem ezt valamikor:
Neten vásárolt Cordonos gyári garanciás Z-t le lehet adni bármely vidéki városban lévő Sony Centerbe garanciális problémával? -
skul0
aktív tag
Aki nem vesz észre laggolást, próbálja már ki legyen szíves, hogy beállítja az Air nevezetű témát élő háttérrel, és úgy használja egy pár órát. Beállítottam statikusra, így mintha nem jönne elő ez a launcher gond.
-
skul0
aktív tag
válasz
aSomaEmber #19802 üzenetére
Nem került be a Z felé 4.4-be ez a funkció, ne is keresd. Ellenben kaptunk egy laggos de csilli-villi launchert...
-
skul0
aktív tag
válasz
besaints #19724 üzenetére
Hát szerintem meg visszalépés. Igaz hogy fél napja van csak fent, de máris azon gondolkozom, hogy megy vissza a 4.3...
Az egész döcögős lett, most is ahogy írok késik az érzékelés, a gyorskapcsolók elérése így szerintem körülményesebb, a névjegyeknél ha képet akarok hozzájuk rendelni van, hogy 90 fokkal elfordítva teszi be, és lényegében semmi olyan újítást nem hozott, ami miatt érdemes lenne maradni rajta. -
skul0
aktív tag
Én erre esküszöm: Flashlight LED Genius
Nem kell kapcsolgatni semmit, elég a feloldóképernyőnél megrázni a telefont és máris bekapcsol. A lámpára meg általában gyorsan van szükség. -
skul0
aktív tag
válasz
muratomi1 #18755 üzenetére
Csak egy elmélet: Az érintőképernyő kapacitív, a kijelző fölött elektromos mezőt hoz létre, aminek a megváltozását érzékeli. A víz pedig igen jó villamos vezető, így az a képernyőre kerülve egyszerre több ponton is zavarja a helyes érzékelést.
Valami hasonló lehet a magyarázat. -
skul0
aktív tag
Minden nap - jelen esetben épp este - tanul az ember. Most jöttem rá, hogy a riasztásban az időpont beállításakor, ha a két vonal közt a számra bökök előjön a billentyűzet, és nem kell görgetgetni az időpontot.
-
-
skul0
aktív tag
válasz
SkyS1gn #18573 üzenetére
Ez így van. Az asztalon, tőlem 40-50cm-re fekvő telefonon ha meg akarom nézni az időt, nem elég csak felvillantanom a kijelzőt mert nem tudom leolvasni a kijelző miatt, vagy föléhajolok, vagy magam felé döntöm. Ez sajnos ilyen. Ettől függetlenül szerintem ez egy nagyon jó telefon, épp a minap dícsértem valamelyik témában, hogy szoftveresen nálam még sosem adta meg magát, se egy kifagyás, se egy kikapcsolás semmi. Teszi a dolgát mindig, ezért szeretem.
A Z2 mondjuk engem is nagyon csábít, a minőségibb hagszóró, kijelző és a szoftveres dolgok miatt, de azt hiszem még egy évig ellenállok neki.
Szerk.: Nekem sharp.
-
skul0
aktív tag
Üdv!
Jómagam, és egyik ismerősöm is azt tapasztalja egy pár napja, hogy az amúgy sem túl izmos hangszóró még az átlagosnál is gyengébb. (Max. hangerő halkabb mint eddig, és még ezen a hangerőn is recseg minden)
Az övé ázott, így első körben arra gyanakodott. Az enyém viszont nem, és mivel nagyjából egyszerre jelentkezett a hiba, azt kérdezném, létezhet-e hogy valamilyen frissítéssel jött elő a dolog? Senki nem tapasztalt hasonlót? -
skul0
aktív tag
válasz
#09819904 #16436 üzenetére
Tökéletesen tisztában vagyok azzal, hogy mit és miért írtam. Javaslom inkább én Neked, hogy olvasd el mit reagáltál! De nyugi, segítek.
Amennyiben úgy törte be a kijelzőt (a konzekvenciát levonva nem gondolom, hogy a telefont törte ketté), hogy az nem pókhálósra tört csak egy csíkban elrepedt, és van garanciája, úgy ha azt mondja hogy "magától megrepedt", így vette ki a zsebéből, akkor akár javíthatják is neki, akár ingyen.
Innentől kezdve szvsz a Te reakciód az, ami felesleges és csak úgy jó volt valamit írni.Szerk.: Pókhálós, ebben az esetben nincs gari, talpalni kell.
-
-
skul0
aktív tag
válasz
Quqesz #16314 üzenetére
Nyers erő tekintetében, bár van már ugye sokkal erősebb is, azt hiszem nincs szégyenkezni valója, és még jóideig nem is lesz egyik új android zökkenőmentes futtatásával sem gondja. Teljesen stabil, soha nem fagyott ki vagy indult újra még.
Ha sokat játszol, vagy egy kicsit hosszabb üzemidőt szeretnél, akkor talán megérheti a felárat a Z1. -
skul0
aktív tag
válasz
M_AND_Ms #16234 üzenetére
Lehet, az olvasás megy, de soha nem olvastam nem tagadom. De ha az a mikrofon, akkor miért van félig "betömve"? Próbáltam letakarni egyiket-másikat, és hangot felvenni, de nem hallottam különbséget.
Viszont akkor a kérdés nálam is adott, akkor mi az alsó részén a beszédhangszóróhoz igen csak hasonló nyílás? -
skul0
aktív tag
válasz
Zsírkrétamen #16230 üzenetére
Az az alsó "hangszóró", az lenne a mikrofon. (Viszont hogy az alsó élén a nyakbaakasztó mellett mi az a kis lyuk, arra nem tudtam rájönni.)
A szellem érzékelés akkor is jelentkezik, ha a töltő nincs bedugva? Mert előző telefonomon jelentkezett ilyen, de csak akkor, ha a töltő be volt dugva. A töltőáram hatására olyan elektromos mező keletkezett a telefon valamely alkatrészében, ami megzavarta az érintőkijelzőt. -
skul0
aktív tag
válasz
#09819904 #16156 üzenetére
A gesztusvezérlés nagy valószínűséggel benne is lesz, korábban már erről árulkodott pár képernyőfotó. Hívások fogadása fülhöz emeléssel, a képernyő nem kapcsol ki amíg nézed, dupla koppintásos ébresztés. A tulaj meg majd kedve szerint használhatja azt, ami számára hasznos.
Abban még reménykedek, hogy a Z 4.4 frissítése is tartalmazni fogja ezeket, meg az alap droid időbeállítóját, mert a mostanitól hülyét lehet kapni. -
skul0
aktív tag
Ez a sorozatfelvétel funkció a kamerában parádés, hogy mennyire sz@r lett 4.3 alatt. Hihetetlen hogy gyorsra állítva összeomlik az egész és 16 képet képes készíteni fél perc alatt. Pedig ez hasznos volt, addig amíg használható volt...
A másik pedig, hogy az elkészült 16 képet szintén fél percig tart törölni is. -
skul0
aktív tag
válasz
busman #15585 üzenetére
Persze ha egész estére rádugja az ember akkor semmi hátránya nincs abból, hogy nem eredeti és esetleg lassabban tölt.
Viszont nem egy olyan sztorit lehet olvasni neten, ahol a nem gyári töltő vagy akkumulátor miatt tönkrement a telefon, szóval én inkább nem kockáztatok ezekkel. -
skul0
aktív tag
válasz
#09819904 #15473 üzenetére
Inkább a második eset lehetséges szvsz.
A kameramodul maga egy zárt kis "doboz" (már csak abból kiindulva amiket eddig láttam telefonokban), abba utólag nehezen tudom elképzelni, hogy bármi is bekerüljön. Inkább a hanyagabb gyártási körülmények a felelősek ezért, csak van aki később veszi észre a hibát. -
skul0
aktív tag
Remélem ezek közül a Z 4.4-e is tartalmazni fog egy pár hasznos újítást. Dupla kattintásos ébresztést meg a gesztusos hívásfogadást például nagyon adnám.
-
-
skul0
aktív tag
Van egy haverom, aki csinált egy eddig rossznak tűnő üzletet: valamilyen régi de működő telefont elcserélt egy repedt kijelzős Z-re, ami csak a kijelző alsó harmadában érzékelt. Remélte, hogy majd eladja valakinek, hátha keres vele, ám ez nem jött össze és rajta maradt. Mondtam neki vigye be, mert ezt elméletileg javítaniuk kell. (Ugye megfeszült a kijelző és csak egy vonalban tört meg, ismerjük a sztorit.)
Először el akarták küldeni, mondván ezt nem javítják, majd elkezdte regélni azokat, amiket én is mondtam neki. Aztán jött oda egy másik fickó, aki már elismerte a dolgot, mondta hogy ezt tényleg a gyártó is elismerte és cserélik a kijelzőt. Úgyhogy így kell olcsón hozzájutni egy frankó kis telefonhoz. -
skul0
aktív tag
Esetleg Time shift apk-t tud valaki? (Azt hiszem ez a neve) Tudom hogy van itt a fórumba egy flashelhető, de nekem apk kéne.
-
skul0
aktív tag
Azért mert ez egy Z topik, azért még nehogy ne lehessen már egyetlen rossz szót se mondani a Z-ről srácok.
Nem volt szó, hogy hogy érti a cserét. 1-1 esetén szerintem nem kérdés hogy csere, bár ezt nehezen hiszem el.
A magam részéről én sem cserélnék, 2 hónapja használok ios-t is, de sehogy sem sikerült megszeretni, ellenben a Z-vel. -
skul0
aktív tag
válasz
#03372544 #14140 üzenetére
Szintén hasonló véleményen vagyok, a launcher teljesen gördülékeny lett, ellentétben az eddigi, néha megröccenős 4.2-essel. Akku idő nem sokat vátozott, talán egy picit javult a Stamina valóban. Az apróbb grafikai változások pedig abszolút javítottak az élményen, a kapcsolatok betű szerinti görgetése szerintem állati jól néz ki. Én még mindig hiányolom a két újjal lehúzható, bővebb lehetőségeket kínáló gyorskapcsolókat.
-
skul0
aktív tag
válasz
miklos0308 #13822 üzenetére
Tudtommal ennek a net sebességéhez semmi köze, az egész az otthoni/helyi wifi hálózaton megy. Más ötletem nincs sajnos.
-
skul0
aktív tag
válasz
miklos0308 #13820 üzenetére
Mennyire vagy Te és a TV messze a routertől? Igaz nem tükrözésnél, de sima fullHD videó wifin keresztül lejátszásánál nálam sem mindegy hogy hol van a telefon lejátszás közben. Ha nincs elég közel a routerhez, vagy rossz helyen van akkor akadozik a lejátszás, míg például a router mellett teljesen folyamatos.
-
-
skul0
aktív tag
Nem tudom milyen régóta van így, de karácsonyi akció keretén belül most 120 a Z a Sonynál.
[link]Szerk.: Most nézem, december 22-ig él az akció.
-
skul0
aktív tag
válasz
Cynicelectro #13445 üzenetére
Számunkra ez egyenlőre úgyis felesleges funkció, nem érhető el a Music Unlimited kis hazánkban.
-
skul0
aktív tag
Ahogy olvasom, egész jónak írják ezt az új, 4.3-as frissítést. Gyorsabb működés, jobb üzemidő, letölthető témák a Playről, új animációk, egykezes billentyűzet. Még a végén várni fogom.
-
skul0
aktív tag
válasz
#13110016 #13027 üzenetére
Én egyetlen játékot játszanék rajta, az a Vice City, de az nem csak néha laggol sajnos...
A dokkoló töltésen kívül másra nem jó, viszont töltéshez roppant praktikus. Nem mintha nagyon nehéz lenne a kábelt dugdosni nap mint nap, de így azért mégis csak kényelmesebb. Szvsz annyit nem ér, mint amennyiért vesztegetik hivatalosan, használtat próbálnék a helyedben, vagy ebay, ott is bele lehet futni olcsóbban, kis szerencsével. -
skul0
aktív tag
válasz
matec7 #12978 üzenetére
Háttérkép görgetési problémára egy alkalmazás.
Azért a G2-nél elég szép kijelzős üzemidőket érnek el a tulajok, a Z azért ettől messze elmarad.
-
skul0
aktív tag
Megjött a dokkoló a napokban, eredeti Sony, ebayről postával együtt volt 3100, szóval jó biznic volt.
Így pár nap után azt kell hogy mondjam, kár hogy nálunk ez nem alap tartozéka a doboznak, hasznos kis cucc. Akinek még nincs, az szerezzen be egyet, tényleg jó. -
-
skul0
aktív tag
Volt szó arról, hogy megakadnak a zenék Walkmanbe. Azt a tanácsot kaptam, hogy tegyem át a zenéimet az SD kártyáról a telefon memóriájába, mert lehet hogy szűkös az a Class4-es kártya. Sajnos ez sem segített, ugyanúgy megakadnak a zeneszámok néha.
Van bárkinek egyéb ötlete? Senki másnál nem ilyen? Mondjuk csúnya is lenne egy ilyen kategóriájú telefontól, de nálam sajnos mégis adott a probléma. -
skul0
aktív tag
válasz
busman #12698 üzenetére
Anno egy xperia neo bootloaderét nyitottam, ott minden simán ment.
Z-nél még eszembe se jutott, teszi rendesen a dolgát a gyári szoft, még sose fagyott ki semmi, vagy lassult be. Így aztán nem is tudom mi a metódus, gondolom a bonthatatlan készülékház miatt a testpontos nyitás nem játszik, de a sony féle lehet hogy adott. -
skul0
aktív tag
válasz
busman #12696 üzenetére
Igaz. Vannak olyan ROM-ok, amikhez nem szükséges kernelt cserélni, így zárt bootloaderre is feltehetők. Viszont ha a ROM-hoz kernelt is cserélni kell, mint pl a CM romok, akkor nyitni kell a bootloadert. A bootloader nyitás pedig csak független készülékeken lehetséges.
-
skul0
aktív tag
Xtremeguard nevezetű fólia jött meg a napokban, fel is tettem egyből. Nem tudom milyen a bolti ára, ebayen nyertem licitet egy ezresért. Elő és hátlapi, állítólag "öngyógyító", amiben lehet valami, mert egy felrakáskor a kis kártyával ejtett sérülés azóta eltűnt. Egyenlőre jónak tűnik, hosszabb tapasztalatom még nincs vele.
-
skul0
aktív tag
Feloldóképernyőn az a bizonyos feloldáshoz csúsztasson felirat nem tűnik el? Ismerős azt mondta nála P-n pár feloldás után eltűnt.
Még valami. Nem tudom ki mennyit hallgat zenét, de hogy néha meg-megakad a zene lejátszás közben, az nevetséges. Jelen sorok írása közben is többször...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ma A Sony első Full HD felbontású okostelefonja Európában hamarosan piacra kerül, s ezzel megelőzi a konkurenciát.
- ÚJ - iPhone 16 Pro 256 GB Black Titán - - Apple Garancia
- ÚJ - iPhone 16 Pro 256 GB Natúr Titán - - Apple Garancia
- iPhone 16 Pro MAX 1 TB Black Titán - - Apple Garancia Warranty: 2025-11-10
- ÚJ - iPhone 16 Pro MAX 256 GB White Titán - - Apple Garancia
- ÚJ - iPhone 16 Pro MAX 256 GB Natúr Titán - - Apple Garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest