Új hozzászólás Aktív témák
-
Lipton
őstag
Nagyon régóta fent van az ICS, eleinte nem volt ilyen lassú, de már elegem van. Néha lerakják a telefont mire fel tudom venni.
-
Lipton
őstag
Gyári módszer van ami az ICS helyett visszarakja a GB-t?
Nem nagyon szórakozam még a flashtoolal meg ilyesmivel, ezért lenne jó valami gyári dolog hozzá.
Kibírhatatlanul lassú a telefon. -
Lipton
őstag
Újabb rekord!
Már annyira kevés a szabad memória, hogy a telefon nem fogadja az SMS-eket se. -
Lipton
őstag
Xperia Mini, ST15i
Nincs rootolva, teljesen gyári a telefon, márkaboltból. Az már csak extra, hogy be is van lassulva.
Azért se értem, mert nem olyan rég teljesen újraraktam az egészet, ezek miatt a hibák miatt.Amikor megvettem, akkor még az előző androidos oprendszer volt rajta, azzal nem voltak ilyen gondok.
-
Lipton
őstag
Nem értem ezt a telefont!
A gyári cuccokon kívül 2-3 programot raktam rá, azt is az SD kártyára, és állandóan pampog, hogy nincs elég memória.
A térkép pl csak 6.65 mega, de nem frissítit, mert szerinte nincs elég tárhely.
Mit lehet kezdeni ezzel?
Más telemásolja minden szarral, mégis van helye, én nem raktam rá szinte semmit, mégsincs helyem.
Mi lehet a gond?
Telefon memóriája 363MB hazsnált, 57MB szabad
SD kártyán 1 GB szabad
RAM 285MB, 55MB szabad -
-
Lipton
őstag
Mivel tudom lementeni és visszarakni a telefonról a fontos adatokat?
Újra akarom rakni, mert szinte semmi sincs rajta, mégis pár hete folyamatosan van fent egy figyelmeztető üzenet, hogy kevés a tárhely. Másnak tele van a telefonja minden szarral és megy rendesen, nekem meg szinte az alap telefonnal sincs szabad helyem.
A másik dolog meg az, hogy baromira belassult.
A következő dolgokat szeretném menteni és visszarakni a telefonra:
- SMS-ek
- nevek, telefonszámok
- mail, stb beállításokMivel tudom ezeket menteni és visszarakni?
-
Lipton
őstag
Ilyet még nem csináltam rajta. Gondolom le tudja menteni magától az összes cuccot ami kell. Smsek, emailek, nevek, stb.
-
Lipton
őstag
Mármint újrahúztad az egész telefont?
-
Lipton
őstag
válasz
dokee78 #20769 üzenetére
Az a bajom, hogy már alig van fent 1-2 program, mégis kevés a szabad memória.
Az az igazság, hogy annyira nem mélyedtem el a telefon bugyraiban, hogy tudjam mi lehet a gond.
A memóriák közül ilyeneket látok:Beállítások/tároló:
Telefon memóriája:
összes: 420
elérhető:90Beállítások/alkalmazások:
letöltve:
322 haszn.
98 szab.fut:
267 hasz.
73 szab.mind:
315 hasz
105 szab.A gondom az, hogy pl a facebbok frissítést nem rakja fel, mert azt mondja nincs elég hely. Küldtek a melóból egy alkalmazást, azt se rakta fel, szintén azt írta, hogy nincs elég memória neki.
Igazából azt se értem, hogy miért nem elég neki a hely, mert pl az fb egy 15 megás alkalmazás.
Hogy tudok több memóriát felszabadítani?
Amit lehet átraktam az SD kártyára.
Szinte minden programot leszedtem már ami nem kell.Ezen kívül az egész telefon náha idegtépően belassul. Pl rányomok a kapcsolatok ikonra aminek azonnal elő kéne jönnie, de várni kell vagy 8 másodpercet mire feljön a sarokból és látom a kapcsolatokat. Régen nem kellett ennyit várni.
-
Lipton
őstag
Tudtok ajánlani egy olyan fórumot ahol megpróbálnak válaszolni a memória gondjaimra?
-
Lipton
őstag
Az én problémámra van megoldás?
Egyszerűen valami miatt nincs elég szabad memória. -
Lipton
őstag
A telefon memóriáját hogy lehet kipucolni?
Nem tudom frissíteni a programokat, mert azt írja ki, hogy nincs elég hely.
Alig van fent pár program, mégsincs elég szabad memória. -
Lipton
őstag
Hogy lehetne kicsit gyorsítani a telefonon?
Régen egyből ugrott ha pl rányomtam a telefonkönyvre, most néha másodperceket kell várni. -
Lipton
őstag
válasz
punky10 #19402 üzenetére
Köszi!
Az alkalmazásoknál ezt írja lent: Telefon memóriája 289MB hasz. 131MB szab.
A Tároló menüben ezt írja: Összes hely 420Mb, Alkalmazások 280Mb, Elérhető 117MB
Az SD kártyán elég sok hely van.
Azért kérdeztem rá ezekre, mert az elején szerintem gyorsabb volt a telefon, most néha azért elgondolkodik. Igaz akkor nem ICS volt rajta mint most.
Amúgy szerintem a háttérben biztos fut sok olyan dolog, ami nincs szükségem. -
Lipton
őstag
válasz
punky10 #19396 üzenetére
Köszi!
Mivel garis még, ezért nem akarok itthon belepiszkálni.
Ha megvárható az jó, nem nagyon szeretném otthagyni.Tudom, hogy nem lehet így megmondani, de általában mennyi ram marad nektek szabadon? Most gyorsan végigfutottam a listát, pár program még nem az SD kártyán volt, azokat átpakoltam.
137 mega szabad, de gyakorlatilag a kötelezőkön kívül csak 1-2 program fut. -
Lipton
őstag
Az mitől lehet, hogy néha eléggé be van lassulva a telefon?
Pl ha elindítom a zseblámpa programot, akkor van hogy 3-4 másodpercet várni kell. Persze most amikor le akartam mérni egyből elindult.
Olyan is van, hogy az adott névre kattintva csak másodpercek után jönnek elő a dwlkínált lehetőségek.Olyan problémám is van, hogy ha előveszem a zsebemből, akkor egy csomószor nem tudom felvenni. Hiába húzom az ujjam, nem érzékeli.
Tudom, hogy korábban volt erről szó, hogy csak be kell kalibráltatni. Ez mennyi idő? Simán szoftveres dolog, vagy cserélnek is benne valamit?Ma pl úgy lefagyott, hogy hiába nyomkodtam bármit is, a képernyő fekete maradt, csak a két gomb világított.
-
Lipton
őstag
A net beállításoknál a mobilhálózatoknál ez van:
Hálózati üzemmód:
-csak WCDMA
-csak GSN
-WCDMA(preferált)/GSMEzek pontosan mit jelentenek?
-
Lipton
őstag
válasz
cintula187 #13902 üzenetére
Az akksi mérésére nekem ki van rakva a főképernyőre a Gauge Battery Widget, szerintem elég jó.
-
Lipton
őstag
Kijavították a hibát, nekem most frissítette az Update Center.
-
Lipton
őstag
válasz
cintula187 #13873 üzenetére
Nekem is leáll, pedig a telefon nincs is rádugva.
Az az érdekes, hogy eddig még soha nem állt le, csak ma. -
Lipton
őstag
válasz
cintula187 #13868 üzenetére
A PPC leáll, hogy nem sikerült telepíteni, blabla.
Az update service is elszáll váratlan hibával. -
Lipton
őstag
válasz
Perillustris #13859 üzenetére
Na végre, erre vártam én is!
Nekem valamiért nem csinálja meg, azt írja hogy hiba történt és leáll.
-
Lipton
őstag
Hivatalosan mikor várható?
Az Update Service még most is azt írja, hogy nincs frissebb szoftver. -
Lipton
őstag
Nekem független telefonom van, de az Update Service még nem jelzi, hogy van ICS.
Gondolom pár napon belül elérhető lesz hivatalosan is. -
Lipton
őstag
Az a "baj", hogy amúgy tetszik a gyári, nem szeretném lecserélni.
Az az érdekes, hogy ezt eddig nem csinálta csak egy hete kezdte el. -
Lipton
őstag
Kurva jó...
Az éjjel megint átrendezte.
Egyéni rendezés van beállítva. -
Lipton
őstag
Olyan problémám van, hogy a telefon magától átrendezi az ikonokat. Ez mitől lehet?
Beállítom ahogy nekem jó lenne, legközelebb pedig össze vissza vannak az ikonok. -
Lipton
őstag
Olyan problémám van, hogy ha a gépre dugom a telefont, akkor a gép nem látja hogy csatlakoztattam, és nem is tölti az akksit.
A kijelzőn azt mutatja hogy tölt, de valójában nem tölt.
Így frissíteni se tudom a telefont, hogy nem látja a gép. -
Lipton
őstag
Arra van lehetőség, hogy a rádó a telefon hangszóróján szóljon?
-
Lipton
őstag
Belepiszkálás nélkül meg lehet azt oldani, hogy ameddig nem olvasom el az sms-t, addig bizonyos időközönként jelezze, hogy üzenetet kaptam? Pl percenként hangot ad. A lámpa villog a tetején, de arra nem kelek fel.
-
Lipton
őstag
A gyári alkalmazásokat csak akkor tudom kikapcsolni ha rootolom a telefont?
Pl Facebook, FUN&downloads, Games by PopCap, LiveWarem stb.
Ezeket hiába állítom le, egy idő után újraindulnak. -
Lipton
őstag
A processzor minimum órajelét lehet csökkenteni?
-
Lipton
őstag
Sokszor van olyan, hogy valami 5 dollár ingyen szállítással, máshol meg csak 2 dollár, de van mellé 3 vagy 4 dollár szállítás.
Az ilyen sima gumis tokok 2-3 dollárba kerülnek, de 7-8 körül már bőrt is kapni.Én egyelőre egy ilyet vettem hozzá. A lap alja felé vannak fényképek is róla.
-
Lipton
őstag
PayPal fizetés van mindenhol, ehhez kell csinálnod egy PP account-ot és kész is vagy. Olyan kártya kell hozzá amivel neten is tudsz fizetni, tehát a hátulján ott van a 3 számból álló CVC kód.
Megveszed a kívánt dolgot, kifizeted és vársz.
A szállítás változó, attól függ honnét küldik a cuccot. Angliából pl volt olyan, hogy a pénteken megrendelt cucc hétfőn nár a kezemben volt.
A tokok és ilyesmik nagy részét Hongkongból küldik, általában 2 héten belül megjön onnét is, de extrém esetben egy hónap is lehet.
Nálam az eddigi rekord 2 hónap volt.
Gyakran rendelek az eBay-ről, eddig minden jó volt, és midnen megérkezett. Ha bármi kell ott nézem meg először. -
Lipton
őstag
válasz
cintula187 #5965 üzenetére
Az utángyártottat is a gyári hálózati töltőbe dugtad, vagy azt a PC-re?
-
Lipton
őstag
Igaz még nem csináltam ilyet, de nekem az tűnik a legegyszerűbbnek ha egy kártyaolvasóval letöltöd a tartalmát, aztán az újra felmásolod.
-
Lipton
őstag
Köszi a válaszokat! Sikerült letörölni 1 gigát.
-
Lipton
őstag
Akkor már csak az érdekel, hogy hogy tudom háttértár módban rákötni, mert ha rádugom semmi ilyet nem kérdez.
-
Lipton
őstag
válasz
cintula187 #5572 üzenetére
Én a gépről egy nokia USB kábellel töltöm, de viszonylag hamar feltölti.
Mondjuk azt nem tudom, hogy hálózatról mennyi idő lenne, mert csak egyszer töltöttem úgy. -
Lipton
őstag
válasz
cintula187 #5567 üzenetére
Mit takar az, hogy siralmas?
-
Lipton
őstag
Rádugtam a telefont és nekem is jelezte, hogy van új szoftver hozzá.
Most rakja fel. -
Lipton
őstag
Nekem most azt csinálja, hogy ameddig nincs feloldva a billentyűzár, addig kiírja, hogy volt egy nem fogadott hívásom. Ha feloldom eltűnik.
Egyszerűen az az egy hivás be van ragadva valahogy. -
-
Lipton
őstag
A fenti kikapcsológombot ki lehet rakni ikonra?
-
Lipton
őstag
Én raktam rá iGo-t, ehhez nem kell net, megy anélkül is.
Illetve a google maps tud olyat, hogy leböksz egy helyre, és azt középpontnak használva egy 16x16 kilóméteres területet lement a telefonra. Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy ha Pesten ráböksz az Erzsébet hídra, akkor letölti az egész Budapest térképet. Így lehet hazsnálni ezt is net nélkül. -
Lipton
őstag
Milyen fajta üveg van a minin?
-
Új hozzászólás Aktív témák
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- Csere-Beszámítás! Olcsó Számítógép PC Játékra! R5 1500X / RX 570 8GB / 16GB DDR4 / 250SSD + 2TB HDD
- AKCIÓ! MSI B365M i5 8600 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB CM MASTERBOX Q300L Zalman 600W
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 9900K 8 mag 16 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! 16GB (2x8) G.Skill Trident Z RGB 4266MHz DDR4 memória garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest