- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen monitort vegyek?
- 3D nyomtatás
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- HDD probléma (nem adatmentés)
- Milyen egeret válasszak?
- Kezdő fotósok digitális fényképei
Új hozzászólás Aktív témák
-
Peter13
senior tag
Brutális.
Viszont tetszik, hogy végre megint egy proci, ami "csak" proci. Ma reggel pont azon morfondíroztam, hogy elnézegetve a mostani asztali, mobil és ultramobil központi egységeket, a processzormagok csak egy kis töredékét teszik ki a lapkának, a túlnyomó többségén pedig az integrált VGA terpeszkedik (ami azért vicces: lassan helyesebb lenne az "integrált VGA" helyett az "integrált CPU" kifejezés). Arra gondoltam milyen jó lenne megint egy olyan CPU, ami nem akarja magát megerőszakolni és VGA is lenni egyben, és a rendelkezésre álló helyet csak processzormagokkal töltenék ki (vagy hagynák hogy zsugorodjon a CPU, ez sem lenne éppen hártány). Erre tessék
-
halkow
őstag
Kíváncsi lennék egy antutura
-
Kékes525
félisten
Tízmilliárd tranzisztor. Hatalmas mennyiség.
-
osztraksajt
őstag
Gondolom tudják mit vállaltak és mennyiért vállalják.
A szervereknél maga a proci ugyan jelentős tétel, de teljes életciklus összköltségére vetítve jelentősen többet elbír árban mint pl egy desktop proci, az Oracle kapcsolt szolgáltatásaiból származó hátszeléről nem beszélve, annyira ráoptimalizálnak hogy bármit agyonver teljesítményben és ugye tudnak is ezzel egy kicsit játszani hogy a konkurens hardverektől mennyire húzzon el. És ugye az Oracle sem egy sima adatbázis-kezelő már régen, nem olyan könnyű átnyergelni másra ha már van egy beállt rendszer és csak skálázni kell az igények növekedésével. Szerintem a legtöbb rendszergazda lázálmaiban jön elő hogy a főnök benyit egy reggel hogy akkor a teljes adatbázist átmigráljuk másra.
Szóval szerintem egy komolyabb selejtarányt és árat is be tudnak vállalni ezek miatt.
-
apatyas
Korrektor
Hatalmas méretű cucc, jócskán nagyobb, akár még duplaakkora is lehet mint a Hawaii 6*10^9 tranzisztora!
Ha arra gondolok, hogy TSMC és új node és gyártási nehézségek.. hát, hajrá!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Norvégia átmenetileg betiltja az áramigényes kriptobányászatot
- Xbox Classic / Xbox 360
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Hardcore café
- Autós topik
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- One mobilszolgáltatások
- Xbox Series X|S
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Hálózati / IP kamera
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Honor Magic 7 Pro - Fekete - Új kipróbált készülék! Karcmentes gyárilag független! 512GB Memória!
- Bomba ár! HP EliteBook 8460P - i5-2GEN I 4GB I 320GB I DVD I 14" HD I W10 I Garancia!
- MSI CreatorPro Z16P - i7-12700H, RTX A5500, értintőkijelző
- BESZÁMÍTÁS! Lenovo ThinkPad T14 Gen 4 üzleti notebook - i7 1360P 24GB DDR5 RAM 512GB SSD Iris Xe W11
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest