- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen TV-t vegyek?
- Milyen videókártyát?
- Durva lett a Lian Li motorizált asztala
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen egeret válasszak?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen notebookot vegyek?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
Új hozzászólás Aktív témák
-
ddekany
veterán
Bármit megtesznek, csak fogadd el, hogy ezentúl folyamatosan be vagy jelentkezve az MS fiókba, és hogy kötelezően alul van a tálca.
Komolyra fordítva (bár hát a tálca diktatúra...), gondolom hosszú távon (beetetés után) le fogják venni a részüket a nem MS boltban vett dolgok után is. Nyilván ők is akarnak ilyet, hiszen a Google-nek (Androiddal) meg az Apple-nek bejött.
[ Szerkesztve ]
-
Tajrexi
tag
Tisztára, mint az Edge, ami arra jó, hogy le lehet tölteni vele egy Chrome-ot. Így legalább 5 ember fogja használni a fejlesztőkön kívül.
-
FattyDove
őstag
"Tisztára, mint az Edge, ami arra jó, hogy le lehet tölteni vele egy Chrome-ot"
Hmm, biztosan ezért használom (Windows-on meg Droidon is) már pár hónapja az Edge-et úgy 10-12 év Chrome után... Biztosan azért, mert olyan szar. Az oké, hogy tökre fingod sincs egy témáról, de azért nem kellene ezzel büszkélkedni is.
[ Szerkesztve ]
-
félisten
nekem nincs ezer éves rögződés. Az Edge ahogy írtad, már nem rossz, de ez kb mindent össze is foglal miért is nehéz terjeszkednie. Mind a "már" szócska mind a "nem rossz" kifejezés . Amíg próbál és nem jobb,mint a Chrome addig a részemről tárgytalan. Szerintem messze van még attól a szinttől. Saját véleményem.
[ Szerkesztve ]
"A számítógépek hasznavehetetlenek. Csak válaszokat tudnak adni." (Pablo Picasso) "Never underrate your Jensen." (kopite7kimi)
-
ddekany
veterán
Az Edge tud egymás alá rakni tabokat! Viszont, nem tud csoportosítani tabokat. Sajnos egyik sem tud használható Ctrl+tab sorrendet, bár ott is Edge-nak van előnye, ha az utolsó 5 tab Alt+tab-ra rakása valakinek alternatíva. Persze sokfüles munkára csak a Vivaldi alkalmas igazán (vertikális tab + normális Ctrl+tab, mint amúgy a régi Operában is volt), viszont nagy céges munkahelyen valószínűleg csak a Chrome és az Edge közt választhatsz.
-
ddekany
veterán
Hoppá! Valóban, edge://flags alatt engedélyezhető kísérleti jelleggel a tab csoportosítás! Na már "csak" az kell, hogy ez ne vegyék ki később (miért rejtegetik...), és aztán a lehetetlen, hogy a Ctrl+Tab értelmes sorrendjére is legyen flag. Akkor boldogabb ember leszek, mivel időm javarészét munkahelyi gépeken töltöm, szóval az a biztosan elérhető, amivel a Windows jön.
-
sokomst
tag
válasz FattyDove #20 üzenetére
Ha egy androidos applikációba belépek rákérdez a droid, hogy mentse e és ezt a Google fiókomba menti amit a Chromeból elérek könnyedén. Bár nem próbálgattam, mert elégedett vagyok a Chrome-val gondolom az Edge ilyen integrációval mobilon nem rendelkezik csak a böngészős dolgokat menti és gondolom akkor kell még egy fiók egy Microsoftos...
Na mindegy én nem bántom az Edget csak szerintem nehéz át téríteni az embereket rá akik nagyjából elégedettek most is, pedig lehet jobb számomra nem mostanában fog kiderülni[ Szerkesztve ]
-
Bennyboy
őstag
soha életemben nem láttam még ekkora gány szar munkát mint az ms store. Van vmi 300Ft-os előfizetésem de már ezt is megbántam. Olyan szinten használhatatlan a szűrő, h az szinte képtelenség 2021-ben. Képtelenség a pc játékokra szűrni mert tele van fosva igénytelen mobiljátékokkal. Soha többé, ingyen sem.
[ Szerkesztve ]
ELADÓ D3 ROS CE 15k
-
tag
Ez így elsőre túl szépen hangzik, hogy lesz értelme a Store-nak... Hol fogják ezt elszúrni vajon?
"Sum ergo cogito; cogito ergo dubito" - Jonathan Hepburn
-
junior11
veterán
Windowson az Edge szerintem az egyik legjobb böngésző, chromium alapokon nyugszik, mint a Chrome, de a MS sok mindent "kidobált" belőle és saját megoldásaira cserélte, nagyon gyors, kevés memóriát igényel, és testreszebhatóbb. Chrome mellett az egyik legbiztonságosabb böngésző, a biztonsági és egyéb frissítéseket is max 1-2 nappal a Chrome után azonnal kiadják (pl. a Vivaldi, Opera nem jeleskedik sokszor ilyen téren). Akinek fontos a privacy, az viszont talál jobb megoldást tőlük.
De szerintem manapság már egyik bevált és ismert böngészővel sem lehet mellélőni, egyéni preferencia és ízlés kérdése a döntés.The Truth Is Out There - Az igazság odaát van
-
Chrys_
addikt
Ha Store-ból telepítjük a Win32-s alkalmazásokat, ki lehet majd tenni az ikonokat az asztalra? Met pl. a Dolby Access Store-ból telepítése után ez nem lehetséges, csak a tálcán jelenik meg (+ Start menü természetesen).
-
Gaga
tag
Még telefonon is inkább FF vagy Edge, mint a Chrome. Asztali gépen meg...
-
-
Necroman_Mk2
őstag
Szép és jó, hogy még több alkalmazás is elérhető lesz a felületről, de ez az új Store mennyivel lesz jobb a réginél? Pláne Windows 10 alatt? Mert ha olyan lassú és nem felhasználóbarát lesz, mint az elődje, akkor ez vajmi keveset fog érni.
#2 ddekany Valahol olvastam, hogy ha egy tulajdonos élni akar a nulla % részesedés lehetőségével, annak a feltétele az, hogy őneki kell a felhasználók adatait is kezelni. Vagyis botrány (pl. adatszivárgás) esetén neki kell elvinni a balhét is, a MS széttárja a kezét.
#26 [K2] Remélhetőleg sehol.
#27 junior11 +1
"Élő gondolkodó lény vagyok, aki az információ tengeréből született!"
-
-
ddekany
veterán
Mivel a Google is már csak egy zombi gigacég lett, aki pár régi termékével megszerzett pozíciójából él, egyre inkább kétesélyes, hogy vajon az MS vagy a Google ad ki kisebb szart. Van egy jó motorjuk alatta, arra még sikerült összeszervezni a munkát, de viszont azt bárki használhatja. De aztán a könnyebb részén, a felületen, elszúrják. Kb. annyi dolguk lett volan, hogy megnéznek egy régi Opera-t. Csináltak egy olyan bravúrt, hogy lenyúlták szinte az egész böngésző piacot, az MS saját OS-én is. Most meg talán hagyják ezt kicsúszni a kezeik közül, annyira leragadtak azon, hogy a Chrome felület egy primitív, komoly tevékenységre nehezen alkalmas faék legyen. Hát, ők tudják...
[ Szerkesztve ]
-
félisten
A win32 alkalmazások biztonságos frissítése vajon hogyan lesz megoldva?
MaCS
Fán nem lehet motorozni, motoron viszont lehet fázni!
-
tDr1v3r
veterán
Undorítóan használja az erőforrásokat, RAM-ot zabálja, szó szerint rontja csak az üzemidőt. Ezért dobtam elsődlegesen, de aztán ugye a többi böngésző elkezdett a jó működés mellett ki is nézni valahogy, így meg ugye a UX is indok lett a dobás mellett... az Edge meg legalább működik az Infor EAM-mal is, nem úgy mint a Chrome amivel kb. egyik weboldalas programot se tudom használni.
Silence: miért? Pluginek vannak hozzá, felületet lecsupaszítottam, nekem totál kényelmes és gyors.
disznóvágás, nepotizmus, pálinkagőzös hedonizmus | intelhüttö (c) Tirexi, szívünkben őrzünk örökre <3
-
ddekany
veterán
A Firefox elvesztése szvsz elég nagy baj. Mert, volt régen ez az elv, hogy a HTML, CSS, stb. specifikálva van, valamiféle szervezet által (mint W3C), mint egy kvázi szabvány, és bárki megvalósíthat azzal kompatibilis böngészőket. Most ez átmegy abba, hogy a "szabvány" az ami és ahogyan(!) a Chrome által is használt motorban implementálva van. Igen, az nyílt forráskódú. De innentől az Firefoxnak a saját motorral nem sok esélye lesz azt lekövetni, és egyre több oldal lesz, aminek Firefoxon valami gondja van, mert csak Chrome motoros böngészővel lett érdemben tesztelve.
-
Reggie0
félisten
válasz PCProfessor #43 üzenetére
Az bongeszo szempontjabol mindegy. A lenyeg, hogy a Chrome-nak nem is feladata a komolyabb tevekenyseget igenyloket megcelozni. Az atlag juzereknek keszul. Megnezik a facebookot, vmi hiroldalt, idojarasjelentest, youtubot es porhubot. Kb. ezt kell tudnia kezelni.
[ Szerkesztve ]
-
félisten
válasz Necroman_Mk2 #45 üzenetére
Nálam rendszeresen van nyitva 3-400 fül 8-10 ablakba szétosztva -- gond nélkül.
MaCS
Fán nem lehet motorozni, motoron viszont lehet fázni!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest