- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- AI a játékokban és azon túl
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- 8 GHz felett ketyeg a G.Skill CSO-DIMM DDR5 memóriája
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Steam Deck
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Milyen processzort vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Akkor a többi gyártónak is rossznak kellene lennie ugyanannak a mikrokódnak. De a gyengébb OC-s Giga verziónak biztos, pedig azzal nem volt stabilitásbeli gond.
Egyébként a GPU Boost nem fizikális hiba. Sőt, nem is hiba. Egyszerűen csak sok 8 bin egy gyári OC-re.Senki sem dől be a hivatalos szóvivőnek, de mindenki hisz egy meg nem nevezett forrásnak.
-
Artyy
csendes tag
Szerintem meg nem fizikailag kéne keresni a hibát. A többi cikk szerint a régi bios volt a rossz nem a memória vagy a Boost.
[ Szerkesztve ]
-
Abu85
HÁZIGAZDA
A Giga eleve nem szállít Samsung memóriával. A többiek is Hynix memóriát használnak zömében, mert jobbak a fogyasztási értékek ezen az órajelen.
Nyilván zavaró a dolog. Hiszen ahol a memóriát okolják, azzal tulajdonképpen kijelentik, hogy a teljes Hynix memóriával szerelt GeForce GTX 670 termékskála szar, gyártótól függetlenül. Szóval valóban hatalmas felelőtlenség ilyet leírni, hiszen semmi sem utal erre. Például az MSI-nél még nem volt panasz, és ők is Hynix memóriát használnak. Meg ugye miért is különbözik ugyanaz a memória az OC-s és nem OC-s kártyákon? Egységesen 6 GHz-en járnak. Szóval a memóriasztori nem csak felelőtlenség, hanem vérzik is.
[ Szerkesztve ]
Senki sem dől be a hivatalos szóvivőnek, de mindenki hisz egy meg nem nevezett forrásnak.
-
Löncsi
őstag
Passz... de ha csak Hynix memóriákhoz való a BIOS akkor nem lehet a GPU Boost a probléma, lévén akkor más (Samsung..?) memóriákkal is elszállna a kártya.
De mind1, Gigát kellene megkérdezni, ők tudják. Csak zavart, hogy itten cikk szerint a GPU Boost vágja haza az összes GTX670 OC-t , máshol meg csak Giga OC-t említik és memóriahibát írnak.
[ Szerkesztve ]
Elvették a radírját, azt az egész élete egy nagy kompenzálás, hogy ő igenis kan és igenis 2 méteres a fallosza - by stranger28
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Ha a Hynix memóriák rossz kezelése lenne a gond, akkor minden termék érintett lenne, és mindenhol fagyna, mert ez általános gond. Mellesleg szinte minden gyártó ugyanerre a Hynix memóriára épít. Vajon másnak miért nincs gondja ugyanazzal az NVIDIA mikrokóddal? Az egyetlen magyarázat, hogy nem ezzel van a gond. Ezt egyébként a Gigabyte sem említi hivatalosan. Ők csak annyit írtak, hogy Increased Stability.
Tekintve, hogy a többi gyártóra nincs ennyi panasz, így érdemes a gyári tuning mértékét nézni, és például azt, hogy a nem egy cég korlátozza már az első BIOS-tól a Boost bint.[ Szerkesztve ]
Senki sem dől be a hivatalos szóvivőnek, de mindenki hisz egy meg nem nevezett forrásnak.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Az már a gyári tuning tuningja. A GPU Boost minden kártyán 8 bines. A specifikációk 4 bint biztosítanak, ami az ASUS kari esetében 1137 MHz-et jelent. Ezt garantálja a specifikáció, de ha szerencséd van (és persze stabil is), akkor előfordulhat, hogy a gyári Boost jóval magasabb 1137 MHz-nél. Ez annyit tesz, hogy a felhelyezett GPU nem 4, hanem annál több bines. Az ASUS BIOS-a a beszámolt órajelcsökkenésekből számításaim szerint 6 binre korlátozza 8-at. Neked azért nincs változás, mert eleve olyan terméket fogtál ki, ami nem több 6 binesnél, vagyis a BIOS számodra nem jelent korlátozást.
[ Szerkesztve ]
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Fura dolog megemelt memória-órajelekről beszélni, amikor a referencia-órajel 6008 MHz és az animózus Giga OC-s kártya is ennyin jár. Ráadásul 7 Gbps-os Hynix GDDR5 memókkal, amelyek elméletben 7 GHz-et bírnak. Szóval még csökkentett is a memória-órajel ahhoz képest, amit a felszerelt memóriák tudnak, de nyilván ez a fogyasztás mérséklése miatt van így.
[ Szerkesztve ]
-
Löncsi
őstag
Jó, én ezt olvastam Ip*n-on... nem tudom mennyiben igaz.
A gyártó a jelek szerint felismerte a GeForce GTX 670 WindForce 3X OC modell stabilitásával kapcsolatos problémákat és egy friss BIOS formájában már a megoldást is felkínálta. A hiba a jelek szerint a megemelt órajeleken ketyegő GDDR5-ös Hynix memóriachipek esetében jelentkezett
Elvették a radírját, azt az egész élete egy nagy kompenzálás, hogy ő igenis kan és igenis 2 méteres a fallosza - by stranger28
-
Abu85
HÁZIGAZDA
A gyári OC általánosan több hibát rejt, de nem szabadna annyit, mint a GTX 670-nél. Ez a GPU Boost működéséből ered. Itt a legjobb megoldás a maximális 8 bin limitálása 4/5/6/7-re. A specifikációban úgyis csak a 4-es bin van megadva, szóval azon nem kell változtatni, ha a BIOS letiltja a 4-es bin fölötti szinteket.
Emellett nagyon fontos lenne a kereskedelmi partnereknek elmagyarázni, hogy a GPU Boost hogyan működik, mert a szervizekben még mindig a Furmark a menő közben az szart sem ér ezeknél az új kártyáknál. Ha továbbra is azzal tesztelnek, akkor a full boost mellett instabil kártya nem fog lefagyni, eközben a felhasználó nyilván tépi a haját mert nála a pár játék alatt fagy.
Azt sem tartom rossz ötletnek, hogy a gyártók írjanak egy tesztprogramot, ami úgy van kalibrálva, hogy max boostot jelentsen a futtatása. Ha már az NV ezt az utat választja, nem árt a garanciát megkönnyíteni, mert ezzel a GPU Boosttal nagyon nehézkes lett a hibakeresés.[ Szerkesztve ]
-
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Nekik a memóriával voltak problémáik, de a GPU Boostot ők kezdetektől fogva limitálták. Aki belegondolt abba, hogy ez hogyan működik, nyilván nem vállalta fel a kockázatot. Persze ez nem törvényszerű, nem kell beállni a sorba, de azért +100 Mhz Boost komoly problémákat jelenthet, és ki sem lehet ezt jól tesztelni. Ráadásul a gari is nagyon nehéz, mert a Boost nem mindig aktív, vagyis a fagyások specifikusnak tűnnek, pedig a hardver okozza. A szerviz nem fog olyan programokat tesztelni, ahol állandó a maximális Boost, pedig jelen helyzetben csak ez hozza elő az esetleges stabilitási problémákat. Meggyőződésem, hogy a legtöbb kereskedő azt sem tudja, hogy a GPU Boost nem állandó, hanem termékenként változik.
[ Szerkesztve ]
-
TTomax
félisten
Az eVGA nem ezért hívta vissza tudomásom szerint.Lehet rosszul tudom,de nekem úgy rémlik a ventilátorral voltak problémák az első szériában...
★★★★★ I got too much soul, rhythm and blues R&B ya see, all that's cool, but hip-hop and rap yeah that's where my heart's at Even back when I used to break on a box ★★★★★ "Chief Rocka"
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Aki nem olvassa el a cikket annak nem meglepő, és jó szokásodhoz híven te sem olvastad el végig. Már három GTX 670 OC-vel is volt gond. Az egyik az EVGA, de azt visszahívták. A másik az Asus TOP, amire jött egy BIOS, és most ez a Giga. Egyszerűen a GPU Boostot nem szabad engedni 8 egységre a gyári OC-n, mert nagyon sok a hiba. A Giga és az Asus baja a GPU Boostból ered. Nem véletlen, hogy a friss BIOS-ok azt csinálják, hogy a 8 egységnyi Boostot limitálják. Mivel 4 van megadva a speckókban ez nem gond, mert csak 4-re van garancia. De ha az Asus BIOS-t megnézed, akkor a frissítés után arról számoltak be az emberek a fórumon, hogy csökkent a maximális Boost órajel, noha a stabilitás meg lett oldva. Szóval a fő gond a GPU Boost működése, illetve egészen pontosan az, hogy az NV a megengedett egységek számát alapórajelen értékeli ki, de ezt a gyári tuning eltolja. 8 egység mellett akár +100 MHz is lehet az eltérés, egy egyszerűbb 50 MHz-es alaptuningnál. Világos, hogy jó esély van arra, hogy nem lesz stabil a termék, ha a program felkapcsol max órajelre.
[ Szerkesztve ]
-
redraven85
tag
Nekem eddig csak túlhajtott gigabyte videokártyám volt gtx260 oc --> gtx460 oc --> gtx560 oc --> gtx670 oc Még sosem volt gond egyikkel sem. De ha tapasztalok valamit úgyis leírom majd ,hogy akkor kiderüljön ,hogy most a hír külföldi források alapján került fel vagy van valami hazai alapja is a dolognak.
╔> Force Feedback. Erővisszacsatolás. Na jó, szóval ez az a technológia, ami által nem csak mi tekergetjük a kormányt, hanem Ő is minket.
-
Löncsi
őstag
válasz redraven85 #31 üzenetére
De épp ezaz, eszméletlen sok a hibás Gigabyte kari, nem véletlen egybeesések sorozata.
Most nézem, hogy a cikk megint félrevezető, mert alapvetően nem a GTX670-en van sok tuning, hanem inkább a Giga GTX670-en, de már ez annyira nem meglepő.
[ Szerkesztve ]
-
redraven85
tag
Csak azért írtam ,hogy nem kell megrémülni a hírektől Lehet, hogy csak szimpla gyártás hibáról van szó amit egy szerelősorban sikerült elkövetni valahol az usa egyik kirendeltségében. Ettől még nem szar az összes Amúgy meg akinek gondja akad az 3 napon belül vigye vissza a boltba ahol vette. 3 nap elég arra ,hogy rongyá legyen tesztelve, gondolom én
╔> Force Feedback. Erővisszacsatolás. Na jó, szóval ez az a technológia, ami által nem csak mi tekergetjük a kormányt, hanem Ő is minket.
-
banhammer
veterán
Neken nincs problémám a túlhajtott Gigabyte kártyámmal, pedig egy Super Overclock Series GeForce GTX 560 Ti-m van.
Nyáron ebben a hőségben több órás Crysis 2 multizás után is beton stabil a kártya.
Ha meg megdöglik akkor viszem gariztatni, van még rajta 2 év.
Akkor meg minek stresszeljem magam azzal, hogy megdöglött a kártya?
A pontos neve Gigabyte GV-N560SO-1GI.Ritka, mint a fehér holló.
\m/ Minden lehetséges, kivéve forgóajtón átsíelni... \m/
-
mghltm
addikt
akkor te a szerencsesek koze tartozol, sokan megszivtak a 460-as oc kartyakkal, lasd az ujtojas velmeneyeket ( nem veletlenul keszult 3 valtozat az oc-bol, aztan meg oc2 is )
still 4 sale https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/mghltm/index.html || http://www.youtube.com/watch?v=85VErvTqgWc
-
Madn!ght
addikt
válasz redraven85 #27 üzenetére
Nekem anno a GTX460OC karim volt windforce (2) hűtésű. Tökéletesen csendben tette a dolgát, igaz a 460 nem is volt az a melegedős fajta.
Tény, hogy a hűtést nagyon eltalálta a Giga.
Asszem erre mondják, hogy a külcsíny mellett már csak a belbecs hiányzik...
[ Szerkesztve ]
-
redraven85
tag
Én 2 napja vásároltam egy ilyen Gigabyte Gtx670 oc windforce 3x csodát. Egésznapos tesztelgetések meg játék után sem tapasztaltam az említett hibát. (bízom benne ,hogy továbbra sem fogom ) Amúgy a kártya hűtése nagyon jól sikerült, a legnagyobb nyúzásokra sem érzem ,hogy forró levegő törne elő a lamellák közül. (a gtx560 ti oc windforce 2 -nél bezzeg gyakori volt ez a dolog)
-
Löncsi
őstag
Szokásos Giga minőség. Lassan ingyen sem kell senkinek.
[ Szerkesztve ]
-
Madn!ght
addikt
Egyre többet kell csalódni a gigabyte-ban...
-
jocek91
aktív tag
Köszönöm a cikket Abu, most már értem miért van fps drop meg hang pattogás huzamosabb terhelés alatt.
-
Cyberpunk
félisten
Talán alulfeszelték egy kicsit őket.
Hope was the right choice, and it always will be.
-
lujó55
addikt
na ez van akkor amikor a mérnöki döntéseket marketinges menedzserek hozzák
-
atti_2010
nagyúr
Az MSI jó cuccokat csinál nem hiába kedvelik a tuningosok és viszik versenyre, nekem is van egy Cyclone nagyon jól működik.
1.Asrock FM2A88X+ Killer,A10-5800K,Kingston 2x4Gb 2400Mhz,Int X25-V SSD,SF Pro S.F.-450P14XE. 2.MSI-A75A-G55,A8-3870, Kingston 2x2GB2000, MSI R9-270, Zen 400.
-
Segal
veterán
Én sima 670-es kártyát vettem (MSI) erről elmondható hogy teljesen jól teljesít és csak játékok futtatása közbe van hangja (ott sem mindnél) de ugye ott meg elnyomja a játék hangja. Szerintem ritka jó vétel volt és mindent elfuttat maxon fullHD felbontással (nem is értem jelenleg miért kéne ennél erősebb kártya valakinek)
"Ez nem változtat azon, hogy tisztességtelen dolog botokkal felvásárolni 160-180e indulóáron a 3060 Ti-t, aztán 250e-ért árulni a HA-n." Ez miért lenne tisztességtelen? Te is meg bárki lesheti botokkal a boltokat, ugyanúgy meg tudod venni a cuccot azon az áron, mint a scalper.(1 házigazda válasz...)
-
Brutális eb
addikt
Aki hülyének néz emiat arra nincs szó...
Egyébként nem minden esetben boci az oc kártya.
Az én zotac gtx 470 amp kártyám lassan 2 éve megy napi 18 órákat és még mindig semmi baja.
Kopp-kopp.Panni net lemondva már távol tőlem. Voda vicc! Nordtelekom korlátozza a p2p forgalmat,!Ice dsl trükközik a sávszélességgel.T-kábelnet?Próba hónap után jön a szekventálás vigyázz velük.Digi most még rendben.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz dangerzone #2 üzenetére
Gyári tuning mellett ilyenbe bárki beleeshet. Csak a szerencse ment meg.
Máskor is volt ilyen probléma, hiszen jellemző, hogy a gyárilag tuningolt kártyákkal több a gond, csak a GPU Boost működéséből eredően a garanciáztatás nagyon nehéz. A legtöbb szervizben ráküldik a termékre a Furmarkot és sosem megy a GPU órajele alap fölé, vagyis szarnak egy pofon kategória a teszt. Ezután visszaadják, hogy jó a kártya, közben lehet, hogy egy játékban, ahol magas a GPU Boost órajel, lefagy.
A BIOS frissítése logikus, mert nagyon nehéz garanciáztatni ezt.(#7) emre33: Az csak a kompatibilítást javítja. Persze fontos az is, de nem tartozik a témához.
[ Szerkesztve ]
-
helkis
veterán
válasz dangerzone #2 üzenetére
hányszor előjött már, hogy referenciát kell venni, felesleges az oc-verzió, ami általában egy spórolós verzió..
volt nálam ref.gigabyte gtx680 és meseszerűen megy: [link]"Egyedi vagy és megismételhetetlen! Csakúgy, mint bárki más!!!'" - 3Dmarkillers - hwbot.org
-
Milka 78
nagyúr
válasz matteo_szg #9 üzenetére
Hidd el pontosa kiderült,csak hivtalosan nem ismerték el.
-
Milka 78
nagyúr
Miért nem lepődök meg? Giga 6850 reload...
-
emre33
addikt
Gigabyte 680 OC kártyához is megjelent már két új bios (F2 majd F4 frissítés)
És most még két újabb update a két új revizióhoz.https://ts.la/imre655043 ASUS B650E-E, AMD Ryzen 9 7900, CORSAIR 64GB DDR5 6000MHz CL30 KIT CMK64GX5M2B6000Z30, ARCTIC COOLING Liquid Freezer II 360
-
Pityesz82
tag
Na de jo,eppen a jovohet vegere tervezek beszerezni egyet
Ez es az ASUS DCIIT kozott megy a matek szamomra es mar majdnem eldontottem hogy ez lesz -
Locutus
veterán
EVGA 670 FTW-m van, ami még magasabbra boostol mint ezek alapból, és atom stabil eddig...
Komplett hangrendszerem eladó - https://hardverapro.hu/apro/mackie_studio_monitorok_mr5mk3_mr10s_mk3_sub_asus/hsz_1-50.html
-
dangerzone
addikt
A gigabyte mostanában úgysem arról híres, hogy problémamentes kártyákat adjon ki.
-
FRENK1988
veterán
Nahát mik vannak. Ez az az eset mikor sokat akar a szarka, de nem bírja...
Nem a lóerő öl, hanem a NYOMATÉK! :)