- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Elkészült a nagymama hardverbefőttje
- A Sony még nem döntötte el, hogy miképpen reagálnak az USA vámpolitikájára
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Kiszáll az optikai meghajtók piacáról a Pioneer
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Házimozi belépő szinten
- Milyen TV-t vegyek?
- 3D nyomtatás
Új hozzászólás Aktív témák
-
QG
tag
Usb háttértárként milyen sebességgel lehet rá másolni?
-
petipetya
nagyúr
Nem tudjátok, hogy mi van az http://androidhungary.com/ oldallal? Tegnap óta nem jön be.
-
Cyberbeni
addikt
-
Cyberbeni
addikt
válasz
CivicEsi #15490 üzenetére
t-vel nem biztos, hogy jól jársz. nem is olyan rég lett leírva, hogy mi a gond a t+spicával
jit: [link] [link]
dvm: asszem a procihoz tartozó utasításokat tartalmazza.
kies: spicával csak 2.1 alatt működik, itt lehet névjegyet szinkronizálni a géppel, meg stb.
nps: ezzel lehet feltenni a hivatalos 2.1-et az 1.5-ös készülékekre, de elvileg csak telenorossal meg vodással megy (tehát se függetlennel, se t-ssel nem, bár ez bármikor megváltozhat)
bármivel csak 1 helyre tudsz telepíteni, mégpedig a /data/app könyvtárba, kivétel ezalól az apps2sd, ami külön partícióra az sd karin átrakja a /data/app könyvtárat (vagy az egész datát), meg ott a root explorer, amivel a /system/app-ból is lehet ki-bepakolni alkalmazásokat. bárhova máshova rakod, nem ismeri fel.
linux root=windows admin
de itt van majdnem 16000 hozzászólás, ott van a samdroid.net (ráadásul ott sokkal jobban értenek hozzá, mint itt), ott van az andro-id.info, ott a wikipedia meg a google, amiket leírtam azok kb 2 perc keresgéléssel neked is meglettek volna. -
CivicEsi
senior tag
Sziasztok.
Én egy ilyen készülék vásárlásán gondolkodok, és amint a vodánál kifut a hűségnyilatkozatom, át pártolok a T.hez és egy spicába invesztálok.
De az ilyenek, hogy JIT, DVM, KIES számomra kínaiak, mit jelentenek ezek?
Ha a marketről töltök le, mely mappába érdemes a letöltött appokat telepíteni? -
r.zozo
tag
uhh annyit beszéltek itt a módokról, meg erről-arról, hogy nagyon szívesen feltenném én is már. a dologban a bökkenő hogy engem zavar a garis dolog :-s bár mint tudom ezaz én félősségem bizonyítja csak:-d
-
Cyberbeni
addikt
válasz
pChriss #15483 üzenetére
szedd le ezt a widgetet: [link]
és válts át performance módra (ekkor piros a widget) mielőtt elindítod a camera appot, majd kilépés után újra rákatt, és visszaáll consevative-ra.
ha nem váltasz át előtte, akkor csak simán lőj el egy képet, utána jó lesz. (camera app magától átteszi, csak kilépés után nem vált vissza)
ja és miután kiléptél a camera appból, azután mindenképp válts vissza conservative-ra, mert különben a 800-on pörgő cpu leszívja az akksidat. -
Dashes
őstag
válasz
Camper2006 #15482 üzenetére
Nálam V8 Kernel és V4 Libs (JIT-tel, nem a G-s) volt fent. Dalvik clean után recovery menüben apply.
pChriss: Mindegyiknél (2.1) előfordul, topikban keress ré a megoldásra, ha jól emlékszem task killerrel ki kell lőni a camera appot, majd conservative módra kellett a cput átállítani, ezután fényképezni.
-
pChriss
tag
Körkérdés:
I570EXXJE4 rom.al meg LK2.07.beta1 kernellel valakinek jelentkezett az a kamera hiba, h ha elinditja csak a nagy feketeseget latja a kijelzon... feny fele forditva is csak egy halvany foltot.
Orvoslas van ra, vagy varni kell a kovetkezo romra ?
-
konkolyz
tag
válasz
sz.zs. #15468 üzenetére
"Engem csak az zavart benne hogy a felrakás után sok menűpont angol lett."
Nekem is ez volt a "nyűgöm", de nem csak a beállítások, hanem pl a névjegyeknél is sok minden angol lett. Kicsit belenézve az mnlm zip-be, több mindent felülír, pl
Browser.apk, Contacts.apk, DeskClock.apk, Mms.apk, Phone.apk, Settings.apk
Vending.apk; ezenkívül a DroidSans és a DroidSans-bold betűtípusokat is, emiatt nálam néhány helyen bizonyos karakterek helyett kis négyzetek jelentek meg.
Javításként a lecserélt dolgokat visszacseréltem a SamDroidMod-ban lévőkre. Újra magyar lett minden, és a kis négyzetek is eltüntek.
Igaz, arra nem emlékszem, hogy kevesebb lett-e a beállítási lehetőség, de ami a SamDroidMod-ban volt az mind megvan :-)XXJE1+LK2.07.beta1/SamdroidMod1.2.x+DVM ARM 11+mnmltheme
-
-
Dashes
őstag
Samdroid Turbo Kernel V8 + FE Libs Beta1
Linpack 9 MFLOPS körül
Benchmark
CPU 1010.34
Graphics 154.74
Memory 215.35Letölthető innen.
-
petipetya
nagyúr
válasz
Cyberbeni #15472 üzenetére
Köszi.
A /data/app-ből a /system/app-be raktam át az alkalmazásokat (a dalvikhoz nem nyúltam), és így a telefon belső tárhelyére az eddigi 15-20 helyett 80MB szabad helyet ír.
Igaz, hogy az ikonokat újra ki kell tenni a főképernyőre, mert azokat a folder organization biztosítja, de ez nem jelent problémát.
-
Tényleg, ha a dalvik cache át van helyezve a datábol a cache-be, akkor a wipe egyáltalán csinál valamit?
-
ravebp
senior tag
Felvettem a kapcsolatot egy T-mobile körökben jártsas emberrel és a következőt írtam neki:
telefonon történt beszélgetésünkre hivatkozva leírom a hibajelenséget:
Jó pár Spica tulajdonos (mobilarena kapcsolódó fórumán) észrevette, hogy a T--mobilos kártyával, Spica telefonnal beszélgetés közben a vonal túlsó végén szörcsögő, szipogó hangra hivatkoznak, ami elég zavaró.
Rengeteg beszélgetés, tesztelés után arra jutottunk, hogy mindekinek csak a T-mobile-os kártya és a Spica telefon együttes használatánál jelentkezik a hiba. Ha másik telefonba rakjuk a simet nem, ha a telefonba rakunk más, nem t-s simet, akkor sem jelentkezik a hiba.
Előzmény, hogy nekem a samsung szervízben azt mondták, hogy a sim kártya ad le rossz feszültséget, ezért cserélni kell. Ez, mint tudod kétszer meg is történt, de a hiba azóta is tapasztalható.
Egyesek mintha látnának összefüggést, a mobilinternet használata és a hiba között:
nevezetesen egyesek úgy vélik a hiba csak bekapcsolt mobilinternetnél, és EDGE kapcsolatnál jelentkezik.
Ebben a problémában szeretném kérni a segítséged, mert így a Samsung elhajt, mondván, hogy a telefon nem rossz, a T-Mobile azt mondja a Sim nem rossz, így lényegében patt helyzet alakult ki.
Hátha a szervízesek, ki tudják mérni, találni, hogy mi a hiba oka.
Válaszod, segítséged előre is köszönöm.Kiváncsian várom mi fog történni
-
Cyberbeni
addikt
válasz
picur220 #15470 üzenetére
nem, én átraktam, és simán ment utána. de lehet, hogy törli, amikor átrakja, így csak következő rendes indítás után lesz újra dalvik-cache.
@petipetya: elvileg root-al igen, de akkor már inkább recovery-ből wipe, és akkor újra felépíti magának.
vagy system/app-ból törlés (vagy sd-re átrakod, ha később még vissza fogod rakni), de ha bemész a system-be, akkor látod, hogy van ott egy csomó hely, ami root nélkül kihasználhatatlan lenne. -
petipetya
nagyúr
válasz
Cyberbeni #15469 üzenetére
Köszi! Ha jól látom, akkor félreértettem, mert ezek szerint az a jó, ha a /data/app-ből a /system/app-be kerülnek az alkalmazások, vagyis azokat kell áthelyezni, amelyeket a marketről telepítettem.
Másik kérdés, hogy a /data/dalvik-cache mappában mindent lehet törölni kézzel?
-
Cyberbeni
addikt
válasz
petipetya #15466 üzenetére
általad telepített progik: /data/app gyári: /system/app
mindezt root explorerrel tudod. és át kell állítani a permissionst az apk fájlnál olyanra, mint a többinél
110
100
100
(1=pipa 0=nem pipa)
legfrisebbet rakd fel (asszem 2.10.2, és ott majdnem hibátlan a remount ro/rw)
ja és miután root explorerrel állítgattál, egy restartot nyomj. (visszarakja eredeti állapotba a mountokat, és csak ezután látszanak az átrakott progik)
ja és érdemes wipe dalvik-cache-t nyomni miután állítgattál.
ja és érdemes azt felrakni, amit 8zabi linkelt, mert átrakja /data-ból /cache-be a dalvik-cachet -
petipetya
nagyúr
"közvetlenül telepíteni nem lehet a system-be
olyat csinálhatsz hogy az általad kedvelt, gyakran használt programokat áthelyezed oda, ezt viszont minden egyes alkalommal manuálisan kell eljátszanod, ha esetleg frissül az adott alkalmazás"Mindenféle dalvik és app2sd nélkül szeretném a nem frissülő gyári alkalmazásokat áthelyezni. Melyik mappából tegyem át melyikbe?
-
válasz
ibenny #15462 üzenetére
Mit írjak róla,
Használom, működik, ennyi. Jó mert az uj recoverynek köszönhetően teljes rendszermentést és visszaállítást tudsz csinálni. Ha rám halgatsz se JIT, se DVM. Nekem legalábbis a DVM lssította, a JITet nem is próbáltam mert írták többen hogy instabil. Ja és nekem App2sd sincs mert arról is olvastam hogy páran szívtak vele. A Dalvik Cache áthelyezős zipet felraktam ettől lett + 50 mb, ez elég nekem. -
vadászcsiga
félisten
válasz
picur220 #15443 üzenetére
Milyen az új recovery? Érdemes felrakni azzal a kernellel?
Vannak benne új opciók, főleg az sd partícionálásában, itt elolvashatod: http://forum.samdroid.net/wiki/showwiki/Recovery
-
herni
tag
Belehet állítani, hogy csak a handcent sms ugorjon fel új smsnél mert roppant idegesítő hogy egyszerre kettő jelzi hogy sms-t kaptam és az értesítési sáv is tömve van
-
petipetya
nagyúr
válasz
adamfriday #15441 üzenetére
Melyik billentyűzeten nincsenek balra dőlő ékezetek a 2.1 alatt? Mert nekem mindegyik 2.1-es rom alatt volt balra dőlő ékezet az android billentyűzeten.
-
orrlyuk
aktív tag
válasz
#67688960 #15448 üzenetére
Igen, a hídig van.
Nyilván van újabb térkép, de vagy fizetni kéne érte, vagy okosítani - én nem szoktam problémázni, ha 1-2 dolog hiányzik, régen is elnavigált az ember bárhova egy 10 éves autósatlasszal. Nekem a navi sava-borsát az adja, hogy ha gáz van, újratervez, ismeri a házszámokat, és mondja, mikor mit kell(ene) tenni. Ja, és figyelmeztet a gyorshajtásra. Ezeket tudja így is.
-
bandrew
tag
válasz
BalanceR #15384 üzenetére
Lássuk be, ezzel önmagadat cáfoltad. És nem mellékesen Lehet írni 2.1-re programot ami még véletlenül sem fog futni 1.5-n olyannyira, hogy telepíteni sem tudod. Ugyanis az apkban benne van, hogy milyen minimum verzió kell neki. Vagyis, ha a fejlesztő azt mondta, hogy min 2.0 akkor azt te nem fogom 1.5-re installni, viszont 2.1-re igen. Ez pont az API-k miatt van így és pont azért hogy ne legyek 2-3 év múlva 4 gigás az Android. Ugyanis, ha visszamenőleges kompatibilitást akarnának, akkor a világ végéig benne kéne legyen 1.0-tól felfele minden. Legjobb példa erre a Contact management API. Komplett átírták és nem deprecated lett a rutinok nagyrésze, hanem egyszerűen nincsenek benne a 2.0-ban. És ugyan ezen okból nem látod a marketben 1.5-s telóval a 2.x-es softokat
-
törölt tag
Valaki aki használja az igót ossza már meg velem légyszi, hogy mennyire aktuális a térkép
pl.: M6 meddig van? -
ruskop
senior tag
válasz
Sebaj Fóbiás #15444 üzenetére
Én még nem tettem fel, de azért érdekelne, hogy ha felteszem akkor az lesz az alapértelmezett üzenetkezelő programom? Az fog reagálni a ki és bemenő üzenetekre?
-
picur220
veterán
válasz
vadászcsiga #15430 üzenetére
Milyen az új recovery? Érdemes felrakni azzal a kernellel?
-
ruskop
senior tag
válasz
adamfriday #15441 üzenetére
Megvan, megtaláltam. Csak az üzenetek beállításában be kell kapcsolni az ékezet nélküli módot és kész. Bár hihetetlen módon van ékezet de az már nem érdekel. Amúgy már olvastam a Handcent sms-ről ez milyen?
-
Sebaj Fóbiás
aktív tag
válasz
ruskop #15439 üzenetére
Ha csak a mobiltelefonos alap karaktertáblát használod (balra dőlős ékezetek, meg ű betű pl nincs is) akkor érvényes a 160 karakter. Ha spéci ékezeteket akarsz (és a magyarok ugya ilyenek) akkor már olyan kódolással küldi az sms-t amiben egy karakter több helyet foglal, ergo egy sms-be kevesebb fér.
-
ruskop
senior tag
Azt nem tudja valaki véletlenül, hogy ha sms-t írok akkor az ékezetes betüket ne több karakternek számolja. Egy sms kb. 60 betüből áll most nekem. Régebbi firmwareknél (XXJD1) nem volt ilyen. Most meg van. Vagy milyen üzenetkezelő progi van ami jobb mint a gyári és egy üzenet az 160 karakter?
-
Dashes
őstag
FE Libs V1
•FE = Frozen Eclair
•Backport of the Froyo DVM to Eclair
•Linpack 9.129
Download will be here later this day (maybe )
linkSD kártya is megy már (froyo).
-
Tocska
tag
Játékokat szeretnék telepíteni + alkalmazásokat Galaxy Spica-ra de nem tudom hogy kell valaki segítene még tegnap tettem szert rá és ma viszem a Telenorhoz hogy függetlenítsék!!!
Megköszönném ha valaki segítene hogy hogyan tudom telepíteni a játékokat!!
-
adamho
tag
Sziasztok!
Mit kell tennem, ha a telefont a számítógépre kötve modemként szeretném használni?
Köszönöm a segítséget! -
honeker
őstag
Üdv mindenkinek.........nekem a lk2-02-1 update van felrakva láttam hogy van már lk2 03-03 változat is , mibe újitotak rajta ?
-
ibenny
senior tag
válasz
Cyberbeni #15420 üzenetére
Oke, koszi a korrekciot, igy valoban pontosabb.
A radiohoz: persze, kerestem a Market-en, de nem ragaszkodom am az ingyenesseghez.
Olyat keresek, amiben mennek magyar allomasok (leginkabb Petofi es Cafe). Tudom, ebbe beirhatom az url-t, de a Streamitall-rol ugy tudom, megy kapasbol, mig a tobbirol ez - nemi kereses utan - nem derult ki. Ezert gondoltam, hatha vannak nalam okosabbak is ebben a kerdesben.
-
Cyberbeni
addikt
válasz
ibenny #15418 üzenetére
nem éppen. azaz LK, amiről te beszélsz, de persze ez is része a samdroidmodnak.
a samdroidmod lényegében annyi, hogy nem az alap programok vannak fennt, hanem amiket te kiválasztasz, és így a system partícióból foglalnak helyet és nem a datából (ugye csak a datába lehet telepíteni, persze root explorerrel át lehet rakni systembe a progikat, de az fáradtságos munka egyenként) plusz van hozzá olyan progi, hogy samdroid tools, amivel apps2sd-t lehet beállítani, meg egyéb nyalánkságokat.#15414: akkor programozd le
egyébként meg nem nézni kell, hanem hallgatni
amúgymeg market:radio és kiad egy csomó appot. -
orrlyuk
aktív tag
válasz
ibenny #15416 üzenetére
Pl. ma reggel magától bekapcsolódott a repülős mód. Volt, hogy az operátor neve két soron, egymás alatt szerepelt. Restart eltűntette. Fagyás, lassulás ritka, (ritkább, mint a gyárival) de akkor határozott.
Ugyanakkor LauncherPro és App2Sd is megy, tehát végül is nem lehet ezeken csodálkozni. Összességében egyelőre azt mondom, még így is megéri. Nekem a wifi tether, a gyorsabb igo, a recovery lehetősége és az app2sd miatt bőven megéri így is. Ez nem Nexus. -
orrlyuk
aktív tag
Igo-ügyben: sokat szomorkodtam az ajándék Igo teljesítménye miatt, volt, hogy le is töröltem. Most elszántam magam a rootolásra és a samdroid mod fölrakására, és - bár maga a rendszer több furcsaságot csinál, mint mikor a gyári volt - az Igo határozottan stabilabb és gyorsabb. Szeretem, mert magyar!
-
ibenny
senior tag
Tudna esetleg valaki forrassal szolgalni Streamitall Radio-hoz? Ugy olvastam, abban vannak magyar radiok is. Vagy, ha tudtok javasolni egyeb, de jopofa radioprogramot, azt is megkoszonom.
-
törölt tag
-
kuzzikan
csendes tag
Üdv,
Próbáltam keresni a fórumot, de csak a probléma fordítottjára találtam megoldást.
Az a probléma adott, hogy szeretném használni a számítógép internetkapcsolatát, és ezt kiküldeni a szpikára USB kábelen keresztül. Lehetséges-e ez (winxp alól), és ha igen, tudja valaki a pontos menetét?
Előre is köszi
-
EczkE
veterán
-
n0_gAboR
őstag
Pl. kivetel keletkezik a program futtatasa soran, ami nem kerul lekezelesre. Vagy null objektumon torteno metodushivas. Programozasi hibak.
Esetleg valamelyik eroforras nem elerheto, a programozo meg nem kezeli rendesen az ilyen eseteket (arra szamit, hogy az adott eroforras mindig elerheto). -
ibenny
senior tag
Tud valaki segiteni Spica-n mukodo Ndrive ugyeben? 9-es is jo, de 10-es lenne a legjobb, bar nem tudom, az megoldott-e mar.
Sygic-ot hasznalok, tokeletesen elegedett vagyok vele, de kiprobalnam, regen azt hazsnaltam Symbian-en. -
moboHEAD
csendes tag
válasz
katalin888 #14848 üzenetére
Bár nem újkeletű a bejegyzésed, és lehet, hogy megoldottad azóta, de nekem is bajom van a kiessel: egy bejegyzést látok csak a névjegyekben - persze a telefonon lát mindent a progi, csak a teló nem. Még jó, hogy van mentésem, csak még azt nem tudom, hogy rakom vissza :-(
Egyébként azokat módosítja csak, ahol talál név/telefonszám/emailcím bejegyzés egyezőséget, a többire, ha azt adod meg, újat hoz létre. -
feri1014
senior tag
válasz
BalanceR #15385 üzenetére
Szerintem pontosan ez a baj, hogy minden szarra-gyenge hardverre- rá lehet húzni. Így szvsz nem lehet normálisan fejleszteni egy OS-t. Hisz a fejlesztőknek arra is gondolni kell, hogy nem csak a felső kategóriás gépeken akarják futtatni az androidot, hanem egy annál jóval gyengébb hardveren is. Akkor meg mit ér egy erős hardver ha nincs ami kihasználná...
Az olcsóbb telókra meg szeriintem tökéletesen megfelel a 2.2-es rendszer is...
-
ruskop
senior tag
válasz
Egye5ke #15032 üzenetére
Nekem is ugyanez a firmware van fent. Erre mondták nekem a boltban, hogy ez a hivatalos, szolgáltató független firmware. Ez igaz? Vagy inkább gyaluljam le és tegyem fel az XXJE4-et?
Tényleg: azt tudja valaki, hogy az XXJE4-ben mi változott az XXJD1 óta. A JD1- nekem bejött de akkor eladtam a spicat és most tértem vissza hozzá de egy picit elvesztettem a fonalat firmware terén. -
Haart
addikt
Authentikációs proxy-t lehet-e beállítani android wifinek? Őszintén szólva még nem próbáltam de egyik haverom kiváncsi rá.
-
vigyu
csendes tag
Sziasztok!
Most vettem egy spica-t és egy kis problémám akadt az SD karival. Megsérült egy pár file rajta miután a PC-ről másoltam rá. Többek között az rigo \content\map\ és a \content\poi\ könyvtár. Milyen típusú IGO map-et tudnék visszatölteni?
előre is köszi a választ.
vigyu
Új hozzászólás Aktív témák
- Bomba ár! Dell Latitude 5411 - i5-10400H I 16GB I 256SSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Azonnali készpénzes Microsoft XBOX Series S és Series X felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Bomba ár! Dell Latitude 7280 - i5-7GEN I 8GB I 256SSD I 12,5" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- LG 65B4 - 65" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
- Új és régi konzolok Okosítása/Softmodoloása, és Szoftveres szintű javítása - RÉSZLETEK A LEÍRÁSBAN
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest