Hirdetés
-
PROHARDVER!
Elsőnek javasolom, hogy az érintett tesztet olvasd el. Sok dolgot, melyet a cikk kitárgyal, helytakarékosság végett nem említek meg.
Új hozzászólás Aktív témák
-
fausto
addikt
válasz
Karcub #44917 üzenetére
Én ezt nem értem. Eddig is csak azok a file-ok voltak rajta, ami kellettek, de most újra leformáztam és felmásoltam őket, tehát a zip-eket leszámítva tök üres a kártya. Ennek ellenére a recovery-be mindenféle könyvtárakat lát, olyanokat is, ami nincsenek sem a kártyán, sem a belső memóriában.
Már "wipe data/factory reset"-et is nyomtam vagy hármat... -
fausto
addikt
Sziasztok,
Kicsit helyre akartam tenni az S Advance-em, gyári állapotba van, mert nem rég jött vissza szervizből és azóta nem foglalkoztam vele.
Szóval a terv az volt, hogy root-olom, majd felrakok egy CoCore kernelt, már többször csináltam gond nélkül.
A szükséges dolgokat felraktam az SD kártyára, de amikor rámegyek az "Apply update from external storage"-re, nem látja a microSD-t, illetve fogalmam sincs mit lát, mert olyan könyvtárak is vannak rajta, amik egyébként nincsenek sem a telefon belső memórájába sem a microSD-n.
Van valakinek ötlete, mit tudok csinálni, hogy felismerje az SD kártyát recovery módban?
P-s Advance-em van, gyári 4.1-es androiddal. -
fausto
addikt
Sziasztok,
Az lenne a kérdésem, hogy ha volt egy eredetileg Vodafonos S Advance-em, de függetlenítettem (hivatalosan, a Vodán keresztül), milyen rom-ot rakjak rá, hogy ha mókolok vele? Függetlent vagy Vodásat?
Köszi!Ui.: bár kicsit most megijedtem, mert olvasom Odin89 hozzászólását és a feleségemnek adnám a telót, aki telenoros...
-
fausto
addikt
Sziasztok,
Beadtam szervizbe a telefonom, mert bekoszolódott a kamera belülről és hamar merült. Ma láttam, hogy a munkalap szerint "főpanelt" cseréltek rajta. Az lenne a kérdésem, hogy ilyenkor hogy alakul a garancia? Jól tudom, hogy mivel főalkatrészt cseréltek, újra van egy év a telefonra?
Köszi előre is! -
fausto
addikt
Sziasztok,
Holnap megy szervizbe a telefonom, vissza is raktam az eredeti GB-t. Hogyan tudom leellenőrizni, hogy biztos jót raktam-e vissza? Vodafonos NFC- változat
-
fausto
addikt
válasz
Karcub #44654 üzenetére
Köszi, az menni fog
#44655: ktomcat: nekem az előző alkalommal az egész kamera modult cserélték a munkalap szerint.@többiek: ha esetleg valaki hallott erről a számlálós dologról, légyszi írjátok meg! Vagy ha van bármi, amire figyelni kell, mielőtt leadom szervizbe. Köszönöm!
-
fausto
addikt
Sziasztok,
Az S Advance-em garanciás javításra kéne küldenem (már másodjára ugyan azzal: beporosodott a kamera üvege belülről, másnak is volt ilyen?), de eléggé szétbarmoltam, CoCore kernel van rajta, meg costum fw. Ha Odinnal felrakok egy repatros, gyári romot (mondjuk a GB – úgy is azt pakolnák vissza), akkor teljesen gyári állapotba rak vissza mindent, nem fogok „lebukni” vele? Meg hallottam olyan pletykát, hogy van benne valami számláló, hogy hányszor lett újra telepítve az fw (?), ez tényleg létezik? Ha igen, hol tudom megnézni? Egyébként mielőtt elkezdtem volna buherálni, lementettem az ESF mappát, ha ez segít valamit.
-
fausto
addikt
Kicsit stresszelek, ha a rom-ot piszkálom, szertnék kérni megerősítést, hogy jól csinálnám-e
Voda-s JB van a telefonomon (nfc-s), cocore és fejlett recovery már fenn van, fmod-ot raknék fel:
1, kártyára a gyökérbe bemásolom és flash-elem a Fmod NFC_P 150101 Fekete Original.zip-et
2, egyből utána kell ezt is recovery-ből flash-elni? 9070PJBlibteefolder.zip ez egyébként mire kell?Ha ez kész, wipe cache partition, egy wipe dalvik cache és ennyi?
Köszi előre is!
-
fausto
addikt
válasz
Balathruin #43351 üzenetére
Rég jártam erre
köszi
-
fausto
addikt
Sziasztok,
A telefonomat egy ideje a gyári JB-vel használtam, de mostanra használhatatlanul rossz lett (pl. csak a zene megy, de ahogy nyitok mellé bármit,a zenélt kilövi)
I9070P-re tudok ajánlani valami jó és fürge rom-ot? Lehet JB vagy kitkat is.
(Mivel NFC-s, Acef Fmod-ja nem jó hozzá)
CoCore kernel van rajta + root.Köszi előre is!
-
fausto
addikt
Egyébként nekem is azért volt szervizbe, mert beporosodott a hátsó kamera. Elsőre cserélték a kamerát, nekem jók a szervizes tapasztalataim.
-
fausto
addikt
FMod biztos nem mehet fel P-s Advance-re? Egy másik fórumban azt írták (PDA FanClub), hogy a P-s telóra mehet a "nem p-s" rom, csak nem fog menni az NFC? Ezzel azért meg tudnék barátkozni
-
fausto
addikt
válasz
Balathruin #40384 üzenetére
Megnézem, de csütörtökön telepítettem újra az alapoktól mindent és az app-okat kizárólag a Play-ről raktam fel és megbízható fejlesztőktől.
-
fausto
addikt
Tanácsot szeretnék kérni!
Gyári Vodás JB alatt (+root) az a bajom a telefonnal, hogy ha Viber üznetet vagy sms-t kapok, egyből feloldja magát a telefon. Ha nem veszem észre, akkor a zsebembe simán elnyomkodom. Erre van megoldás, valami beállítás vagy ilyesmi?
A másik: tegnap egyszer csak kiírta, hogy az "SD kártya váratlanul el lett távolítva" vagy ilyesmi, ami azért meglepő, mert nincs benne SD kártya. Viszont észrevettem, hogy a belső memóriát leformázta. Ez mi miatt lehetett, valakinek volt hasonló? -
fausto
addikt
válasz
Roxkex #40305 üzenetére
Szerintem tartozékra csak 1 év van, így az akksira is. Legalábbis amikor beszétlem a Telemax-szal (Samu szerviz) ők azt mondták.
Ha még nem tetted meg, regisztrálj a my.samsung.hu-ra és itt kérdezd meg, gyorsan szoktak válaszolni.Más: tegnap sikeresen frissítettem JB-re, root-oltam, lementettem az EFS mappát és kernelt cseréltem. JB van fent 8.6-os cocore-ral, eddig minden okés. Köszönet mindenkinek (különösen Acef-nek) a segítő hozzászólásokért!
-
fausto
addikt
Ez megoldódott
Akkor, hogy megnyugtassam magam, ezt kell csinálnom, ebben a sorrendben?
1, root-olom a telót a root.zip-pel, ez mehet a gyári recovery-vel
2, kimentem az efs mappát
3, fejlett ideiglenes recovery-t telepítem és újraindítás nélkül, egyből telepítem az EP-s CoCore kernelt
Kérdés: 8.6-ra gondoltam, ha nem megy, akkor recovery-ből simán le tudom cserélni a 6.8-ra?
Kérdés: ha nem indul újra, akkor flash-elnem kell a reboot-system-cwm.zip-pel, az azonos a sima és az NFC-shez is?
4, Fejlett recovery-ből tudok majd valamilyen szimpatikus főzött romot telepíteni (még nem döntöttem el, melyik a jó nekem), de ha nem tetszik, akkor szintén recovery-ből tudok teljes backup-ot csinálni és ugyan úgy vissza is állni
Jól írtam?
Köszi előre is! -
fausto
addikt
Na, szerencsére leállt a folyamat, úgyhogy a telefont le tudtam húzni a gépről...
Akkor marad az eredeti kérdés: hol rontottam el, hogy nem akar felmenni a repartos JB? -
fausto
addikt
-
fausto
addikt
Segítsetek légyszives, most próbálkozok a telefon frissítésével lépésről lépésre.
Voda-s I9070P telóm van.
Első lépésként Odin-nal feltettem egy repartos GB-t, ez gond nélkül végigment
Most jött volna az, hogy repartos JB-t rakok fel. Ezeket csináltam.
1, bepipáltam a re-Partition pontot
2, betallóztam a I9070PXXLPJ_I9070PVDHLP2_HOME.tar.md5 fájlt a PDA mezőbe
3, teló download módba (sikeresen), Odin ismét felismeri (sárga com mező)
Start után a sárga com mező felett pirosan világít a FAIL felirat és azt írja ki, hogy "can't open the specified file (line: 1896)"
Hol rontom el? -
fausto
addikt
A hétvégén olvasgattam, kiderült, hogy nálam nem játszik Acef Fmod-ja, mert I9070P telóm van.
Most az a terv, hogy kernelt cserélek, felrakom a CoCore-t, root-olom a telefont és kipucolom a gyárilag telepített dolgokat, amiket úgysem használnék.
A kérdésem az lenne, hogy ha úgy döntenék, hogy az eredeti 4.1.2 helyett kipróbálok egy costum rom-ot, akkor az telepíthető úgy, hogy CoCore kernel van fent vagy ebben az esetben vissza kell tenni a gyári kernelt?
Az FMOD-on kívül ki milyen rom-ot használ? (NFC-sre) -
fausto
addikt
téves
-
fausto
addikt
Köszi, azt hiszem így értem!
Tehát először innen letöltöm ezt a ROM-ot: Magyar VDH I9070P NFC XXLK4-VDHLE1 GINGERBREAD 2.3.6
Utána innen letöltöm a Voda-s 4.1.2-t és azt is felrakom.
Ha ez megvan, akkor Carline blogjában a CWM recovery telepítése stock kernelnél "fejezet" az, ami kell nekem.
Eddig jól értettem a teendőket?
Amit szeretnék megkérdezni:
Ha felraktam a repartos GB-t, utána egyből mehet fel a 4.1.2?
Ahhoz, hogy Odin-nal tudjak rá ROM-ot rakni, nem kell root-oltnak lennie a telefonnak? -
fausto
addikt
Szeretnék egy kis segítséget kérni, előre is elnézést,, hogy ha alapvető dolgokat kérdezek, de még nem cseréltem ROM-ot ezen a telefonon. Tegnap óta olvasgatok, de vannak még sötét foltok.
Az alapszitu: Voda-s, NFC-s 9070P telóm van, most az a gyári GB van a telefonon, amit a szervizbe visszaraktak rá. A cél a Vanir 4.4.4-es lenne.
Milyen lépések kell tegyek? Acef blogját olvasgatom, úgyhogy támpontok már sokat segítenének.
És végül az szeretném megkérdezni, hogy mit jelent az, hogy "repartos"? Az a rootolt?
Köszi és bocsi az amatőr kérdésekért -
fausto
addikt
Sziasztok,
Gondolom megosztom a tapasztalataimat a Samsung szervizfutárjával kapcsolatban. A kamera üvege belülről beporosodott és homályos, csúnya képeket készített és az akku idővel sem voltam megelégedve, átlag használat mellett ~fél napot bírt.
Múlt hét szerdán hívtam őket, péntekre kaptam időpontot. Egész napos idő intervallumot adnak, 9-17-ig, ezt érdemes belekalkulálni!
Pénteken kaptam cserébe egy Ace-t. A cseretelefon kicsit viseltes volt, az akkuja már púposodott, naponta többször tölteni kellett, de ez nem tragédia.
A szerviz honlapján nyomon lehet követni, hogy épp hol tart a javítás. E-mail-be gyorsan válaszolnak, de telefonon nagyon nehéz elérni őket, 3-4 próbálkozás után tudtam ügyintézővel beszélni, egy-egy alkalommal 20-30 percet vártam.
Hétfőn megvolt a javítás, cserélték a kamerát, az akksit meg a hátlapot (beleértve a „fémes” oldalsó szegélyt), szoftvert frissítettek. Keddre végeztek a teszteléssel, szerdán sikerült velük beszélném és ma kaptam vissza, szintén futár hozta.
Összességében elégedett voltam a szolgáltatással, kényelmes. Mondjuk a „következő munkanapra elkészül” állítás nem hiszem, hogy gyakran összejön
Lenne egy kérdésem is!
A szoftver frissítés tulajdonképpen azt jelenti, hogy visszatették rá a 2.3.6-os Android-ot. Nem tudom, ennek mi lehet az oka.
Ti mit használtok, mit tanácsoltok? Hagyjam a GB-t, frissítsem a hivatalos JB-re (eddig ezt használtam) vagy van valami megbízható, jó CFW (KitKat mondjuk?)
Ha kapok támpontot, már utána tudok keresni, csak még nincs ötletem, hogy milyen irányba induljak.
Köszi előre is!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ma Kívül-belül a már meglévő Galaxy modellek elemeiből építkezik az S Advance, ami kellemes készülék, csak nem biztos, hogy szükség van rá.
Hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
Samsung Galaxy S Advance
Operációs rendszer
Android 2.3.6, 4.1.2
Jelly Bean?
Hivatalosan elérhető a Telenor és a T-Mobile szolgáltatóknál.
Megjelenítés, kijelző
4”-es Super AMOLEd érintőkijelző, 480x800 képpont, kapacitív, 16 millió szín
Processzor
1 GHz-es kétmagos, NovaThor U8500
Memória
768 MB RAM, 8 GB belső tárhely (a felhasználható tárhely ennél kisebb), a memória legfeljebb 32 GB-os microSD memóriakártyával bővíthető
Egyéb
Bluetooth 3.0, 3,5 mm sztereó jack csatlakozó, microUSB 2.0, G-szenzor, közelségérzékelő, környezeti fényérzékelő, Facebook, Twitter, YouTube, Google Play
- Iphone 14 promax 128Gb arany 1 hónapos garanciaban
- Szép állapotú Apple Iphone 8 Plus 64GB független fekete - akku 74%-os - 1 hét próbagaranciával! -
- Eladó makulátlan állapotú iPhone 13 Pro (128 GB, Grafitszürke)
- Samsung Galaxy A35 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Xiaomi Redmi Note 10 Pro 128GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- LG 32GR93U-B - 32" IPS - UHD 4K - 144Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDR 400
- Csere-Beszámítás! Számítógép játékra! R7 3700X / RTX 2070S / 32GB DDR4 / 512GB SSD
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bezámítás! Gigabyte AORUS 16X (2024) Gamer notebook - i7 14650HX 16GB RAM 1TB SSD RTX 4070 8GBWin11
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest