Hirdetés
- Eldőlt, hogy lesz-e céges internetadó az EU-ban
- Októberben kerülnek legacy státuszba a régebbi GeForce VGA-k
- A konkurens hardvereken is működőképessé tette az XeSS 2-t az Intel
- Rengeteg monitor kapott G-Sync Compatible hitelesítést az új GeForce driverben
- Kinyitja a pénztárcáját az Apple, hogy behozza a nagy lemaradását
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Daneee14
tag
Sziasztok!
Az lenne a kérdésem, hogy feltennék a gyári helyett egy új launchert, ha nem tetszene, akkor az eredetit vissza tudom tenni mindenféle adat és beállításvesztés nélkül? Ha igen hogyan? Telepíteni csak annyi, mint egy programot a play-ről? A launcher mellé milyen kiegészítő programok kellenek, olvastam hogy pl. notification. Az is érdekelne, hogy melyiket ajánljátok a go, holo, asw, nemus közül? Ha újra váltok valamiféle gyorsulás észrevehető vagy esetleg épp fordítva sok memóriát eszik?
Másik kérdésem, hogy root-olt a telefon. Titaniummal pakoltam ki a programokat sd-re. Ha megcsinálnék egy ext partíciót és link2sd-vel pakolnám ki a dolgokat több helyem lenne, illetve több programot lehet kipakolni link2sd-vel? -
ronin79
addikt
válasz
urbanjozsi #26097 üzenetére
Felteszed a romot majd ujraindítás után ics patch, nagyvonalakban leírtam, első kép de ez már olyan természetes mint az odinos romcsere
-
urbanjozsi
senior tag
Mesterek!
A v4 telepítési menete ugyanaz mint a v3-nál, csak a két zip fájl más?!
Köszi -
ronin79
addikt
válasz
vadkörte #26092 üzenetére
Mint már fórumtársunk is írta bedugod a fülest és keresés a jobb felső gombbal, aztán ha talál állomást valamelyik üres négyzetre nyomsz és mentés. RDS kiírja az adó nevét, meg még pár info is megjelenik az aktuális műsorról. Jaj és beállításokban jó kiválasztani az európai régiót a többihez nem nagyon nyúltam max. a felületekkel játszottam de a végén maradt az eredeti. Nálam füles nélkül a mentett 11 adóból 2 működik, de már ez is haladás a CM-eshez képest ami kapcsolgatja a bt-t meg füles nélkül meg se mukkan.
-
quailstorm
félisten
válasz
flash- #26094 üzenetére
Hát az S2-t megakasztani nehéz. JellyBeannel(slim-bean) meg mondhatni lehetetlen. Ami abban a telóban nagyon nem tetszik, az a hangszórója. A másik a képernyő, elég gyengére sikerült, de elmegy. Használtan megérheti a teló, újonnan semmiképpen. Ha újra hajtasz akkor legyen 720p-s.
Gyári ICS még hasonlít az ace témájára nyomokban, de eléggé más lesz a jellybean. Hely meg van. 8GB+microSD. -
flash-
veterán
válasz
quailstorm #26089 üzenetére
nem volt vicc.nem ismerem az s2őt.azt tudom hogy elég jó vas van alatta,de a kijelzője is nagyobb,és ki tudja mennyire optimalizálták jól.ezért kérdeztem hogy aki látott már s2őt az mondja el a véleményét hogy gyorsabb e használat közben mint az ace.én eljutottam az ace teljesítőképességének határára,amennyi és amilyen programokat én használok,arra már lassú-kevés az ace.és elegem van már a félperces médiakeresésekből..
eldöntöttem váltok,nem kínzom már magam az ace-el.persze jó telefon,de az a 180 mb memória az baromi kevés nekem(mert hiába van 22mb szabad még,egy programot sem tudok már frissiteni,csak úgy ha előtte uninstallálom),még úgy is hogy az sd-n van minden ami csak lehet... -
vadkörte
addikt
válasz
ronin79 #26087 üzenetére
Kérlek ne nézz szőkének, de áruld már el a halandónak, hogy a túrósba kell behangolni a SpiritUL-t? Biztos bennem van a hiba, de nem sikerült egy állomást sem beállítani.
Akkukalibrálás:
Eleinte a BAttery Calibration nevű appal, azután CWM-ben, ma már leginkább sehogy... -
Grillo
őstag
Ki mivel végzi az akksi kalibrálását? Xpreion v3 felrakása után próbálkoztam a Battery Calibration progival, de nem segített, rohadt gyorsan le tud merülni a korábbi miracle romhoz képest, vagy legalábbis úgy érzi.
MOst 3758mV-nál ír 49%-ot. -
flash-
veterán
sziasztok
arra lenn3k kivancsi hogy eg átlagosan belakott galaxy s2 vagy egy ace a gyorsabb?(görgetés,médiakeresés,használat) ilyesminek a sebessége érdekelne -
ronin79
addikt
válasz
SANKADI #26086 üzenetére
Talán tavasszal próbáltam a light verziót, akkori romon nem akart hibátlanul működni, Xperionra meg egyből a full vezió került, aminek a Playes ára nem éppen kedvező ezért én is "akciósan vásároltam a konkurenciánál"
Extra funkciók az RDS, korlátlan csatornalista de Playen és xda-n is le van írva részletesen az unlocked adds alatt.
-
SANKADI
aktív tag
válasz
urbanjozsi #26082 üzenetére
Én V4-et használok és t-mobilos vagyok. A V4 automatikusan feltette ami kell, de bevallom, az MMS-t még egyszer sem használtam, és nem is fogom, nem létom értelmét, ott a GMAIL, vagy akár a dropbox. Ezeket teszi fel alapból, többet felesleges:
Az MMS ezeket tartalmazza:
Én nyugodt szívvel javasolom a V4-et, nálam egyetlen hiba sem fordult elő abból, amiket itt olvastam. Tehát a Wifi is és a Bluetooth is hibátlan. A GPS 5 sec alatt pozicionál. Egyedül a rádióval volt baj, de a Spirit Light megoldotta. Ronint megkérdezném mivel tud többet a professzionális változat? (Kicsit sokaltam az árát.) -
ronin79
addikt
válasz
urbanjozsi #26084 üzenetére
Nem, annak nincs köze hozzá, inkább a cm-nek, mivel itt más beállítás kell némelyik szolgáltatónál. Telepíteni csak a romot és az ics-patcht kell, a többi már csak választható extra.
-
ronin79
addikt
válasz
urbanjozsi #26082 üzenetére
MMS után nem is kell, lényeg a net, egyikkel sem működik? Ebben legjobban egy szintén t-mobilos cm használó tudna segíteni. v4-nek hivatalos cm alapja van míg az előző veziókban vo-1 motor pörög.
-
urbanjozsi
senior tag
Nos.
Minden APN-t kézzel újra felvittem.
Mindegyik után megjelent a kis karika, hogy ki lehessen jelölni, csak az MMS után nem -
Farkas86
senior tag
válasz
urbanjozsi #26079 üzenetére
Nálam eddig nem volt gond a beálításokkal egyik verzioban sem. Alapbol működtek.
-
ronin79
addikt
válasz
urbanjozsi #26072 üzenetére
Beállításokkal nem tudok segíteni mert másik ország másik szolgáltató de a kép alapján hiányzik a kiválasztás, nincs pötty az internetnél
de korábban nekem is manuálisan kellett az apn-eket beállítani, v4-től beolvassta telepítés után.
-
Probert75
addikt
válasz
urbanjozsi #26076 üzenetére
ROM!!! Az aláírásomban szereplő spanyol rom! Na szóval feltelepítesz a nokiaprogis gyíkból egy többfájlos romot, majd a spanyolt és utána a v3-at. Közben mindig wipe minden.
-
Probert75
addikt
válasz
urbanjozsi #26074 üzenetére
Akkor az újratelepítés a megoldás sajnos. Nekem meg a Play nem ment elsőre. Akármit csináltam vele, akkor sem, ha egy teljesen újat tettem fel. Újra tettem a romot. Előbb egy többfájlosat, majd a spanyolt és arra a v3-at és így jó lett.
-
Probert75
addikt
válasz
urbanjozsi #26072 üzenetére
-
urbanjozsi
senior tag
Sziasztok!
Segítségeteket kérem! Nem boldogulok v3 alatt az mms beállításokkal! SMS az jó.
Már töröltem a beállított APN-eket, és kézzel megadtam a T-Mobile MMS-t de így sem működik.
Most két APN van:A beállításoknál az "Adatok engedélyezése"-nél is van pipa!
Akkor mit nem csinálok jól?Help me pls
-
flash-
veterán
az xperionnal gyorsabben merül a telefon mint stocklite v7.1 el?
-
r4z
nagyúr
Sziasztok!
T-s Galaxy Ace-re kéne valami jó gyors, és legfőképpen stabil gyári ROM-ot rakni. Jelenleg egy teljesen gyári KT3 van fent. Tudnátok ajánlani valami bevált ROM + kernel párost? Ha van valami jóféle AOSP ICS, az is tökéletes, a legfontosabb a stabilitás.
-
Grande Ale
őstag
Üdv!
Sammmobile-ról melyik romot érdemes feltenni? Ezt láttam talán a legújabbnak: S5830XWKTR S5830DBTKT4 Germany. Használja valaki, jó ez?
Barátom telefonját szeretnénk frissíteni, 2.3.4 van rajta.. Vagy esetleg tudtok másik, jobb romot ajánlani? (természetesen gyárit). Elég sűrűn újraindulgat, meg kikapcsol a telefonja, ezért gondoltam a 2.3.6-ot, hátha megoldja. -
Farkas86
senior tag
Felkuszott nekem is a 4.1. Nekem is amikor su binárist frissitettem volna kiirta, hogy nem sikerült,de rányomtam hogy próbálja ujra, és hibátlanul megcsinálta.
-
Dr.ÚR
csendes tag
Sziasztok!
Van egy Samsung Galaxy Ace Telefonom, amire olyan alkalmazást keresek, ami a kimenő és bejövő hívások végén egy ablakban kiírja a hívás időtartamát! Pont úgy mint régen a kevésbé okos telefonok!
Eddig az On Call End alkalmazást próbáltam, de az nem vált be, mert a kimenő hívásba beleszámolta a kicsengés időtartamát is, tehát köze sem volt a valósághoz! A Call Meter 3G meg csak akkor írja ki, ha én "bontom a vonalat". Egyébként nem hiszem el hogy ilyen alapvető funkciót nem tud egy telefon! Vagy csak én csinálok rosszul valamit? -
kmarci25
veterán
válasz
wiERHcSc #26058 üzenetére
Én nem bluetooth-ozok, de a bátyám igen, és xperion v4-ben voltak érdekes dolgok... Már nem emlékszem pontosan, hogy milyen műveletnél, de nem működött a készülék gsm része, azaz se hívás, se sms, se ki, se be (se nyő). Meg valami olyasmit említett, hogy nem csatlakozott automatikusan a kihangosítóhoz, hanem ki-be kellett kapcsolni a kihangosítót, hogy felismerje (nem nagy gond, bár stock alatt ment). Úgyhogy most, hogy kitanulta ezeket, már tudja használni normálisan, de tény hogy másként kezeli a bluetooth-t a cm (jelen esetben az xperion v4), mint a stock (alapú) romok.
ittakary: lutri ez az akksi. Én már több, mint egy éve nyúzom, néha visszateszem a gyárit, de az egyértelműen gyengébb. Viszont millió véleményt olvasni, hogy átverés, és az új rosszabb, mint a gyári. 2450 mAh biztos nincs benne, az kamu, de az enyém tényleg erősebb, mint az eredeti. (Az enyém picit más külsőre, és akitől vettem az már nem forgalmazza, egyébként én is ebay-ről szereztem.) Valószínűleg vannak, amik jók, vannak amik kamuk. Nem lehet tudni... Bátyám vett Anker akksit, az neki bevált, de asszem már azt sem forgalmazzák...
-
wiERHcSc
tag
Cm7 alatt nem műxik a bluetooth :-( Más is tapasztalt hasonló problémát?
Vagy milyen stabil romot ajánlotok? -
Farkas86
senior tag
válasz
quailstorm #26052 üzenetére
5830i vel nagyon elrontották az ace-t. Főleg, hogy már csak azt árulják.
-
quailstorm
félisten
válasz
execute93 #26049 üzenetére
Az eredeti biztosan laggol, még overclockolva CM7.2-őn is.
Viszont vannak különböző grafikabutítások. X8-ra való totál simán megy rajta: [link]
[link] Ez viszont sokkal szebb.
Rajtad múlik, ez súrolja a warez kategóriát, bár miért nem ad a gyártó grafikai beállításokat a játékához? Tükröződés nélkül kis látótávval még az X8 is elviszi 15FPS-sel.
Ez az a játék amin a legnagyobb különbség látszik az S5830i-X8-Ace közt. Elsőn nem indul a butított se, másikon tudsz benne rohangálni, harmadikon meg játszani. -
Probert75
addikt
válasz
tommjee #26050 üzenetére
Kereső barátom, kereső!
USB Driver
-
tommjee
senior tag
Sziasztok tudnátok nekem linkelni Ace-hez USB drivert ? (Win7) Köszönet érte előre
-
execute93
őstag
Sziasztok!
GTA III Elfut a ezen a telefonon? -
szoki007
aktív tag
Valaki tudna nekem privátban segíteni hogyan rakjak fel egy másik ( " főzött " romot ) ??? Eddig nokiáim voltak, azokat megtudtam csinálni de ez valahogy még bonyolult nekem :/
-
wiERHcSc
tag
Tudna v.ki ajánlani v.mi normális fülest Acéhoz? Mert a. 2-3k-s Samu fülesek kb. 2-3 hónapig bírják :-(
-
Probert75
addikt
Mindenkinek köszönöm az infót!
-
ronin79
addikt
válasz
kmarci25 #26038 üzenetére
Ez ismerős, ha van egy jól működdő rom fölösleges belepiszkálni. Jó ideig nem nyúltam a v4-hez, aztán megláttam ezt a jelly bean statusbar moddot xda-n (amire még balazsbence hívta fel a figyelmem
de akkor nem voltam szerkesztős kedvemben viszont most már tetszik, meg a demos settings is viszont amíg ezekkel játszottam elszállt az AudioFX widget úgyhogy lett belőle egy tiszta telepítés és ha már új telepítés akkor apró változásokkal.
(#26039) Probert75
A progi a Free Space amit még anno S2E-hez ajánlottak, ami egy csak CM-en működő tárhelynövelő script. Amarullzzal látod Root explorer alatt az sd-ext tartalmát, cronmodból (int2ext+, d2ext, stb.) ez hiányzik, TB-vel meg a legegyszerűbb megnézni melyik app hol van, ahol teló ikon van az amarullz esetében sd-ext.
-
mutyi
senior tag
Na mindenkinek köszönöm a sok hasznos segítséget a rom frissítéssel kapcsolatban!
A régi romnál is és most hogy felfrissítettem az egy csomagos rommmal ami ugyebár nem gyalulta le a régi programokat a telefonról, szóval van egy olyan probléma, hogy ha bekapcsolja a haver a mobilintrnetet, akkor gyakorlatilag az akkumulátor 1 percen belül lemerül.
Tegnap ugyebár feldobtam rá a battery calibracion programot, feltölttöttem a telefont 100%-ra,majd kalibráltam. Éjszaka készenléti állapotban volt, este még nyomkodtam rajta ezt azt lement 72%-ra,úgy feküdtem le. Reggel 72% volt, viszont 30 mp-en belül lement 60%-ra. Na mondom biztos hogy idő kellett mire a szoftver érzékelte a valós akksi állapotot.
Na de mituán bekapcsoltuk a mobilnetet, 1 percen belül lement 10 % körülire és kiírta,hogy mindjárt lemerül.
Találkozott már valaki ilyennel? Ez szerintem nem szoftveres hiba. -
Probert75
addikt
válasz
ronin79 #26036 üzenetére
Ott mindegyiknél az Áthelyezés az SD kártyára feliratú gomb van. Egy-kettőnél nem él a többinél igen. Akkor ez most így jó? Igaz a működésben nem tapasztalok semmi gubancot mióta fenn van, ezért nem nagyon piszkálnám meg. Nekem Root Explorer-ben van olyan, hogy sd-ext, akkor az mi? Ez a kép melyik progiból van, hogy telepíthessem és én is lássam?
-
ronin79
addikt
válasz
Probert75 #26033 üzenetére
Beállítások-alkalmazások-alkalmazások kezelése alatt ha valamelyik telepítettet megnyitod áthelyezés sd kártyára lehetőség legyen. Amarullz scripttel pont fordítva mint app2sd-nél vagy egyébb tárhelynövelőnél. És ami még fontos, ellenőrzni a tényleges belső memóriát, mert ha ez elfogy akkor hiába van 1GB ext partíció a kártyán, ezért nem korlátlan a tárhely csak sokkalta egyszerűbb az oda való telepítés.
Ezért maradtam amarullznál cronmod scriptek helyett, mivel nem mutatják a tényleges belső tárhelyet, vagyis TB-vel kideríthető de Root explorerrel nem kezelhető mivel nincs csatolva láthatóként.
(#26034) Farkas86
Nincs, kivettem és a háttérkép opciót is de beletettem a hang-be és kimenetet. Nem igazán teszteltem antutuval, biztos lehet magasabb értéket is kicsikarni, ez már a teljesen belakott romból van, meg ez már 3as antutu, a 2-es verziók úgy 2500-2700 körül mérnének, szal érdekes eredmény de hogy mennyire reálisviszont 5830hoz jó
-
ronin79
addikt
Röpke Xperion frissítés - XPERIONv4.1
Xperia témák ill. alkalmazások eltávolítva, Holo launcher 1.2.8, Jelly Bean statusbar mod,új beállítások menü új ikonokkal. Eredeti CM-es galéria törlésre került, ajánlom a magyarított QuickPic-et helyére de ezt már mindenki maga dönti el mit használ ugyanúgy mint a CM-es rádio helyett én a Spirit FM unlocked verzióját nyúzom. Korábban TB-vel raktam vissza az alkalmazásokat, ezt ha lehet kerülni, de elméletileg nem kéne gondot okoznia ennek sem.
Telepítés menete változatlan - full wipe és format után mount data és install (az adrenaline engine végett) majd első indítás és alapbeállítás után irány cwm - mount system - install ICS-layouts-Full-patch és lehet belakni. Nincs kötelező alap amire telepíteni kéne, nekem a szlovák 2.3.6 XWKTR-re ment fel.
Képernyőképek a korábbi h.sz-ben, a többi úgyis változatlanul Xperionos tehát ext partíció feltétlenül szükséges a majdnem korlátlan belső tárhely végett, majd ajánlatos alkalmazások telepítése után ellenőrizni, hogy valóban a "belső tárhelyen" vannak-e.
Letöltés:
XPERION-V4.1 -
urbanjozsi
senior tag
Még egy kérdés
Ha belépek egy mappába, akkor látszik az előző mappakép halványan. Ezt el lehet tüntetni? -
ronin79
addikt
NM és igen
letöltések közt megvan, utána már csak telepíteni mint egy sima apk-t.
-
ronin79
addikt
válasz
urbanjozsi #26026 üzenetére
Csak v4.1-ben hagytam benne
v3ban telepítened kell előbb, majd vagy az alkalmazások közül a kezdőképernyőre húzod vagy hosszan nyomva a kezdőképernyőn a parancsikonok közül kiválasztod.
-
Farkas86
senior tag
válasz
urbanjozsi #26026 üzenetére
Nem emlékszem, hogy van e benne, de ga nincs, akkor a marketröl telepited, és utána ki tudod rakni, mint bármelyik másikat.
-
urbanjozsi
senior tag
Sziasztok!
Sikeresen felraktam az xperion v3.at
Hogy tudom kirakni a gmail ikont a főképernyőre? Egyáltalán van ebben ilyen? A beállításokban sincs. (vagy én nem látom)
-
Farkas86
senior tag
Az alkalmazások között is ott kell lennie. Amikor olyan alkalmazást használsz, amikor kell a root jog, akkor ez ad neki engedélyt, hogy a rendszerbe modositani tudjon az a bizonyos alkalmazás. Hogy rendszer alkalmazást el lehessen távolitani, ahoz kell egy megfelelö alkalmazás, és a superuser adja meg neki a jogot. :-)
-
mutyi
senior tag
válasz
Farkas86 #26023 üzenetére
Igazad volt, ott van az csak én egy zöld ikont kerestem,mert előtte az volt és nem vettem észre a feketét.
Na szóval azt asztalon kint van a superuser ikon viszont az alkalmazások között nincs. Ez nem baj?
Most hogyan kell használni a superusert?
Vagy ez csak létezik és kész?
Most már automatikusan tudok bármilyen progik le és fel telepíteni és kész? -
flash-
veterán
aki tudja hogy kell függetleníteni a galaxy ace-t az dobjon már egy privit pls
-
ronin79
addikt
válasz
Farkas86 #26018 üzenetére
Meg, de nem sok változás nincs a v4-hez képest, majd összeírom, törlöm a saját cuccokat a telepítőből és felteszem. Én is kipróbáltam az új vo-1-est, de mire belaktam már ment is ki. Feltettem az utolsó firekernelt, 4es adrenalint, gyorsasággal nem volt gond de néhány megszokott alkalmazásom nem akart elindulni, úgyhogy inkább a v4et szabtam át.
(#26020) mutyi
Amit valaha én használtam ott nincs külömbség hogy mire teszed fel csak GB 2.3.x legyen. Ez az a download alatt.
Talán a legjobb lenne egy tiszta "odinos frissítés" meg én a 2.3.5-t kihagynám és valami újabbat tennék fel, pl. nekem CM alatt most az októberi szlovák van az XWKTR. -
mutyi
senior tag
válasz
Farkas86 #26019 üzenetére
Na valami gond van. Felmásoltam a topic elején található ginger-es rootolos zip-et a gyökérbe.
Recoverybe tettem telefont megkerestem a file-t nyomtam rá egy home gombot gondolom ez az enter és végig is futott majd majd nyomtam egy resetet
viszont sehol sincs ikonban se sehol alkalmazásoknál nem látom a superusert
Most mi van akkor?
Nem lehet hogy ez a zip file a 2.3.5-höz nem jó? -
Farkas86
senior tag
válasz
ronin79 #26015 üzenetére
Én még nem tudom. :-) CM nek eddig az Xperion viszi a pálmát. Az utobbi időben kipróbáltam néhány stock romot, ma délelött pedig felraktam az új vo-1 féle cm7 et, de szerintem visszarakom ma este az xperion v4 et. Megosztod a kiadás óta készült modositásokat? Ha nem sok, akkor elég a modolt fájl, és majd kicserélem manuálisan őket. :-)
-
mutyi
senior tag
válasz
ronin79 #26015 üzenetére
Nem volt Odin előtt bütykölés, így nem tettem Recovery-be sem.
Kellett volna?
Szóval most kicsit összezavarodtam.
Így most hogy megtörtént a rom csere, utólag magában a telefon beálításainál a védett adataim menüben rányomni a gyári adatok visszaállítására, ez lenne a Wipe/data factory reset?
Na most ha alapvetően eltűnt az a "beégetett" ADAC-os program,amit pl. nem lehetett se törölni se áthelyezni az SD-re, akkor kell ezzel foglalkozni vagy érdemes vagy maradhat így minden?Farkas86: iagaz van, a superuser-t már el is távolítottam időközben, ezek szerint most nincs rootolva.
A kérdésem az, hogy letöltöttem a Super One Click 2.3.3-at ami elvileg 3.2.6-hoz is jó, ezzel megcsinálhatom a rootolást? -
-
ronin79
addikt
Az egyfájlosokban már nics benne a factory reset opció, ezért parázik mindenki amikor flash után beragad a samsung feliratnál (ilyenkor persze no para, megoldja egy recoverys wipe/data factory reset). Ez nálad nem volt de a telepítés helyes menete talán kimaradt - odinos bütykölés előtt recoveryben megvolt a full wipe??? Ezek szerint nem.
(#26011) Farkas86
Marad a CM
v4-be nyomtam egy kis Demo - JellyBean tuningot úgyhogy egyelőre a stock modding marad hosszú téli estékre
-
mutyi
senior tag
válasz
kmarci25 #26013 üzenetére
Köszönöm a megerősítést, közben megnéztem egy videot is és ott is minden folyamat így történt ahogy nálam.
Ez még valahol jó is,hisz a srácnak nem kell mindent újra telepítenie, megmaradt mindene, viszont eltűnt ez az ADAC-os ló....
Ezek szerint nem kell már rootolnom sem.
Ilyen esetben is kellene feltennem egy battery calibration programot és kalibrálni az akksit? -
-
mutyi
senior tag
Na egy kis segítséget kérnék.
Feltettem a Samsung usb drivereket, telefont felismertettem,minden ok.
Odin elindít, bejelöltem hogy egy csomagos telepítő, fent betettem a Cooper ops-t alulra meg az egy csomagnak megfelelően a ROM-ot.
Download módba kapcsoltam a telefont és rádugtam a gépre.Minden ok volt.
Az Odin felismerte com6-en és várta hogy startot nyomjak.
El is indult, végigment, reboot, vodafone logó bejött majd Samsung felirat.
Majd kérte a pin kódot és bejött a rendszer.
PASS-t írt ki az Odin abba az első rublikába.
Ha egy csomagos akkor ugye sehogy sem tudom és nem is kellett volna kitöltenem a BOOT PHONE PDA stb. sorokat?
A folyamatmezőben is az utolsó 3 sor ez volt:
1 Pass
0 Destroy instant
0 Killed timeTehát olyan mintha végigment volna minden és meg is csinálta volna a dolgokat, deeeeee
Az a német ADAc-os szar eltűnt,viszont gyakorlatilag minden benne van.
Az összes névjegyzék, a nem fogadott hívások, a telepített programjai a srácnak, minden.
Most én voltam a béna és nem is flasheltem fel az új rom-ra vagy ennek így kell működnie vagy most mi van?
Ráadásul ugyanúgy látom az alkalmazások között a superuser ikont is.
Tudtok segíteni?
Na még annyit, hogy a szoftver verzió megváltozott: 3.2.6 volt eredetileg, most meg 3.2.5 és azt a ROM-ot szedtem le, szóval ezek szerint frissült, csak nem értem, hogy maradt meg minden?
Én azt hittem ROM frissítéskor totál alapra kerül minden. -
mrmilan
csendes tag
-
kmarci25
veterán
válasz
vadkörte #26006 üzenetére
Ha a srác szereti a stock ROM-ot, akkor a Link2SD, ha CM párti, kipróbáltatnám vele az Xperiont.
Csak annyival egészíteném ki, hogy stock alá is jobbak a CronMod scriptek, tulajdonképpen az eredmény ugyanaz, mint az amarullz-nál, és stock alatt is működik.
mutyi: telefonkönyvet a legjobb a google szervereivel szinkronizálni, és így a legegyszerűbb is. Ha ez mégsem menne, akkor belépsz a telefonkönyvbe menü gomb és névjegyek exportálása sd-re (az új rom alatt ugyanez csak importálással).
Tényleg nem kell kivenni semmit sem odinos telepítéskor.Ha cwm-en keresztül telepítesz, akkor meg az sd-ről megy a cucc, úgyhogy ha kiveszed, akkor nem fog sikerülni.
És nem, nem fogja bántani az sd-t, hacsak valamiért rá nem nyomsz a format sd card-ra a cwm-ben... Ne nyomj rá!
Xperiont nem úgy teszed fel, ahhoz nem kell odin. Fel kell rakni a cwm recoveryt, és abból telepíted. Előtte kell az sd-n csinálni egy második partíciót, én e szerint csináltam, itt viszont le kell menteni mindent (!!!), mert az új partíció készítésével párhuzamosan formatálja a kártyát.
Külsőben is más lesz, már eleve azért mert nem twlauncher van rajta, é nálam a holo üzemel, és van egy tw téma a cm-en, így az ikonok a tw-sek. -
mutyi
senior tag
válasz
vadkörte #26006 üzenetére
Ez aztán a kimerítő válasz.Ez igen. Köszönöm mégegyszer, így tanul az ember új infókat.
Lenne még 1-2 kérdésem. A telefonkönyvet mivel mentsem ki?
Tényleg nem kell kivenni a sim kártyát és a sd kártyát a rom telepítése közben?
Ha kiveszem biztonsági okból,akkor lesz bármi hátrányom vagy egyszerűen 100% hogy nem bántja az sd tartalmát?
Xperion V3 hol találom meg?
Ugyanúgy kell feltenni mint a gyárit csak helyette ezt tallózom be?
Külsőben is más vagy belbecsben?Most a srácnak Voda kártyája van. Azt nem tudom hogy honnan vette a készüléket, hogy független-e semmit,csak hogy vodás. Amit leszedtem a Samfirmware-ről, ott kiválasztottam hogy Vodafone Hungary, az akkor jó nekem vagy érdemes a Hungary független-t lekpapni?
-
vadkörte
addikt
válasz
helixP #26004 üzenetére
Ha jól tudom nem.
A driver telepítése után a már leírt módon, viszont működnie kell.(#26005) mutyi
Szívesen. Igen a Smafirmware-ek gyáriak. Háát ROM telepítésen, meg szervizbe adáson kívül nemsok olyan mód van ami szűziesíti a telefont. (A recovery-s rendszervissza állítás is "csak" a fent lévő ROM-ot állítja vissza alap állapotba) Az ADAC-os meg a többi német cuccnak semmi köze sincs a root-oláshoz!!!
A figura egy német, feltehetően szolgáltatós ROM-ot tett fel haverodnak, az meg vitte magával a szolgáltatós szarokat és baszta kitakarítani átadás előtt. No comment...
Tettem fel már én is orosz ROM-ot, tele is lett a telcsi jófajta ruszki szarokkal...
Az unroot nem megoldás, én tennék fel egy normális ROM-ot. Szerintem, felesleges Odin előtt, unroot-olni, a ROM telepítés satíroz mindent, ha kell a root, utána root-olhatod.
Az akku merülésre alternatíva lehet egy hekkelt stock ROM, pl, Stocklive v6; v7(.1) (v8, bár ezzel nincs személyes tapasztalatom) A v6 alá az indiai 2.3.6-ot a v7(.1) alá a 2012 áprilisi spanyol ROM-ot ajállják.
A kevés belső memóriára egy CWM telepítése, (ClockWorkMod) egy kiterjesztett partíció létrehozása és a Link2SD, vagy Ronin kartács valamelyik Xperion ROM-ja a megoldás (ehhek csak a CWM és a kiterjesztett partíció kell). Ha a srác szereti a stock ROM-ot, akkor a Link2SD, ha CM párti, kipróbáltatnám vele az Xperiont. Most azt mondom, amíg az Ace az enyém, többet nem lesz rajt stock! Az Xperion v3 NEKEM annyira bevállt, hogy emellett a stock egy harmadosztályú sínbusz... -
mutyi
senior tag
válasz
vadkörte #26003 üzenetére
Nagyon köszi az infókat!
A modell száma a telefon szoftvere szerint: GT-S5830
Még annyit, hogy a Samfirmwarek gyáriak ha jól tudom?
Más mód nincs ugye, hogy teljesen szűz állapotba kerüljön a telefon, azaz ne legyenek rajta ezek az ADAC meg hasonló német alkalmazások,amik elvileg a rootolással kerültek fel anno,amikor a srác ismerőse csinálta meg.
Vagy unrootolással eltűnnének?Még egy fontos kérdésem lenne: most ugyebár rootolt elvileg. Mindenképpen rootolva kell lenni a készüléknek, hogy pl. az általam említett gyári firmware-t fel tudjam tenni vagy teljesen mindegy, fel fog menni rá és miután fent van az új Rom,utána úgyis rootolni kell újra.
Alapvetően azért akarja a srác a frissítést,mert van hogy 1 óra alatt lemerül valamiért az akksi meg pl. nem enged az SD kártyára telepíteni alkalmazásokat és a belső memórián kb. 16 mega szabad hely van.
-
vadkörte
addikt
válasz
helixP #26001 üzenetére
A KIES nem azért kell(het) mert csak azzal lehet kezelni a telefont, hanem, mert tartalmazza az USB drivert.
Tehát, a KIES telepíthető, de a használata leginkább mellőzendő! Ha az, mármint az USB driver, nincs még telepítve a számítógépre, ITT megtalálhatod.(#26002) mutyi
Előszöris, a telefon GT-S5830, vagy GT-S5830i? Nem mindegy. Ha sima tehát nem i-s, akkor simán a 4.38-as Odinnal tudod telepíteni. A letöltött ROM egy un. egyfájlos ROM. Az Odinban pipáld ki a One Package jelölőt, tallózd ki a cooper.ops-t a helyére, majd a ROM-ot a One Package sorba.
Ha nincs Odin-od, ITT megtalálod, ami kell. -
mutyi
senior tag
Sziasztok!
Némi segítségre lenne szükségem.
Adott egy Samsung Ace készülék. Ismerős megkért hogy tegyek már rá friss rendszert,mert a régin tele van ilyen német cuccokkal,amiket pl. nem is lehet eltávolítani sem, pl. ADAC meg ilyenek.
Jelenleg 2.3.6 van rajta.
Leszedtem a Sam Firmware-ről a legfrisebb vodás romot,ami egy 230 megás file.
S5830BUKS2_S5830VDHKS1_S5830XWKS2_HOME.tar.md5Ezenkívül hol találom a CSC file-t,mert miutánb kiválaszottam az adott típusú telefont és hogy melyik szolgáltatóhoz tartozom, a CSC oszlopban egy szám volt,de nem élő link.
Ezenkívül azt írja a topic eleje, hogy csomagoljam ki a ROM file-t,majd indítsam el az ODIN-t és tallózzam be a megadott dolgokat.
Nekem ebben a ROM file-ban ez az MD5-ös kiterjesztésű dolog van és egy SS_DL.dll file, semmi más.
Na ezekben a dolgokban kérnék némi felvilágosítást,hogy meg tudjam csinálni.
Köszönöm! -
helixP
nagyúr
válasz
quailstorm #25998 üzenetére
Köszi, de nem így működik, sajnos.
Tehát ismét a jön a kérdésem: KIES telepítés nélkül nem lehet háttértárként használni a telefont?
Új hozzászólás Aktív témák
- Akvarisztika
- Októberben kerülnek legacy státuszba a régebbi GeForce VGA-k
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Mobil flották
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- E-roller topik
- OLED TV topic
- További aktív témák...
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 mini 64GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2954
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 mini 64GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2955
- Samsung galaxy S22
- HIBÁTLAN iPhone 12 mini 64GB Red -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2036
- HIBÁTLAN iPhone 11 Pro 256GB Space Grey -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2937, 100% Akksi
- LG 27GR93U-B - 27" IPS - UHD 4K - 144Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDR 400
- Lenovo ThinkPad L16 Gen 1 - 16" WUXGA IPS - Ultra 5 135U - 16GB - 512GB - Win11 - 2,5 év gari
- ÚJ Lenovo LOQ 15IRX9 - QHD 165Hz - i7-13650HX - 16GB - 1TB - RTX 4060 - Win11 - 3 év garancia - HUN
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro 256GB Deep Purple -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3014, 91% Akkumulátor
- HATALMAS AKCIÓK / MICROSOFT WINDOWS 10,11 / OFFICE 16,19,21,24 / VÍRUS,VPN VÉDELEM / SZÁMLA / 0-24
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest