Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
draco31
veterán
válasz
pècsimunkás #9662 üzenetére
Igen, pár éve azért már nem fejlődik akkorát a technika, mint pl 4.4 környékén. Ott már azért szinte 1 év alatt romlottak annyit mint most 2-2.5 év alatt.
-
benzol
aktív tag
válasz
pècsimunkás #9660 üzenetére
Én még napi szinten használom, már több mint 3 éve. Nagyjából egy éve látványosan lelassult, még gyári visszaállítással is néha-néha döccen egyet-egyet, az akksija is gyengülget, illetve a telefon elfordulás érzékelője finoman szólva sem tökéletes de még így is élhető telefon.
-
bmt50
senior tag
válasz
pècsimunkás #9624 üzenetére
Az A50-emet S9-re váltottam, most is azt használom. Kis méret/erős hardware igényeim miatt nekem már csak S széria kellene Samsungból, vagy Iphone.
A52s-t dícsérik, most épp az új A33 kárára -
DrKapocs
őstag
válasz
pècsimunkás #9624 üzenetére
Én beneveztem egy A52s-re. Telekomnál 120 volt, amiből lejött 20 a készülékbeszámítás (10 éves xiaomi mi2s-től búcsúztam) miatt.
Jelentős különbség van az a50 és a52s között. -
bmt50
senior tag
válasz
pècsimunkás #9621 üzenetére
Asszonnyal variáltunk, hogy ezt a Realme GT2 Pro-t, vagy az A32-t vegyük meg. Aztán végülis A32-t vettünk, mert a Telenor-ban az eladó mondta, hogy már a 2. darabot hozták vissza garanciában valami nyűg miatt. Ezek szerint nem döntöttünk rosszul (mondjuk jól sem..).
undoroid: nem nagy betűvel írtam, csak arra utaltam finoman, hogy szerintem mekkora hányadék fos a Google alap android felülete. Minden esztétikai igényt nélkülöz. Persze megvan az az előnye a felületnek, hogy nincs nagy vas igénye.
-
gabe_
őstag
válasz
pècsimunkás #9589 üzenetére
-
bmt50
senior tag
válasz
pècsimunkás #9584 üzenetére
Háát hallod nem jók a visszajelzések a Realme GT Master-ről sem.. Feleségemnek akartunk másik telefont venni, és én kinéztem neki, ár/érték arányban. Kérdezgetjük az eladót a Yettelnél, és mondja, hogy sorra hozzák vissza: ehangszóró, kijelző problémák....
Úgyhogy inkább A32-t vettünk. -
draco31
veterán
válasz
pècsimunkás #9582 üzenetére
Nekem is csak a fiókban pihen már kb, gondolkozom még egy akku cserén, és akkor 1-2 évig még tartaléknak jó lesz, de majd meglátom.
-
gabe_
őstag
válasz
pècsimunkás #9578 üzenetére
Újabban nekem is dob be reklámot belépéskor...
-
Luissimo
veterán
válasz
pècsimunkás #9569 üzenetére
Nem az kell.
Toltsd le a newpipe appot a githubrol, abban nem lesz reklàm. -
gabe_
őstag
válasz
pècsimunkás #9573 üzenetére
Örülök hogy segíthettem 😃
-
gabe_
őstag
válasz
pècsimunkás #9565 üzenetére
A Puretubert próbáltad már?
-
kugli
aktív tag
válasz
Ébresztő állításakor a jelző hang választásnál legalul van a hangerő csúszka. Legalábbis A52s készüléknél így van.
-
bmt50
senior tag
válasz
Passz, nem látok találatot arról, hogy a Vanced ne működne Németországban.
Szerintem töröld le, és töltsd le újra a Vancedapp-ot, nézd át a MicroG-t, telepítsd.
De az is lehet, hogy csak frissíteni kell őket a Vanced Manager-ben. -
draco31
veterán
válasz
Ha nyomsz hangerőgombot, akkor beugrik oldalt a kis sáv, a 3 pöttyre katt.
-
DrKapocs
őstag
válasz
pècsimunkás #9522 üzenetére
Le vannak tiltva az animációk. Gondolkozok, gondolkozok egy factory reseten, de mindig arra jutok, hogy túl sok idő mindent újra beállítani. Mindenem ezen van, ráadásul hárklis vagyok a beállításokra. Talán úgy lenne érdemes, hogy egy backupból visszaállítom a beállításokat, illetve az appokat. Viszont azt nem tudom, így mennyi értelme lenne egy factory resetnek; vajon visszarakja a felesleges "rendszerszemetet" is? Te egyébként a Visszaállítás - Összes beállítás visszaállítása pontból csináltad a factory resetet vagy Samfirm/Odinnal? Bár azt sem tudom, hogy utóbbikkal lehet-e...
Nézegettem videókat TWRP felrakásához is, onnan lehetne egy full backupot csinálni. Ezt próbálta már valaki itt? Mármint a TWRP-t A50-en. Vannak fórumok, amelyek szerint nem nehéz összehozni, mások szerint igen kockázatos (Knox).
A Xiaomihoz jobban értek ilyen téren, ott mókoltam eleget. A MiFlash közeli jóbarátom. Néhány napja támadt egy jó ötletem, miszerint az ezer éves mi2s-emen letiltom a közelség érzékelőt, mivel a kijelzőt kissé elengedte a ragasztó, így belóg a promximity szenzor elé. Ehhez semmi más nem kell, csak egy Sensor Disable, ami ugye része az Xposed frameworknak. Ahhoz semmi sem kell, csak ugye TWRP, ami persze nincs fenn, soha nem is volt. Ennek a felrakásához végülis csak driverek kellenek és persze egy olyan kábel, ami adatot is visz át, nem csak töltésre alkalmas. Ez nem olyan egyértelmű, mert pl. egy Energizer kábel ezt ígéri, de nem tudja. Mígy egy 800 Ft-os noname simán tudja. Csak mire erre rájössz... és persze egy közel 10 éves készülékhez win10-es drivereket találni... nem működik a MiFlash, stb, stb, stb. Számtalanszor újraflasheltem már, de azt hittem, hogy most végleg tégát csináltam az mi2s-emből, mire egy fórumon találtam megoldást. TRWP, mount és zip-ből flashel...
-
DrKapocs
őstag
válasz
pècsimunkás #9484 üzenetére
Említetted, hogy csináltál egy gyári visszaállítást. Érzed a pozitív hatását, gyorsabb lett tőle a telefon? Én, mióta frissítettem az android 11-re, azóta úgy érzem, hogy pár mikrolag megjelent. Nem vészes, de 10 alatt nem volt ilyen. Ezzel együtt sem bánom a frissítést, csak érdekelne, hogy megszűnik-e ez a factory resettel?
-
draco31
veterán
válasz
pècsimunkás #9519 üzenetére
Az a poén, hogy én sem ejtettem el. Ősz eleje volt, már hosszú nadrágos idő. Na most én az olyanokat szeretem ami jó bő, véletlenül se reccsenjen el ha le kell hajolni.
Kb semmi különöset nem csináltam, hívtak, felvettem, aztán a végén nézem hogy 2 nagy repedés az üvegen. Ami addig karcmentes volt, utána raktam rá egy üvegfóliát már. Tok viszont első perctől van rajta mindig, izzadós a kezem, aztán ne szaladgáljon mindig elfelé
De csak szilikon tok, nem az a nyitogatós akármi, azokat nem szeressem. -
draco31
veterán
válasz
pècsimunkás #9516 üzenetére
Hátlapot sosem látom, mert általában hamarabb meg van a tok, mint a telefon hozzá
gabe_
Még március végéig nekem is marad.
Ja meg van két nagy repedés is az üvegen is, ami miatt még el sem tudnám adni emberi áron. -
zojjektum
senior tag
válasz
Eddig egyszer csináltam én is, amikor android 11re váltott a rendszer. Semmi különleges oka nem volt, csak annyi, hogy elvileg szokás főverzió váltásakor. Ennél a telefonnál semmi különbséget nem vettem észre miután megcsináltam, szemben a xiaomikkal, annál tényleg kellett fél évente minimum. Úgyhogy eldöntöttem, ha semmi nem indokolja, nem fogok vesződni a gyári visszaállítással és az újra belakással.
-
bmt50
senior tag
válasz
Basszus! Visszagondolva az enyém is most lenne 2,5 éves.
De gyorsan múlik az idő -
draco31
veterán
válasz
Na épp ezért nem csinálok én sem visszaállítást
-
DrKapocs
őstag
válasz
pècsimunkás #9455 üzenetére
Pont így vagyok vele, mint amit Te és draco31 fórumtárs is írt. Egyszerűen nem fér bele a világképembe olyasféle pazarlás, mint eladni, elpocsékolni egy jól működő, számomra tökéletesen elegendő telefont. Nem rengetné meg a családi kasszát egy új készülék beszerzése, de akkor sem. Én is úgy vagyok, mint Te. Nézelődök, nézelődök, dolgozik a marketing gépezet, de végül mindig maradok az A50-nél. Ráadásul én játszani nem is szoktam a készülékkel, lényegében véve munkára (levelezés, böngészés, stb.), zenehallgatásra (online rádió, podcast) és néha navigációra használom. Szóval bőven elegendő számomra. Egy dolog azonban tény, ennél unalmasabb készülékem még nem volt. Ezt jó értelemben mondom. Soha egy rossz update, egy rendszer összeomlás; bekapcsolom és megy és megy és megy... hibátlanul. Pedig mindent ezen intézek, pénzügyek, befektetések kezelése. Mostanában tettem fel rá a Macrodroidot, hát az is valami zseniális dolog. Egy csomó dolgot automatizáltam. Eddig is használtam a Bixby Routines-t, de ez még jobb. A Chrome-ot is letiltottam a telefonról, helyette a Brave-et használom. Minden eszközömön szinkronizál, nem kellett újra megszoknom, csak sokkal gyorsabb és kevesebb erőforrással is beéri. Az optimalizálást tovább folytattam, már tényleg csak az van a készüléken, ami tényleg kell. Semmi Facebook, semmi Messenger, helyette Telegram.
Factory reset: Még én sem vettem rá magam. De meg fogom csinálni, tutira. Ma csináltam egy backupot, de kb. 2 hétig biztos nem lesz időm újra beállítgatni mindent, szóval egyelőre jegelem.
Akkucsere: Egyelőre szerencsére nincs akku gondom, majd gondolkozok rajta akkor, amikor kell.
-
DrKapocs
őstag
válasz
pècsimunkás #9453 üzenetére
Gondolkoztam, de magam sem tudom, hogy mitévő legyek. Egyrészt gondolkoztam azon, hogy kellene csinálni már egy factory resetet. Alapjában véve semmi gondom nincs a sebességgel, de mégiscsak 2 éves a készülék, nem árthat neki. A Xiaomi készülékeimen évente csináltam egy újratelepítést a MiFlash segítségével. Néha gyakrabban, amikor jött egy igencsak bugos update. Mindent legyalultam róluk, majd újrapakoltam. Ilyenkor érezhetően gyorsabbá vált a készülék; még úgy is, hogy előtte nem éreztem lassúnak. Jelenleg itt a Samsungnál azt sem tudom, hogy ezt Odinnal csináljam vagy pedig elég a telefonon a Beállításokból megcsinálni? Neadj' a Recoveryből... Ráadásul mindezt úgy szeretném megtenni, hogy maradjak a 10-es Androidon, illetve a 2.5-ös OneUI-n. Bár ez lehet, hogy annyira nem fontos, hogy a 2.5-ön maradjak. Mondjuk backupom erről van.
Gondolkoztam azon is, hogy talán le kellene cserélni a készüléket. 2 éves, nincs gond az akkujával, gyakorlatilag olyan, mint új korában. De az akku az akku marad, a 2 év pedig 2 év. Egy akkucsere kb. 20 eFt. Nem biztos, hogy megéri annyit költeni rá. Most kb. 45-50 eFt-ért lehet eladni a készüléket, hibátlan, karcmentes. Viszont egy A52s igencsak drága mulatság, ráadásul az igényeimnek tökéletesen megfelel az A50 is.
Szóval vannak kérdések a fejemben.
-
DrKapocs
őstag
válasz
pècsimunkás #9447 üzenetére
Sziasztok! Én letiltottam Package Disable Pro-val a frissítéseket, nekem még mindig az Android 10 és a OneUI 2.5 van fenn. A kérdésem az lenne, hogy megéri-e váltani a 11-es Androidra, illetve a OneUI 3.X-re? Nem is tudom, hogy mennyinél jár már a OneUI...
Lényeges dolgokra gondolnék, mint pl. üzemidő, rendszersebesség, laggolás, ilyesmik. Az olyan "parasztvakító" fícsörök nem igazán érdekelnek, amiket soha nem használok.
-
válasz
Gondolom az Android 12 teljesen kimarad.
-
draco31
veterán
válasz
Szerintem más már nagyon nem is várható rá.
-
bmt50
senior tag
válasz
pècsimunkás #9440 üzenetére
Ezt a tesztvideót 2 éve készítették, tehát az A50 megjelenése után nem sokkal. Részletesen foglalkozik a PWM-mel és az A50 kijelzőjével. Posztoltam is anno.
[link] -
dave987
aktív tag
válasz
pècsimunkás #9427 üzenetére
Az Oled úgy tudja csökkenteni a fényerőt hogy megszakítja a világítást,tehát végülis villog,csak azt nem látja a szemünk,de némelyünk szeme mégis érzékeny rá és fárasztja, fejfájást okoz. És ebben az a50 a legrosszabbak között van.
-
cimbi186
aktív tag
válasz
pècsimunkás #9379 üzenetére
Köszönöm szépen!
Sikerült!
(Tényleg idióta megoldás)
-
gerner1
nagyúr
válasz
pècsimunkás #9367 üzenetére
-
gerner1
nagyúr
válasz
pècsimunkás #9371 üzenetére
-
MadMancs
veterán
válasz
pècsimunkás #9371 üzenetére
Esetleg megoldás ha használsz total commander telón, van hozzá kimondottan otg plugin és NTFS is. Persze ez csak akkor működik ha nem rendszerszinten akarod hdd kezelni és elég TC-n belül.
Plugin hozzá. -
gerner1
nagyúr
válasz
pècsimunkás #9369 üzenetére
Én, a rizikó csökkentést úgy kezdeném, hogy a meghajtó tápigényét vizslatnám, a file rendszer másodlagos. Ráadásul, ahogy már írtam, van utólagos opció az NTFS -re (én is használom...). De, ez, én vagyok a 'saját korlátaimmal'. Te is arra költöd a zsetont, amire jónak látod.👍
-
gerner1
nagyúr
válasz
pècsimunkás #9367 üzenetére
A meghajtó cimkéjén vannak ezek az adatok. Tehát, neked, ehhez, szét kellene bontani a külső házat. Vagy, ha van egy megfelelő USB -s mérőeszközöd, akkor olyasmivel vizsgálható a komplett teljesítmény igény, bontás nélkül.
Én, például ilyesmik miatt sem veszek előregyátott, komplett, külső meghajtót. Csak külön, külső-ház + HDD/SSD...
A 2TB -os HDD -k többségében, darabra több fizikai disk van mint az 1TB -osokban, amely miatt erősebb motor kell, ergo magasabb a tápigény. Aztán ott van, hogy 5400, vagy 7200 as fordulaton üzemelnek...
De, nem lehetetlen. Van olyan típus, ami megfelelő lehet. Főleg azok, amelyek 5mm -nél nem vastagabbak, és 5400 -nál nem forognak többet.Szóval, érdemes alaposan körbenézni, mielőtt kicsengetsz valamiért, némi baksist...
-
gerner1
nagyúr
válasz
pècsimunkás #9363 üzenetére
"NTFS- re vannak formálva a pedrive- ok."
- Megoldható 3rd party programmal (fizetős), a play áruházból..."A vinyó 1 terrás Toshiba 2,5" HDD.."
- Nem a gyártó a lényeg, hanem a tápigénye (a file-rendszeren kívül...). Ugyanakkor, jó eséllyel, itt is a nem megfelelő file-rendszerről lehet szó..." OP3, Mi8 Lite, Poco X3, Mi note 10 t, stb..."
- Nyilván fizettek az NTFS használati jogokért (vagy kínaisan nem, de ott van ⇒"okosba"..), azért olvassák a pendrive -okat.
HDD -nél szintén ez van, ha (eddig nem tisztázott a tápigénye...) csak ez okozza az 'elakadást'. Magasabb tápigény esetén, azok USB -s feature -ei, eltérnek a szabvány felső limitjétől. -
MadMancs
veterán
válasz
pècsimunkás #9363 üzenetére
Nem lenne egyszerűbb exFAT ra formázni? Jobb és újabb mint NTFS, és kb minden is olvassa ami az elmúlt 5-6 évben készült.
-
gerner1
nagyúr
válasz
pècsimunkás #9359 üzenetére
Megpróbálok picit segíteni (hátha..) :
- Csak Fat32 & exFAT -ra formázott eszközöket kezel minden Samu (más licence -ér nem fizettek.).
- Az USB port, az a csatlakozó fizikai mivoltában USB-C, de USB2.0 szabványú. Értelemszerűen, az USB2.0 specifikációban rögzített tápellátást biztosítja, ergo pl olyan külső HDD -t nem tud ellátni, amelynek a tápigénye (a külső ház -éval együttesen!) meghaladja a szabvány felső limitjét (van ilyen, elég sok....).Szóval, érdemes lehet megvizsgálni, hogy milyen file-rendszerre formázottak a kérdéses pendrive -ok. Másrészt, a felcsatolni próbált HDD tápigénye (a külső ház elektronikájának igényével együttesen!) meghaladja-e (??!) az USB2.0 -ban meghatározott limiteket.
Gyakorlati tapasztalatból, Samsung + HDD -éhez még egy kis "segítség":
Sokat lendít a sikeres felcsatlakoztatáshoz, és használatához, ha eleve USB-C -s külső házat használok + USB-C ⇔ USB-C kábelt. Azaz, nincs egyéb más közbeiktatva (pl OTG adapter, stb...). Nálunk, minden olyan 2,5" -os HDD -t kezel az összes Samu, amelyek tápigénye 0,65A, vagy az alatti (külső ház: 'Verbatim 53104', és 'LC Power LC-25U3-Becrux-C1'...).+ Az is sokat lendít az 'instant-hadrafoghatóságért', ha csak 1db partíciót tartalmaz a felcsatolni kívánt eszköz...
Összehasonlítani úgy korrekt, ha figyelembe vesszük, hogy mely rendszerek (feature -ök) licence-kötelesek, ki/kik miért fizettek (vagy sem..), stb... Illetve, valós merítésünk van az egyes készülékek portjainak is a pontos speckóiról ....
-
draco31
veterán
válasz
Ezt még nem próbáltam ki több mint 2 év alatt, de van pl egy 360-as kamerám, amit bele kell dugni, az mindig működött eddig.
-
kugli
aktív tag
válasz
A hiba az ön készülékében van. Nálam még mindig működik a külső adattárolóra való adat másolgatás.
-
dave987
aktív tag
válasz
pècsimunkás #9348 üzenetére
Elismerem,talán ha direkt a kijelzőt éri hatás akkor valamit érhet. De ha már berepedt akkor mindegy,annak a kis értékének is annyi. Esetleg ha a széteséstől védi az üveget,de az meg már elég bajos ha valaki úgy használja hogy a fólia tartja össze.
Na de, ne törjön senkinek se össze. Nálam hálistennek nem törnek a telefonok,pedig tok nélkül használom. Kijelzőt azért védem,mert a komolyabb karcok zavarnának,meg A50nél a hátulját is fóliával,mert ez a plasztik baromira karcolódik,kopik. -
PA80
tag
válasz
pècsimunkás #9342 üzenetére
Nagyon korrekt ez a OnePlus, de - tartsatok régimódinak - nálam kizáró ok, hogy nincs benne jack és nem bővíthető. Mondjuk, az SD 865, 8/12 GB RAM-al megtámogatva nem gyenge, erősebb pl., mint az S20 FE! Szerencsére van miből válogatni és mindenki megtalálhatja a neki tetsző márkát/telefont!
-
PA80
tag
válasz
pècsimunkás #9340 üzenetére
Nem tudom... Nálam az elmúlt 4 évben bizonyított a Samsung, azóta van ilyen márkájú okostelefon a családban. Gyakorlatilag problémamentesen működnek, én meg közben számtalan kínai telefont "elfogyasztottam" több márkából is, mert mindnek volt valami nyűgje. Egyedül talán a OnePlus-nak adnék egy esélyt! Talán... De most még tuti maradok a Samsung-nál!
-
PA80
tag
válasz
pècsimunkás #9330 üzenetére
Én se untam meg az A50-et, csak kell egy kis újdonság, meg korábban szóba került, hogy milyen jó, hogy ha az embernek van egy tartalék telefonja. Nekem most nincs, de így lesz és ez biztonságérzetet ad. Egyébként nem fog kihasználatlanul maradni, hotspot-ként fogom használni. Így járok a legjobban. Ha belegondolok, hogy az A50-et 46-ért, az 52s-t meg 93-ért hoztam/hozom ki, 140 ezerből van 2 telefonom. Az előfizetésem ugyan nem olcsó, de kihasználom, szóval megéri. Nem tudom, ennél olcsóbban ezt hogy lehetett volna megoldani! Illetve tudom, de az nem legális
-
PA80
tag
válasz
pècsimunkás #9328 üzenetére
Megnéztem egy-két tesztet a YT-on az 52s-ről, hát, enyhén szólva sem egy szint az A50-el! Nemcsak kamerában, szinte mindenben odaver neki! Kamera esetén egyedül az éjszakai videók nem az igaziak, a többibe nem nagyon lehet belekötni! A 778G a középkategóriában az egyik legerősebb SOC jelenleg és állitólag takarékos és nem is nagyon melegszik. Ez majd kiderül! IP67 védettség, sztereó hangszóró, 60/120 Hz között állítható képfrissítés, több RAM, nagyobb akku, jack-et sem hagyták le róla stb. Engem ezzel megvett kilóra! Lehet, másnak ez kevés, de nekem elég, pláne 93 ezerért, amikor a bolti ára 160-170 ezer! Ami az FE-ben megvan, de ebben nincs és örültem volna neki, az a vezetéknélküli töltés, dehát a felsőkategóriát is el kell adni valamivel! Szerintem ezt a telefont a szolgáltatóktól vinni fogják, mint a cukrot, ahogy annak idején az A50-et is! Nagyon el van találva!
-
PA80
tag
válasz
pècsimunkás #9324 üzenetére
Semmi gond az A50-emmel, sosem volt még ilyen jó telefonom, még ha a gyengéit figyelembe vesszük, akkor sem. De nem tudom, mikor fogok tudni ilyen - viszonylag - jó feltételek mellett S-szériás Samu-t venni! Vannak dolgok, amik nem tetszenek az FE-ben, meg sajnos hiába felsőkategória, néhány kompromisszumot kell kötni, de sok mindenben meg értelemszerűen nagy előrelépés az A50-hez képest! Ettől függetlenül az A52s is még benne van a pakliban, mert az is nagy ugrás lenne!
bmt50: köszi az ajánlást, de az S10e nekem kicsi, az A50-el hozzászoktattam magam a nagy kijelzőhöz
-
PA80
tag
válasz
pècsimunkás #9309 üzenetére
A mostani előfizetésemhez, neten megrendelve ennyi az ára.
bmt50: én már megszoktam a nagy méretet, nem is tudnék kisebb telefont használni.
-
PA80
tag
válasz
pècsimunkás #9306 üzenetére
Én ennél türelmetlenebb vagyok, biztos nem várom meg az 54-et
Igazából nem terveztem mostanában telefont venni, de az A52s 93 ezres árcédulája a Telenor-nál nagyon felcsigázott! Még gondolkodom rajta! Mindenesetre nagyon csábító ajánlat!
-
PA80
tag
válasz
pècsimunkás #9304 üzenetére
Én megvenném az A52s-t, még így is, hogy az A50-el semmi gond. De még nagyon új telefon, szóval várok vele! Főleg a 120 Hz-es kijelző fogyasztása miatt aggódom, hiába a nagyobb akku, tuti csökkeni fog az üzemidő az A50-éhez képest!
-
válasz
pècsimunkás #9289 üzenetére
ja tablet téren, nekem az iPad tokja van
-
válasz
pècsimunkás #9281 üzenetére
Nekem Huawei AF15 Tripod van, már a harmadik telefont szolgálja ki
-
draco31
veterán
válasz
pècsimunkás #9286 üzenetére
Még annó K800i-hez vettem, akkor még kinéztek valahogy a mobilok
Aztán ez így megmaradt, és marad is.
-
draco31
veterán
válasz
pècsimunkás #9284 üzenetére
Akkor szerintem én nyertem, egy Sony Ericsson MRC-60-as állvány az asztali tartóm.
-
erzol
őstag
válasz
Filléres távol-keleti tartó.
Én is szeretem használni. -
PA80
tag
válasz
Addigra már lehet, hogy gombok se lesznek a telefonokon
-
pècsimunkás
addikt
válasz
pècsimunkás #9280 üzenetére
-
bmt50
senior tag
válasz
pècsimunkás #9277 üzenetére
Hááát....ár/érték arányban droid fronton nem nagyon van olyan támogatott teló a középkategóriában, mint az A50. Feleségem A20e telefonja is megkapta ugyan a 11-et, meg ma reggel is frissült, de esik/kel szerencsétlen telefon, pedig boot menüből cache-t ürítettem neki, és fenn van az app booster is. A lányom A40-e se köszönte meg a 11-et. Hiába, ahhoz már erősebb vas kell. A50/A70 jól birják ahogy hallom/tapasztaltam.
Almafronton viszont ott van a kis SE vagy 6s (akár 128GB tárhellyel), amik megkapják az IOS 15-öt -
bmt50
senior tag
válasz
pècsimunkás #9226 üzenetére
Ha annyi újdonság jön, mint a 11-ben, akkor nem vesztesz sokat.
S9 hivatalosan oneui 2.5-ig jutott. Nem éreztem visszalépésnek, mikor elkezdtem használni az A50/Oneui3.1 után. -
bmt50
senior tag
válasz
pècsimunkás #9224 üzenetére
Nemis kell a konzumidiótizmus oltárán 2 évente áldozni. Ha sokan gondolkodnak így, akkor a gyártók se rukkolnak elő évente másik "újdonsággal".
Meg lehet irni az A50-re az Android 15-öt is, csak nincs érdeke a gyártónak. -
PA80
tag
válasz
pècsimunkás #9197 üzenetére
Nekem a videós képességekkel van leginkább bajom. 1 hónapja egy koncerten készítettem pár videót. A tizenegynéhány videóból 4-5 lett olyan, ami használható. Persze, a telefon nem erre való nyilván, de kicsit többet vártam volna. A sógor A5-je olyan videókat/képeket csinál a mai napig, hogy az A50 elbújhat mögötte. De ezt az egyet leszámítva tényleg semmi bajom a telefonnal, a videózás/fotózás nálam meg annyira nem fontos szempont, hogy emiatt váltsak.
Azt én is remélem, hogy a Samsung nem fogja hanyagolni/visszabutítani az A-szériát, mert elég népszerű. Emlékszem, hogy az A50 a megjelenése évében a legnagyobb darabszámban eladott telefon volt Európában, a világon meg talán a 3. vagy a 4. Az biztos, hogy potenciális vásárlók tömegét veszítené el a Samu, ha nem foglalkozna ezzel a szériával. Ezt a hibát csak nem követik el. -
dave987
aktív tag
válasz
pècsimunkás #9150 üzenetére
Értem. Akkor alap bug. Mióta lett Android11/OneUI3 azóta van pár idegesítő hülyesége a telefonnak,ami előtte nem volt. Egyetlen pozitívum hogy gyorsabb lett. FR sem változtatott ezeken.
Köszi -
PA80
tag
válasz
pècsimunkás #9130 üzenetére
Bár annyit azért hozzátennék, hogy nekem most elég sokat hotspot-ként üzemel a telefon lezárt képernyővel, szóval a SOT akkor kevesebb, viszont "normál" használat közben sem érzem, hogy jobban merülne. A készenléti merülés viszont tényleg kevesebb lett. Amúgy ezen kívűl sincs semmi gondom, hasít a rendszer, se fagyás, se akadás, se újraindulás, minden pöpec! Csak maradjon is így még vagy 2 évig (kop-kop)!
-
19ati93
senior tag
válasz
pècsimunkás #9126 üzenetére
Nálam olyan mint volt.
-
PA80
tag
válasz
pècsimunkás #9126 üzenetére
Én még csak most tettem fel az utolsó frissítést, szóval még nem tudom, de majd nyilatkozom!
-
doongoo
addikt
válasz
pècsimunkás #9122 üzenetére
Az a nálad kikapcsolt kapcsoló arra vonatkozik, hogy be van állítva alapértelmezettnek a nemtommijen banki alkalmazás fizetésre, de ha van más fizetésre alkalmazás a telefonodon (pl. Simple vagy akár a Google Pay) és azt megnyitod a fizetéskor, akkor azzal fizetsz és nem az alapértelmezettel.
A feloldott telefon ahhoz kell, hogy a feloldással igazolod magad a kártyaszolgáltató felé, ezért nem kér már a terminál PIN-t -
draco31
veterán
válasz
pècsimunkás #9118 üzenetére
Hát azt most meg nem mondom, hogy a terminálon kell-e pint ütni vagy sem.
-
Mr. Nimbus
senior tag
válasz
pècsimunkás #9116 üzenetére
Attól függ milyen banknál vagy és milyen az appja. Egy a biztos, hogy feloldott készülék legyen, legyen net és bekapcsolt nfc. Én mikor elindulok a boltba, vagy ha boltban vagyok akkor kapcsolom be, a feloldás után már a többivel ne kelljen sz*rakodni.
-
draco31
veterán
válasz
pècsimunkás #9116 üzenetére
Én Sample appot használom NFC fizetésre.
Csak előtte kapcsolom be nem sokkal az NFC-t, másra nem használom, így minek menjen, minden más úgy is be van mindig kapcsolva rajta.
Kassza előtt már belépek a bankkártyáimhoz, aztán lezárom a telefont, és zsebre rakom. Fizetéskor ujjlenyomattal oldom fel, rányomok a kártyára, és annyi.
Van valami olyasmi megkötés a Simple appban, hogy biometrikus azonosítás után 1 vagy 2 percig lehet így kártyával fizetni, ezért csinálom így. -
bmt50
senior tag
válasz
pècsimunkás #9056 üzenetére
+1
Yt --> off
Vanced + Youtube downloader -
PA80
tag
válasz
pècsimunkás #9042 üzenetére
Szegény kis A50-et le akartad degradálni második telefonnak? Mit vétett?
-
draco31
veterán
válasz
pècsimunkás #8996 üzenetére
Igen, ezek jók, térerőben gyengébb talán kicsit, mint a korábbi telefonom.
-
DrKapocs
őstag
válasz
pècsimunkás #8957 üzenetére
Nem tudom, tényleg jó az A52, de igazából csak az A52 5G-ről van értelme beszélni. Ha már vesz az ember, akkor szerintem ebben kellene gondolkozni. Viszont... nézegettem Poco F3 teszteket is. Azért el kell ismerni, hogy az F3 nagyon erős ajánlat, odapirít ám rendesen. Az az SD 870 elég komoly. Kamerában szerintem az A52 jobb. Volt Xiaomim, most is van, mókolás vele az élet, egyszer a Gmail nem szinkronizál, egyszer a Calendar, most a Playnek van valami baja, stb.; ez is szempont. A OneUI betonstabil, ez tény.
Én nem akarok még cserélni évekig, számomra bőven elég az A50, de azért van versenytársa az A52-nek.
-
DrKapocs
őstag
válasz
pècsimunkás #8952 üzenetére
Azért a legolcsóbb megoldás szerintem a darts program újratelepítése lett volna, illetve visszatérés a korábbi, jól működő verzióra. Nem gondolom, hogy egy darts app update olyan sok nélkülözhetetlen újdonságot hozna.
-
PA80
tag
válasz
pècsimunkás #8954 üzenetére
Kiváncsiságból megnéztem a Telenor oldalát és én most jelen pillanatban 78-ért tudnám kihozni az 52-öt, ami ajándék lenne gyakorlatilag! De még mindig semmi nem indokolja a cserét, szóval marad az 50 nekem is! Nem mondom, hogy nem telne rá, de akkor se adok ki feleslegesen még ennyit sem, ha egyszer nincs rá szükség! Egy darabig erősen gondolkodtam a megvételén, de rájöttem, hogy tök felesleges, ha egyszer az 50-nel semmi gond nincs! Örülnék neki, ha még legalább 2 évet elmenne!
Ha ez így lesz, kiváncsi leszek majd az akkori A-s felhozatalra, mert szerintem maradni fogok ennél a szériánál!
-
gjoco1
addikt
válasz
pècsimunkás #8954 üzenetére
Igazán nincs mit ! Még a KWGT - n reszelnem kell , mert a Névnapokat nem jeleníti meg .
Pedig minden úgy van beállítva , mint a noteszen. -
gjoco1
addikt
válasz
pècsimunkás #8952 üzenetére
-
DrKapocs
őstag
válasz
pècsimunkás #8916 üzenetére
Akkor nem csak én vettem észre, hogy lassabb a Samsung Internet Browser; már azt hittem, hogy placebo. Nem szokásom nagyon frissítgetni az appokat, amíg azok jól működnek, mert tapasztalatom szerint egyre lassabban futnak egy régebbi készüléken. Telenyomják minden felesleges sallanggal őket, szóval én - már sokszor kifejtettem - nagy híve vagyok a régebbi verzióknak. Pl. az évekkel ezelőtti Viber hibátlanul működik, csak éppen nem zabálja az akkut a háttérben és nincs tele minden butasággal. Ha valami számomra fontos dolog érkezik az appba vagy elkerülhetetlen, akkor frissítek. Na, pont a Samsung Internet Browserrel nem így voltam, lelkesen frissítettem mindig.
Most viszont meguntam, hogy lassú és mivel nem csak én gondoltam így, lezúztam az újat. Egy kálvária volt visszatérni a régi verzióra. A 14-es volt fenn, cache és data törlés megvolt, fönt három pöttnyél minden felhasználó számára eltávolít, majd uninstall. Ezután leszedtem az apk mirrorrol jó pár régi verziót, de egyiket sem engedte telepíteni. Gondoltam velem nem tolsz ki, van egy tavaly nyári full backupom. Viszont, mindegy mikori a backup, az csak kb. 300 kB volt, ami ugye csak leszedte a legújabbat a böngészőt. Na azt újra uninstall, nem adtam fel. Utánaolvasgattam és meglett a megoldás: hiába volt uninstall minden felhasználónál ez nem törölte a biztonságos mappából a Samsung Internet Browsert, ott is kell egy uninstall. Eztuán már bármilyen verzió felmegy rá. Visszatettem a 8-as verziót. Az még le tudott menteni bármilyen oldalról (értsd clipwaching, youtube és társai) videokat (értsd sorozatokat, filmeket, stb.). Utána ezt a képességet kiszedték belőle érthető okokból... feltettem, látszólag minden okés volt. Később kiderült, hogy csak a címsorba tudok gépelni, máshol nem tud írni a Smart Keyboard Pro billentyűzetem. Ez elég nagy probléma, de a video letöltésért még ezt is elfogadnám. Viszont, az 593 könyvjelzőt nem jól szinkronizálta chrommal, lett belőle 1186 db, mappák nélkül, ömlesztve. Na azt mire én letöröltem, egy kabaré volt. Szóval letöröltem a 8-as verziót, de nagyon jó lett volna. Ez viszont már túl nagy kompromisszum lett volna a filmek letöltéséért. Eztuán visszatettem a 13-as verziót. Körökkel veri az új 14-est, sokkal gyorsabb, ez nem placebo. Itt a szinkron is hibátlan, szóval szerintem megéri visszatérni a 13-as verzióra.
Egyébként én megmaradtam a 10-as androidon, letiltottam az OTA frissítéseket a Package Disable Pro segítségével. 2 éves a telefon... Nekem az a tapasztalatom, hogy kb. itt van az a határ, ahol minden egyes frissítéssel egyre csak lassabb lesz a készülék. Ezek az update-ek már nem 2 éves telefonokra vannak optimalizálva. Értem én, fontos az update meg minden, de nem érdekel. Én gyors telefont akarok, amilyen volt.
Megjegyzem, hogy windows 10-nél is így vagyok, ott is fullre kikapcsoltam az update funkciót. Megmaradtam az egyik gépemen a 1809-es verziónál, míg a másikon a 1903-nál. Értem én, hogy security risk, de sokkal lassabb az újjal a gép, illetve a bluetooth-os füleseim sem támogatja. Na most mi a fontos? Napi 5-6 órát üljek a géptől 30 centire, mert nem megy a vezeték nélküli fülesem az új winnel (de elmondhatom hogy up to date a rendszer) vagy az, hogy el tudjak távolodni tőle és ne gúvadjon ki a szemem...
-
gjoco1
addikt
válasz
pècsimunkás #8934 üzenetére
Azért megnézem. Már korábban akartam , de a lustaság nagy úr. -
gjoco1
addikt
válasz
pècsimunkás #8932 üzenetére
Időpontot nem tudok ,mert havazós lesz a jövő hét , de igyekszem.
-
gjoco1
addikt
válasz
pècsimunkás #8929 üzenetére
Ígérem A50-re is felpattintom a Novát és megnézem .
-
gerner1
nagyúr
válasz
pècsimunkás #8929 üzenetére
Majd érkezik egy update a Nova -ra, és akkor helyre állnak a dolgok. Korábbi "laggolást" (visszakershető.., más, egyéb app -ok...) egy a play áruházból elérhető google frissítés javította. Ezt is fogja valami, csak idő kérdése....
-
bmt50
senior tag
válasz
pècsimunkás #8926 üzenetére
Az a baj az összes lancserrel, hogy nem tudnak olyan szinten a rendszerbe ágyazódni, mint a gyáriak.
A jobbak -mint a Nova is- jó alternatívái olyan gyári lancsereknek, amiket nem optimalizáltak úgy le a hardverre(ZTE, Oppo, dzsunka mobilok). De ahol a gyártónak van komoly fejlesztő részlege (Huawei, Samsung, HTC) ott azért más a helyzet. -
pècsimunkás
addikt
válasz
pècsimunkás #8925 üzenetére
Ma (is) korán ébredtem, aztán telefonoztam kicsit...
Töröltem a Nova Launcher Prime- ot, és így mintha még gyorsabb lenne, az amúgyis gyors telefon.
A Samsung böngészőben is megszűnt a nagy feketeség, ha meghúzom lefelé a kijelzőt. Talán csak 1-2 pillanatra lehet látni a fekete foltokat, nem másodpercekre.
Mondjuk a Nova rendkívüli testreszabhatósága hiányzik, de egyelőre hagyom így a telefont ahogy van.
Ha nem tudom megszokni, max megy vissza a Nova. -
dave987
aktív tag
válasz
pècsimunkás #8921 üzenetére
Érdekes. Nekem összevissza akadt a Chrome,semmi sem segített. Samsung Internettel meg minden faja lett. OneUI/A11 óta meg minden téren süvít a telefon.
-
bmt50
senior tag
válasz
pècsimunkás #8916 üzenetére
Nálam sem rózsás a helyzet:
Rábökök, másodpercek múlva elindul, betölti azt a 2 nyitva lévő tabot(egyik Mobilarena, másik egy Google képkeresö), de azt is lassabban, mint régen. Gyorsítótár törlése megtörtént, aztán újra is lett rakva. Végül fel lett telepítve a béta verziós fejlesztői változata, de dettó ugyanazt csinálja.
Arról a bosszantó dologról ne is beszéljünk, hogy 2G-n nem hajlandó betölteni semmit. Nemhogy nagyon lassan, hanem sehogysem. Pedig 2G-n is van ám élet. Hírolvasásra pl. elég. -
gjoco1
addikt
válasz
pècsimunkás #8906 üzenetére
Egy ismerősöm ( láma user ) , beállította az összes biztonsági feloldást és kizárta Magát a nemrégen.
-
gjoco1
addikt
válasz
pècsimunkás #8904 üzenetére
" Elzárt világban " élek , így nincs semmi biztonsági feloldást nem kell használnom. ( Asszonytól nem zárom , mert , mert. )
-
gjoco1
addikt
válasz
pècsimunkás #8902 üzenetére
Ezt hála istennek nem látom , mert nem használom a tapicskot.
-
bmt50
senior tag
válasz
pècsimunkás #8897 üzenetére
Full dizájnos
Egy a probléma: az AOD-nek az a célja, hogy az amoled technológiát kihasználva információkat jelenítsen meg lezárt képernyőn. Az összes pixel le van kapcsolva, csak az adatokat megjelenítők aktívak. Minél több pixelen jelenik meg valami, annál többet fog az AOD fogyasztani. Van a Theme Store-ban is pár érdekes AOD, repkedő kolibri, forgó Föld bolygó. Ugyanúgy szlopálja az akksit. Namost ekkora képeknél gyakorlatilag mintha nemis kapcsoltad volna ki a kijelzőt -
gjoco1
addikt
válasz
pècsimunkás #8897 üzenetére
Néztem az este Én is , de igazán nem hozott lázba
-
DrKapocs
őstag
válasz
pècsimunkás #8894 üzenetére
Igen, kb. 9 éves. 2 GB RAM-mal jött ki annak idején, ami akkor durván sok volt. Lényegében véve ma is tökéletesn használható. Pár akkut felfőztem benne, mert navigációra használom a kocsi szélvédő mögött és netrádiónak itthon. A Xiaomis népbetegsége ennek is megvan, a kijelző bal sarka egy kis részen elkezdett sárgulni, de ennek már kb. 7 éve. Szóval tuti nem nő már tovább a folt. Ebből következően azonban van egy kis gondja, mert ugye a ragasztó kicsit feljebb engedte a kijelzőt a síkjából. Tized miliméterekről van szó, de számít, mert így belóg a proximity szenzor elé. Nem vészes, mert az MIUI-ban ugye beállítható az, hogy a hívás alatt is folyamatosan világítson a kijelző. Még a gyári fehér hátlapom is megvan, az karcmentes, mert anno rendeltem hozzá egy szürkét. Van 2 akkum hozzá, szóval még egy ideig mennie kell.
-
draco31
veterán
válasz
pècsimunkás #8877 üzenetére
Nekem 2 éves a masina, gyári adapterével sosem töltöttem még szerintem. Ami épp szembe jön itthon, vagy ahol vagyok, mindennel töltött mindig.
-
gerner1
nagyúr
válasz
pècsimunkás #8877 üzenetére
" ... erre sok kábel a Samsungnál használhatatlan. "
- Akad még több gyártó is, amelyekkel -ez- ugyan így helytálló... -
PA80
tag
válasz
pècsimunkás #8866 üzenetére
Amúgy beleolvasgattam az A52 topikjába és abszolút nem győztek meg, amiket írtak egyesek. Jó persze, még új telefon, nem sok embernek van még, meg nyilván még "reszelgetik" a szoftvert a hardverhez, de azért az, hogy egyesek elég komoly laggolásról (is) panaszkodnak, kicsit kiábrándító. Ehhez képest az A50-en meg olyan gördülékeny a rendszer, hogy talán ilyen még a 9 meg 10 alatt sem volt. Mondjuk az tény, hogy a 11-ben több olyan dolog van, ami nekem sem tetszik, de a rendszersebesség szerintem nagyon rendben van. De visszatérve az A52-re én azon a véleményen vagyok, hogy egyelőre biztosan nem éri meg az A50-et arra lecserélni, főleg nem a gyengébb 4G-s verzióra.
-
PA80
tag
válasz
pècsimunkás #8851 üzenetére
949 Euro?
Ebből kiindulva, gondolom, nem volt nehéz meggyőzni magad!
-
kugli
aktív tag
válasz
pècsimunkás #8862 üzenetére
Erste banknál-alkalmazásnál magának az alkalmazásnak nem kel futnia,nem kell belépni de a telefonnak ébren kell lennie és érintésre működik egyből. Van hogy csak közel teszem a terminálhoz már érzékel is.
-
MadMancs
veterán
válasz
pècsimunkás #8860 üzenetére
Legtöbb esetben nem kell életben lennie kijelzőnek. Érintés után fel kell oldani telefont majd újra odatartani. Ez így macerás, szóval egyszerűbb banki appot egyből indítani utána érinteni. Te bankod nem ismerem, de 99% hogy ugyanígy működik.
-
MadMancs
veterán
válasz
pècsimunkás #8857 üzenetére
Nem bonyolult.
Saját bankod megfelelő appjában digitalizálod a kártyát. K&H nál 2 lehetőséged van, K&H mobilbankon belül a mobiltárcában vagy ők már Google Pay-t is támogatják. Bár könnyebb lenne ha elárulnád kinél bankolsz. -
Luissimo
veterán
válasz
pècsimunkás #8857 üzenetére
hogyne
mobilbanki alkalmazásból felinhalálod a kártyát az NFC fizetésre.
Nekem egy BBank és egy ERSTE van berakva, lehet köztük váltogatni, hogy melyikkel kívánsz fizetni.
Így nemkell társkártya, visszamondtam és az asszonnyal ketten tudjuk használni az egy kártyát, egyikünk mobilon, másikunk fizikai valójában.
csak számold ki mennyit spórolsz vele évente... -
PA80
tag
válasz
pècsimunkás #8840 üzenetére
Csak vigyázz, mert lehet, hogy mire eljutsz oda, hogy lecseréld, már A-széria sem lesz
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ma És semmi, ami nem? Az A50 egy nagyon kiegyensúlyozott szolgáltatáskínálatú telefon, amelyben van egy csomó extra, hord magán három kamerát és általánosságban kifejezetten jól sikerült.
- Apple iPhone 7 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Iphone 15 Plus 2.5 év gyártói garancia, 100% akku, doboz+számla!
- Karcmentes, független, Xiaomi Redmi Note 10 Pro 128GB /8GB RAM/ Onyx Grey
- iPhone 14 Plus 256GB Éjfekete független - 88% akku
- IPhone 16 Pro 128GB gyári független 2025.09.22. Apple jótállás
- Gyors, Precíz, Megbízható TELEFONSZERVIZ, amire számíthatsz! Akár 1 órán belül
- Samsung Galaxy A9 2018 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Asus TUF Gaming F16 (2024) FX607JV Grey - 16" / Intel Core i7-13650HX / 16GB / 1 TB SSD / NVIDIA
- LG 48C3 - 48" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen6 CPU
- Apple iPhone 12 Pro 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest