Hirdetés
- Bluetooth hangszórók
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Egyelőre kézivezérléssel működteti az Intelt az új vezetője
- Milyen cserélhető objektíves gépet?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Projektor topic
- TCL LCD és LED TV-k
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen HASZNÁLT notebookot vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
devil-k
nagyúr
Nem egy dologról beszélünk. Az egyik egy tény, a másik pedig ízlés kérdése.
Tény és és ellenőrizhető bármelyik virágbolti BD/UHD remux NFO leírásában, hogy a magyar szinkron kbps "szintje" a béke s*gge alatt van az eredetihez képest. Csökkentett bitráta, kevesebb információ. Nem véletlen van "doboz hangja" a több pont valahányas mozirendszereken a magyar szinkronos filmeknek.
Pl.:
Lelki ismeretek (2021) c. film
magyar hangsáv DD 5.1. - 384 kbps
eredeti, TRUE HD Atmos 7.1. hangsáv - 5762 kbpsA magyar hangsáv kb. mint egy MP3-as fájl és az eredetihez képest 15x rosszabb, kevesebb információval. Ezek szerint keveset mondtam, hogy 10x rosszabb a minőség.
Néha, azért vannak kivételek is, amikor tudnak normális magyar hangsávot varázsolni a film alá.
Éhezők viadala- Futótűz (2013) c. film
magyar hangsáv DTS-HD MA - 3840 kbps
eredeti, TRUE HD Atmos 7.1. hangsáv - 4978 kbpsAz eltérés számszerűleg 1.3, ami szerintem nem hallható ki az eredeti hangsávhoz képest. Innentől kezdve világossá válik a dolog, hogy a 300.000 Ft-os rendszeresen és a 3 millió Ft-os rendszeresen (így tovább), miért olyan pocsék a magyar hangsáv minősége.
Ízlés kérdése, hogy van aki szereti a szinkronos filmeket és van aki nem és inkább feliratosan nézi a mozit az eredeti hangsávval. Én az utóbbihoz tartozik.
Szintén ízlés kérdése, hogy régebben jobb szinkronok voltak, mint ma. Ma már futószalagon, gyorsan kell szinkronizálni, amíg régebben több idő volt rá, hogy egy mesteri szinkront összerakjanak.
Új hozzászólás Aktív témák
- Csúcskategóriás gamer fenevad: ASUS ROG Strix Scar G733QS (Ryzen 9, RTX 3080, 32gb ram/1tb ssd)
- Huawei Watch GT5 Pro 2027.04.15.-ig Garis!
- szinte új Apple Watch Ultra 2 GPS + Cellular 49 mm fekete titántok titán milánói szíj 1 év garancia
- újszerű Apple Watch Series 10 GPS 42mm kozmoszfekete alumíniumtok fekete Apple garancia
- E14 Gen5 14" FHD+ IPS i7-1355U 16GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- Xiaomi Redmi Note 13 Pro 256GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! 1000W Sesonic FOCUS GX-1000 Gold tápegység garanciával hibátlan működéssel
- Acer TravelMate P214 i3-1115G4 12GB 256GB 14" FHD 1év garancia
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Game Pass Ultimate előfizetés azonnal, élettartam garanciával, problémamentesen! Immáron 8 éve!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest