- Jóárasítja két Arrow Lake-S CPU-ját az Intel
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Milyen monitort vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Projektor topic
- Home server / házi szerver építése
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- OLED TV topic
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
válasz
sajti_pajti #16 üzenetére
Ugyanez jutott az eszembe, mert így egyesíteni lehetne az ampertemető játékosgépet a lájtosh netezőssel. Amikor böngészés/filmezés/zene megy, akkor i7-be integrált grafika, amikor meg masszív rekreáció, akkor eGPU - és így áramot is spórolunk. Munkára meg marad a lapi.
Csak az ára lehetne némileg barátibb.
-
Beniii06
addikt
Szerintem is az "olcsó" mégsem olcsó, hiszen ennyiért van rj45 csatis, 2db TB3, 4 USB +1 2.5' HDD/SSD helyes HP Omen GA1 1000NG 300 EUR és az legalább "fél-gémer", mert pirosan világít, nem úgy mint ez
-
törölt tag
Két dolog hiányzik a kalkulációdból:
1. Nézd meg mennyibe kerülnek az 1070 vagy afeletti gamer laptopok, máris nem olyan drámai az árkülönbség
2. A gamer laptopok legnagyobb baja, hogy nehezek és keveset bírják aksiról. Egy egpu+normál laptop páros tehát mind játék gépnek, mint laptopnak sokkal kevesebb teljesítmény-kompromisszumal jár, mint egy gamer laptop. Cserébe pesze a játszás helyhez van kötve, ezért van helye mindkét műfajnak a piacon.
-
Chrys_
addikt
Én mindenképpen egy csúcs VGA-t használnék eGPU-ként (mehetne a 1080Ti-m egy ilyen rendszerbe). Mellé pedig egy jó laptop dVGA nélkül i7-tel (ami remélhetőleg több generációnyi VGA-t is kiszolgál, mint a mostani desktop gépem 3930K CPU-val). Az ár ebben az esetben is persze tényező, de kevésbé fáj, ha néhány 100€ az különbség.
Talán valaki az eGPU topikban írta, hogy egy Dell 13" laptopot használ vele. Teljesen jó, mert otthon mehet a game valami nagy kijelzőn az eGPU-n keresztül, utazáskor meg van laptop, ami egy desktop mellett nálam nem lenne használatban (ahogy a win tabletem is csak nagyon ritkán van bekapcsolva). -
De varj. Mi van akkor, ha valaki Titan-t rak az eGPU hazba? 1050 eseten en se vennek eGPU-t, de ez nem is arrol szol.
> Aki meg komolyabb cuccra vágyik, az úgysem fogja megvenni külön a dolgokat, hanem vez egyet egyben sok pénzért, vagy vesz egy kis olcsó laptopot hurcolni, dolgozni, otthonra meg egy pc-t gamelni.
Hat de pont ez az, hogy nem feltetlenul. Nem mindenkinek idealis az eGPU, de szerintem van ra piac.
-
Luskan
tag
Abból a szempontból is előnyös, hogy a CPU-k hosszabb távon kiszolgálnak manapság mint a VGA-k. A VGA még viszonylag gyorsabban elavul, így laptop mellett tudod szabadon cserélni. Saját példám: alkalmi játékos vagyok heti 4-6 órát játszom, ezért van egy asztali gépem. Plusz van egy laptopom is, amit meg hurcolok magammal szinte mindenhova. Eléggé leegyszerűsítené a dolgot, ha erősebb processzoros laptopot vennék és egy eGPU-t meg rácsatlakoztatnék. (Főleg ha a mostani asztali gépemből a házat és tápot felhasználhatnám)
A többiekkel nem értek egyet, akik ugyanazon a gépen dolgoznak és játszanak. Ilyet szerintem nem szabad, ha fontos és komoly a munka.
-
e-newsee
addikt
Személyes vélemény következik!
Hát nem tudom.
Ha azonos teljesítményt akarunk, akkor a példa kedvéért vegyük a legolcsóbb 1050Ti-s laptopot.
Az jelenleg 290k az egyik webáruházban.
Van benne egy i7-7700HQ, 8GB ram.Ha vesszük a legolcsóbb 7. generációs i7-tel szerelt laptopot alapnak szintén 8GB rammal, akkor az 195k.
Ha ehhez hozzáadjuk a 100k-s eVGA házat, a legolcsóbb 1050Ti-t, ami 55k, akkor már 350k-nál járunk.Szerintem nem éri meg. Újonnan biztos nem.
Nyilván, akinek már régóta van laptopja, az egy más tészta.
Ha veszem az én laptopomat, annak kb 100k az értéke. Ezt kiegészítve a fentiekkel (+155k), összesen 255k.
De még itt is elgondolkodnék, hogy hozzácsapjam azt az 50k-t, és akkor van egy ugyanolyan tudású gépem egyben, újonnan, garanciával.És azért nem egy komolyabb VGA-t néztem, mert ez még az egyszerű ember számára is elérhető áron nyújt jó teljesítményt mondjuk fullHD-hoz. Aki meg komolyabb cuccra vágyik, az úgysem fogja megvenni külön a dolgokat, hanem vez egyet egyben sok pénzért, vagy vesz egy kis olcsó laptopot hurcolni, dolgozni, otthonra meg egy pc-t gamelni.
Szóval összefoglalva, nem igazán látom a piacát.
-
-
sajti_pajti
tag
Én speciel egy NUC-ra kötésen gondolkodom. Mozizni elég önmagában, játszani viszont már karcsú ( i5-7260U + 8GB RAM).
-
komi77
senior tag
-
Chrys_
addikt
válasz
Williamgrant #4 üzenetére
thx, ezzel a TB3-mal nem is hangzik rosszul az a 95+ %. Tulajdonképpen egy jó CPU-s integrált VGA-s laptop jó is lenne, hozzá meg egy ilyen cucc.
Ha gépújítás lesz valamikor, akkor szerintem ebbe az irányba fejlesztek. Benézek abba topikba. -
Cathulhu
addikt
-
-
komi77
senior tag
Továbbra sem értem a dolgot. Ha valaki már rendelkezik laptoppal, vesz egy pc-s vga-t, akár használtból is össze tud szedni hozzá egy pc-t. Ha mindenből új kell, akkor meg olcsóbb laptop + alsó közép pc. Lapitopi mobilként pc fixen. Ehhez a portékához meg a mobil/fix lehetőséghez aránytalanul sok pénz kell. A tévedés jogát fenntartom. Amúgy nem lenne rossz az elképzelés, csak hát ennyiért....
-
Pug
veterán
Aham, ez az olcsósított, nyugodtan kenjék a kis hajukra....
-
törölt tag
Egy fullos PC beleférne, nem csak a VGA+táp
-
-
Béééla
őstag
Mit nem adtam volna egy ilyenért néhány éve...
Laptopba nem is kell komoly-durva gpu, legyen egy jól hűtött quad proci és ez.Egyvalamit nem láttam a cikkben: extra usb portokat. Jó lenne ha az ember hazaviszi a laptopot, bedugja a megfelelő helyre és a dobozba kötve ott a billentyűzet-egér-giga ethernet-stb. is, ha már tölti a gépet.
-
Nagyjából semmi. Sima eGPU esetén a vga kártya kb. 80%-osra hozható ki, TB3 esetén ezzel a házzal 95-98% körüli értékre lehet számítani.
eGPU/eGFX annak lehet jó választás, aki mondjuk mobilis akar maradni (pl. napközben hurcibálja a lapost egyetemen órára), de ha hazamegy (vagy koliba) akkor ott tud komoly GPU igényes játékkokkal kockulni. Mindezt persze jó drágán.
Olcsó megoldás: üzleti laptop + vga + egpu adapter + PC táp. 80% gpu teljesítmény
Drága megoldás: pl. ez vagy Gigabyte, HP, Akito megoldásai. -
Chrys_
addikt
Mennyi és/vagy milyen hátránya van egy ilyen külső VGA-nak laptoppal egy desktop gép ellen?
-
+1
Gáz, hogy 100k HUF az olcsó külső ház... bár a komoly táppal, hozzá adott minőségi kábelekkel, 3 év hazai garanciával talán már nem annyira pofátlanság.
Majd akkor veszek, ha a helyi pc boltban kapható lesz raktárról, táp nélkül, max. 30k HUF-ért... és minden második notin ott lesz a TB3-as csati.
-
Gerr'y
senior tag
Ez az olcso verzio? Mennyibe kerul a draga?
Az elso mondatot 3. olvasasra sikerult ertelmeznem. Mondjuk lehet bennem van a hiba.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ph A gyártó professzionális használatra is felkészítette az újdonságát.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Fotók, videók mobillal
- Tesla topik
- Jóárasítja két Arrow Lake-S CPU-ját az Intel
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Milyen monitort vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Társasjáték topic
- QNAP hálózati adattárolók (NAS)
- További aktív témák...
- MSI GeForce RTX 5080 16G GAMING TRIO OC majdnem új 2028.04.22-ig magyar garis
- XFX AMD Radeon RX6700XT 12GB / Újszerű állapotban / 6 hónap jótállással
- MSI GTX 1070 Ti 8GB GDDR5 GAMING 8G Videokártya!
- NVIDIA GeForce RTX 3070 Ti Founders Edition
- Csere-Beszámítás! Manli RTX 3070Ti 8GB GDDR6X Videokártya!
- AZONNALI SZÁLLÍTÁS Windows 10 pro Retail aktiváló kulcs!
- SAMSUNG DDR4 REG ECC 32GB 2666MHz RDIMM szerver RAM modulok, nettó 15740Ft+ÁFA, 1 év gar., több db
- Apple iPhone 13 Mini 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Xiaomi Redmi Note 12 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 12 Pro 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest