- Vezetékes FEJhallgatók
- Hobby elektronika
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- OLED TV topic
- Androidos tablet topic
- OLED monitor topik
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- DUNE médialejátszók topicja
- Azonnali informatikai kérdések órája
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fücsök007
őstag
Nos nem a hazai piac a mérvadó ha notikról van szó.
A Battlamage nem fog annyit csúszni mint az Alchemist, elvileg 2023 közepe megoldható gyártás szempontjából, ha addigra kiküszöbölik a gyermekbetegségeket. Azt még nem tudni biztosan, hogy chiplet-es felépítésű lesz-e, illetve melyik gyártástechnológiával jön (szerintem 5nm-en, de addigra a 4nm-es gyártósorokból is sok lesz).
Hogy on is legyek, 1 év múlva még siralmasabb lesz a GTX1630-as "teljesítménye", gyanítom ezek el nem adott noti GPU-k, amiket rá akarnak sózni a tudatlan NVidia fanboy-okra jó drágán. -
Fücsök007
őstag
Intel procis notikból ki fogják szorítani Nvidia-t, de a minőségi/prémium AMD-s notis változatokban nem valószínű, maximum az alsó középkategóriában lehet esélyük, ahová nem elég az IGP önmagában. Egyébként a LoveLace érkezéséig eladják a legyárott kártyákat, mivel nem lesz nagy tételről szó. (Néhány tíz-szászezerről, függően melyik típusról van szó, mivel összesen kb. 4 millió ARC GPU-t gyártattak le TSMC-vel, ebből sok megy noteszgépekbe.) A komolyabb mennyiség a Battlamage-el fog érkezni, addig rágyúrnak szoftveres szinten, a Celestial széria pedig egyértelműen vetélytársa lehet az RDNA4-nek, ha nem csúszik be valami hiba.
-
GoldhandRent
őstag
igen, ez sajnálatos.. infláció ide vagy oda, de nagyon megugrott az MSRP ár
extra szomorú, hogy a teljesítménynövekedés plusz pénzbe kerül, pedig a generációváltásnak nem erről kéne szólnia. generációváltáskor az előző gen + x% teljesítménynövekedés az elvárás azonos áron (merthogy váltja az előzőt)
még annyi remény van, hogy a 40xx széria lenyomja a 30xx széria árát, vagy akkora teljesítménynöveledést hoz, hogy esetleg megéri azt a plusz lóvét
#85Apollyon
azt értem, és tudom, hogy a 3060 Ti nem szar.
csak a saját hülyeségem, hogy az adott szint alá nem szeretnék menni, hiába erősebb kicsivel
hülye példa, de pl 1440p @120 hz monitor helyett nem veszek 1080p @165 hz-t, mert gyorsabb, hanem majd 1440p @165-öt vagy 4k@120-atha meg a 1080p @165hz monitor többe kerül az adott időben, mint amennyiért a 1440p@120-at vettem, akkor rohadjon rájuk
ha meg a 1440p@165 (ami a 1440p@120-at váltja generációban) nem ugyan annyi, mint amennyi a @120-as volt, akkor rohadjon rájuk
ha a 1440p@165 ára stimmel, és mondjuk a 4k@120 arányosan drágább, akkor még azon lehet elgondolkozniszummába:
kivárok, max a fentebb említett AMD (#78 1dude) vonalra átslisszolok, és/vagy jöhet a PS -
GoldhandRent
őstag
ez a szomorú NV vonalon
#79Apollyon
lehet nekem a hülyeségem, de nekem nem előrelépés az, hogy xx70 helyett vegyek egy xx60 kártyát. eltelt 3 generáció, alap dolog, hogy egy kissebb kategória hozza az adott szintet.
de nem véletlenül nem vettem se 2070-et, se 2080-at, 3070-et és 3080-at sem.
a 20xx szériánál nem volt meg az a növekedés, ami indokolta volna a cserét, 30xx nél meg az árak szálltak el... vagyis eleinte nem lehetett ugye kapni, aztán meg nem lehetett kapni ÉS drága is volt.
öcsém a 970-et váltotta 2070-re 120k-ért (EVGA), ami egy tök fair ár, de nekem megintcsak nem volt okom a cseréreaz én elvem az, hogy vagy az adott szintet veszem az annak megfelelő áron, vagy az afölöttit magasabb, de szinténcsak annak a szintnek megfelelő áron
1440p-ben játszom egyébként 144-es monitoron, de a 1070 már nem igen tud 60 fps fölé menni közepes grafikán (Forza Horizon 5 pl)
-
GoldhandRent
őstag
pontosan ezt mondom.. most a legolcsóbb 3050 (amit amúgyse vennék) kerül 142 ezer forintba, amennyiért anno a 1070-et vettem, és azért nem egy liga a kettő.
1050ti-t vettem 40-ért használtan.3080ti-t akkor vennék, ha hasonló árszabásban lenne/lesz, mint amennyiért anno a 1070-et vettem (tehát 1080ti áron)
ami így egy évvel a megjelenés után nem egy olyan hatalmas úri álom
ha már soha többé nem vehetek xx70 vagy xx80 kártyát a megfelelő értéken, akkor marad a konzol
addig meg ketyeg a 1070, meg a másik gépben a 1050ti és a 970 -
Fücsök007
őstag
2018-ban is ugyanez volt, viszont nem sikerült értelmezned amit írtam. Egy adott széria végéhez érve mindig MSRP alatt beszerezhető volt az összes kártya az új széria megjelenése előtt, ma pedig ott tartunk, hogy egyes helyeken még mindig MSRP fölött szeretnének RTX kártyákat eladni. A nagy láncok nem tehetik meg, hogy sokáig eladatlanul ott álljanak a polcon a régi kártyák, mint vevőt pedig nem érdekel mennyit bukott egy adott üzlet túl sok RTX kártya beszerzésével a bányászláz idején. Külföldön már voltak többször eladó csúcskártyák jóval MSRP alatt, amit mindenhol meg kell lépniük ha nem akarnak még nagyobb veszteséget, ahogy elérhető lesz az RTX 4070 is. Már tudható, hogy már az a kártya is erősebb lesz mint az RTX 3090, így senkit nem fog érdekelni mostani árakon az RTX 3070/3080/3090, csak jóval MSRP alatt.
Szerencsére a konkurencia nem teszi lehetővé, hogy az új széria árai a csúcskategóriát leszámítva elszálljon, ehhez még recesszió is jön világszinten. Emiatt mérsékelt áremelkedés várható csak az új kártyáknál, viszont az új node valóban drága. -
Fücsök007
őstag
Most csak Nvidia kártyákról volt szó, egyébként május végén teljesen leállították a 8nm-es gyártósorokat, így legközelebb a 3nm-es GAA lehet érdekes gyártás szempontjából a TSMC mellett, addig még sok időnk van. Az azért beszédes, hogy az RX6600 és RX6500XT nem cserél gazdát túlárazva, de az RTX 3050/3060 még mindig túlárazott, pedig túlkínálat van.
-
Fücsök007
őstag
TSMC-től a 12nm-es node nem drága, most a bányászat lehanyatlásával sok RTX kártya maradt raktáron, viszont nem húzhatják el nagyon a Lovelace széria megjelenését. A következő 2-3 hónapban el kell adniuk a készlet túlnyomó részét, így az MSRP ár sem elfogadható.
(Sok felhasználó kivár, így végre folytatódik az árcsökkenés.)
-
Robitrix
senior tag
ez relatív.... persze, ha videót nézel rajta netezel meg office-t futattasz mondjuk. Csak hogy akkor mi a francnak a gépbe egy 5800X proci? 8 mag 16 szállal. azért alegtöbb hivatali gép nem fog végeselemszámítást végezni vagy egésznap videót szerkezteni vagy hasonló. Viszont akkor minek hozzá egy 180 dolláros dedikált videókártya??????? inkább veszek 15-20 dollárral drágábban egy GPU-val egybe épített 4/8 vagy 6/12-es procit. Hiszen azoknak is hasonló a grafikai teljesítménye ma már. A megspórolt 160 dollárt meg jól elsörözöm...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ph A GeForce GTX 1630 egy alaposan megvágott GeForce GTX 1650-nek sikerült, így elég sok tempó hiányzik belőle.
- Vezetékes FEJhallgatók
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Hobby elektronika
- Windows 11
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Telekom mobilszolgáltatások
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- LG 27GR95UM - 27" MiniLED - UHD 4K - 160Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium PRO - HDR 1000
- Kimaxolt verzió! - 100 - Lenovo Yoga Pro 9 (16IRP8) - Intel Core i9-13905H, RTX 4070, 1TB SSD, 64GB
- Veszünk: PS5 Fat/Slim/Digital/Pro konzolt, játékokat, Portalt stb. Kérj ajánlatot!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest