Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• jessyke13

újonc

Sziasztok!

Az alábbiakban szeretnék segítséget kérni. Van egy Raspberry Pi 2-m, amire csatlakoztattam egy külső HDD-t, illetve egy LAN kábelnek köszönhetően net is van rajta.
    A Raspberry-n két oprendszer fut: egy Raspbian, illetve egy OpenELEC a Kodi-hoz. A külső HDD-t a Raspbian alatt SAMBA share-rel megosztottam, hogy a Windows-os laptopomról is lássam - ez működik is, szuperül, egészen addig, amíg nem váltok Kodi-ra. Kodi alatt ugyanis hiába látom az OpenELEC-et a laptopon, nem látom a külső HDD-t - és ami még nagyobb baj, hogy a Kodi sem látja a csatlakoztatott külső HDD tartalmát... Eleinte magát a HDD-t is csak úgy látta, hogy ha nagyon mélyen beletúrtam a fájlrendszerbe, ott egyszer csak felvillant, hogy hoppá, itt van egy új kötet, de abba belelépve csak értelmezhetetlen karakterekből álló, ismeretlen kiterjesztésű fájlok halmazát látta. Ezek után belenyúltam a Kodi config fájlába, ahol megadtam neki a külső HDD Raspbian alatt megtalálható elérhetőségét, így most már látom, hogy ott van, de ha belelépek, a rendszer szerint üres...

Van esetleg valakinek valami ötlete, mi lehet a gond?

Még két plusz adalék:

- Raspbian alatt nem tudtam mount-olni a HDD-t, mivel a rendszer automatikusan felismerte, így nem kellett
    - nem sda1-ként jelenik meg nekem, hanem a /media/pi/Új kötet lebontásban lelhető fel a HDD tartalma

(angolul tudóknak ez pontosan leírja az én problémámat is:

https://www.raspberrypi.org/forums/viewtopic.php?f=91&t=104883)

Előre is köszönöm! :)

Új hozzászólás Aktív témák