Új hozzászólás Aktív témák
-
jessyke13
újonc
Sziasztok!
Az alábbiakban szeretnék segítséget kérni. Van egy Raspberry Pi 2-m, amire csatlakoztattam egy külső HDD-t, illetve egy LAN kábelnek köszönhetően net is van rajta.
A Raspberry-n két oprendszer fut: egy Raspbian, illetve egy OpenELEC a Kodi-hoz. A külső HDD-t a Raspbian alatt SAMBA share-rel megosztottam, hogy a Windows-os laptopomról is lássam - ez működik is, szuperül, egészen addig, amíg nem váltok Kodi-ra. Kodi alatt ugyanis hiába látom az OpenELEC-et a laptopon, nem látom a külső HDD-t - és ami még nagyobb baj, hogy a Kodi sem látja a csatlakoztatott külső HDD tartalmát... Eleinte magát a HDD-t is csak úgy látta, hogy ha nagyon mélyen beletúrtam a fájlrendszerbe, ott egyszer csak felvillant, hogy hoppá, itt van egy új kötet, de abba belelépve csak értelmezhetetlen karakterekből álló, ismeretlen kiterjesztésű fájlok halmazát látta. Ezek után belenyúltam a Kodi config fájlába, ahol megadtam neki a külső HDD Raspbian alatt megtalálható elérhetőségét, így most már látom, hogy ott van, de ha belelépek, a rendszer szerint üres...Van esetleg valakinek valami ötlete, mi lehet a gond?
Még két plusz adalék:
- Raspbian alatt nem tudtam mount-olni a HDD-t, mivel a rendszer automatikusan felismerte, így nem kellett
- nem sda1-ként jelenik meg nekem, hanem a /media/pi/Új kötet lebontásban lelhető fel a HDD tartalma(angolul tudóknak ez pontosan leírja az én problémámat is:
https://www.raspberrypi.org/forums/viewtopic.php?f=91&t=104883)
Előre is köszönöm!
Új hozzászólás Aktív témák
- Xbox Series X|S
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Témázgatunk, témázgatunk!? ... avagy mutasd az Android homescreened!
- Villanyszerelés
- Milyen processzort vegyek?
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- LEGO klub
- További aktív témák...
- Nintendo Switch bazár (Okosított Nintendo Switch konzolok, játékok, tartozékok)
- Dell D6000 univerzális dokkoló USB-C/ USB-A, DisplayLink & Dell WD15 (K17A) USB-C + 130-180W töltő
- Bomba ár! Dell Latitude E6400 - Intel P8400 I 3GB I 160GB I 14,1" I Intel VGA I Garancia!
- Bomba ár! HP ProBook 440 G10 - i5-1335U I 16GB I 256SSD I 14" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest