Hirdetés
- Szénszál és réz találkozik az Inno3D egyslotos RTX VGA-in
- Vezetékmentes és kompakt gaming klaviatúra a Cherry Xtrfy védjegyével
- Cserélhető filtereket biztosít az Elgato legfrissebb, 4K-s webkamerája
- A YouTube-ot is betiltják a gyereknél az ausztrálok
- Gyilkosságban és öncsonkításban akart segíteni a ChatGPT
- RAM topik
- Samsung LCD és LED TV-k
- Milyen videókártyát?
- Melyik tápegységet vegyem?
- Google Chromecast topic
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Milyen processzort vegyek?
- AMD Radeon™ RX 470 / 480 és RX 570 / 580 / 590
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 3***(X) "Zen 2" (AM4)
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
lorcsi
veterán
mondjuk nem a 90-es..hanme napjaink..
de nagyon érdekes a szlovák vaker
[link] -
tresh
veterán
-
tresh
veterán
válasz
Runner_fxr #2395 üzenetére
-
Trailblazer
veterán
válasz
Runner_fxr #2394 üzenetére
A felsoroltakat magam is kedvelem (bár közülük LL Cool J a későbbiekben meglehetősen sellout lett), csak mint szóló előadót emeltem ki az öreg Ice-ot. Hogy kissé magamnak ellentmondjak, nála meg mondjuk szintén látható volt az utóbbi albumjain egy színvonalzuhanás, a thrash/hardcore Body Countját pedig rock mivolta miatt kevésbé kultiválom.
-
tresh
veterán
válasz
-
válasz
-
Az igaz, hogy ha évszám szerint nézem akkor 88-95 között készültek a legjobb zenék, legalább is ami nekem tetszett. Az alkotással egyetértek, de azért BIG se volt kevésbé jó, illetve akadt még pár előadó akik alkottak, csak talán nem olyan nagy mennyiségben mint ők.
aero2zero: Szerintem is akadt nála jobb, ICE-T se volt rossz, de jobbnak azért nem mondanám. Nekem aki jobban bejött mint Pac, az egyértelműen Notorious.
Ezen kívül még akit legalább annyira kedveltem mint Pac-et az Pete Rock és CL smooth, Ill all skratch, Naughty by Nature, MC Lyte, LL Cool J. ,illetve még sokan mások, felsorolni nehéz lenne.
-
Trailblazer
veterán
válasz
Runner_fxr #2391 üzenetére
Lehet, viszont én így érzem. (Mármint hogy '96-tól már elkezdődött a hígulás.) Sztár volt 2Pac, az sem kétséges, a Golden Age alatt azért akadt nála jobb is bőven. (Nekem pl. a személyes kedvencem Ice-T.)
-
tresh
veterán
válasz
Runner_fxr #2391 üzenetére
Szerintem igen csak egy húzó egyénisége volt akkoriban az "iparnak", és talán nála éreztem azt hogy minden korongra tett száma egy alkotás. Talán csak 1-2 van amit inkább tovább nyomok mert nem kedvelem.
-
válasz
Trailblazer #2389 üzenetére
Azért 96-ban még nem mondanám, hogy lefelé ment volna a hip-hop. Szerintem a 2001-es dr.dre albumig nem volt ott nagy gond. Utána lett egy rakás kaka, mostanra meg már híg fosnak se nevezném.
Az, hogy meghalt fiatalon nyilván hozzátett a nimbuszához, de már halála előtt is hatalmas sztár volt akárcsak BIG. Azon lehet vitázni, hogy valakinek nem tetszik a stílusa, de szerintem a kivételes tehetségüket nem érdemes megkérdőjelezni.
-
Trailblazer
veterán
válasz
Runner_fxr #2388 üzenetére
Jó persze, nem volt ideje igazán kifutni magát, nagyon fiatalon ment el. Az meg a másik, hogy pont akkoriban kezdett az egész hip-hop dolog halódni, vagy legalábbis erősen kommercializálódva elveszteni az élét. Pár évvel korábban nagyobbat ütött volna. Én úgy látom, hogy a legendáriumához azért alaposan hozzájárul az, hogy az a bizonyos lövöldözés pontot tett az élete végére. De ismétlem, ez csak egy privát különvélemény.
-
válasz
Trailblazer #2387 üzenetére
Persze ízlések és pofonok, nem mindenkinek jött be a zenéje, de utólag is visszahallgatva azért nem lehet elvitatni a kivételes tehetségét. Nekem sem 2 pac volt a kedvencem, de a tehetsége megkérdőjelezhetetlen!
-
Trailblazer
veterán
Különvéleményem van: én nem voltam tőle elájulva akkoriban. Többre értékeltem, míg a Digital Underground égisze alatt ügyködött.
-
válasz
RexMaximus #2384 üzenetére
Ezt már én is néztem, nagyon jó minőségű a felvétel is, mintha nem is 20 éve lett volna.
Én is nagyon sajnálom, tényleg az egyik legnagyobb tehetség volt 2 pac. Még most se lenne öreg, 43 éves lenne most.
-
tresh
veterán
válasz
RexMaximus #2384 üzenetére
Legnagyobb !!!
-
RexMaximus
senior tag
válasz
Runner_fxr #2383 üzenetére
Jovore lesz 20 eve, hogy tavozott. Egy kis live vele meg a Death Row team fenykorabol:
-
válasz
RexMaximus #2382 üzenetére
Hát nem.
-
RexMaximus
senior tag
válasz
Runner_fxr #2379 üzenetére
Az se ma volt
-
válasz
Runner_fxr #2379 üzenetére
-
válasz
RexMaximus #2376 üzenetére
Azért szerintem még a 2000-es évek elejéig jó volt, utána kezdett tényleg nagyon gyenge lenni. Ez nem csak a hip-hop-ra vonatkozik.
Amúgy üdv Ricsi, szerintem mi osztálytársak voltunk az infos suliban anno, de ha tévedek akkor bocsi.
-
tresh
veterán
válasz
Trailblazer #2377 üzenetére
Mindig abba az irányba mennek ami az igény. A mostani igen sz*r irány...
-
Trailblazer
veterán
válasz
RexMaximus #2376 üzenetére
Úgy van, ahogy mondod... Rettenetesen szalad az idő, és minden egyre rosszabb lesz. A zene sem kivétel.
-
RexMaximus
senior tag
Meglepodtem hogy meg mindig aktiv az elet itt. Hat... ez is egy letunt korszak lett. Hova a fenebe tunnek az evek
.
Nekem kb 90-es evek kozepeig volt izgalmas, utana kezdett valtozni. Az egesz ipar is. Klipekben kis sztorik voltak, utcan logtak sokszor. Utana bevonultak a studiookba es ott kezdtek el forgatni a klipekket. Oltozkodes is jobban tetszett, aztan jott a sok giccses, nagy feliratos goncok mint a kinai piacokon kb
.
A regi hifi cuccok, kazettas deckek stb. Jo volt
Nem is tudom mit dobjak fel hirtelen, mert sokminden volt mar itt. Lehet ezek nem:
Ennyi egy tavaszi estere
-
lorcsi
veterán
-
Nem rossz, de nálam még mindig ez a legnagyobb Francia kedvenc, bár csak félig Francia.
:
Guru feat. MC Solaar - Le Bien Le Mal -
tresh
veterán
válasz
Runner_fxr #2371 üzenetére
Ha már franci a vonalon mozgunk pár kedvenc:
nagy kedvencem:
Chacun sa Mafia-Nas ft NTM -
tresh
veterán
-
tresh
veterán
válasz
Runner_fxr #2367 üzenetére
dj tomekk -Ich lebe für Hip Hop (feat. GZA, Prodigal Sunn, Curse & Stieber Twins)” kicsit karcolja 90-évek végét de jóféle
-
-
tresh
veterán
válasz
Runner_fxr #2365 üzenetére
Nagy kedvenc nálam is
-
Supreme NTM ott van a szeren!
Szerintem a legjobb Francia Hip-Hop!
-
tresh
veterán
-
A Hip-Hop valahol itt kezdődik!
Das EFX nem viccel!
Az egyik legnagyobb!
Big L - M.V.P. (Buckwild Remix)
Main Source - Live At The Barbeque ft. Nasty Nas
MC Serch Ft Red Hot Lover Tone, Nas, Chubb Rock - Back To The Grill
Da Youngstas - Gotta Get Da Cheese
-
tresh
veterán
-
hr2
őstag
-
tresh
veterán
-
válasz
mishubi #2351 üzenetére
Szerintem is a 90-2000-ig volt a legjobb a hip-hop, ebben egyetértünk, persze azért voltak jók a 80-as években is.
Viszont ez az Eminem, nekem soha nem tetszett, soha nem tartottam nagyra. Régen is szar volt, utána meg egyenesen siralmas lett. Egyetlen jó száma van, bár itt is inkább Dre miatt jó a szám. Forgot about Dre -
tresh
veterán
-
mishubi
tag
válasz
Trailblazer #2353 üzenetére
Én is így gondolom. Szerintem amiért megállta a helyét ott fehérként, mára az ment el belőle.
elektrotank: canibust nem ismerem, de most belehallgatok majd.
-
Trailblazer
veterán
válasz
elektrotank #2352 üzenetére
Eminem utóbbi produkciói szóra sem érdemesek, az első pár album ért valamit. A The Eminem Show-val zárult (számomra) a varázs.
-
elektrotank
aktív tag
válasz
mishubi #2351 üzenetére
Kikre gondolsz? Jay-Z? Eminem?
Én nem tudom ti hogy vagytok vele, de én nem érzem Eminem számaiban már azt a varázst, mint régen... Slim Shady vagy a Marshall Mathers albuma... Lose yourself... nem azt mondom, hogy a mostani számai semmit se érnek, de kb. mindegyikben csak énekel... és hát... meg kell mondjam az újak közül nem hallgatok tőle semmit. Max. a Relapse albumot nyomom be. Meg az alapjai se annyira jók, mondjuk fogalmam sincs milyen kiadónál tevékenykedik, vagy egyáltalán Dr. Dre nyomja e még alá az alapokat.Canibus-t ismeri valaki? Azt hiszem sokan a 97-től-2003-ig a legjobb szövegírónak tartják... hát a 2003-as albuma nagyot is üt a Spartibus-sal, Genabis-sal, a Levitibus-sal..., hihetetlen, hogy miket mond néhol a srác, eléggé intelligens. Ha érdekel valakit, talán a Poet Laureate 2 számot érdemes megnézni tőle szöveggel. Egyetemre járt, emlékeim és tudomásom szerint állattan professzor volt.
Itt egy link: Canibus - Poet Laureate II
Írt egy 1000 soros dalt (Poet Laureate Infinity), arról lehet ismerni leginkább, hogy anno támadta Em-et is. Talán ismerős lehet a valakinek a Em. - Canibitch száma (Canibus támadása). -
mishubi
tag
válasz
Runner_fxr #2350 üzenetére
Nekem a 90 előttiek nagyon oldschoolak hangzást tekintve... 1990-2000-ig már azért bővült a hangzásvilág és én azt jobban kedvelem. Persze hallgatok újabbakat is, viszont nem azokat akiket akkor, mert azok sajnos mára már nagy részt mainstream zenét játszanak.
-
válasz
mishubi #2347 üzenetére
Szerintem a 80-as 90-es évek zenéi sokkal jobbak voltak mint a 2000 utániak, persze voltak 2000 után is jók, de közel sem olyan mennyiségben. Ez vonatkozik az elektronikus zenékre is.
Én kb 91-92-től hallgatom a Hip-Hop-ot, (94-ben voltam nyolcadikos
)
Amúgy összességében számomra is felejthető a 2000 utáni felhozatal. -
hr2
őstag
-
-
mishubi
tag
válasz
Runner_fxr #2346 üzenetére
Én a 90-es évek második felétől kezdtem hallgatni rap zenét. 2000től pedig tudatosabban és követve azért a dolgokat. Nyolcadikos lehettem talán. Manapság meg megvannak az adott előadók akiket követek valamennyire, viszont kevés az a zene ami friss és tetszik. (Belegondolva egy se jutott az eszembe most)
Van amúgy olyan fórum ami 2000es évek utáni zenékről szól vagy magáról a kultúráról? -
mishubi
tag
válasz
elektrotank #2344 üzenetére
Mindegyikben van valami ami bejön. Jó fülessel, útközben, lesni ki a fejemből és hallgatni.
Kicsit más..
Tudtok esetleg Bp-n olyan üzletet vagy valamit hol bakelitet lehet vásárolni?
-
mishubi
tag
válasz
elektrotank #2342 üzenetére
Az összes számuknak van egy olyan hangzása ami miatt mindig megállja a helyét. A lejátszási listámon mindig van tőlük jó pár zene... akár itthon vagyok akár úton.
-
elektrotank
aktív tag
Még mindig nagyot szól:
-
-
Dyrtyho
őstag
-
lorcsi
veterán
-
Dyrtyho
őstag
Sajnos kihagytam a tegnapi OSG-t, de ez a videó mindent visz, hatalmas tisztelet Lloyd Banks-nek
-
-
válasz
Dyrtyho #2325 üzenetére
Biztos nagyon jó volt, bár ennek tényleg nem sok köze van a Hip-Hop hoz.
Pláne nem a régiekhez.
Ettől függetlenül hosszú ideje az első olyan újabb előadó, akinek a zenéje bejön. Bár ez inkább elektronikus, de le a kalappal, nagyon nagy tehetség a srác, kár hogy a Flower fairy nem volt itt, szerintem úgy együtt is nagyon jók. -
Dyrtyho
őstag
válasz
Runner_fxr #2324 üzenetére
-
-
Dyrtyho
őstag
Arról nem is beszélve hogy szeptember 06-án az OSG-n még Lloyd Banks is fellép, holnap meg Dub Fx Street Show lesz az Erzsébet Téren
-
-
mishubi
tag
Sajnos ez a hátránya az ilyen buliknak ahol egy éjszakán belül keverednek a stílusok..
Nekem még az is fura amikor egy adott helyszínen vagy klubban helyiségtől függően más és más stílusú zene szól.(#2320) Runner_fxr Egyelőre annak kell örülnünk, hogy ilyen neves előadók megjelennek nálunk.
Persze jobb lenne későbbi időpontban, de na..
Arról nem is beszélve, hogy nekem spec. jobb így, mert elérem az uccsó vonatom.
A szerda esti onyx buli csúszott jó pár órát és 2-től fél 5-ig dekkolhattunk a délibe. -
-
LÁZ
addikt
válasz
mishubi #2318 üzenetére
pont egy ismerősöm - akivel már régen nem találkoztam - hangositott Everlastnek is, és ő is mondta, meg tapasztaltuk is, hogy amint letelt a penzum, abban a másodpercben tolták a diszkót egyből, esélye sem volt szegény Everlastnek elgitározni a Jump Around-ot, pedig kb mindenki arra várt a végén, a parkosok meg lelőtték az egészet, snitt.
Erre mondta a haverom, hogy kb ezért nem is nagyon jár oda hangositani, mert ott olyan, hogy vkit visszatapsoljanak 1 számra, vagy magától eljátszon +1 számot, nem létezik...Az öreg természetesen zseniális volt
-
-
mishubi
tag
válasz
Runner_fxr #2315 üzenetére
Most olvastam, hogy addig még lesz más is..
THE SERIAL KILLERS (Xzibit & B-Real [of Cypress Hill] & Demrick / USA)
2014. szeptember 14., 19:00
Budapest, Hungary, Park Official
Ez se lesz rossz.Most 20-án meg onyx volt a zippp klubban. Szerencsére nem voltak sokan, így elég családias volt a hangulat. Előttük még snak the ripper is fellépett. Nem volt rossz.
-
válasz
Dyrtyho #2312 üzenetére
Biztos király lett volna, talán nem kurvul el így a Hip-Hop ha ők nem halnak meg.
Rengeteg old school arc van, akik szintén komoly bulit tudnának csinálni, kérdés mekkora az igény rá?
DMX-et várom már nagyon, pedig nem tartozik a kedvenceim közé, de biztos jó buli lesz.Azért ilyen előadókat is el tudnék viselni egy bulin
Troubleneck Brothers - Back To The Hip HopTroubleneck Brothers - Trouble Wreck
Murder Squad feat. Spice 1, Ice-T, Ant Banks, Jel, Boss & Treach - No Peace - 1995
Leschea - How We Stay [Nick Wiz Remix]
Main One Ft Red Handed - Check Da Skillz
Poor Righteous Teachers - Get Off the Crack
Poor Righteous Teachers - Gods, Earths and 85ers (feat. Nine)
-
audi100td
nagyúr
-
audi100td
nagyúr
-
Dyrtyho
őstag
válasz
Runner_fxr #2311 üzenetére
Kár hogy Tupac és Biggie már hallott, pedig szerintem ők is tettek volna Europai Turnét, és akkor hozzánk is beugrottak volna, mekkora flash lett volna
-
válasz
Dyrtyho #2310 üzenetére
80-ban születtem.
Lil wayne egy vicc!Az a jótól igen messze áll. A többivel egyetértek. Egyébként meg 80-90 -es években bődületes mennyiségű jó hip-hop előadó volt, snoop, dre, xzibit csak egy kis része. ODB, 2 pac, Biggie, Public enemy, naughty by nature, tribe called quest stb.
Meg egy csomó kevésbé ismert. -
Dyrtyho
őstag
válasz
Runner_fxr #2306 üzenetére
DMX is Oldschoolnak számit már a mai tizenévesek körében, bezzeg aki a 85-90években született, vagy korábban, annak mind a mai napig örök kedvenc az ugató nagy kutya, nem úgy mint a mai befutott amerikai rapsztárok, Lil Wayne és társai, nem rosszak, de azért még se olyan jók mint anno Snoop Dogg, Dmx, Dr. Dre, Xzibit és társai
-
LÁZ
addikt
illetőleg a BrealTV smokebox és once upon a rhyme szekcióját ajánlom mindenkinek, aki még nem talált volna rá a jutubon
-
LÁZ
addikt
az Ice-T féle Art of Rap-hez vajon csinált vki magyar feliratot? bár igazából mind1 is
-
mondomén
őstag
válasz
Speeedfire #2303 üzenetére
jaja. bp shopban is 5k-ert szorjak.
-
válasz
Dyrtyho #2305 üzenetére
Lehet igazad lesz. Jó a DMX, azért én Big Daddy Kane-t sokkal jobbnak tartom, jobban szeretem a zenéjét mint DMX-nek. DMX viszont talán szélesebb körben ismert, Big Daddy Kane igazi Old School, sok mai fiatal nem is ismeri.
DMX-nek sok olyan slágere van ami bár nagy sláger nekem annyira nem jön be, persze azért van sok jó száma, el kell ismerni. -
Dyrtyho
őstag
válasz
Ezen a héten van egy Early Bird nevezetü elő-elő vételes jegy, és az csak 4900
(#2304) Runner_fxr A hivatalos Facebook eseményre legalább 1,9ezer ember mondta azt hogy ott lesz. Amúgy idén Sofiában is fellépet, és elég sokan ott voltak, és azért DMX jóval erősebb fellépő név mint egy Big Daddy Kane
-
válasz
Az durva. Amúgy biztos nem lesz rossz, csak az a baj, hogy valószínű nem sok ember lesz. Manapság ezek a nevek csak egy szűk réteget érdekelnek. Pont az aquariumban voltam pár éve Big daddy kane bulin, siralmasan kevesen voltak, pedig a jegy is olcsóbb volt 2500 körül. Amúgy a buli jó volt, nekem nagy élmény volt élőben hallani egy ilyen élő legendát.
-
Dyrtyho
őstag
DMX - Return Of The X Turné Budapesten, az Akvárium Klubban, szeptember 27-én. Jöttök ?
-
Új hozzászólás Aktív témák
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 1st - i7-6G I 8GB I 256SSD I 14" WQHD I HDMI I W10 I CAM I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X260 - i5-6G I 8GB I 256GB SSD I 12,5" HD I HDMI I CAM I W10 I Gari!
- Fotó állvány eladó
- LG 32GR93U-B - 32" IPS - UHD 4K - 144Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDR 400
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 2000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel