Új hozzászólás Aktív témák
-
Trailblazer
veterán
válasz Runner_fxr #2098 üzenetére
Bizony hogy jó volt az RnB, sőt akkoriban a New Jack Swing elnevezésű stílusbeli vadhajtás is igen kedvelt volt részemről. (Bár nekem azóta is hiányzik ez a hangzás a populáris zenéből...) Felteszem, őket neked se kell bemutatni az előadók közül:
Lehet más a helyesírás...? -> https://lnk.bz/fJ4V
-
Runner_fxr
Ármester
válasz Trailblazer #2097 üzenetére
Nem rossz a lista, újat is mutatott, Brokin English Klik-ről még nem hallottam, de hozza a minőséget.
A többit magam is ismerem és kedvelem.De bírom a feka csajokat is, 90 körül az RnB is jó volt.
Louchie Lou & Michie One - Passion (ft. Mr. X)
Louchie Lou & Michie One - Good Sweet Lovin'
Louchie Lou & Michie One - Get Down On It
-
Trailblazer
veterán
válasz Trailblazer #2095 üzenetére
NNo akkor... a teljesség igénye nélkül.
Brokin English Klik - Hardcore Beats
Pudgee Tha Phat Bastard - Checkin' Out The Avenue
Pete Rock & C.L. Smooth - T.R.O.Y.
Delinquent Habits - Tres Delinquentes
Young Black Teenagers - Blowin' Up The Spot
Main Source - Diary Of A Hitman
Fu-Schnickens & Shaquille O'Neal - What's Up Doc?
[ Szerkesztve ]
-
audi100td
nagyúr
-
Trailblazer
veterán
Hoho, látom nem vagyok egyedül a Golden Age hip-hop rajongással! No majd holnap linkelek magam is a kedvencek közül, persze olyat, ami még nem lett ellőve a fentiekben.
-
Runner_fxr
Ármester
-
audi100td
nagyúr
-
Runner_fxr
Ármester
-
Runner_fxr
Ármester
Ezt nevezem Rap zenének! Ez még igazán real volt!
Mercenaries - Bounce 1994
[ Szerkesztve ]
-
Runner_fxr
Ármester
[ Szerkesztve ]
-
Runner_fxr
Ármester
SWIFT - THE RUFF SHITT Na ez aztán odab@szós!
-
Runner_fxr
Ármester
[ Szerkesztve ]
-
Runner_fxr
Ármester
-
Runner_fxr
Ármester
Nem rossz lista. Nos igen, valószínű már mind be volt linkelve.
[ Szerkesztve ]
-
TTomax
félisten
Az én kedvenceim....
Notorious B.I.G (Biggie Smalls) Bullshit And Party (Original Video 1993)
Crooklyn Dodgers '95 Return Of The Crooklyn Dodgers
Tupac, Eazy E, Notorious BIG I live for the funk, I die for the funk
Lords of the Underground - Chief Rocka
Original Flavor Feat. Jay-Z - Can I Get Open? Itt még Jay-Z tudott zenélni,de pénzért elfelejtett...
Ice Cube ft WC - Chrome & Paint
THE PSYCHO REALM - Psycho city blocks
Psycho Realm feat Cypress Hill - Stone Garden Full Song
WC - The Streets ft. Snoop Dogg, Nate Dogg
Lordz of Brooklyn-Saturday Night fever
Digital Undergound - Humpty Dance
Még sorolhatnám...sajnos amit szeretek hallgatni már kihalt...szerencsére sok zene maradt az utókornak...most nézem szép kis lista lett,bár szerintem ha visszaolvasnék sokat megtalálnák itt,ha nem mindet.
[ Szerkesztve ]
★★★★★ I got too much soul, rhythm and blues R&B ya see, all that's cool, but hip-hop and rap yeah that's where my heart's at Even back when I used to break on a box ★★★★★ "Chief Rocka"
-
Runner_fxr
Ármester
[ Szerkesztve ]
-
Runner_fxr
Ármester
-
Runner_fxr
Ármester
-
DEV_NULL
őstag
-
Runner_fxr
Ármester
-
Runner_fxr
Ármester
-
audi100td
nagyúr
-
audi100td
nagyúr
-
audi100td
nagyúr
-
audi100td
nagyúr
-
audi100td
nagyúr
-
audi100td
nagyúr
-
Runner_fxr
Ármester
-
Runner_fxr
Ármester
-
hr2
őstag
-
audi100td
nagyúr
-
Runner_fxr
Ármester
-
Runner_fxr
Ármester
-
Runner_fxr
Ármester
-
Runner_fxr
Ármester
-
Runner_fxr
Ármester
-
Runner_fxr
Ármester
[ Szerkesztve ]
-
audi100td
nagyúr
-
audi100td
nagyúr
-
Runner_fxr
Ármester
Ezek a régi Madonna számok nagyon ott vannak. Bár ez most kicsi elkalandozás a topik témájától, de azért érezhető rajta a minőségi Hip-Hop és RnB hatása, ami akkoriban volt.
-
Analóg vén majom egy digitális világban
-
audi100td
nagyúr
-
Runner_fxr
Ármester
-
Runner_fxr
Ármester
[ Szerkesztve ]
-
Runner_fxr
Ármester
[ Szerkesztve ]
-
Runner_fxr
Ármester
válasz audi100td #2045 üzenetére
Igen, a tendencia zavar. Én mindig nyitott voltam az új zenékre, az elektronikus zenékre is, de ez valahol 2000 tájékán megszűnt. Azóta inkább csak a régiekből csemegézek. Ha végig nézem a 80-as évektől egészen mondjuk úgy 97-98 ig a zenéket akkor azt látom, hogy egy nagyon érdekes és számomra szimpatikus fejlődésen mentek keresztül, aztán beköszöntött ez a homokos divat úgy a 2000-es évek közepe felé és azóta ebbe az irányba megy a világ, mind a divatban és mind a zenékben. Számomra ez borzasztó, de van akinek tetszik, ez van, tenni nem tudok ellene. De belőlem ratyit biztos nem csinálnak!
-
audi100td
nagyúr
válasz Runner_fxr #2044 üzenetére
Tudom, ha jól vettem eddig le a tendencia zavar inkább (engem is).
-
audi100td
nagyúr
válasz Runner_fxr #2042 üzenetére
Bizony, még friss ropogós, ebből a hónapból.
-
Runner_fxr
Ármester
Ne keverjük össze a szezont a fazonnal! Amit én kritizáltam az egész más stílus volt, mint amit te linkeltél.
Nyitott vagyok az új dolgokra is ha az jó. Például bírom a spanyol ajkúakat. Ott elég sok újabb zene is kiváló. Amit nagyon nem bírok, amikor az ilyen szaki által linkelt zenéket valódi Hip-Hop-nak meg Rap-nek titulálnak. És ezzel nem őt akarom megbántani, nem a személye ellen szól, csak nincs tisztában azzal mi a valódi Hip-Hop, ennyi. Bár biztos akadnak minőségi cuccok ma is, azért arra akkor is kíváncsi leszek, lesz e bármelyik akkora klasszikus mint a bő 20 évvel ez előttiek. Te se tegyél elhamarkodott kijelentést!
Egyébként meg olyan mennyiségű régi zene van, hogy a mai napig tucatszámra találok, amiket soha nem hallottam, pedig 90-es évek eleje. Nagyjából 300gb mp3 nigga zene (és ugyan ennyi elektronikus) van a gépemen, kizárólag 80-as és 90-es évek. Ezek között olyanok is vannak amiket még cd-n se adtak ki csak kazettán. Én inkább az ilyeneket vadászom mint az újakat.Én teljesen jól elvagyok a régi zenékkel, de lehet érdemes lenne csinálni egy modern kori Hip-Hop topikot, hajrá!:
[ Szerkesztve ]
-
OhAi27
tag
válasz Runner_fxr #2038 üzenetére
ez nagyon nem igy van
12 eves korom ota hallgatok hiphopot (most 28 eves vagyok), anno csak az Onyx, regi Cypress Hillek,Wu-tang-ek stb...ment a kazicserelgetes, utazgatas az orszag masik vegebe egy Ice-T kaziert stb. Ott voltam anno az Ido Urai-s fila rap jamen is, meg meg jopar legendas hiphop bulin (96 szolnok ket napos hiphop feszt stb...). Imadom a mai napig az osszes regi zenet, ma is ketszer porgott pl az elso Rza album, meg a backdafuckup....Viszont! Van olyan tavalyi hiphop album amitol leteszem a hajam es nagy osszegben mernek ra fogadni, h 10 - 15 ev mulva ugyanolyan orommel fogom hallgatni mint ma pl a Rza szolot. Vannak nagyon jo hiphopok most is, van egy nagy csomo olyan ami hajaz az old-school rapre, csak meg kell talalni es nyitottnak kell lenni ra...
Mr. Probz - Who Are You? (prod by V.Don)
Elzhi - It Ain't Hard To Tell
(mielott meg belekotnel, h nas feldolgozas tudj rola, h a tag wu - tanges arcokkal nyomja es regi slum villages arc)
yo!
-
Runner_fxr
Ármester
.Szaki.:
Na de akkor halljunk pár valódi klasszikust, amik már biztos voltak itt, de álljanak itt viszonyítási alapként, az általad linkeltekkel szemben. Most direkt az ismertebbek közül..
Dr. Dre & Snoop Dogg - Fuck Wit' Dre Day
Bushwick Bill, Kurupt, RBX, The Lady of Rage, and Snoop Dogg - Stranded on Death Row
Ice Cube Ft. Dr. Dre - Natural Born Killaz
Ice Cube - You Know How We Do It
RUN-DMC, Pete Rock & CL Smooth - Down With The King
Heavy D & The Boyz - You Can't See What I Can See
Naughty By Nature - Feel Me Flow
LL Cool J - Pink Cookies In A Plastic Bag Getting Crushed By Buildings
És még folytathatnám...
Én azt megértem, hogy ez régen volt, ma meg 2013 van, de ezek a zenék már így is bő 20 évesek és még mindig ütősek, de még 20 év múlva is rengetegen fognak rá emlékezni és örömmel hallgatni. A mai "Hip-Hop" zenékre meg kb 1-2 év múlva a kutya se emlékszik, ez itt a kurv@ nagy különbség![ Szerkesztve ]
-
Runner_fxr
Ármester
válasz .Szaki. #2036 üzenetére
Nem az én világom, ez már inkább Hip-Pop mint Hip-Hop! De nyilván megvan ennek is a rajongó tábora, amivel nekem semmi bajom nincs, csak azt kéne megérteni, hogy ennek semmi köze nincs a valódi Rap-hez és Hip-Hop-hoz, egy 90-es évekbeli valódi Hip-Hop zenei topikban se sok keresni valója van ilyen zenéknek.
-
.Szaki.
addikt
Sziasztok!
Gondoltam megmutatom, hogy nekem mi az igazi!
És néhány hazai
Kollegah&Farid Bang - Kobrakopf
Meg persze Anglia se maradjon ki, bár ez egy kicsit más stílus, de tudni kell, hogy Rap mellett Dubstep-et preferálom még:
Fogadjátok szeretettel és akinek szintén tetszenek, annak jó hallgatást!
-
audi100td
nagyúr
ez azért nemsemmi
-
Regirck
senior tag
Egy kedves ismerősöm készítette ezt a zenét!
Első szám sikerén felbuzdulva kész a második is!
-
Dyrtyho
őstag
best regards, egy fórumozó blogger
-
Runner_fxr
Ármester
-
Runner_fxr
Ármester
Ezekhez a zenékhez úgy gondolom nem kell kommentár, hogy miért volt a 90-es évek az ami, Rap, Hip-Hop szempontjából és miért hiányzik sok embernek, illetve miért gáz az ami manapság van!
Poor Righteous Teachers - Selah
Poor Righteous Teachers - Get Off the Crack
[ Szerkesztve ]
-
Runner_fxr
Ármester
Nem állítom, hogy nincsenek újabb jó zenék, de nagyon kevés.
Az elektronikus zenékben is egyébként megfigyelhető hasonló romlás, ezek a mai fos elektro vagy mi a tököm zenék, élvezhetetlenek.Ez még Real volt!
UMC's - One To Grow On[ Szerkesztve ]
-
Runner_fxr
Ármester
-
OhAi27
tag
válasz Runner_fxr #2022 üzenetére
hehe pont mostanaban hallgatam sokat ezt (ujra)...
nemtom szerintem azert vannak mostansag is jo/uj zenek.
btw anno nagyon csiptem a gravediggaz/flatlinerz vonalat. Van meg itt olyan aki szerette oket?
gravediggaz-ben tolta a gza is amugy.Gravediggaz-Blood Brothers
-
Runner_fxr
Ármester
-
Runner_fxr
Ármester
Nice & Smooth - Old to the New
Ez egy érdekes stílusú csapat, nem is igazán Hip-Hop, de vannak jó számaik. Quad City Dj´s - Let's Do It
-
Runner_fxr
Ármester
Fene tudja, ezekben a zenékben már nincs meg az ami régen.
-
OhAi27
tag
mostansag hallgatom vegig az osszes wu tang affiliate zenet, sok benne a gyenge de vannak benne nagyon bitang albumok...(Royal Fam, Killarmy pl) - ha van ra igeny es ha a vegere erek irok roluk kritikat.
-
OhAi27
tag
par kedvenc az aktualis "21. szazadi" hiphopok kozul:
Atmosphere - Little Man (volt szerencsem latni oket eloben, oriasi bulit csinaltak, elo zenes kiserettel, Slug meg talan az egyik legjobb mc mostansag)
Evidence - Falling Down (asszem ot senkinek nem kell bemutatni)
Eligh - Grouch - Comin up (Eligh 2 eve megcsinalta az utobbi 5 ev LEGJOBB hiphop albumat, minden zene tokeletes rola, kesz elvezet hallgatni)
Eligh - Angel of death (oriasi zene, mindenkinek kotelezo...iszonyat flow, beszartok...)
-
Runner_fxr
Ármester
-
Runner_fxr
Ármester
Ez jópofa! Mr. Complex - Underground Up
-
Runner_fxr
Ármester
MICHIE MEE - COVERGIRL bírom az ilyen régi vágású RnB zenéket.
-
Runner_fxr
Ármester
[ Szerkesztve ]
-
Runner_fxr
Ármester
B@szott nagy zene az biztos, Nine nem viccel.
Joint Ventures - It'z Da Joint
-
OhAi27
tag
Nagy kedvencem - Nine - Make or take
[ Szerkesztve ]
-
Üdv. Hallottam a minap egy zenét ami nagyon tetszett de sajnos nem tudom az előadót sem a szám címét. Egy csaj nyomta a rap betéteket és egy férfi vokálozott benne. Maroon 5 énekesére eléggé hasonlított a hangja (lehet az is volt). Nagy valószínűséggel új zene lehet mert még sosem hallottam. A zenei alapot Cheryl Lynn - Got to be real -jéből szedték de ez valamivel gyorsabb volt mint az eredeti. Ismeri valaki ezt a számot vagy legalább az előadót?
Analóg vén majom egy digitális világban
-
audi100td
nagyúr
-
Runner_fxr
Ármester
-
Runner_fxr
Ármester
válasz audi100td #2008 üzenetére
Nagyon bírom ezt a számot.
Bigga Sistas - Sounds Of Fattness
The Flavor Unit MCs - Roll With That Flava
The 45 King feat.Latee - Brainstorm
[ Szerkesztve ]
-
Runner_fxr
Ármester
-
hr2
őstag
-
Runner_fxr
Ármester
Az egyik leg csibészesebb nigga zene! Master P - Hands of a Dead Man
Ezek se viccelnek. Master P - Always Look A Man In The Eyes
[ Szerkesztve ]
-
Dyrtyho
őstag
Siska & Phat megint nagyon oda rakta magát
Vészk'járat - Blah-ka Blah-kabest regards, egy fórumozó blogger
-
audi100td
nagyúr
-
audi100td
nagyúr
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- One mobilszolgáltatások
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- Spórolós topik
- Végre bemutatkozott a Google Pixel 4a
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- BMW topik
- "Egyszerű" Ügyfélkapu+ regisztráció
- Budapest és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- További aktív témák...
- Samsung TAB A7 LITE 32GB/3GB (SM-T225) 8,7" kártyafüggetlen tablet
- Xbox 360 Játékok
- Akció! Dell Latitude E5530 laptop (15,6/i5-G3/16GB/320HDD) - 1 év garancia, 27 % számla
- Akció! Dell Latitude E6430 laptop (14/i5-G3/8GB/256SSD) -1 év garancia, 27 % számla
- Akció! Dell Latitude E6430 laptop (14/i5-G3/8GB/256SSD/AkkuX) - 1 év garancia, 27 % számla
- PS5 Slim Digital - 21 hó garancia
- 2 db Dell 21,5" LED, Full HD, 5ms, VGA, DVI + HDMI, Kecskemét
- PS4 Slim 3 kontroller és 3 játék
- JBL BAR 1000 7.1.4 csatornás Dolby Atmos Soundbar - Új, garanciális akár beszámítással
- harman/kardon Citation 500 fekete & szürke - Új, bontatlan, garanciális, akár beszámítással