Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• X Factor

addikt

válasz emvy #42 üzenetére

Én csak arra utaltam, h. az általa feltételezett felhasználásnál, azért vannak intenzÍvebb környezetek is, ezt te is tudod.

Nyilván a worst case scenarioban, nem ilyen rendszer lenne alá rakva, mert ha borul, és pár óra elmegy a cserével meg a rebuilddel, addig x kóder/grafikus/vágó egyéb munkatárs lehet h. üresjáratban ül ott, ami azért elég sokba kerül, nagyobb létszám esetén.

Az élettartamnál azért megjegyezném, h. megvan adva egy érték, az nem azt jelenti, h. azelőtt nem mehet tönkre, hanem h. ha a megadott időn/Írt adatmennyiségen belül történik meghibásodás, úgy garanciában cserélik. Nyilván referencia érték kell, mert a rendszer összerakásánál, méretezni kell.

Az általános ajánlás, hogy 4slot-os SSD tömböt RAID10-ba rakunk, nem pedig 5-be. Nyilván ez nem azt jelenti, h. utóbbit nem lehet, csak egyszerűen nem az a bevett szokás, aminek, megvannak a maga okai. Ennek ellenére, ha valaki tisztában van vele, h. 150 év alatt se érni el a megadott endurance limitet, lehet vele élni, mert több tárterülete lesz. Itt max annyit kifogásolható, h. a fórumtárs erősen fogalmazott.

Másfelől tudom, h. neked nem reprezentatÍv minta, de itthoni webes kiszolgáló környezetben is volt bőven több probléma a kelleténél, amikor raid5-ben üzemeltek ssd-s tárhelyeket a vm-eken. (Értsd 6 havonta hullotak ki az ssd-k)

[ Szerkesztve ]

Make things work

• X Factor

addikt

válasz emvy #28 üzenetére

Az a 250 inkább 150. Nem kötekedés, csak ha már ragaszkodunk a precizitáshoz ;]

Eperkutyus Enterprise környezetről beszélünk... nem otthoni cuki fotók mutogatásáról, meg az ncore-ról leszedett hd ripeknek való streameléséről.

Hanem, ahol komplett részleg videóanyagokkal dolgozik, ahol sok sok kóder, egész nap buildel/verziót követ, újat hozz létre stb... ez még spékelve tucatnyi folyamatosan növekvő adatbázissal. Igen, ilyen esetben előfordulhat, jelentős adat Írás.

[ Szerkesztve ]

Make things work

• X Factor

addikt

válasz emvy #4 üzenetére

Nem egészen arról van szó h. alkalmatlanok, de elég gyorsan degradáldónak a többszörösére nőt Írás miatt.

Nálunk is az enterprise 10k-s SAS HDD-k vannak raid5-ben, a dell r530-ban lévő ssd-k meg raid10-ban. Igaz, h. a tárhely fele "elveszik" de evvan, ha néhány esetben nélkülözhetetlen az I/O igény.

Laggner Szvsz elég kevés helyen kapsz kábeles netet. Amit megÍrsz, arra egy sima 2.5" külső hdd/ssd is megfelel töredék árból.

Nem azt mondom, h.a fent leÍrt eszköz nem tenne eleget az általad nekiszánt feladatnak, csak h. egyszerűen árban overkill erre.

Mégis miért lenne az?

z97 és z170 lapokban is láttam már többeknél, ismerősnek barebone-jában is az van. Ipon-ban is minden hosszban elérhető.

[ Szerkesztve ]

Make things work

Új hozzászólás Aktív témák