Hirdetés
- Melyik tápegységet vegyem?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Milyen videókártyát?
- 3D nyomtatás
- A héten érkezik az Xbox alkalmazás az LG okostévékre
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Hobby elektronika
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Házimozi belépő szinten
Új hozzászólás Aktív témák
-
taaz
tag
Nálunk még CRT-s samsung projektoros tv-nk van. Betegen került hozzánk, de sikerült helyre hoznom.
Lehet h elég gyenge a képminösége még ezeknek de mit vár az ember 13 éves tévétöl. Nem arra értem h használatbol eredö képminöség romlásrol van szo. De még megy, azt megnézném h kinek fog a menni az lcd tv-je még 10 évet legalább. Azt a gyakorlatba látom h föleg lcd monitorokban nagyon rá vannak állva a gyártok az olcso kinai alkatrészekre amivel a tervezet elavulást be tudják tartani. . PL: asszony SAMSUNG 940N " anno 50e volt ". 2 év gari után pont két héttel elkezdett zizisedni a kép és rá pár napra meg is adta magát. Szétkaptam és meglepödve láttam h egy árva vezérlö chip benne samsung, azt ennyi . A kijelzö is kinai.
16:9 méretaránynak is csak marketing értéke van meg persze a gyártása is olcsobb. Ismerösöket is elnézve lesik a szélesvásznu tv-n a 4:3-as adást kinyujtva vagy össze nyomva.
Fogyasztás szempontjábol nem volt nagy elörelépés a crt és a neoncsöves tft-k közöt.
Led-es amire váltanék majd egyszer, de még megvárom h mi a gyermekbetegségük.
Én még maradi vagyok ezen a téren. -
brumi1024
veterán
Miért olyan nagy cucc, hogy ledes egy LCD háttérvilágítása? Azon kívül, hogy kevesebbet fogyasztanak a ccfl-es társaikhoz képest nem feltétlen jelentenek jobb képminőséget, nem ezen múlik egy tv minősége. Ja és az edge-lit pont rosszabb mint a teljesen led háttérvilágítású, mert az tulajdonképp pont ugyanaz mint a ccfl-es oldalról megvilágított változat, csak ledek vannak oldalt. Kevésbé lesz színhelyes a kép, hurrá.
-
MaUser
addikt
válasz
atti_2010 #25 üzenetére
Ja, mert az üzletekben is ölik egymást a népek Miele háztartási cuccokért karácsony előtt. Oh, wait... asszem mégis a "HausMeister" a nyerő idén is Tesco-ban...
Az, hogy mit adnak el nagy tételben és mi jó minőségű az két külön dolog. Már csak az áruk miatt is. A jó minőségű "projektoros tv-k" még ma is megállják a helyüket, nem keverendőek a pár éve 200eFt-ért boldog boldogtalannak szórt vacakokkal. A Samu (akkor itt is) csak másodvonalban mozgott, 2006-ban volt szerencsém látni a Sony akkor aktuális 60(+)"-os ilyen termékét és messze nagyobb élmény volt, mint a mellé kirakott akkori csúcs lcd grand wega. Egyszerűen a mérete miatt eltörpült mellette a 40 v. 42"-os lcd, ahogyan színekben és feketében is a normál megvilágítású teremben.
Mára az LCD már sok dologban jobb, de amíg egy csúcs 80"-os LCD duplájába kerül, mint egy Laservue és cserébe clouding is van ezerrel, addig nincs miről beszélni...
Sharp 80" "fekete":
-
blackydan
senior tag
Én sosem voltam elájulva a projektoros képminőségtől ráadásul tényleg brutálisan nagyok voltak... ideje volt meglépni ezt a lépést.
-
zozoo83
tag
válasz
atti_2010 #15 üzenetére
Egyet kell hogy értsek, ok hogy nagyon szép színmélysége van egy crtnek de, régen engem is megőrjített a 60HZ, az enyémet 85HZ-en használtam, de bárhol bárhová mentem haverokhoz, az volt az első észrevételem hogy csak 60HZ-en megy egy monitor, és lassan kifolyik a szemem a villogástól
A mai lcd-k pedig már gyönyörű képet képesek nyújtani -
Angel1981
veterán
válasz
atti_2010 #25 üzenetére
Hát, mondjuk úgy, hogy mindig csak vegetáltak.
Igaz, volt idő, hogy messze a legnagyobb képátlót produkálták, és a méretükhöz viszonyítva az áruk sem volt olyan vészes (hangsúly; a méretükhöz viszonyítva), de mindent egybevetve nem véletlen, hogy soha nem tudtak dominálni, túl sok kompromisszumot kellett kötni velük kapcsolatban.
R.I.P., de azért annyira sajnálni nem kell őket! -
sel
csendes tag
mivel nállam még szolgál egy 61" -os 4 éves LED / DLP -s Samsung igy saját tapsztalatból :-))
- 35 cm -es mélység ( kb mint az LCD-k talpa )
- korlátozott függőleges betekintési szög
- a mai LED-es és főleg edge LED-es LCD-kkel szemben már kissebb fényerő , kontraszt, és szintelitettségú
4 éve sajnos még nem árultak elfogadható árban 61" -os LCD-ket, illetve a LED előtti LCD-k szinhűségét és kontrasztját , képfrissitését verte a LED/ DLP-s projektor
-
M@trixfan
addikt
Ez elég baj, az igazán nagy méretű megjelenítők terén a legjobb ár/érték arányú technológia volt. A Mitsubishi lézeres megjelenítőit, a Sony SXRD tévéit elég nagy butaság lenne LCD tévékhez hasonlítani. Régebbi projektoros tévékhez sincs sok közük, még vastagságban sem. Szerintem ebben itt páran tévednek, a nagyon régi DLP tévékre gondolnak kis felbontással, borzalmas szivárványozással, gyenge fényerővel. Egy Sony SXRD 70" tévé fekete szintben, mozgás megjelenítésében, színek helyességében és minőségben igencsak felülmúlja az általános LCD kategóriát. Persze 6-700 000 Ft környékén és felette van már használható LCD, de 500 000 Ft alatt nem láttam még igazán jó minőségűt. Amúgy pont nem az átlag vásárlóra jellemző, hogy tudatosan kikapcsolná az összes "képjavító" baromságot és műszerrel helyrehozná amennyire lehet az LCD képi világát. De akkor még mindig ott van a világító fekete, a felhősödés, esetlegesen borzalmas mozgás megjelenítés és input lag...
-
jocomen
aktív tag
Én eddig nem is hallottam erről a technológiáról? Nem mintha meg tudnám fizetni. Bár a 75"-os darab, most 57% kedvezménnyel csak ~700 000 Ft,-
Amúgy mik voltak a hátrányai ennek a technológiának, a felhasználó szempontjából (h legalább utólag okosodjak kicsit
) ?
-
Psychopeti
senior tag
"Ne vedd sértésnek, de ha megalkuszol 60 Hz-en egy CRT monitor előtt, akkor a képminőséget méltató véleményed súlya erősen csökken."
Én nem mondtam hogy Maximum felbontás mellet megy a monitorom. Sőt még játékoknál is csak maximum 1600x1200-at használok mert még akkor a monitor tudja a 70HZ-et ami nem rossz.
Az asztali felbontásom pedig az átlagos 1024x768@85HZ-en -
SzlobiG
félisten
Nálunk még most is van egy ilyen a családba Samsung gyártmány vannak is bajok már vele...
-
Yany
addikt
válasz
Psychopeti #16 üzenetére
Ne vedd sértésnek, de ha megalkuszol 60 Hz-en egy CRT monitor előtt, akkor a képminőséget méltató véleményed súlya erősen csökken. Engem még a 2412-es Dell monitorom háttérvilágításának PWM vezérlése is zavar, de ahhoz képest a 60 Hz-et anno el sem bírtam viselni.
szerk.: egyébként nem vitatom el néhány előnyét a CRT-knek az LCD-kkel szemben, de mára már olyan kicsi ez az előny, amit a többi hátrány szvsz többszörösen felülmúl
-
atti_2010
nagyúr
válasz
Psychopeti #14 üzenetére
Én még most is CRT-és monitort használok és olyan szép képet ad hogy még egy mai LCD, Led, vagy Plazma tv képét is képes felülmúlni
Ha mellétennél egy normális FullHD LCD-t vagy plazmát azonnal kidobnád, nekem Sony 100Hz-es CRT -m volt mikor mellétettem a mostani LCD tévém a Sonyt azon perc elajándékoztam.
-
Psychopeti
senior tag
Mi az hogy a CRT-és monitorok múzeumba valók ez nem igaz
Én még most is CRT-és monitort használok és olyan szép képet ad hogy még egy mai LCD, Led, vagy Plazma tv képét is képes felülmúlni főleg ha jól van bekalibrálva.
A Philips monitorom 2003 Szeptemberébe lett gyártva(Philips 109 E5) és még az óta is tökéletesen működik. Felbontásban is tudja azt mint a nagyok(1920x1440 @60HZ) sőt ha az asztalon rakom maximumra ott még a 2048x1536-ot is tudjade játékban csak a fentebb írt a maximum
-
-
Seelaard
tag
A piaci keresletben jelentkező egysíkú trendek kegyetlenül letörhetik a tervezők kísérletező kedvét.
Egyébként vannak jó képminőségű projektoros tévék, de nem csak a képminőség számít. Méret, élettartam, venti zajszint, bemelegedési idő... .
Aki sokat áldoz az otthoni házimozira az ma is projektoros technológiát használ, csak a képernyő/vászon másik oldaláról. -
kerteszgabi
csendes tag
Na ez is elkövetkezett Emlékei örökké élni fog
(sajnos )
-
Sanyaman
tag
Megint megtudtam valamit, azt hittem már rég kifutottak, jó sokáig bírták. Azért kíváncsi lennék az utolsó széria képére élőben. Bazz, Mitsubishi tévé, inkább egy Lancer Evo X
-
SentryGun
aktív tag
OFF:
Én egyébként azon a véleményen vagyok, hogy több tévének kijönne végre a tudása, ha a(z értelmes) HD adások jobban terjednének. (Őszintén szólva, otthon nem hoz lázba, hogy előfizethessek az M1-2 és Duna HD-re. (UPC)) A legtöbb ember szerintem ugyanis alapesetben normál tévézésre használja a tévéjét.
Bár már a digitális adás is sokat javít a minőségen, mi is most újítottuk be az összes tévén CI+ kártyára (plusz végre eltűntek a set-top boxok.). -
erdoke
titán
Eddig is csak az USA-ban volt elérhető a LaserVue, nem sokat veszünk észre abból, ha teljesen kihal...
-
Angel1981
veterán
Számomra sosem volt elfogadható minőségű képe egy projektoros tv-nek, nézhettem akármilyen csúcsmodellt is.
Akkora lézer tv is kuka? -
SentryGun
aktív tag
Nekünk egy böhöm Sony volt kb. 5 évvel ezelőttig, ami aztán Nagyimhoz került, de ő is örült, hogy kb. két éve megszabadult tőle, mert akkora volt, mint egy komplett szekrény.
A képe szuper, de a méretei...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ph A Mitsubishi a végsőkig kitartott, de a vásárlókat nem sikerült meggyőzniük.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Tudományos Pandémia Klub
- Filmvilág
- Óvodások homokozója
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Melyik tápegységet vegyem?
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Láncfűrész topik
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- További aktív témák...
- LG OLED Televíziók: ÁPRILIS MADNESS -30%
- DELL PowerEdge R730xd 26SFF rack szerver - 2xE5-2680v3 (24c/48t, 2.5/3.3GHz), 64GB RAM, 10G, H730p
- Motorola E40 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 4070Ti Super GAMER PC termékbeszámítás
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest