Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Penge_4

veterán

válasz Sk8erPeter #614 üzenetére

"Akkor sztem ez nálad valami egyedi bug lehet"

Nem egyedi, Opera Next. Szűz USB-ben is tudtam reprodukálni.

"nem kell bizonygatnod, hogy márpedig neked egyszerűnek bizonyult a feladat, elhiszem, hogy ügyes vagy."

Éppen azt bizonygattam, hogy a megszokás és a problémák eltérő megközelítése miatt van ez, hogy te (aki amúgy sokkal jobban értesz hozzá) hibaként éled meg, ha valami a megszokottól eltérő, míg én (aki kezdetektől fogva ismerem az Operát) sajátosságként.

Például itt az ABC sorrend. Mi akadályoz meg, hogy átnevezd mondjuk _jquery.min.js-re? Vagy 0jquery.min.js-re?

Inkább úgy mondom, mi hátrányod származik belőle? Azok kívül, hogy máshogy szoktad meg?

Valóban vannak problémák (pl a tartalomscriptes bug), de a sajátosságokat ne aposztrofáljuk már hibaként.

Egyébként meg alapból az EventListener szerinti sorrendben futnak le, ha az egyforma, vagy hiányzik akkor él az ABC sorrend.

Az eseménykezelő pedig kicsit fejlettebb:

Ehhez még jön a nemrég implementált BeforeCSS és AfterCSS. Meg van még MagicVariables is.

"Jé, csak most látom, hogy a permissions-nél http maradt bent, hát akkor nem vágom, miért működik, de működik."

Ez a baj. Pedig ez egy elég súlyos bug, tekintve, hogy akár banki adatlopásra is kihasználható azáltal, hogy neked azt írja a böngésző, hogy csak HTTP-n van neki joga működni, közben meg HTTPS-en is röhögve elfut.

Nem lehet, hogy a Chrome hibáival szemben kicsit elnézőbb vagy? :)

"hogy intézed el ilyen módon, hogy include-olva legyen a CSS illetve a JS is, utóbbinál nyilván megint a jQuery-re gondolok."

Elvileg egy mappában lévő CSS-t akár másik CSS-ből is include-olhatsz ezzel a szabállyal:

/* @import "css_fajl_neve.css"; */

UserJS-ben nem tudom hogyan, de biztos, hogy működik, mivel a 3 db fájlból álló oAutoPagerize is ezen az elven működött, ahol a 0-val kezdődő fájlt nem volt szabad átnevezni, hogy kiegészítőben működik-e azt nem tudom.

Egyébként a @require úgy jön ide, hogy az általam linkelt SG-s userJS nem működik Operával. És valószínűleg ezért nem működik, de ha ránézel a kódra szerintem te egyből látod, hogy miért nem működik.

Új hozzászólás Aktív témák