Új hozzászólás Aktív témák
-
eziskamu
addikt
Az UAC hasznos, még ha nem is érted
A legtöbb (otthoni) júzer a figyelmeztetések ellenére rendszergazdai fiókkal használata a gépét és sok kártevőnek ez megkönnyítette a dolgát, mert csomó mindenhez ők is hozzáférést kaptak.
Az UAC azt csinálja, hogy ha valaki rendszergazdai jogosultságú fiókot használ, akkor a tényleg rendszergazdai jogosultságot igénylő műveletek lehetőleg csak aktív felhasználói beavatkozás (engedélyezed a műveletet amikor elsötétedik a képernyő) után hajtódjanak végre. Persze vannak kiskapuk mint az ütemezett feladatok (amit láthattunk az írásban), de ezek létrehozásához is legalább egyszer a felhasználó személyesen közreműködik. Amúgy olyat XP alatt is lehetett csinálni, hogy sima felhasználó egy programot magasabb szintű felhasználó jogaival futtatott (futtatás mint menüpont), de egyrészt az nem mindig működött, másrészt az UAC kényelmesebb.Viszont a hülyeségtől nem véd az UAC se.
-
eziskamu
addikt
Lehet, hogy pl TotalCommander esetén ez felelőtlenség, de van pár program ami kompatibilitási okokból csak rendszergazdai módban indítható rendesen. Én már viszonylag frissebb tervezőprogramnál is láttam ilyet. Ha azt akarjuk hogy permanensen a rendszergazdai futtatára állítva ne panaszkodjon minden indításnál, akkor annyira nem hülyeség.
Én otthon csak az elsőtétítést kapcsoltam ki, az UAC maradt
.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Hitelkártyák használata, hitelkártya visszatérítés
- BestBuy topik
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Futás, futópályák
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Állítólag megérte kitiltani az okostelefonokat az iskolákból
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Google Pixel 7a - venni vagy nem venni?
- Házimozi haladó szinten
- További aktív témák...
- Latitude 5420 27% 14" FHD IPS érintő i5-1145G7 16GB 256GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- Lenovo ThinkVision P27u 4k-s kifogástalan állapotú monitor féláron!!!
- Dell Latitude 5480 (i5 7300u, 8 GB, 256 SSD, FHD) kiárusítás!! AKCIÓÓ!
- 3 hónapos Asus Rog Strix X670E-F Gaming wifi AkciÓÓ!
- AKCIÓ!!! DDR5 GAMER PC: Új RYZEN 5 8400F/9600X +RX 9060XT/9070/9070XT + Új 16-64GB DDR5! GAR/SZÁMLA!
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H87I-PLUS H87 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Eredeti Lenovo 300W töltők - ADL300SDC3A
- Fém, összecsukható és kihúzható fotó állvány eladó
- Honor Magic 7 Lite 256GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Lenovo LEGION Pro 5 / Pro 7, Lenovo Yoga Pro gépek (RTX 4060 / 4070 / 4080 / 4090)
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest