Hirdetés
- Majdnem száz játékhoz engedélyezi az FSR 4-et az új AMD Software
- Több új játék támogatásával bővült az Intel APO
- Csendes, slim profilú és madzagmentes Logitech klaviatúra, amit nem kell tölteni
- A Cougar félkörpanorámás mikrotornya fogadja a csatlakozóikat rejtő deszkákat is
- Négyeszközös HDD-ház érkezett a SilverStone műhelyéből
- Nem okoz az adattárolón hibát a Windows 11 augusztusi frissítése
- Mégis mi értelme az Xbox PC-nek, ha limitálja a hardverválasztékot?
- Házimozi belépő szinten
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Milyen HASZNÁLT notebookot vegyek?
- Milyen széket vegyek?
- Csendes, slim profilú és madzagmentes Logitech klaviatúra, amit nem kell tölteni
- AMD Catalyst™ driverek topikja
Új hozzászólás Aktív témák
-
YASS
tag
válasz
Monoceros #217 üzenetére
a dual egyszálon +5 % > single egy szálon kb.
a single több szálon +10% > dual több szálon szintén kb.
Két vagy több mag esetén, 64 bites op-on nem érdemes együtt hajtani a memókat..
legalábbis szerintem.. ( ember vagyok, tévedhetek..)
aztán lehet valaki okosabb nálam, és megmonnya a tutifrankót... -
Monoceros
csendes tag
Nagyon szépen köszönöm a válaszokat, akkor megnyugodtam ;).
-
-
Monoceros
csendes tag
Sziasztok!
Nemsokára tervezem új alaplap, processzor és memória vásárlását. Viszont korábban már hallottam erről a problémáról. Tud valaki valamit arról, hogy dolgoznak-e a problémán?
Pont 1333-as modulokra gondoltam, mivel azok vannak számomra megfizethető árban, 2*2GB-os modulokra gondolok. Olvastam, hogy nem áll fenn a probléma akkor, ha nem ugyanabba a channelbe rakjuk a memóriákat. Viszont akkor ha jól gondolom, nem használhatom ki a dual channelt. Ez mekkora teljesítmény csökkenést jelent?
Vagy inkább érdemesebb beruházni egy 2GB-s 1600-as modulba, és később venni még egyet?
-
CHIPman
nagyúr
válasz
[CS]Blade2 #169 üzenetére
[link] Ez jó lesz ellenségnek?
-
mmdms
addikt
válasz
Aprósólyom #212 üzenetére
Ez van meg a boniem.
-
mmdms
addikt
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
Oliverda #208 üzenetére
Az AMD is készül a szoftveres renderelés visszatérésére. Azért nincs még a köztudatban Larrabee típusú terméke, mert az csak 2014 után fog jól működni. Az Intelnek felesleges a DX11-re koncentrált GPU-t létrehozni, mert több éves lemaradásban van az NV és az AMD fejlesztéseihez viszonyítva. Mire oltári pénzmag táplálásával beérné őket addigra eljön a Larrabee ideje.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Hivatalos ... (hírbe is beírtuk)
Kiegészítés: A hír megjelenését követően az AMD tájékoztatott minket, hogy a problémáról nem az új processzorok memóriavezérlője, hanem a mikrokód kiforratlansága tehet. Ennek megfelelően a jelenség orvoslása szoftveres (BIOS) frissítéssel fog történni. Amíg az új mikrokód nem érkezik meg, addig a fentebb linkelt hivatalos dokumentáció leírása alapján történik a DDR3-as foglalattal rendelkező AMD-s alaplapok kalibrálása. Ez azt jelenti, hogy 3 illetve 4 memóriamodul esetén az effektív memóriaórajel alapértelmezés szerint 1066 MHz-re lesz beállítva. A korlátozást a felhasználó igény szerint feloldhatja, és megpróbálhatja a megfelelő feszültségen való üzemeltetést. Az alaplapgyártók a kézikönyvben természetesen részletesen beszámolnak a különböző memóriakonfigurációkra vonatkozó beállításokról, az új mikrokódot tartalmazó szoftveres orvoslást pedig a lehető leghamarabb közzéteszik. Az AMD emellett beszámolt arról is, hogy a friss BIOS-ok kibővített szolgáltatásokkal rendelkeznek majd, de ennél pontosabban nem körvonalazták az újításokat.
Új hozzászólás Aktív témák
- Nem okoz az adattárolón hibát a Windows 11 augusztusi frissítése
- Háztartási gépek
- CADA, Polymobil, és más építőkockák
- Xbox Series X|S
- Milyen autót vegyek?
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Telekom mobilszolgáltatások
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Mégis mi értelme az Xbox PC-nek, ha limitálja a hardverválasztékot?
- További aktív témák...
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3316
- GIGA AKCIÓ!!! AKTIVÁLATLAN iPad Air M2 11" WiFi + CELLULAR 512GB!!! KÉK
- Samsung Galaxy A22 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG 27GR95UM - 27" MiniLED - UHD 4K - 160Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium PRO - HDR 1000
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X3D 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest