- Bemutatkozott a Transcend SSD-inek zászlóshajója
- Sugárhajtómű ihlette a Zalman CPU-hűtőjét, de nem az üzemzaj tekintetében
- Félreértések az FSR 4 és a PlayStation 5 Pro körül
- Nem tetszik a Procon-SP-nek, hogy a Nintendo távolról kivégezheti a Switch 2-t
- Megcélozta az NVIDIA-t a 2 nm-es node-jával a Samsung
- BIOS frissítés
- A Micron újszerű módszerrel javítja QLC-s SSD-jének sebességét
- Melyik tápegységet vegyem?
- Intel találgatós topik
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Acer notebook topic
- Forrmell.enn
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Sugárhajtómű ihlette a Zalman CPU-hűtőjét, de nem az üzemzaj tekintetében
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
Félreértetted. Van A10 -es stickem is (MK802II), de azon nem volt XBMC. Ez a mostani, 3188 -ason van. Őszintén szólva nem néztem ezt a HW dekódolás ügyet. Olvastam a topikjában, hogy az MX -en keresztül ment, de úgy rémlik, hogy vmi új, béta verzió már tudja MX nélkül is. Nem mélyedtem bele, mert a 3188 a 720p -t is kisujjból kirázza.
-
törölt tag
Írj a topikjába, mert az én véleményem nem mérvadó! Nekem nem ér annyit egy film, hogy tárhelyet pazaroljak HD verzióra. Nekem megfelel az xvid, sztereó hanggal. Az még egy Allwinner A10 -en is megy. Egyébként Androidra is van XBMC. Az én Concorde CC401BT -mre (ez egy brandelt MK802IV) való custom romban (Neomode 1.9a) rendszeralkalmazás. Vagyis a rom alapból tartalmazza.
-
törölt tag
Világos. Én azt javaslom, hogy ezekkel az igényekkel felejtsd el ezt a vonalat! Mindegyikben Mali van, ami Linux alatt nem tud videókhoz HW gyorsítást. Zárt forráskód, mekkelés, stb. Android alatt működik, de ott meg maga a rendszer nincs felkészítve néhány dologra, amire itt szükség lenne. Egy telón, vagy Tabon sosem változik az elsődleges megjelenítő felbontása, vagy a kalibrációja. A képfrissítési frekvencia sem változtatható egyszerűen. Ez egy beépített kijelzőnél optimalizálható, de egy külső eszköz esetében problémás. Az a gond, hogy a rendszer 60 szor frissít, de a videó csak 24 -szer. Nem hozható közös nevezőre, valahol "szalajtani" fog. Vízszintes kameramozgásoknál észrevehető.
-
-
törölt tag
Mini PC, nem multimédiás csoda!
Rockchip 3188 topik
Amlogic S802 topik.
Van 3066 -os is, de gondolom, azt fölösleges lenne linkelnem. Lefutott. -
törölt tag
Enyhén szólva nem vagy naprakész. Már a Magyarul megjelent írás is több, mint másfél éves.
-
törölt tag
Érdekelne, hogy miért felejtős a Rockchip. Csak azért, mert telepítettem az MK808 -asomra Linuxot, Androiddal, dual -ban. Ennek topikja is van itt. Esetleg hallottál már Marsboardról, vagy Radxa Rock -ról? Vagy a korábban említett Rikomagic 3066 -os és 3188 -as stickekről, amiket gyárilag Linux -szal forgalmaznak (Linux Edition verzió)
-
törölt tag
válasz
szagosmüge #42 üzenetére
Erre nem tudom, hogy lehet -e, de RK3066 -ra és 3188 -ra van. De pl. a Rikomagic MK802III -ból (3066) és MK802IV -ből (3188) létezik gyári LE (Linux Edition) verzió.
-
törölt tag
válasz
katalin888 #40 üzenetére
Sztem nem a minőség a legnagyobb probléma. A Google -nek kéne egy kicsit kezébe vennie a dolgot és módosítani itt-ott az Androidot. Akkor nem kellenének kerülőutak, mindenféle tákolt, heggesztett megoldások.
-
törölt tag
Sajnos, a CS918 is ugyanazokban a betegségekben szenved, mint az összes többi 3188 -as. A probléma onnan indul, hogy laggol a videólejátszás (vsync probléma). A Mali tojik rá. A fejlesztők megpróbálták orvosolni a hibát, de amikor kezdtek alakulni a dolgok, akkor a Rockchip egy gusztustalan húzással keresztbe tett az egésznek. Minden előzetes bejelentés, kommunikálás nélkül megszüntette a miniPC -k esetében az RK3188 CPU -t. Helyette egy butított, 3188T jelűt szállít. Ezzel nem csak az a gond, hogy 1,4Ghz -re van korlátozva, hanem az is, hogy bármilyen frekvencialéptetős moddolást egy reboot szerű reakcióval elutasít és visszaáll az eredetire. Ez teljesen keresztül húzta mindenkinek a számítását és az addig végzett munkát. Aztán lassan kezdtek átjárni az RK "eszén", de leginkább KK alatt, ami viszont nem az igazi. Végül egy sokkal frappánsabb megoldást találtak ki. Összehoztak a modderek egy közös projectet, megegyeztek az RK -val és a régi 3188 -as CPU -val, saját gondozásban gyártatnak egy boxot. Ez a Freakbox. Ez egy viszonylag új, kb. 1 hónapos dolog. Két év supportot ígérnek rá.
-
törölt tag
No igen. Itt látszik, hogy sokszor nem az alap koncepcióval van a gond, hanem az optimalizálással. Az ATV1200 -ban egy Amlogic 8726MX dolgozik, ami teljesítményre nagyjából egálban van az RK3066 -tal. A GPU pedig még gyengébb is, mint az RK3066 -é, mivel abban MP4 -es a Mali400, az AML -ben pedig csak MP2. Geniatech/MyGica vonalon az ATV1800 az igazán ütős, mivel abban az általam korábban linkelt kütyükhöz hasonlóan, AML S802 SOC van. Azt nem tudom, hogy a panel H -verziós -e. A különbség az, hogy a H -verzió hardveresen tudja dekódolni a DTS -t, míg a többi csak szoftveresen.
-
törölt tag
Mire? Mert az a probléma, hogy a koncepciót alapjaiban értik félre és ebben a gyártók/forgalmazók is ludasak. Ezek nem médialejátszók, hanem miniPC -k, altalános felhasználásra valók, nem célhardverek. Ezek mindenesek és ami minden feladatra alkalmas, az igazán egyikre sem. Nem szabad őket egy médialejátszóhoz hasonlítani. Kis netezés, mélezés, youtube, egyéb média. Mivel Android, fut rajtuk a Reenger. Lehet külföldön, Magyar vezetékes számod, hisz nem baj, ha nonstop üzemel. Mehet rajta különböző szerver. Lehet rajta Linux, akár dual boot -tal. Nekem hasznos, hogy ugyanazokat az alkalmazásokat használom otthoni környezetben is. Ha mentek egy könyvjelzőt, máris ott lehet a telómon, mivel ugyanaz a böngészőm. A vágólap alkalmazásom is ugyanaz, tehát bármilyen kijelölést mentek az egyik eszközön, az ott lesz a másikon is. Otthon sem kell webes felületen Gmail -t használni, hisz ott van ugyanaz a kliens, mint a telómon. Térkép, Google Earth, Street View, stb. Persze, ez van PC -n is, de ez csak öt Watton nyomja, néma csendben. Nekem praktikus.
-
törölt tag
Sztem nem. Ezt bármelyik tudja, ha megküldöd.
A kérdés inkább az, hogy elszáll -e tőle és ha igen, akkor csak rebootig száll, vagy tovább, egészen a kukáig.
pigster:
Az utolsó 3066 -osom egy Measy U2C volt (van). Nagyon szeretem, most is használom a CC401BT (brandelt MK802IV) mellett. Ehhez vettem egy dokkolót. Volt annyi plusz hely, hogy ragasztottam rá egy Lan adaptert. Azóta csak a kütyüket cserélgetem benne. -
törölt tag
Ha fájlkezelővel csatlakozol a megosztáshoz, akkor le tudod játszani MX Playerrel. Vagy CIFS. Eddig minden 3066 -osom (volt/van egy pár) kernele támogatta a CIFS csatolást. Onnantól bármilyen alkalmazás tudja használni a hálózati médiát, mivel számukra az már helyi média. Vagy XBMC.
-
törölt tag
Ámen! Nekem végül is tök mindegy, nem kötődöm egyikhez sem. De az biztos, hogy ma egy 3066 -os a legkevésbé sem "főnyeremény". Az még OK, ha van egy kis lemaradás az aktuális "slágerektől". Na de ekkora? Szeptemberben lesz két éves az első 3066 -os "TV okosítóm". Azóta történt egy, s más ARM és Android vonalon.
-
törölt tag
Az Allwinner -nek sztem sincs elérhető, ütőképes cucca, de az biztos, hogy ma egy 3066 -os miniPC meglehetősen elavult kütyü. Én inkább egy H paneles AML S802 -n tesztelném, hogy mit tud ma egy Androidos "TV okosító". Mondjuk egy Tronsmart Vega S89-H -n, vagy egy Minix Neo X8-H -n. De ezek sem biztos, hogy sokáig jelentik az aktuális "erős vasat", mert már küszöbön az RK3288 -as kütyük.
Szerk: így már értem. Meglepett Tőled ez az Allwinner vélemény.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! Samsung Odyssey G9 OLED 240Hz Dual QHD 0,03ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! 4TB Samsung 870 EVO SATA SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Új és használt laptopok , üzletitől a gamerig , kedvező áron. Garanciával !
- Asus E510M 128GB SSD, 4GB RAM, 1 Év Garanciával
- Fém, összecsukható és kihúzható fotó állvány eladó
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest