Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

törölt tag

válasz zenészke #1252 üzenetére

A dolgok jelenlegi állása szerint a STB-k médialejátszó képessége igen szerény, hiába sorolják fel, mi mindennel kéne elbánjanak, hiába hegesztik hivatalosan vagy okosban a firmjüket (ha egyáltalán foglalkoznak velük....), elég egy hangsáv vagy egy ismeretlen kodek vagy egy külső feliratfájl és máris csak a bosszúság van. Nem erre találták ki őket. Ha csak olyan filmjeid vannak, amit véletlenül visz, akkor te az elégedettek táborát fogod gyarapítani, de a topikok rendre arról szólnak, hogy nem csak elsősorban mint vevővel, hanem mint lejátszóval is gondjaik vannak a júzereknek, akik azt gondolják, hogy 10-15eFt-ból egy füst alatt megkapták a két készüléket (STB+médialejátszó) együtt. A nálam járt STRONG 8903 lejátszója pl. vitte a könyvtári 720p mkv-kat, de mozgásnál periódikusan akadt a képe, a "könyvtári" 1080p .ts fájlokat nem tudta lejátszani. (AVCHD-val sajnos nem próbáltam, már nincs nálam).
    A Pana 1080/50p AVCHD felvételek kezelése még az olcsóbb médialejátszóknak sem biztos, hogy megy, vagy tökéletesen megy. Én egy - összes ismert képességbeli hiányossága ellenére majdnem mindenevő és besztbáj - HIMEDIA 200B-től váltam meg másfél év egyébként elégedett használat után, mert a Pana HDC-SD90 felvételeinek lejátszásakor svenkelésnél remegett a képe. Az EGREAT R6S-nek pl. nincs ilyen gondja.
    Vannak beépített DVB-T vevős lejátszók a piacon, de azok nem CX-esek és arra sincs info, mit kezdenek az AVCHD felvételeddel.
    A legjobban akkor jársz, ha veszel egy külön CX-es STB-t, amit a saját fórumában kevésbé szidnak mint vevőt és annak használod, amire eredetileg szánták: TV-t nézel vele...A médiafájlokat meg médialejátszóval kezeled.

• kmarci25

veterán

válasz zenészke #1252 üzenetére

XtremLor: ezért nem értem. IP címnek beírtam, amin elérem, a portot hagytam úgy ahogy volt, a böngészőben is úgy érem el. Felhasználónév, jelszó üresen, és mégsem jó... Oké, nem halok bele, ha nem működik, mert browseren és okostelón is elérem, de ez a gui-s megoldás pofásabb, és többet is tud (kb mint egy teljesértékű torrent kliens), ezért jó lenne, ha működne. Az lehet a gond, hogy közbe a böngészőben is nyitva volt a transmission oldala? (Két kapcsolódást ne tudna fogadni??? Meglepne...)

Zenészke: itt nézelődj, ezek azok a set-top-boxok, amik tutira alkalmasak a vételre. Érdemes a mindigtv oldalon azt is megnézni, hogy a nyári vityillóban mit és hogyan tudsz fogni, persze egy tetőantennával fognak jönni az adók.

Új hozzászólás Aktív témák