Új hozzászólás Aktív témák
-
fkosa
csendes tag
válasz
Keeperv85 #46 üzenetére
A struktúrált szöveg akkor jön jól, ha nehéz létrában leprogramozni (pl. egy skálázást, vagy nemrégiben csináltam egy présgépet - 250 tonnás, 0,1mm pontossággal - ahol a szerszám/prizma paraméterekből szögfüggvényekkel kellet kiszámolni az elmozdulást). Ilyenkor hirtelen szerethető lesz a struktúrált szöveg.
Egyébként más alternatívák is vannak a PLC programozásra, nem csak a létra. Talán pont ez a baj - ezért látok mostanában annyi "lefagyott" programot.
Az előbbit tartom: szívesen látnám, milyen fejlesztőt használsz, hogyan kell beállítani, stb. Nagyon jókat láttam a neten (eclipse, netbeans, qt, stb.), de sajnos a howto-k elég elavultak (vagy csak én voltam esetlen), azok már rég nem az aktuális verziókat tartalmazták.
-
fkosa
csendes tag
Olvasom az eszmecserét a ki-mihez-ért-mennyire-über-okos-felhasználó témában.
Két problémám van vele:
1. a cikk nem erről szólt.
2. akinek van jogsija, tudnia kell autót szerelnie? Nem hinném. Miért elvárás ez a felhasználóknál? Nem elég ha használni tudják? Adott esetben az sem kevés (a Word/Excell is tud olyanokat, amiről a legtöbbünk nem is hallott).Engem azért szoktak fikázni, mert VB-t használok (excell alatt VBA). A 6-osról most szokom át a .Net-re, sok káromkodással, mert rettentően bugos.
Még egy dolog: a Linux nem minden esetbe alternatíva a Windows helyett. Sok olyan ipari alkalmazás van, aminek nincs Linuxos portja (ha valaki tud pl. Omron PLC-khez programozó sw-t Linux alá, örömmel veszem)
Egyébként a cikked nagyon tetszett.
Szívesen olvasnék tőled a programozásról is Linux alatt (szájbarágós "Hello word"-ös stílusban). Többször próbálkoztam, de már a fejlesztő környezet beállításánál megbuktam.
Új hozzászólás Aktív témák
- Gamer laptop
- 120" 4K HDR Házimozi (Optoma UHD 51 + 120 olasz mozivászon)
- HP DL380p Gen8 12LFF - 4x4TB SAS - 2x E5-2650L v2 - 96GB ECC - 2x10Gbit + 2x1Gbit
- Microsoft Surface Book 2, Sérült, 13,5 (3000x2000), i5-8350U, 8GB DDR4, 256GB SSD, 27% ÁFÁS SZÁMLA!
- Asztali PC , R7 8700F , RTX 3070 Ti , 32GB DDR5 , 512GB NVME , 1TB HDD
- Akció! Újra Gamer EGEREK! Glorious , Endgamer XM1R , Nibio
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 32/64GB RAM RTX 5060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B365M i5 8500 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1060 3GB Rampage SHIVA FSP 400W
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B460M i5 10400 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Rampage SHIVA TT 500W
- Bomba ár! Dell Latitude E6420 - i5-2GEN I 4GB I 250GB I HDMI I 14" HD I W10 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest