Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
fkosa
csendes tag
válasz
Keeperv85 #46 üzenetére
A struktúrált szöveg akkor jön jól, ha nehéz létrában leprogramozni (pl. egy skálázást, vagy nemrégiben csináltam egy présgépet - 250 tonnás, 0,1mm pontossággal - ahol a szerszám/prizma paraméterekből szögfüggvényekkel kellet kiszámolni az elmozdulást). Ilyenkor hirtelen szerethető lesz a struktúrált szöveg.
Egyébként más alternatívák is vannak a PLC programozásra, nem csak a létra. Talán pont ez a baj - ezért látok mostanában annyi "lefagyott" programot.
Az előbbit tartom: szívesen látnám, milyen fejlesztőt használsz, hogyan kell beállítani, stb. Nagyon jókat láttam a neten (eclipse, netbeans, qt, stb.), de sajnos a howto-k elég elavultak (vagy csak én voltam esetlen), azok már rég nem az aktuális verziókat tartalmazták.
-
fkosa
csendes tag
Olvasom az eszmecserét a ki-mihez-ért-mennyire-über-okos-felhasználó témában.
Két problémám van vele:
1. a cikk nem erről szólt.
2. akinek van jogsija, tudnia kell autót szerelnie? Nem hinném. Miért elvárás ez a felhasználóknál? Nem elég ha használni tudják? Adott esetben az sem kevés (a Word/Excell is tud olyanokat, amiről a legtöbbünk nem is hallott).Engem azért szoktak fikázni, mert VB-t használok (excell alatt VBA). A 6-osról most szokom át a .Net-re, sok káromkodással, mert rettentően bugos.
Még egy dolog: a Linux nem minden esetbe alternatíva a Windows helyett. Sok olyan ipari alkalmazás van, aminek nincs Linuxos portja (ha valaki tud pl. Omron PLC-khez programozó sw-t Linux alá, örömmel veszem)
Egyébként a cikked nagyon tetszett.
Szívesen olvasnék tőled a programozásról is Linux alatt (szájbarágós "Hello word"-ös stílusban). Többször próbálkoztam, de már a fejlesztő környezet beállításánál megbuktam.
Új hozzászólás Aktív témák
- Futás, futópályák
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Mégis marad a Windows 10 ingyenes frissítése
- Apple MacBook
- Hobby elektronika
- Windows 11
- Bejelentették a Forza Horizon 6-ot, irány Japán!
- További aktív témák...
- iPhone 16 PRO 256GB fekete titán gyönyörű ISTYLE számla! Akku:99%! November 14-ig Apple garancia!
- Újszerű Lenovo Thinkpad T16 gen2 (13.gen Core I7 32Gb DDR5 1 Tb SSD) MAGYAR laptop 2 év garancia!!
- Gamer PC - i5 12400f, RTX 3080 és 32gb RAM + GARANCIA
- Apple AirPods Max (2024) 2027.01.27. Apple jótállás iSTYLE jótállás
- Switch 2 2027.07.24-ig garanciás, dobozában, karcmentes állapotban eladó!
- iKing.Hu - HONOR 400 Lite 5G Velvet Grey Vékony, könnyű, AI-kameragomb 8/256 GB- 2027. 07. 01
- Lenovo Thinkpad T14 Gen 3, 1 Év Garanciával
- iKing.Hu-Nothing Phone 3a Pro Grey Glyph stílus, 3 optikai zoom 12/256 GB -3 hónap garancia
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R5 3600 / GTX 1080 8GB / 32GB DDR4 / 512 SSD!
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 Pro 256GB Graphite -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3280, 100% akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest