- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Milyen házat vegyek?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen notebookot vegyek?
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Milyen széket vegyek?
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Milyen videókártyát?
Új hozzászólás Aktív témák
-
nbg
senior tag
Arra figyelj, hogy Pi-vel halozaton keresztul nem tudsz magasabb bitrataju anyagokat lejatszani, folyamatosan pufferelni fog, sajnos a halokartyat az usb vezerlon keresztul implementaltak, es ez egy eleg szuk keresztmetszet. SD Kartyarol szepen letol mindent, de nekem szemely szerint eleg blod megoldas lenne, ha mindig masolgatnom kene a filmeket ra - de persze neked lehetnek masmilyen igenyeid.
-
Mardel92
tag
Jó is a málna, használom már egy ideje, egy 512MB RAM-mal szerelt variánst, én próbáltam xbmc+torrent+samba kombót, de megöli. Túl sokat eszik a grafikus felület,szóval nálam maradt az Occidentalis és a progik a háttérben.
(#17) zsigus: Ha egy tanácsot megfogadsz, a HDD-t ext3/4-re formázd, különben a torrent megüli a cpu-t (ntfs-ext4 konvertálás eléggé cpu igényes feladat). Nekem a Raspberry használhatatlan volt tőle, de próbáltam az asztalin is, a 6 magos procit 80% körül hajtotta végig és itt még csak egy konzolos felület ment a torrenttel.
BTW az írás tényleg jó, alapos, annó én is kipróbáltam, de málnára a raspbmc jobb választás, ősöknek HTPC-n biztos ez lesz (csak szánnák rá magukat a vételre
)
Szerk.: (#21) gyugyo79 Ez a samsung távirányítós dolog h működik?
Tudnál privátban küldeni linket róla, hogy mikkel és hogy érhető el? Lehet akkor a család is raspberry-t kapna és akkor nem kell még egy távirányító
-
zsigus
őstag
Nincs tapasztalatom a Rapsberry Pi-vel, de azt hallottam, hogy nem túl gyors XBMC-vel (nem tudom, hogy OpenELEC-el nézték e, mert annak is van RPI verziója). Ha a háttérben alkalmazások is futnak majd akkor lehet, hogy jobban járnál egy PC-vel.
De azért kérdezz meg másokat is akiknek van tapasztalata a rapsberry-vel, mert én csak mások véleményére hagyatkozom.
-
zsigus
őstag
A háttérben futhatnak dolgok (mint pl. transmission daemon), de sajnos zárt maga a rendszer, nem lehet elérni a terminált, csak SSH-t lehet használni. Erről bővebb infó itt van: [link]
Tehát sajnos nem lehet akármit feltenni rá, de nem vagyok egy linux guru, szóval lehet, hogy van rá mód (pl. egyéni disztró létrehozásával biztos) de ennyire nem vágom a dolgokat.
bambano: Ez egy Linux alapú OS aminek az XBMC a kezelőfelülete (GUI).
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Steam, GOG, Epic Store, Humble Store, Xbox PC Game Pass, Origin Access, uPlay+, Apple Arcade felhasználók barátságos izgulós topikja
- Synology NAS
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Ubiquiti hálózati eszközök
- Kés topik
- hmzs: Fujitsu Futro S920 csúcsra járatva
- Wuthering Waves
- Jövő év tavaszára halasztották a Mortal Kombat II filmet
- Milyen házat vegyek?
- További aktív témák...
- BOMBA ÁR Új Dell Inspiron 16" Gamer Tervező Vágó Laptop -50% Ultra 7 155H 16/1TB RTX 4060 8GB 2,5K
- ASUS ROG STRIX RTX 4070 Ti SUPER OC Edition 16G (kishibás) videokártya garanciával
- Iskolakezdési AKCIÓ! - I7-8700/16GB DDR4/Gigabyte B360/GTX1070/1TB HDD/240GB SSD - 144.999,-
- HP ZBOOK 17 G6 Tervező Vágó Laptop -60% 17,3" i7-9850H 16/512 QUADRO RTX 3000 6GB FHD
- Samsung S21 5G megkímélt jó állapotban.
- Fotó állvány eladó
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 Pro Max 256GB Pacific Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2116, 100% Akkumul
- Dell Latitude 5330 i3-1215U 6magos! - 16GB 256GB 13.3" FHD magyarbill 1 év garancia
- Samsung Galaxy S23 Ultra 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest