Új hozzászólás Aktív témák
-
k1csi
senior tag
A 12mm-est vsz. nehezebb megcsinálni (ezért drágább is) és ennek ellenére kisebb a vignetta. Azaz valahol azt vártam volna, hogy 17 1.8 kevesebb vignettát fog produkálni. Az ekv. 24mm az más rendszerekben is szép vignettát produkál (azaz az kevésbé kirívó).
Egyébként 12mm alapján a gyakorlatban nemcsak annyi az MF, hogy élességállító gyűrűt hátra kell húzni, hanem a vázat is MF módba kell tenni hogy legyen skála, meg belenagyítás (legalábbis GH2-ön, nem tudom máshol hogy van). Azaz max. akkor villámgyors a váltás, ha ezeket nem akarod használni (amit azért kétlek).
Persze lehet újabb vázakon ezen javítottak, ezt nem tudom.matyiGo
A 20-as Pana is egész közel van hozzá. Amiben elmarad az a lassabb/zajosabb fókusz (ill. a gyengébb konstrukció, azaz jobban kell vigyázni rá). Persze ha valakinek pont ez a látószög kell és több fényerőt akar (legalábbis a kép közepén )...Amit a fotózásról szeretnél tudni Chuck Gardnertől: http://super.nova.org/DPR/
Új hozzászólás Aktív témák
- Eladó egy Hispan.hu refurbished Asahi Pentax Super-Takumar (7 lencsetagos) f/1:1.4/50 mm M42 (1964)
- Eladó Sony 55-210mm f/4.5-6.3 OSS (Sony E) (SEL55210)
- Minolta AF 70-210/4 "Beercan" objektív - MAF/Sony A bajonett
- Canon EOS 1300D gépek, objektívekkel és kiegészítőkkel
- Blitzwolf BW-KC1 gyerek fényképezőgép Videókamera 1080P + 16GB micro SD ajándékba
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest