Új hozzászólás Aktív témák
-
Lacok
őstag
Lassan minden hardverhez kitalálnak egy mondvacsinált indokot, hogy miért emelkedik az egekbe az ára.
-
Televan74
nagyúr
Olvastam kripto híreket.És a nagy amerikai bankok nem állnak be a valuta mögé,sőt a kínai kormány be akarja tiltani a külföldi kripto tőzsdék működését. Szerintem sokak számára már is nem oly csábító egy fedezet nélküli pénzbe fektetni a valós pénzüket.Azért nem szép a jövőre nézve hogy néhány apróbb lépés is meg tudja ingatni a bizalmat.Mi lesz ha esetleg tényleg szabályozni fogják majd, az eddig független és szabad forgalmazású kripto pénzeket?
-
Ez olyan, mint amikor elbocsájtási hullám előtt a gyárigazgató kiáll a dolgozók elé, hogy most aztán istenbizony nekiállunk növekedni?
Lefutott lufi az egész. Semmilyen pótolhatatlan űrt nem tölt be a világgazdaságban, paypal-lal ugyanúgy egy órán belül tudok Új-Zélandra vagy Tűzföldre utalni, ráadásul az eleve számlámon lévő dollárt/EUR-t. Mivel senki sem foglalkozik az árfolyam stabilizálásával, klasszikus pénzfunkcióra (=HITEL, munkaerő kifizetése, nagybani kereskedelem) alkalmatlan.
Fundamentális értéke sincs, mint pl az ipari nemesfémeknek, gyakorlatilag egy karaktersort ad el egy noname "community" a "befektetőnek". Tudom, a dollár is egy karaktersor, csak azt éppenséggel a FED/amerikai államszervezet adja, nem Nakahito Kicsigumi japán sztech segédmunkás.
-
Meridian
senior tag
Amúgy aki a BTC árfolyamának drasztikus esését várja, annak rossz hírt kell közölnöm.... persze semmi sem kőbe vésett biztos dolog, de technikai elemzéssel megnézve az utolsó 3-4 hónapot, az látszik, hogy meredek emelkedés után az emelkedéshez képest lassabb ütemben süllyed az árfolyama. Ami azt jelenti hamarosan ismét fordul és megint emelkedni kezd. Ha megnéztek sok-sok részvény árfolyamait, mindegyikben ugyanígy látszik hasonló hullámzás. Egy ideig hullámozva emelkedik, majd hullámozva esik. Aztán megint emelkedik, majd megint esik. Ami ebből számít az, hogy melyik a meredekebb? Az esés vagy az emelkedés? És ezek időtartalma. Meg hogyan alakulnak a mélyponti fordulópontok... ha ez utóbbiak folyamatosan egyre magasabb és magasabb szinten vannak, akkor hosszútávon az árfolyam emelkedése fog bekövetkezni.
-
-KP-
addikt
Jó ez a cpu cryptonighton szakít, de más algo-n nem feltétlen. Ha valami oknál fogva nem fogja megérni már ez az algo, akkor vettünk egy 320 ezres procit egy minimum 120 ezres alaplappal, amit nem lehet minden utcasarkon eladni. Éppen ezért 440-460 ezer forinton szerintem még mindig jobb x darab kártyát venni. Mondjuk nem a mai horror árakon...
6 vga kártyához meg 25-30k egy lap és a legalapabb cpu-val elmegy. Ráadásul ha egy algo már nem éri meg, bármikor át lehet állni velük másikra.
Amit még megérhet venni, az a Ryzen 5 1600, vagy egy Ryzen 7 1700. De a mostani kripto árfolyamok mellet azok se valami nyereségesek..
Nem azt akarom bebizonyítani, hogy semmiképp se érheti meg a cpu bányászat, csupán azt, hogy átlag ph usernek nem kell ismét sírva fakadni, hogy gpu hiány után cpu hiány is lesz..
Sajna ennél a cikknél is úgy látom a clickbait a lényeg. Olvassák minél többen, kattintsanak minél többen, hadd jöjjöj a reklámbevétel...
-
Zanik
addikt
Ezzel kéne inkább bányászniuk:
Lusta pénzhajhász banda! Menjenek el dolgozni!
-
seolwon
tag
Ezekbe a megtérülési időkbe mennyire van beleszámítva az adózás?
-
válasz
Fiddlestick #81 üzenetére
Ha már ilyen nagy bevételed van, legalább az ékezetekkel ne spórolnál a betűiden okoska
-
Gyuri27
félisten
Van baj nem kevés.
De azt gondolom, hogy itt nem erről van szó. Hanem arról, hogy a vga mellett teker a proci is (ami most nem csinál semmit). Ha jól látom az 1950 hozza 2 1080 ti termelését. Akkor miről is beszélgetünk (ami az árakat illeti)?
Eddig egy rig volt 6 vga. Ezután lesz 8. Ennyi. -
Meridian
senior tag
Ha azt vesszük, az egész tőzsde az... mert a papírok ára nem a valós értéket tükrözik, hanem azt, hogy mit gondolnak róla pillanatnyilag éppen a pénzbefektetők. Ráadásul ez is rossz szó. Spekulánsok. Ez már jobb. Mert nem fektetnek ezek be semmit sem, hanem nyerészkednek csak. A befektetés nálam az a fogalom, hogy veszek részvényt legalább fél évre, aztán utána eldöntöm, hogy eladom vagy még tartom - akár évekig. De mit lehet azzal a fogalommal kezdeni hogy shortolás? Ami arra "épít" hogy esni, méghozzá gyorsan és jelentősen, fog az adott részvény ára és előre eladom azt, hogy az ügylet végén majd visszavásárolom az adott papírt...? Ez már nem befektetés... ez tisztán mások pénzének elszedése - persze csak akkor ha bejön ez a spekuláció>
Aztán ott vannak a származtatott indexek, meg egyebek. Ami mögött aztán végképpen semi nem áll. Csak annyi, hogy van pár tucat cég, annak a papírjainak a értékéből számítanak egy átlagot, és arra lehet fogadni, hogy feljebb megy-e vagy lejjebb? És mindezt akár tőkeáttétellel (szorzóval) is...
Ha a hatalom kezemben lenne, én ezt megszüntetném... aki szerencsejátékot akar űzni, az menjen kaszinóba vagy vegyen lottót.
Ugyanígy "vízgereblyézés" a genderlobbi is. Annak sincs semmi értelme.A Bitcoint még megértem hogy miért jött létre, meg az Ethereumot (a központosított banki pénzügyi rendszer leváltása céljából)... de az utána következő 900-1000 db másik hasonszőrű vackot már teljesen felesleges hülyeségnek tartom én is.
-
Cs1csó
titán
-
Fiddlestick
aktív tag
Haha, ezt a sok banyasz nyulolo es irigylo embereket
Mennyire szanalmas, jo titeket olvasni. Honapokoat sporoltok egy kartyara, "mi" azt egy het banyaszatbol kivesszuk a "semmittevessel"
Fussatok bolondok !
-
-
Dexar007
veterán
Ki akarja,hogy beugorjanak jo ember?
Aki meg tavaly vett kartyat normalis aron az most orul,hogy nem lehet mar legalabb kapni,igy nem verik fel a nehezsegi szintet. Plusz be is zuhant az arfolyam,igy 1000x meggondolja az ember,hogy vegyen-e vga-t 150 ezres darabaron.
csicso82: Mint ahogy ez a komment is. Tessek kikapcsolni a gepet,es kimenni a retre. Legalabb nem pazarlod feleslegesen az aramot.
-
edward2
addikt
na de ezaz másik topikban már volt erről szó... ha akkora aranybánya a bányászás akkor minek is akarja a többi hogy mégtöbben beugorjanak? Azért mert az árfolyam csak úgy fog erősebben emelkedni ha többen beleugranak viszont akkor újfent kiderült, hogy az árfolyamra direktben spekulálni "jobban megéri".
-
Cs1csó
titán
Mennyi energiapocséklás, én döntően emiatt várom a végét.
-
Silεncε
őstag
Jó lenne, ha mostmár bedőlne az egész, lassan tényleg nem lehet semmilyen alkatrészt kapni... (Igen, tudom hogy nem ez fog procihiányt okozni, de ettől függetlenül a véleményem ugyanez...)
-
edward2
addikt
"Sok sikert a meggazdagodashoz."
Na végre előbújt valakiből a lényeg. Befektetünk kis pénzt aztán várjuk a csodát, hogy csilliárdosok legyünk. Ez ma a cryptobányászat a legtöbb embernek. Pontosan ugyanaz a történet mint az összes MLM (piramis játék szépen fogalmazva) esetében. Ugorj be x pénzzel aztán hipp hopp és már rendeled is az S mercit...
-
hemaka
nagyúr
Csodas, akkor felnyomjak majd a cpu arakat is?
-
mindenben van kockázat, csak nagyon nem mind1, hogy mekkora. Kriptóknál ráadásul kapásból többféle kockázat is van:
1. Árfolyam: 10-20%-okat ingadozik NAPONTA.
2. Használhatóság: a hype lecsengésével valahogy már nem szaporodnak annyira az elfogadóhelyek
3. Szabályozatlan piac: rendszeresek a hackelési-lopási hírek, nagy tételben
4. A hatóságok egyre inkább ellene vannak. Konkrét tiltás után kb semmi értéke nem lenne. -
-KP-
addikt
310-320k egy 1950x, lap hozzá 120k, 180W tdp szóval hűtés se jó rá akármi
Ami meg amerikában 90 dollár havi profit, az itt kevesebb a drágább áram miatt. Plusz ugye ebből még adózni is kell
Megmarad 60 dollár havonta sacc per kábé adózás után. Ami kb. havi 15 ezer egy 450 ezres hardverre?
Tényleg megéri.
Amúgy megnéztem a nicehash kalkulátorát.
i7 6700 havi 10 dollár
R7 1700X 4ghz havi 26 dollár.Ebből még adózni kell
-
shteer
titán
A címet olvasva már izzítottam volna be Celeront de a cikket elolvasva elszomorodtam
-
-KP-
addikt
Ismét egy cikk Abu85-től ami megint csak hergelni fogja a usereket. Tapsvihar
"Ilyen hatékonyság mellett nagyjából másfél éven belül visszatermeli az árát XMR-ben (Monero), ami kifejezetten jónak számít – figyelembe véve a GPU-piac aktuális helyzetét."
Éppenséggel azt felejti el, hogy 1,5 év sok idő. Nagyon sok. Valamint a monero diffje is folyamatosan növekedik. Ez a 1,5 év simán kitolódhat 2 évre, vagy 3-ra is. Mint más kriptopénznek, ennek is folyamatosan nő a difficultyja.
https://www.coinwarz.com/difficulty-charts/monero-difficulty-chart
Szóval én nem aggódnék azért. Átlag user amúgy se Threadrippert vásárol otthonra. Egyébként is bazi drága a lap hozzá.
-
PR0JECTNR56
addikt
Igazán költséghatékony és élményekben gazdag bányászathoz tudom javasolni a csákány használatát.
-
atike
nagyúr
Érintve kapcsolódhat ide is ez a kis videó...
-
X Factor
addikt
válasz
GodGamer5 #50 üzenetére
Az a baj ezzel, azon kivul h. 10éve megy ez a mantra, h. ezt azok se vitatják akik bányásznak vagy a rendszert használják. Mármint, h. adott esetben lehet egy krach. Ráadásul a legtöbb bányásznak 4-6-12 hónap alatt megtérül/megtérült a rigje, onnantól meg elég jó a helyzet, mert a mig többet termel mint amennyi áramot fogyaszt, túlképp csak mennie kell.
Arra akarok utalni h. ha csak valaki nem most vesz 6db 1070-es RIG-et 2 millióért, akkor a már meglévő több hónapja üzemelő bányáknak igazából tul sok vesztenivalója nincs. Nyilván az a kedvező ha 1000usd felett van az eth és jön a pénz, de ha épp nem, vagy uborkaszezon van, akkor se dől össze a világ.
De:
- Ez nem túl sok embernek érdeke. Az árak az egekben, mindeki keres rajta, az összes készlet eladva.
- Irdatlan mennyiségű kártya van befogva, ha mondjuk az ETH egyik napról a másikra be is dőlne, upgradelnek egyet az algo-n és kihoznak valami mást, csak h. pörögjön, mert egy elég nagy iparág kezd erre ráállni.
- Legrosszabb esetben is, akár mint most a nicehash, a nagy poolok a számÍtási kapacitást ugyanúgy bérbeadhajták mint eddig. Max más felhasználásra, de akár renderre vagy AI compute-ra stb... -
varmi2
nagyúr
Cryptonight algórol volt szó, a monero csak egy példa. Van sokkal nyereségesbb cryptonight algót alkalmazó coin a moneronál. Mondjuk a feltörekvő electroneum. Ha erre számolnánk ki a megtérülést nem jönne ki ilyen sok idő. De én még mindig nem látom ennek előnyét, bár értem, hogy nem rossz az 1.5kh, de 275W fogyasztás sok. plusz a lap+cpu+ram bőven 300k befektetés. Miközben, én október végln 150k-ért vettem egy rx vega56-ot. 64 bios feltétele után szintén ezen az algón 1.2kh tud 105W melett.
-
Apollyon
Korrektor
válasz
CptAdamica #31 üzenetére
Hát nem hallottad? Gaben lelövi a játékokat Steamről, és már csak miner alkalmazásokat lehet futtatni. Persze jár majd nekik némi fee, de mostantól játék helyett már csak Steamcoint tudsz bányászni
-
[CsuCsu]
őstag
Nem lesz ebbol lufi. A GPU-bol 6 darabot is bele lehet vagni az alaplapba, ebbol pedig csak egyet. A hardver koltsegek es helyigeny jelentosen magasabbak, ipari szinten nem eri meg.
Viszont amire jo, az az otthoni hobbi banyaszat a sajat mindennapi hasznalatra vett gepen. Ahogy a cikk is irja, a banyaszprogram mellett is hasznalhato a gep. Ha a program ugy van bekonfigolva, hogy a kihasznalatlan szalakon fusson, akkor az tiszta haszon.
De ennel tovabb megyek. Ha egy cegnek eros sokszalas CPU kell a munkaallomasokba, es a munkaallomasok kihasznaltsaga nem 100% (pl ejszaka, amikor senki sem dolgozik), megeri az osszes gepre banyaszprogit telepiteni, ami addig is extra penzt hoz.
-
Mi a garancia arra, hogy ezekből a szabályozatlan játékpénzekből bármi is lesz a jövőben? És horribile dictu nem egy jóval modernebb, erőforráskímélőbb "játékpénz" veszi majd át a helyüket - ha már mindenképp kripto - és ezek meg mennek a süllyesztőbe?
Ja, tájékoztatnálak, hogy a "Marinéniket" amúgy már ráeresztették
dögivel vásárolhatók már a különböző áttétes-származtatott kriptós termékek a tőzsdén. A "civil Marinéniket" meg Ázsiában kell keresni, ők álltak rá nagy tételben, és feltételezem ma se túl vidámak, hogy a mára tervezett átutaláskor 11%-kal több BTC-t kel küldeni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ph Persze nem minden processzor jó, de az AMD Ryzen Threadripper 1950X hatékonysága helyenként vetekszik a GPU-kéval.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Külpolitika
- Kaspersky Antivirus és Internet Security Fórum
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Mikrotik routerek
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Milyen alaplapot vegyek?
- Milyen nyomtatót vegyek?
- További aktív témák...
- AMD Ryzen 7 3800XT (AM4)
- AMD Ryzen 9 3900X 12-Core 3.8GHz (64M Cache, Up to 4.6GHz) AM4 Box Processzor!
- AMD Ryzen 7 3700X 8-Core 3.6GHz (32M cache, up to 4.4GHz) AM4 Processszor!
- Intel Core i9-9900K 8-Core 3.6GHz LGA1151 (16M Cache, up to 5.00 GHz) Processzor!
- Intel Core i9-9900KF 8-Core 3.6GHz LGA1151 (16M Cache, up to 5.00 GHz) Processzor!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RX 6500 XT 4GB GAMER PC termékbeszámítással
- Csere-Beszámítás! Asus Rog Strix G733QS! 17.3 Col / 300HZ / RTX 3080 16GB / R9 5900HX / 32GB DDR4
- AKCIÓ! MSI B550 R7 3700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA Seasonic 650W
- LG 34WK95U-W - 34" NANO IPS - 5120x2160 5K - DCI-P3 98% - HDR 600 - ThunderBolt 3.0/Type-C
- AKCIÓ! Lenovo ThinkVision L24i-10 24 FHD 60Hz 4ms monitor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest