- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Milyen TV-t vegyek?
- OLED TV topic
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Házimozi haladó szinten
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- CPU léghűtés kibeszélő
- Házimozi belépő szinten
Új hozzászólás Aktív témák
-
Pikari
addikt
jóvan na, aszittem mugli, nem tudtam hogy ő is griffendéles
mellesleg azok hozzászólásai amiből nagy nehezen némi értelmet ki tudok bogarászni, és nem tocsognak az egótól, valahogy más hullámhosszon vannak, mint az én kommunikációm
A Dunning−Kruger-hatás az a pszichológiai jelenség, amikor korlátozott tudású, kompetenciájú vagy képességű emberek rendkívül hozzáértőnek tartják magukat valamiben, amiben nyilvánvalóan nem azok.
-
Pikari
addikt
válasz #95904256 #53 üzenetére
nagyobb? biztos sok spenótot evett amikor még picit volt kutass csak nekik. De azért lehetőleg ne virtualalloccal írd nekik az algoritmusaid, hátha szívelégtelenséget kapnak amikor meglátják
A Dunning−Kruger-hatás az a pszichológiai jelenség, amikor korlátozott tudású, kompetenciájú vagy képességű emberek rendkívül hozzáértőnek tartják magukat valamiben, amiben nyilvánvalóan nem azok.
-
törölt tag
Hm... A processzorok gyűjtése onnan maradt meg, hogy egy Intel nevű cégnél kívántam tervezőként elhelyezkedni, de sajnos megfelelő szintű német tudás hiányában az nem sikerült. A benchmarkolás meg nem érdekel, szívességből megcsinálom. Ha rajtam múlik, akkor nem a vasat szorongatom, hanem a futtatott algoritmusokat. Ez utóbbi még jól is jövedelmez, ha az ember kapcsolatban nagyobb kutató intézetekkel...
-
Pikari
addikt
válasz #95904256 #51 üzenetére
Sokat segítene, ha érted is, amit írsz
hát igen, kiscserkész, gondolom a 15 éves processzorok cserélgetése és ezer éves benchmark programokkal való méregetése az nagyon komoly dolog
minden bizonnyal megfelelő tudással ruház fel a grafikus memória címzéséről[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
-
Pikari
addikt
válasz #95904256 #49 üzenetére
Vegyél kicsit vissza az arcodból, elvégre az előtt vesztettél el egy egész flamet, hogy kibontakozott volna. Például nem illik ostobának hívni a másik embert. Nem vagy azon a szinten, hogy ezt megtehesd. Meg ha azon lennél se, hisz egy kis szerénység sosem árt.
mert elnézve a hozzászólásaidat, halványlila fogalmad sincs arról, amiről beszélsz, csak olvasgatsz valami hülyeségeket googleben, és ész nélkül bedumpolod őket.
én programoztam már dos alatt vga-t interruptokkal, használtam már VBE-t, és írtam már videóbiost x86 emulátorhoz.
és te?
-
Cyberpunk
félisten
Ejnye ez fail. Hát a konkurencia Brazosa gyönyörűen megy DX11-el is.
Hope was the right choice, and it always will be.
-
Pikari
addikt
válasz #95904256 #46 üzenetére
mondjuk szoftverről volt szó, nem a processzor képességeiről
a videókártya memóriájának vezérlése pedig a bios és a driver dolga
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
A 32 bites címtartomány csak azt jelenti, hogy egy adott pillanatban 4GB-nyi memóriát tud megcímezni a processzor. Ha pl. belapozod az ötödik GB-nyi memóriát a harmadik címtartományába, akkor máris lehet írni/olvasni. Például a gép bekapcsolásakor a videokártya memóriáját is tudja elérni a processzor.
[ Szerkesztve ]
-
Pikari
addikt
Igazából a legtöbb környezettel már 2 gbytenál pofáraesés van, de a téma nem ér több szót.
-
-
Pikari
addikt
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Fizetnek. Ez a licencpénz része. Írják is a drivert, csak később lesz kész.
A harmadik cég az új infók szerint nem lesz bevonva. Egy OEM-gyártó mondta, hogy a GMA 3600-hoz már nem a Tungsten driverje lesz a végleges (megerősítés nélkül, de pletyka szinten benne is van a hírben). Az elképzelhető persze, hogy eredetileg a Tungsten volt megbízva és nemrég döntött az Intel a gyári támogatás mellett. Az ImgTec számára jövőre fontos lesz a Win 8, így ideje ismerkedni a (cseppet sem egyszerűen kezelhető) WDDM felülettel. Idővel szerintem jó lesz a gyári támogatás is, csak kérdés, hogy ez az idővel hány hónapot takar, és hogy az operációs rendszer szintjén a Win 7/Vista támogatása prioritás-e, vagy csak egy tesztterep a Win 8-ig.[ Szerkesztve ]
Senki sem dől be a hivatalos szóvivőnek, de mindenki hisz egy meg nem nevezett forrásnak.
-
törölt tag
(#36) Pikari: "egy 32 bites szoftver NEM TUD több ramot megcímezni, mert 32 biten tárolja a pointereket"
Ez tévhit. Már a 8 és 16 bites rendeszereknél is volt lapozásos technika. Talán még sokaknak rémlik a DOS-os HIMEM.SYS és EMM386.EXE, amelyek hasonló módon működtek. A Windows-os változat AWE ( Address Windowing Extensions ) néven ismeretes.
-
Pikari
addikt
64 bit vs 32 bit: a szoftver a gond, hiába dikházzátok be 32 bitre a paet, meg éneklitek bele az oprendszerbe hogy látszódjon a többi ram, nem sokat ér. egy 32 bites szoftver NEM TUD több ramot megcímezni, mert 32 biten tárolja a pointereket. Nagyobb memóriamennyiség használatához 64 bites szoftver kell, ahhoz meg, hogy azt futtasd, 64 bites operációs rendszer, ahhoz meg 64 bites processzor, so simple.
-
CsendesMark
aktív tag
Kezdem megbánni az ASUS E35M1-Pro alaplapom megvételét!
Vagyis... várjunkcsak.... NEM isAz ár per érték arány a vesztesek mentsvára :D
-
eziskamu
addikt
Szerintem nem csak az. Nekem ugyanaz a gép ugyanazon meghajtóprogramokkal Windows 2003 (x86, a többire nem emléxem, Windows adminisztráció órához kaptuk arra a félévre) alatt fagyogatott (a neten a hibaüzenet a videókártyára terelte a gyanút), XP alatt meg nem fagyott. Szerintem lehet benne ilyen is, hogy a több memória kezeléséhez jobb minőségű meghajtók kellenének x86 alatt, és talán ezért nem volt a videókártyához hivatalos Win2k3-as driver, persze azért benne van az is, hogy nehogy már asztali rendszert használjanak szervernek.
[ Szerkesztve ]
-
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Nem függ a VRAM megcímzése az oprendszertől. A driver kötelezően elfedi a memóriamodellből eredő különbségeket. Ez magában egy probléma is, de így működik a rendszer. A rendszermemória címzése függ ezektől.
[ Szerkesztve ]
Senki sem dől be a hivatalos szóvivőnek, de mindenki hisz egy meg nem nevezett forrásnak.
-
arty
veterán
legalább egy szegmens, ahol levegőhöz jut az amd ...
"ugyanitt hazájából elüldözött nigériai herceg aranybányájának tulajdonjogát megtestesítő NFT jegyezhető."
-
Devid_81
félisten
Azt tudom,hogy a VGA külön rendszer, csak ugye a 4GB ram az az összes ram mennyisége, amit ha meghaladunk a konfigban akkor 64 bitre kell váltsunk a kihasználás miatt, ha jól tévedek.
Szóval akkor ha az adott programozó képben van és gondol a jövőre akkor nem annyira vészes....
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Attól függ, hogy mennyire gondolkodtál előre a program írásakor. Ha nem nagyon, akkor nehéz a 64 bit, ha jól dolgoztál, akkor nem kell komoly változtatás, és akkor csak a tesztelés lesz időigényes.
Nem számít, hogy a VGA-kon mennyi memória van, azok külön rendszerek.Senki sem dől be a hivatalos szóvivőnek, de mindenki hisz egy meg nem nevezett forrásnak.
-
Devid_81
félisten
Közöm nincs a programozáshoz, leszögezem előre.
Mennyivel nagyobb munka megcsinálni egy adott eszköz illesztőt 64 bitesre?
Nekem fura, hogy még mindig bajok vannak, csúszások a 64 bites driverekkel.
Pedig már lassan azt a világot éljük, hogy csak a VGA kártya átlépi a 4GB-os elméleti (Microsoft) határt egymaga....
-
Móci
addikt
Hogy ezen én miért nem lepődtem meg?
Pedig bizony nem ártana összekapnia magát az intelnek grafikus driverek terén.[ Szerkesztve ]
"...In a struggle to be happy and free, swimming in a primitive sea..."
-
Abu85
HÁZIGAZDA
A béta driver azt jelenti, hogy a Microsoft nem írja alá. Nem láttam még a terméket és hivatalos teszt sincs, így nem akarok véleményt alkotni, de van már infó róla. [link] , [link] - nem tudom, hogy ki ez (sose láttam korábban az SA-n), de nem mond sok jót. Mivel nem hivatalos, így én tárgytalannak tekintettem (és nehezen is hiszem el, hogy ennyire rossz a rendszer), de ha igaz amit ír, akkor komoly gond van, és ilyen gondokért az MS nyilván nem adhat aláírást. Ő amúgy azt mondja, hogy a Tungsten írta a driverét, lehetséges, hogy azt amit használ ők írták, de én úgy tudom, hogy a végleges már gyári lesz (ez némi ellentét, de inkább OEM-es forrásnak hiszek).
Egyelőre a CPU-World infói eléggé megalapozottnak tűnnek, és ha a mostani bétát alá lehetne íratni, akkor már megtették volna, de úgy néz ki, hogy novemberig nem lehetséges a hitelesítés.A Hotfix nem béta. Az AMD-nek több típusa van a drivernél. Van a béta, ami általában Developer Preview néven fut. Ez egy nulla tesztelésen átesett csomag, amit csak zárt ftp-ről lehet elérni. Van a Preview csomag, ami a usereknek szól, és az AMD ezeket adja le az MS-nek WHQL-re, esetleg pár dologgal kiegészítik, de bázisverzió általában nem változik. Elméletben ezek is béták még. A WHQL tiszta sor, hogy végleges aláírt driver, míg a hotfix egy olyan driver, amiben a WHQL-hez képest csak a fixálás volt a cél, vagyis biztosított, hogy újra átmenne a WHQL teszten, hiszen a báziskód nem változott.
Az utóbbi időben azonban már nagyon kevés hotfix van. Ez azért van, mert az AMD a CAP frissítést is bevezette. Ezzel nem kell a drivert újra kiadni, hanem elég egy CAP, amit csak fel kell telepíteni, és kész.A béta driver amúgy nem baj. Szokás az AMD-nél és az NV-nél is. Most is a két legfrissebb usereknek kínált driver béta, de ezeket nem kötelező telepíteni, mert van mellettük WHQL. A Cedar Trail esetében nincs WHQL opció. Ezért nincs még mobil vagy asztali gép a platformra, mert WHQL driver nélkül nem lehet Windowst előtelepíteni. Az tök mindegy, hogy utána hány béta driver lesz, egy WHQL driver kell. Ezzel kell az előtelepített rendszert eladni. Aztán otthon azt telepít a user, amit akar.
[ Szerkesztve ]
-
Mozsa
tag
Nem értem miért számít az, hogy csak beta driver van.... a radeon driverek közül 2 éve a hotfixek amik kicsit is használhatóak..
Hogy is van? Jön egy catalyst, majd 1-2 napra hotfix_a majd hotfix_b, és utána lehet várni a következő havi drivert. Tehát igazából beta drivereket használnak a radeon tulajok.[ Szerkesztve ]
-
Abu85
HÁZIGAZDA
A HD Graphics sorozathoz már nem rosszak a driverek. Valóban messze vannak a Radeon és a GeForce szinttől, de jelentősen jobb mint a korábbi próbálkozások.
Hát szerintem az Intel azért annyira nem akar beköltekezni, csak azért, hogy a PowerVR csapatát erősítse. Igazából a gond megoldja magát, mert jön a Windows 8, amihez már az ImgTec-nek is illene normális támogatás, hiszen számtalan ARM-os SoC épít PowerVR-re. Az Android driverben jól állt a PoweVR, valószínűleg a szaktudás megvan, csak a WDDM nem egy könnyen kezelhető felület.
Linkelhetsz a konkurens médiát, nem sérti a fórum alapelveit.
-
Male
nagyúr
Azért a pénz nem ér semmit, ez nem hinném, hogy így van.... nyilván van az az összeg amit ha az Intel kifizetne nekik, akkor felvennének még jópár embert, és máris lenne kapacitás. (a tapasztalat hiány már nagyobb gond, de nyilván megfelelő pénzösszeggel ez is megoldható... csak át kell csábítani pár embert az nVidiától vagy AMD-től, a szerződésekben lévő kitételek is igazából csak pénz kérdések, bár elég jelentősek )
Egyszerűen az Intel meg a VGA driver az több mint 10 éve nem jön össze... se akkor ha ők írják, se akkor ha mással készíttetik.
(már az Intel 740 is a driveren / BIOS-on bukott el, de felhozható példának az X3100 / X3500, amire gyenge másfél évvel a megjelenés után voltak képesek kiadni az első DX10-es drivert katt... bocs a konkurencia linkeléséért, de a gugli most őket előbb találta meg a témában ).
-
lexandro
tag
Kivancsian varom a brazos osszeveteseket ha meglesz a hivatalos driver. Szerintem kicsit elhanyagoltak ezt a teruletet, mert nem hozott eleg zset es most futnak a penzuk utan. Szerintem
Robi
-
callmeakos
veterán
A Brazos kezd ellóóóóógni
All→M8
-
.mf
veterán
Ó, Intel és a driverek
Some things never change... just like After Eight. And Intel driver supportB4ndit4: a dx9 is elég, ez a hardver úgyis kevés a dx10-es effektekhez játékokban.
Fotóim és kalandjaim a világ körül: https://www.facebook.com/fmartinphoto/
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Régebben már sokat dolgoztak vele. Ismerik a rendszert, így a gyártástechnológiához tudják szabni. Nagyon jó hardver a PowerVR SGX 5 sorozat, csak kiemelt szoftveres támogatást igényel, ami Windowsra nincs meg.
(#4) tiborandras: De a drivert az ImgTec írja az új hírek szerint. Az Intel csak a saját IGP-jéhez írhat drivert, de a PowerVR nem saját. Innentől kezdve a pénz nem ér semmit. Ha tehetnék költenének rá, szerintem.
[ Szerkesztve ]
-
-
Abu85
HÁZIGAZDA
A DX9-hez elég az alap WDDM funkciókat támogatni. Egy olyan cégnek, aki még sosem írt WDDM-re drivert ez is nagyon megterhelő, mert sok az ismeretlen faktor. Ezért az only-DX9. Nincs többre kapacitás, lehetőség, idő.
-
B4nd1t4
tag
"a végleges változat is csak a DirectX 9-es API-t fogja kezelni"
Nem igazán értem ezt a dolgot... Még ha az lenne az indok, hogy sokan használnak XP-t, de annak a forgalmazását már beszüntették. Szóval Win7/Vista op. rendszerre kellene optimalizálniuk. Csak nekem tűnik ez oltári baklövésnek egyelőre?
[ Szerkesztve ]
Alamuszi Nyuszi nagyot ugrik... :)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Automata kávégépek
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Olasz webshop szivárogtat Honor Magic7 árakat
- Asustor NAS
- Milyen TV-t vegyek?
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Bestbuy játékok
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Sapphire NITRO+ RX 5700 XT 8GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- PowerColor Radeon Hellhound RX 6600 XT 8GB - GARIS
- GIGABYTE Nvidia Geforce GTX 1080 TI Aorus
- AKÁR JÁTÉKRA!! ASUS Mining P106 6GB - GARIS
- SAPPHIRE RX 7900 XTX 24GB GDDR6X NITRO+ GAMING OC VAPOR X - Új, tesztelt - Eladó! 365.000.-
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest