- Projektor topic
- Milyen monitort vegyek?
- OLED monitor topik
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- M9702 media player - kinai Oppo UDP-203 klon
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Dell asztali gépek
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kasya
nagyúr
válasz
jankopista #1450 üzenetére
1: En nem lattam kulonbseget koztuk akku idoben. Sokkal inkabb csak egy halozati opcio, akinek esetleg a csomagjahoz fontos lehet.
2: A hatterben futo dolgokkal nem kell foglalkoznod. Lefagyasztja es kesz. Ha sok masik progit nyitsz meg, automatikusan kidobja. De ha hianyzik a magikus X, tedd fel a GDR3-at, vagy varj egy kicsit, amig hamarosan automatan frissit.
Neha azert itt is befagyhat a hatterbe egy program, de nagyon ritka. En meg akku ido tekinteteben ilyet nem tapasztaltam. -
Kasya
nagyúr
válasz
#18001664 #1428 üzenetére
Huu mikor azt meglattam I5-on... azt hittem valami pot aksis dolog
AnTuTu alacsony aksi mellett... Ugy tunik a rendszer limitalja az olvasasi sebesseget.
-
Kasya
nagyúr
válasz
jankopista #1423 üzenetére
Szilikon tokot nem javaslom, mert piszok megy ala es akkor karcosabb lesz, mint a nelkul.
Bar nem vagyok tok partolo, mostanaban ezt neztem...
Esetleg egy alap Qi hatlap -
Kasya
nagyúr
válasz
#18001664 #1419 üzenetére
Azert 150MB/sec olvasasi sebesseg kulonbseg szvsz szamottevo
Meg ha a 70MB/sec iras felett el is nezunk...
Kozben eszrevettem, hogy valoszinuleg takarekos uzemmodban futott szerencsetlen Bencmark, mert toltore dugva mar hozta a te olvasasi sebessegedet.
-
Kasya
nagyúr
válasz
#18001664 #1416 üzenetére
Nekem is, vagy 5 percig. Utana elvileg 0-t ir, de ujra belepve megint ott van
Lefuttattam a tesztet ketszer is. Erdekes eredmenyek lettek a tiedhez kepest. Elso sorban a Storage-re gondolok.
http://sdrv.ms/1j253XkHobbbyt: gepben 840 pro 250 SSD, 64GB pendrive-rol is 200MB/sec olvasas/iras megy. Itt nem hiszem hogy konvertalna, ha mobilrol masolok filmet gepre....
A L820 eredmenyet bar en is elertem, ez ilyen ingadozo dolog es esetenkent valtozhat. Ha jol tudom, tul nagy lenyegi kulonbseg nincs a 820 es 1020 kozott, csak ram meret talan? -
Kasya
nagyúr
válasz
#18001664 #1414 üzenetére
Erdekes, hogy a hsz-ek alapjan L820 12230 pontot ert el.
A teszt eseteben a memory write/read speed nem tiszta, ha USB3-on keresztul csak 27MB/sec atlag sebeseggel masolok gepre, raadasul egy kep mentese is 2 sec (41Mpx+5Mpx).
Azert most kivancsi lettem, mindjart lefuttatom.
Mas: 780MB ideiglenes fajlom van. Torlom, de emgse torlodik. Ez alap ott kell lennie esetleg?
-
Kasya
nagyúr
válasz
Quasi_modo #1293 üzenetére
Igen, én is ezen ragadtam meg.
-
Kasya
nagyúr
válasz
nikilauda #1278 üzenetére
Nem tudom hogy miben jelenhet meg a gond. Nekem napi fenykepezesek es 1-2 ora GPS mellett, a fenti programokkal (kiveve Calendar es Battery, helyettuk van sok mas), emailezesek (2 push), dokumentumok szerkesztese, megosztasa mellett bir 12 orat. Ha bekapcsol takarekosba 10 ora utan esetleg, akkor is este 8-9 ig elvagyok vele. Tehat a munkaban tars, le nem merul szukseg nelkul es kitart ha szukseges.
Persze, ez csak egy nap, de tekintve hogy egesz nap a BT, WIFI, email es 1-2 ora GPS is megy, nekem ez elfogadhato. De tudok mondani keszuleket, ami 4-5 orat birta igy...es nem az N8-am volt
-
Kasya
nagyúr
A Nokia megint megmutatta humorat
-
Kasya
nagyúr
Wpcentral-on írta egy forumozo, hogy olyan érzése támadt, mintha a Nokia a Raw miatt rakott eleve 2gb ramot a telefonba...
Érdekes felvetés -
Kasya
nagyúr
Kozben kiprobaltam. Minden jo, a Smart Cam jol integralasra kerult. Ettol fuggetlenul az eredeti appja elerheto maradt...manualisan torolheto.
Ami erdekes, hogy a kamera-smart cam kozti valtaskor a lencset zarja-nyitja. Emiatt 2 sec a valtasi ido.
Oh, a legfontosabb. Modosult az Automata mod. Hogy ez jobb lett-e vagy sem, majd par nap mulva kiderul
-
Kasya
nagyúr
En meghalnek nelkule...
HERE, SkyDrive szolgaltatasok es a fenykepezo nelkul visszamenni Androidra, remalomEpp ma kapcsoltam be az S3 minit. Emlekszem, mikor eloszor kezembe vettem N8 utan, oda-vissza voltam a sebessege vegett. Most meg lassunak tunik...ki erti ezt.
Meg aztan, felo hogy ha ez elkerulne tolem, az ujdonsag ereje miatt mar csak 1520 jonne vissza legkozelebb. Azt meg nagyon nem szeretnem
YamatoVTEC: En is I5s-re vartam, de az uj UI, kezdo ar es varakozasi ido elijesztett.
-
Kasya
nagyúr
válasz
#18001664 #1058 üzenetére
Az automata rendszeren kellene igazitani, valoban. Neha tul sok ido manualisan allitgatni...
En is 191-ert vettem dominoba, mikor meg majd mindenhol 200+ volt ... de egy hetre ra hamar csokkentettek az arakat a sufni gsm-ek is. 160-ert eleg jo ar egy honap utan, ami 30 ezer csokkenest jelent
Varhattunk volna, mi? -
Kasya
nagyúr
válasz
BobTail #1048 üzenetére
Koszonom a valaszokat
A remegessel szerencsere nekem sincs gondom, vizsont a stabilabb fogas fontos lenne, mert sokszor "veszelyes" helyen tartom a telefont es nem orulnek ha egyszer is lepottyanna, mert nem tudom hogy a telefon vagy az en elmem karosulna jobban
Azert a Qi-t beleszerelhettek volna, csupan kenyelmi szempontbol jol jonne.
-
-
Kasya
nagyúr
Valaki vett már esetleg camera gripet a telefonhoz? És hol?
-
Kasya
nagyúr
Na lett egy kis idom, gondoltam rendbe szedem a gondolataimat a telefonnal kapcsolatban. Blogot nem szandekozom csinalni, annyira nem tervezem terjedelmesre:
Anyaghasznalat:
A mar jol megszokott unibody haz elonyei es hatranyai. Bar en a hatranyait nem veszem eszre, mert nem szoktam (mellekcselekvesen kivul) szetszedni a hazat. Nagyon jol illeszkedik minden, a gombjai elso osztalyuak, nem olyan bumszlik, gagyik mint az 520 eseten. Recseges, ropogas nincs, csak ha valami termeszetellenesen egymas utan ossze vissza csavarom, nyomom hallatszik valami anyag hajlas. A kamera viszont oly annyira "laza", hogy egy egyszeru asztalra tetelnel is lehet hallani, ha epp nincs mas nesz a szobaban.
Melegedes ket helyen tapasztalhato. Az egyik a kameranal. Egyertelmu, hogy a hot a telefon a kamera fem reszenel veszi es vezeti el. Ezt toltes kozben nem, de folyamatos terheles es/vagy vakuzas mellett eszreveheto, esetleg kellemetlen lehet. Nyaron leszek majd ra kivancsi...
Masik a kijelzo. Hamar atveszi a kez meleget...Kijelzo:
Dupla kattintasos bekapcs az evezred otlete...foleg az autoban. Az oldalso bekapcsolo gombot abszolut nelkulozom... Kulonosebb aksi merulest nem tapasztaltam ennek ellenere. A kijelzo erzekelese magasra allitva nagyon jo. Olyannyira, hogy hozza se kell erni a kijelzohoz, anelkul is erzekeli a tapintast. Ennek ott jon ki nagyon az elonye, hogy iraskor, mire leutom a gombot, mar meg is jelenik a betu. Egy olyan erzest kelt, mintha nem lenne semmi latency.
Azert azt megcafolom, hogy mindennel mukodik az erintokijelzo, de azert sok mindennel.
A kijelzo erossege kiemelkedo, de ne varjunk csodat... Ne higyjunk a youtubos videoknak, mert mar 3 eve is baromsag volt (hogy konyhakessel vagdalnak stb). Jelenleg 6 hajszal karc és 5 hajszal pont veheto ki alapos takaritas utan lampa fennyel ravilagitva, jol megvizslatva. Tokot elvbol es hiusagbol se hasznalok, ezek a "karcok" a napi hasznalattol keletkeztek (zseb, kisebb eses). Nem latok elorelepest az N8 GG2 uvegjehez kepest.Gombok:
Jo nyomasi melyseggel birnak. Egyedul a kamera gomb benyomasa tunhet lassunak, mire a kamera elindul alvo allapotbol. Benyomas utan 2 masodpercre rezzen, 3-ik masodpercre bejon a kamera...hacsak nincs lekodolva a keszulek, mert elobb akkor bekell utni a pin kodot. Orulok, hogy az N8 kamera gombjat ujra hasznalhatom
Haz:
A haz aljan talalhato a hangszoro, melyre a lyukak figyelmeztetnek. Nokia N8 eseten mar ismeros lehet, hogy a por mindig a kis zeg-zugokban telepedik meg idovel. Nekem foleg, mert nap mint nap talalkozok porral, szosszel. Ettol fuggetlenul remelhetoleg nem fog belemenni idovel sok por. Letakarni, hangot tompitani kulonosebben se kezi fogas altal, se asztalra teve nem lehet.
Jelenleg a csipteto lukakban latszik kis ulepedes. Ezt meg ember legyen, aki kitakaritjaA haz hajlamos fenyesedni, karcolodni. Hatul, az erintkezok alatt talalhato egy kisebb "hajlat". Ez a szoros zseb miatt elkezdett kicsit fenyesedni. Itt emlitenem meg, mint mar korabban irtam, kisebb talaj csuszas es koppanas erte a telefont. Ettol fuggetlenul nem lett semmi lathato kar a keszulekben, csak fokuszalt feny alatt megvizsgalva lathato kis "fenyesedo karc kopas" a hazon. Tompa fenynel semmi... Bar nem egy egy meteres beton eses volt
Szoftver, hardver:
A fenykepek visszatekintesenel engem azert zavar, hogy a high res kepekhez nem ferek hozza. Valamint, hogy nem tudom szabalyozni, hogy a PureMotion nem kikapcsolhato, igy sokszor fals kepet kapot es csak szerkesztesnel derul ki a turpissag.
Hang:
A fulhallgato hangszinszabályzojara, Dolby hangazasara nem mondanek semmit. Nincs olyan rendszer, aminel kulonosebben lenyugozne. Vagyis van, de az mas kategoria... Ettol fuggetlenul tobbre tartom, mint a Beats megoldasat.
Hangszorok szamomra nagyon hangosak. 15-20-nal (30 a max) magasabbra sose allitom, mert az mar eleg egy 10 m2-es szobacska megtoltesere.Kamera:
A kamera brutális, de az automatan van meg mit csiszolni. Ugyanis, termeszet kepek eseten a kontrasztot, fenyerrosseget sokszor nem jol allitja be es manualis allitas szukseges. Makro fotok eseten, a legkozelebbi pontot szinten manualisan talalja meg a legjobban. Sotet helyzetekben nem tudja kontorllalni a sajat erejet...neha jobb, termeszethubb kepeket csinal vaku nelkul, hoszabb expoval, mint vakuval. De automatan vakut hasznal es csak uto allitas utan derul ki, hogy anelkul jobb lett volna.
A manualis allitasok viszont hatalmas szabadsagot adnak mas keszulekekkel szemben.Vegszo:
Nekem nagyon tetszik a keszulek. Nem tokeletes, nincs is olyan keszulek, de nem ketseges, hogy szamomra jelenleg a legjobb...ezert is valasztottam ugye ezt
Egyszer tapasztaltam fagyast. Ezt azonban betudom a sok hatterben futo alkalmazasnak, amik folyamatosan online "kell" hogy menjenek. Ettol fuggetlenul gyors es szeretheto minden OS nyugjevel egyutt.Eddig ezek az eszreveteleim szulettek, melyeket egy tesztben sem talaltam meg. Lehet valakinek hasznos info lesz, nekem az lenne keszulek vasarlas elott
-
Kasya
nagyúr
Mostansag eleg nepszeru lett ez a "szubjektiv dolog" kifejezes. Van egy forma, szepseg, ami a tobbsegnek tetszik/nem tetszik. Altalanositva arra mar kimondhato, hogy csunya vagy szep. Ha a milliobol csak egynek tetszik, attol meg csunya az a valami...akar szubjektiv, akar nem.
Akar az android lagg mentessegere is lehetne mondani, hogy "szubjektiv dolog"Maradjunk abban, hogy szebb
-
Kasya
nagyúr
1020 topicban alap, hogy 1020 a legjobb....induljunk ki innen
-
Kasya
nagyúr
Nekem a koppintasos ebredes van bejapcsolva, lte 3g-re korlatozva es az alvo ora kikapcsolva. Enellett Skype elvileg fut a hatterbe es a Kapcsolatok. Nekem 12-15oras uzemidot produkal fel oras filmnezessel, jatekkal, netezesekkel, fenykepezessel, gps-sel. Az S3minihez kepest dupla annyit bir az aksi ugyanannyi nyustoles mellett.
-
Kasya
nagyúr
Nem tapasztalok ropogó hangot. Az összeszerelési minőséget legjobban az N8-hoz tudnam hasonlítani, csak jobb, mert ez a ház teljesen egybefüggő és az a minimális ropogás sincs.
Egy 520-at nyomogattam, ami kiállított darab volt, de annak nagyon lazák voltak a gombjai. Itt a helyén van minden.
A ház kopására leszek majd kíváncsi... -
Kasya
nagyúr
Nem tudjátok esetleg, hogy a zagg Invisible Shield védi e a kamerát is?
Látom, hogy a zsebbe hordás miatt kezd fenyesedni az ívelt részben a műanyag, ami pár hét után már feltűnő lehet. -
Kasya
nagyúr
Eddigi eszrevetelem, hogy a kamera resz nagyon jol "vezeti" a meleget. Toltesnel, aktiv hasznalatnal, vakuzasok utan az egyetlen pont a telefonon, ami meleg...esetenkent mondhatni forro.
A Lumia 909 elnevezes regio vagy SW figgo esetleg?
-
Kasya
nagyúr
válasz
#31733248 #650 üzenetére
Szeretem ha csodálkoznak 😊
Nekem nagyon nagy problémám volt Galaxyk esetében a vékony káva, mert nagy kezem van hosszú ujjakkal es sokszor belenyultam a kijelzobe...
A telefon egyáltalán nem vastag, de nyilvan ki mihez szokott. Mindenesetre minőségben sokkal stabilabb érzést ad, mint a Galaxy s3-4.
Az Android betegségeit meg hadd ne tárgyaljam ki... -
Kasya
nagyúr
Gmail fiokkal mindent atvitt...tobb szaz nevtelen cimet, akiknek valaha emailt kuldtem. Viszont nem tudom a mar letrehozott csoportjaimra szelektalni, ami ugye android alatt adott volt. Tehat valahogy az "aktiv" kontakjaimat kellene csak mutatnia, ha mar letezo csoportot nem tud kulon megjeleniteni.
-
Kasya
nagyúr
Most nézem csak, hogy a Nevjegyen belul nokia 909 a modell...
Mai nap extra orome, hogy sikeresen kivagtam hazilag a sim-et micro sim-re
-
Kasya
nagyúr
Nos, ma delutan beleptem en is a Lumia klubba
-
Kasya
nagyúr
Csak az a franya mosodas ne lenne oldalt...
Ettol fuggetlenul must have kateogria! Tetszik a szinhasznalata es az élsimitas.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AKCIÓ! ASUS PRIME Z390-P i5 8600K 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600 8GB GDDR6 DEEPCOOL Matrexx55 630W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG B450 R7 5700X 16GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB DeepCool CC560 Seasonic 650W
- Azonnali készpénzes INTEL CPU NVIDIA VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- TELJES KÖRŰ IT BESZERZÉS
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest