- DUNE médialejátszók topicja
- Milyen TV-t vegyek?
- Melyik tápegységet vegyem?
- Androidos fejegységek
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- 16 GB RAM 2025-ben? 🤨 – Ma már tényleg kevés lehet!
- Xiaomi Pad 7 Pro - fél kiló, maradhat!
- Milyen billentyűzetet vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
tjb007
nagyúr
vicze1 & a_n_d_r_e_w
Én már csak ilyen nagylelkű vagyok
-
tjb007
nagyúr
válasz
Rickazoid #45 üzenetére
Az Intel szemszögéből sehol, csak épp a Google nem azt nézi, hanem a piacét, ahol még mindig 95-5 az ARM-Intel arány. A Google majd akkor fog több jövőbeni lehetőségre felkészülni, ha ez az arány 70-30 vagy 60-40 lesz, addig magasról fog tojni az Intelre, ahogyan azt a készülékgyártók is teszik.
Mondjuk a következő Android verzióról sem lehet még tudni konkrétumokat, mindenki csak spekulál, így az sem biztos, hogy idén lesz 64 bites (és egyben AMRv8-as, mert ez a lényeg) támogatás.
-
Joachim21
őstag
válasz
dreamdancer #38 üzenetére
Tegra K1 Denver, ok h még nincs, de valószínűleg jobb választás lenne.
-
gaben88
őstag
Nekem adja az Intel, de igazából egy APU-s Androidos táblát is megnéznék!
-
Adam_97
csendes tag
Szerintem marad a Snap csak bele pakolják a 805-ot.
-
Csapoati
nagyúr
válasz
dreamdancer #38 üzenetére
Nem úgy volt, hogy már a Bay Trail is 64 bites volt 2013 Q3-ban? Csak nem igazán használták Android vonalon.
-
dreamdancer
őstag
Nem az Intel a lényeg, hanem a 64 bites architectúrát kihasználó Android, amihez 64 bites SoC sem árt. Ezt pedig úgy tűnik először az Intelnek elsőnek prezentálnia. (Mínusz Apple.)
-
Rickazoid
addikt
Sokat lendítene ez az Intel szekerén, ráadásul a Google is biztosan profitálna belőle, ha utána az ő példáján vásárlókat nyerne az Intel. Egyáltalán nincs már hátrányban az ARM-hoz képest, a különbség egyedül, hogy nincs 8 magos chip. Nem mintha Android alatt több értelme lenne, mint az Intelnél a HT-nek.
(#1) tjb007: Már miért lenne logikátlan? Ha ez igaz lenne, akkor legalább a Google többféle jövőbeni eshetőségre készülne fel. A Honeycombnál logikátlanabb lépést úgyse tudnak összehozni.
(#27) joey20: Én bármilyen topikot olvasok, ott mindig sokan panaszkodnak mindenre.
Mindettől még sanszos, hogy kacsa, de meglátjuk.
-
Schanyee
senior tag
A9-es van a tabletben, most néztem meg a prohardver adatbázisában, sőt 1.6GHz-es, nem is 1.5-ös (bár ez sokat nem változtat). Azt elismerem, hogy ez egy kínai gyártó chipje, a legfőbb hibája úgy vettem észre talán a lassú fájlírás.
Valamint a fogyasztásban se mondanám, hogy igazad van, GSMArena tesztje alapján elég rendesen rávert a hasonló, ARM-es társára: Intel, ARM, szerintem itt nincs sok elfogultság, azonos aksi, gyártó, kijelző. -
Paul119
addikt
válasz
jonnyjoker01 #24 üzenetére
Dehogy
gondolom a vr 5xxre celoznak vele
-
zozzo72
aktív tag
Én úgy tudom idén is jön ki hetes Nexus...HTC fogja gyártani..
-
Csapoati
nagyúr
-
Flind
senior tag
Nem is tudom. A Qualcommban jobban bízok, de ha 64 Bitet akarnak tényleg csak ez a megoldás van.
-
jonnyjoker01
veterán
20x gyorsabb az ötödik generációnál? Ez alatt a PC-s i5-ös procikat kell érteni? Valaki felvilágosíthatna.
-
banhammer
veterán
Inkabb ARM legyen benne.
-
arn
félisten
Mivel en elsosorban netezesre hasznalom, ott hasit az intel rendesen. Nekem tokmindegy, ugyis gyorsabb lesz a mostaninal.
-
Cathulhu
addikt
x86 mint referenciagep, hat hogyne. Mit szivnak ezek, en is kerek...
-
oszi666
őstag
Nem ertem, hogy az intel miert nem nyomatta elobb a mobilos procikat? Ennyire jol ment nekik a pc biznisz, hogy nem lattak szukseget?
-
vicze
félisten
Dev készülékhez elég nagy hülyeség lenne egy x64-es SoC minden szempontból.
@dreamdancer: Egy x64-es referencia aztán mi a fenében segíti az ARMv8-as fejlesztést? Amíg mindenki a 64bitet szajkózza és nem nézi meg hogy két homlokegyenest különböző architektúrától van szó, még értelmes is lehetne az ötlet.
-
saelin
veterán
Engem a hír másik része fogott meg: nexus 8. A google kiad egy 8 hüvelykes referencia gépet?
-
dreamdancer
őstag
Az a kérdés, a Google mennyire akar ráfeküdni az új Android-verziónak a 64 bites architectúrát kihasználóságára, merthogy ez az "előremutató irány". Ha nem teszi meg, akkor ez 2015-re fog csúszni, ami kínos lemaradás a 2013-as iOS7-hez képest.
Ha ráhajtanak a "64 bitre", akkor viszont nem nagyon válogathatnak a SoC-ok között, a Qualcomm még javában fejlesztget, ki tudja mikor lesz kész (értsd: gyártható) modellje. Ha az Intel lesz a gyorsabb, akkor lehet, hogy a Google kénytelen lesz vele dolgozni más alternatíva híján, hacsak nem akar várni.
Szóval szvsz ez több puszta spekulációnál.
-
BatchMan
senior tag
Az ASUS egy ideje teszteli az Intel procikat droidos gépekben, és a Nexus7 az ASUS műhelyében készül.
Jól van no, csak kovácsolom az összeesküvéselmélet alapjait. -
Paul119
addikt
Szerintem nem lenne baj vele
az alkalmazások 3% nem kompatibilis vele,na bumm
-
NTonee
veterán
Meglepődnék ha így lenne.
-
dinnje
aktív tag
Miért féltek az inteltől, rengeteg potenciál van a megoldásaikban.
-
AS
félisten
Én örülnék a intelnek
De úgy sem az lesz benne.
-
jaszy91
aktív tag
Nagyon remélem, hogy Qualcomm és nem Intel lesz benne.
-
tjb007
nagyúr
Még mindig ugyanakkora hülyeségnek hangzik mint januárban.
Ha így lenne az lenne az egyik leglogikátlanabb lépés a Google részéről.
Új hozzászólás Aktív témák
ma Qualcomm helyett 64-bites Moorefiled processzor köré épülhet a Google nyolchüvelykes referencia táblagépe.
- Samsung Galaxy A7 Lite 3/32GB, Normál, Kártyafüggetlen, Töltővel, Dobozzal, 1 Év Garanciával!
- AppleCare+ biztosítás és kiterjesztett garancia - Apple hivatalos biztosítás - Számlával
- BONTATLAN ÚJ iPad Pro 2022 2024 M2 M4 Chip 11 és 12,9 128-2000 Deák Térnél Azonnal ÁTVEHETŐ
- újszerű iPad Pro 11" (3. generációs) (2021) M1 chip Wi-Fi + cellular 128GB asztroszürke Apple
- Amazon Kindle 3 keyboard Wifi hibátlan
- REFURBISHED és ÚJ - Lenovo ThinkPad Ultra Docking Station (40AJ)
- DELL PowerEdge R740 rack szerver - 2xGold 6130 (16c/32t, 2.1/3.7GHz), 64GB RAM, 10Gbit HBA330, áfás
- AKCIÓ! Asus Vivobook M1502IA 15 notebook - R5 4600H 8GB RAM 256GB SSD AMD Radeon Vega IGP WIN
- LG 65C4 - 65" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - 1000 Nits
- Apple iPhone 14 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest